Jeżeli chodzi o Dani i Drogo to do wyglądu zewnętrznego ukazanego w serialu nie można się przyczepić, ale jak dla mnie to w serialu nie udało im się ukazać prawdziwego oblicza Dani i tego jak bardzo jest przerażona tym co się wokół niej dzieje. W książce Dani panicznie bała się swojego psychicznego braciszka w serialu nie było tego aż tak widać.
Arya w książce przedstawiona jest jako chuda niezbyt ładna 9 letnie dziewczynka o rysach twarzy bardzo podobnych do ojca i tyle opisu wyglądu Aryi autor bardziej skupia się na pokazaniu jej silnego jak na ten młody wiek charakterku, jest małą buntowniczką, która woli przyglądać się walkom na miecze niż szyć. Czyli jeżeli chodzi o Aryę to w serialu świetnie się spisali. Tylko szkoda, że pokazali tak mało jej scen z Jonem bo w książce jest ich o wiele więcej :)
ooo! to mnie zaskoczyłaś^^
serialowa Dani jest czasami tylko zdezorientowana, ale przede wszystkim odważna:DD
a w stosunku do brata wykazywała moim zdaniem nawet zbyt wielkie przywiązanie i lojalność.
do czasu oczywiście.......^^!!
ooooooooo:) super:)) ogromnie mi się ich relacja podoba:DD
przecież to od niego dostała "igłę":)))))
to jeszcze mi powiedz coś o książkowym Tyrionie:DD bo ja też pokochałam go w serialu^^!!!!!
Jak do tej pory co przeczytałam to z charakteru ukazali Tyriona w serialu w miarę dobrze z małymi zmianami. Zmienili mu wygląd troszkę bo książkowy Tyrion to taki potworek o jednym zielonym, a drugim czarnym okiem :D No i w serialu zrobili z niego rozpustnego pijaka, a jak do tej pory w książce to on cały czas siedzi z nosem w książkach coś tam wspomina o swoim rozpustnym życiu, ale jak do tej pory nie było żadnej takiej sceny :DDD
hmmmm to w sumie dobrze zrobili w serialu, bo ta postać jest moim zdaniem dużo ciekawsza jako troszkę dziwaczny, lekko rozpustny, mega oczytany i dobroduszny mały facet o wielkim sercu i atrakcyjnym spojrzeniu;PPPP
ojtam ojtam:) zaraz rozpustnego pijaka;PPP chłopak po prostu stara się cieszyć życiem;DDD
heeeeeej:***************
dziś już całkiem nieźle;DD
przefarbowałam włosy, zmieniłam fryzurę i od razu jest cudnie;PP
zaraz zabieram się za GoT:))
a co u Ciebie Aniu:)?
Na jako przefarbowałaś włosy? Bo ja wczoraj pomalowałam sobie na głęboki burgund :DDD
Na którym jesteś odcinku GoT? Bo ja będę oglądać 2x05 :D
U mnie nic nowego :) Jeszcze półtora tygodnia i idę na bezrobocie :((((
tycjan;PPP oooooo:)) to ładny masz kolor bardzo:DDD
zaczynam odświeżać 2x03:)))
ojej:( maluszek się wyprowaza gdzieś z rodzicami z tego co pamiętam tak?
ogromny HUG dla Ciebie Kochana:)))))):****
Od dłuższego czasu malowałam sobie na kasztanowy kolor, ale mi się znudził więc sobie troszkę przyciemniłam :)
Bardzo ciężko mi będzie się z nim rozstać, pożegnanie będzie bardzo bolesne :(((((((
jestem z powrotem:)
zmiany są dobre :0))) zwłaszcza te na lepsze:DD
domyślam się:(( :*****
spokojnej nocy Kochana i do jutra:):***
Piękny dzień u mnie dzisiaj był :) Słonko świeciło, było bardzo ciepło :) W taką pogodę aż się żyć chcę :DDD
A co u Ciebie? :)
Taaak słonecznie dziś było i ciepło, ale nie za gorąco, czyli pogoda idealna:DDD
w porządku:) ale trochę mnie melancholia dopadła;PP
wieczorkiem sobie komedię odpalę i pójdę spać uhahana;PPP:DDD:)))
a jak tam Twoje zdrówko:) lepiej już:))?
Dokładnie :)))
Czasami tak jest , że bez powodu jest nam smutno :) Ale na takie dni, najlepsza jest jakaś komedia, może być nawet głupiutka, ble by zabawna :DDD I humor od razu poprawiony :DDD
Dzięki, już zdecydowanie lepiej:) Furagin czyni cuda :DD
I jak Ci się podoba książka? :) Ja też zaczęłam czytać książkę pt. "Dawca" :) Od kumpeli pożyczyłam, mówi że dobra :D U mnie też wszystko po staremu :)
A jak się czujesz?Jak tam twój pęcherz?
Książka jest rewelacyjna, jeszcze lepsza od serialu :DDD
Dzięki, że pytasz :) Już dzisiaj dużo lepiej :)))
Chyba w większości przypadków jest tak, że książka jest lepsza, niż film czy serial na jej podstawie :)
No to dobrze, że dzisiaj już lepiej :DDD
Bo tak szczerze powiedziawszy gdyby chcieli robić serial dokładnie tak jak jest w książce to sezon nie miałby 10 odcinków godzinnych tylko musiałby mieć ich ze 20 to wtedy może by się udało pokazać to wszystko co jest w książce w serialu:)
Obejrzałam sobie zdjęcia z Comic Conu, dlaczego ja o tym zapomniałam?:( Ian chyba schudł, Kat założyła coś strasznego, Nina jak zwykle obrzydliwie pięknie wygląda. Czy kiedyś scenę z Damonem nago dali na CC czy na jakiej imprezie?
- Ludzie bardzo często powtarzają, że w dramacie nie ma miejscu na szczęście. I tak było też przez cztery sezony, ale Elena w końcu podjęła swoją decyzję. Zdecydowaliśmy, że w piątym sezonie będziemy robić wszystko, by czuła się razem z Damonem szczęśliwa. Tak jak Meredith i Derek w "Chirurgach" - powiedziała Julie Plec. Twórczyni serialu dodała również, że w obsadzie pojawi się sporo nowych twarzy, choćby dlatego, że bohaterowie rozpoczną naukę w collage'u. - No w końcu i mam nadzieję, że ten jej wybór będzie już ostateczny :DDD
Szczęśliwi jak Meredith i Derek? Czy tylko ja widzę tutaj groźbę?
Spoilery dla tych co nie oglądają Chirurgów:
Oni rozstawali się co sezon, Meredith raz czy 2 razy poroniła, miała problemy z porodem z kolejnym dzieckiem, mieli katastrofę lotniczą, której nie przeżyli ich przyjaciele i siostra Meredith, Derek był postrzelony, Meredith tonęła i przeżyła śmierć kliniczną, jej przyjaciel zginął w wypadku samochodowym, matka umarła, macocha umarła, nawet pies zdechł. Czy to nie będzie nadmiar szczęścia dla Damona i Eleny?:(
Wiadomo, że Damon i Elena będą mieli różne problemy itd., ale może nie będzie takiego dramatu jak wcześniej. Poza tym na pewno będzie kilka odcinków, w których będą naprawdę szczęśliwi. A jak będą problemy to góra na 1-2 odcinki, a później wszystko wróci do normy :) Później kolejny problem i tak w kółko :P
Chociaż to porównanie do Chirurgów mi się nie spodobało, bo chociaż nie oglądam to wiem jakie tam dopiero są tragedie.
Chirurdzy to jest dopiero serial gdzie ja ryczę jak bóbr, tam nikt nie żyje w spokoju. Chociaż ostatnio Derek i Meredith mają tylko malutkie dramaty, przynajmniej w porównaniu do poprzednich sezonów:)
jeśli Plec w sposób bezpośredni nawiązuje do tych tragicznych wydarzeń w Chirurgach, to ma rzeczywiście kobieta mroczne poczucie humoru:///////;(((((;PPP
mam nadzieję, że miała na myśli to, że against the odds Damon i Elena będą trzymali się razem:DDDDDDDDDDDDDDDDDD
No ja mam nadzieję, że o to jej chodziło bo jednak Derek i Meredith trzymają się razem, przynajmniej od jakiegoś czasu. Ale to porównanie jest niepokojące. Nie mogła porównać do jakiegoś weselszego serialu? Np. że będą jak Nick i Jess albo nie wiem kto bo oglądam same dramaty?:D
też nie wiem jak kto hahahahahaha:PPPP i z tego samego powodu;)))
hmmmmmmm może po prostu jak Damon i Elena :0)))))
suuuuuuper:DDD Plec podaruje wreszcie Delenie trochę spokoju yupiiiiii:)));PPP!!!!!
jak dla mnie wokół Eleny i Damona może się palić i walić cały świat;)) ale dopóki trzymają się razem jestem szczęśliwa^^!!
Uwielbiam Waszego "Juana" :D:D
Nawet spoko panel,były lepsze, ale ten też mi sie podoba :-)
a widziałaś to http://www.youtube.com/watch?v=L9V7B6t59rE asdfghjkl oj ten Juan :D
Pacz na to <3
http://25.media.tumblr.com/74cbd80f9e1da5fb947518855451a728/tumblr_mq9rtnouZq1ra rq84o1_r2_1280.jpg
piękne <3 tylko nowych ujęć Juana, ach <3
Swoją drogą Ian wygląda świetnie, dawno mi się tak nie podobał, mam nadzieje, że zostanie przy takiej fryzurze, chcę takiego Damona, nie mogę się już doczekać 5 sezonu :P
Oj tak, Ian wygląda świetnie i tak ogólnie i właśnie z taką fryzurą :) Na pewno Damon przez początkowe odcinki będzie miał taką fryzurę. Będzie cudownie :) I będzie Delena :D Też już się nie mogę doczekać :)
“And Delena fans, don’t worry, Dries promised that Damon and Elena will be happy — for a little while at least – before things go awry. She remarked that while the writers are hyper aware and wanting to keep the sexual tension from before the couple got together, they do want “them to be genuinely happy for a little while because Damon has fought so hard to be with Elena.”
“We kind of want to go against the grain,” she continued, “and make them a happy couple without bickering and fighting every episode but actually make their relationship suffer from real life issues that come up in normal people relationships and make it less about mythological conflicts.”
— Comic-Con 2013: ‘Vampire Diaries’ EP Spills Season 5 Scoop [x]
(via happytwinflames)
Widziałyście już ten okropny plakat http://24.media.tumblr.com/6ad52cfc31de15798594733f83de88ca/tumblr_mq9krcFtDd1qe gk4go1_r1_500.png
O ile Paul i Ian jeszcze w miarę przypominają siebie, o tyle dziewczyny wyglądają zupełnie inaczej, strasznie.
tragedia......
eh.. nikt mi nie odpisuje wyżej :(
macie tu trochę Juana, nie wiem czy ktoś to wklejał czy nie
http://24.media.tumblr.com/7d75a7e7de1f2533ee7f710cdad3c589/tumblr_mqc5bs96EN1rs h4mao1_250.gif
http://24.media.tumblr.com/c5286a9d15e03e83bca6d680cd1b4bbb/tumblr_mqc5bs96EN1rs h4mao2_250.gif
http://24.media.tumblr.com/7405193d94abaa70c6f0833d2459d340/tumblr_mqc5bs96EN1rs h4mao3_250.gif
:)