Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122883
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Rozmowy serialowe

użytkownik usunięty

Jak wyżej:)

anik756

:))))

Hmmmmm wszystkie sezony są moimi ulubionymi bo kocham ten serial w całości:DDDDDD......, no może najmniej kocham 5 sezon, bo wycisnął ze mnie najwięcej bolesnych łez i moim zdaniem mógł być troszkę mniej monotematyczny i mroczny.............

w nocy nie mogłam zasnąć więc zajęłam myśli kolejnymi odcinkami GOT:) jestem teraz na 1x06^^!
mam mocną przeżywkę;PPP jeśli masz ochotę możemy wieczorem poprzeżywać trochę wspólnie:)))

teraz chwilowo znikam przesyłając Ci stadko uścisków:***

ocenił(a) serial na 8
NekoNinjia85

Ja też uciekam :)

Będziesz wieczorkiem?
:****

NekoNinjia85

Hej :****

To było straszne :(((( Nawet się nie da tego opisać słowami :(((( Ja wczoraj nie byłam stanie nic napisać :(((( Bo siedziałam i ryczałam jakieś 1,5 h po seansie :(((((( Ciągle mi się chce płakać :(((((( Scenarzyści Nas zabili:(((((

_Sloneczko_2034

finał rzeczywiście mnie powalił......
myślę , że nie musieli uśmierać Artura (mogli wybrać inną interpretację legendy arturiańskiej lub zakończyć zanim król poległ, a o jego śmierci wspomnieć jakoś ewentualnie na koniec w "epilogu".......), a zabicie Gwaina to już czysty sadyzm wobec widzów:(

a na marginesie Artur i Merlin to reczywiście "dwie strony tej samej monety" - widoczne było to także w sposobie jaki uzupełniali się w walce podczas bitwy pod Camlan:)

Mordred niestety miał mściwość zasianą głęboko w sercu od samego początku. Zdradzały go te zimne oczy paskuda jednego:////
;(((((((((((((((((((((((((((((((((((((

NekoNinjia85

Też tak uważam, że nie musieli go uśmiercać :(((( Chociaż ja czytałam kilka wersji legendy arturiańskiej i w każdej Arthur na końcu umierał :(((( Co do Gwaina to też uważam, że przegięli :(((((( Już mogli dać spokój :(((( Jak by śmierć Arthura nie była już wystarczającym cierpieniem :((((((

Zdecydowanie byli "dwa stronami tej samej monety "- dlatego to było jeszcze bardziej dramatyczne :(((((

Nic mi nie mów o Mordredzie :(((( Na samom myśl o nim mam ochotę wyrzucić laptopa rzez okno :(((((

_Sloneczko_2034

Sorki za błąd samą miało być.

_Sloneczko_2034

Wiesz co Słoneczko:)? Tak sobie myślę o tym co powiezdział ojciec Merlina w kryształowej jaskinii i smok, kiedy żegnał się z Merlinem po śmierci Artura......

Ujęli to różnymi słowami, ale myślę że chodziło im mniej więcej o to samo. Ci którzy umierają na zawsze pozostają w pamięci i sercach ludzi, którzy ich kochają. A poza tym świat duchów preplata się ze światem ludzi i kiedy jest taka potrzeba duchy pojawiają się u boku swoich bliskich aby otoczyć ich opieką:D

NekoNinjia85

Masz rację duch Arthura na pewno cały czas nad nimi czuwał :)

I jeszcze te słowa smoka były piękne: "Arthur nie jest zwykłym królem. Jest jedynym i przyszłym królem. Gdy Albion znajdzie się w największej potrzebie, Arthur ponownie powstanie."

_Sloneczko_2034

dokładnie:DDD
kochany, mądry Smok^^ jedna z moich ulubionych postaci w tym serialu:DDD

chwilowo znikam kochana:):**
wieczorkiem wpadnę to może poprzeżywamy trochę Got, jeśli uda Ci się już zacząć:))

buziaki i do napisania:*****

NekoNinjia85

Tak Smok był bardzo mądry:) Też go bardzo lubiłam, no może poza momentem jak zaatakował Camelot:P

Ok:) To w takim razie do wieczora:) Buziaki :****

_Sloneczko_2034

Ty nie wyrzucaj jeszcze Kochana laptopa przez okno;P:****, bo się zaraz przyda do oglądania kolejnych seriali;PP
Ja jestem właśnie na 1x06 (nie mogłam zasnąć po finale Merlina więc zaczęłam oglądać dalej GOT) i czekam z utęsknieniem aż ktoś ze mną zacznie przeżywać:DD

NekoNinjia85

Wiem, że się przyda, ale jak pomyślę o Mordredzie to mi się nóż w kieszeni otwiera :(((((
Ja się nie zabrałam wczoraj za GOT nie byłam wstanie. Za bardzo przeżywałam Merlina żeby się zabrać za cokolwiek :(((((
Jakoś na dniach chyba dam radę się w końcu zacząć oglądać.

_Sloneczko_2034

Wiem co czujesz ://// Mordred jednak wypełnił swoją morderczą misję;((( Taka karma.......
Do pewnego tylko stopnia ludzie i ich wybory kształtują przeznaczenie..... wyszło na to, że są pewne wydarzenia "wpisane zbyt mocno w materię świata aby je zmienić" jak to ujął mądrze Gajusz........:(

NekoNinjia85

Tak naprawdę gdyby nie wydarzenia w 5x11 to nie wiadomo jak by się to dalej potoczyło. Ale dokładnie pewnych rzeczy nie da się zmienić :((((( Bo niestety przeznaczeniem Arthura była śmierć :(((( I nie ważne co Merlin by robił, chyba i tak by go nie uratował :((((((

użytkownik usunięty

http://24.media.tumblr.com/tumblr_mdeaedbrTY1qf4ncio2_500.gif

ocenił(a) serial na 8

DELENA <33333333

użytkownik usunięty
anik756

Mam dzisiaj 2x22 feels:D

ocenił(a) serial na 8

To jak znajdziesz coś pięknego to wrzucaj tutaj bo na tumblru może mi umknąć :D

użytkownik usunięty
anik756

Ok:D

a co Ty dzisiaj z tym spamem 2x22 ? :)

ocenił(a) serial na 6

O niee.... Wasze proroctwa się dokonały... Nie wierzę.

Jaram sie jak Damon Eleną
Lubisz to · 8 godz. temu

SPOILER w rozwinięciu dotyczący 5 SEZONU!!!

W ciągu dalszym to Stefan zaszokuje widzów. Podczas, gdy Silas będzie podszywał się pod niego w college’u i pisał pamiętniki w celu ukrycia swoich zamiarów , Stefan zostanie uratowany przez kogoś, kogo się nie spodziewacie. Dowiemy się, że nadnaturalne istoty zdominowały również podwodny świat, gdy piękna i tajemnicza syrena ratuje Stefana z jego zanurzonej klatk

użytkownik usunięty

Spoiler z syreną i resztą pierdół był fałszywy, był żartem, okej?:D

i było po nim spore zamieszanie heheh :D
nie odpisałaś mi wyżej ;p

użytkownik usunięty

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m2rnn1jCC51qe5udso2_500.gif

STOP

Merlinki już po finale?

Madame_7

Tak i jesteśmy w żałobie :((((((((((((((

_Sloneczko_2034

W takim razie teraz doskonale rozumiecie, co miałam na myśli pisząc, że nigdy więcej nie obejrzę finału?

Madame_7

Rozumiem:(((( Bo też już nigdy nie obejrzę finału :(((( Do reszty odcinków z przyjemnością wrócę, bo pokochałam Merlina. Finał mnie zabił :(((( Moje serce się roztrzaskało na milion kawałeczków :((((

_Sloneczko_2034

BBC puściło finał w drugi dzień świąt. Z jednej strony finał był piękny, tylko nie na ten serial. Nie tak miał się skończyć. Był baśniowy, naiwny jak dzieci i dużo dzieci go oglądało, a tu takie coś w ostatnim sezonie.

Madame_7

Żartujesz??? :O Chyba chcieli ludziom zepsuć święta;/ Zgadza się był piękny ale jednocześnie bardzo smutny i dramatyczny :((((( Ale masz rację te serial powinien się skoczyć happy endem. Chcieli chyba po prostu skończyć serial w taki sposób jak kończą się legendy arturiańskie, a szkoda :((((

_Sloneczko_2034

Wiele osób uważało scenę z autobusem za kiczowatą i beznadziejną.

Madame_7

Właśnie wiem, bo czytałam kilka opinii na ten temat. I dużo osób uważało, że to było kiepskie i nie potrzebne.

_Sloneczko_2034

Było inne na pewno. Fajnie pokazali, że Merlin zawsze na niego czekał :)

Madame_7

Mi się akurat ta scena podobała :) To takie słodkie było, że Merlin ciągle czeka na powrót Arthura :) W końcu Arthur nie był zwyczajnym królem, tylko jedynym i przyszłym, jak to powiedział smok :)

_Sloneczko_2034

A Twoim zdaniem ręka, która się wynurzyła z jeziora żeby złapać miecz, była Artura?

Madame_7

Hmm..Powiem Ci szczerze, że nie wiem. Zastanawiałam się nad tym. Bo Excalibur należał do Arthura, został specjalnie dla niego stworzony...Więc jest to chyba możliwe..A Ty jak sądzisz?

_Sloneczko_2034

Byłoby symboliczne jeśli okazałoby się, że to jego ręka była. Ja tak się tego trzymam ;)
Obejrzyj filmik,który wkleiłam na dole. Teraz już możecie.... :(

Madame_7

Masz rację, trzymajmy się tego :)
Właśnie go obejrzałam :((((( Czy Ty chcesz mnie dobić??? :(((( Znowu się poryczałam :(((((
Czy ja dobrze przeczytałam, że tutaj czas nie leczy ran??? :O :(((

_Sloneczko_2034

Nie, nie leczy. Sama się popłakałam jak go obejrzałam, także masz dowód.
Spójrz na ten http://www.youtube.com/watch?v=ynclQbw82ww

ocenił(a) serial na 8
Madame_7

OMG przy tym filmiku śmiałam się przez łzy :( :) Jak mi będzie brakować Merlina i całej obsady :((((((

Madame_7

Teraz to już mnie rozwaliłaś totalnie:((((
Cudowny ten filmik. Płakałam się i śmiałam jednocześnie oglądając go:((( Jeju jak mi będzie ich brakować :((((((

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Ola ja już chcę sierpień, żebym mogła do Ciebie przyjechać bo czuję potrzebę porządnego uchlania się i utopienia smutków w alkoholu :(((((( Mogłabym nawalić się ze znajomymi, ale oni nie rozumieli by mojego bólu więc potrzeba mi kogoś kto podziela moją rozpacz po zakończeniu Merlina :(((((((((((((((

anik756

Jeszcze trochę kochana. Musisz przyjechać. Ja potrzebuję się porządnie nawalić. Moi znajomi też by tego nie zrozumieli, więc wiem co czujesz :(((( Jak i jest smutno :(((( Co chwilę ryczę :(((( Szkoda, że już teraz nie możesz przyjechać :((( widziałaś co napisała Madame? Ze w ty przypadku, ból nie mija z upływem czasu??? :(((((

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Widziałam i teraz jej wierzę i podzielam jej rozpacz :(

Niestety musimy wytrzymać do sierpnia, ale to już tylko 3 tygodnie :)

anik756

Załamało mnie to już kompletnie :(((( Chyba będziemy jeszcze długo cierpieć:(((

Jak to się mówi, już bliżej niż dalej :) A już wiesz którego przyjeżdżasz? :)

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Jak tak dalej pójdzie to zobaczysz mnie u siebie jak tylko wyjadą Twoi rodzice :D Na prawdę bardzo potrzebuje jakiegoś pocieszenia bo finał Merlina całkowicie rozwalił mnie emocjonalnie :((((

anik756

No właśnie, bo ja chciałam Ci zasugerować, żebyś przyjechała jak najszybciej się da :) Oni wyjeżdżają 3 sierpnia, więc tego dnia widzę Cię u siebie :) Mój chłopak już zostać uświadomiony, że jak Ty przyjedziesz, to ja znikam na kilka dni :DDD
Ja też potrzebuję pocieszenia (i wódki :P) jak najszybciej :((( Moje serce krwawi :((((

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Olu pierwszego dnia jak do Ciebie przyjadę idziemy do sklepu i kupujemy tyle wódy żeby uchlać się do nie przytomności :DD Może to pozwoli mi na chwilę zapomnieć o tym tragicznym finale :/

anik756

Jestem jak najbardziej za :)