Widzę, że się wkręciłaś na dobre :)
Jaka u Ciebie pogoda jest? U mnie pada, szaro buro, ale trochę chłodniej na szczęście.
Tak :D I tak bardzo kocham Stilesa :D
U mnie chmury, ale też słońce i jest chłodniej. Wczoraj po 22 była straszna burza. Dobrze, że tak nie grzmiało, ale bardzo się błyskało.
A Stiles, pamiętam go. Wariat taki :)
Przez burzę i deszcz zasnąć nie mogłam, udało się dopiero nad ranem. Dobrze, że mam dziś na 14 do pracy.
Kiedy Ty będziesz u mnie nad morzem? Znaczy i tak to daleko ode mnie będzie, ale wiesz ta sama świadomość, że jesteś tak blisko. Mimo wszystko.
:D
A na którym odcinku/sezonie przerwałaś oglądanie?
Ja tak samo, ale najwyżej odeśpię po południu :)
10 sierpnia jadę :)
Ja obejrzałam dwa lata temu 1 sezon i stwierdziłam, że kompletnie nie jest to serial w moim typie.
To niedługo. Na ile wyjeżdżasz? Ty co rok sobie nad morze jedziesz czy już coś mi się pomyliło?
Ja zrobiłam tak samo, ale teraz wróciłam do oglądania, obejrzałam jeszcze raz 1 sezon (nie zachwycił mnie za bardzo), ale od 2 sezonu jest naprawdę świetnie. W 3 tak samo. Może jednak wrócisz do oglądania? :)
Na dwa tygodnie. Tak, nic Ci się nie pomyliło :)
Nie wrócę. Wilkołaki, plus te tandetne efekty specjalne mnie nie przekonują.
Takiej to dobrze, tylko wypoczywa :D
Zbieram się już. Życzę miłego dnia, papa :)
Hej, sorry, że Wam się wcinam, ale właśnie chciałam zapytać na jakiej podstawie podejmujecie decyzję o oglądaniu jakiegoś serialu? Ja zazwyczaj ściągam 1-2 odcinki, jeśli nie "pyknie", to daję sobie spokój, chociaż wiem, że średniawy pilot o niczym nie świadczy, ale zwyczajnie nie chce mi się "męczyć". Kilka razy zdarzyło mi się też wyłączyć odc. po kilkunastu minutach, stwierdzając "o nie, bez sensu, nie chcę tego oglądać", ale podejmowałam drugą próbę po jakimś czasie i jednak się wciągałam (np. z True Blood tak miałam). Bardzo rzadko pilot jakiegoś serialu mi się podoba, kiedy się jeszcze nie zna bohaterów i wszystko jest takie "obce", a jednak niektóre seriale kontynuuję, a niektóre porzucam po pierwszym odcinku. Śmieszne.
Ja teraz miałam tak, że oglądam to, co mi tutaj Dziewczyny polecają i jak do tej pory na niczym się nie zawiodłam. Też tak robiłam, że oglądałam pilota i jak mi się nie spodobał to rzucałam serial. Ale to faktycznie nie jest dobry sposób, bo później serial może się naprawdę rozkręcić.
o tak, z polecenia są najlepsze seriale i pogadać potem można :) Ale i tak różnie to bywa, np. TVD zaczęło mi się podobać dopiero w połowie pierwszego sezonu, a np. kiedyś zaczęłam oglądać Zakazane Imperium i mimo, że było fajne, to jakoś tak po kilku odcinkach przestałam oglądać. Czasem zrażałam się już po pilocie, a czasem - jak z tym TB - mimo wielkiej niechęci zmuszałam się do dalszego oglądania. Kurcze, chyba jednak nie ma żadnej reguły xD ale i tak jestem pod wrażeniem, że udało mi się tą porąbaną metodą-nie-metodą obejrzeć wiele zajeb*stych seriali
Z TB miałam identycznie. Nie chciałam oglądać, ale w końcu jakoś się wkręciłam. 5 sezon to była porażka, ale teraz jest ok :) Dokładnie, z wyborem seriali nie ma reguły :D
właśnie się zastanawiam jakim cudem postanowiłam jednak oglądać, bo pierwsze wrażenie było bardzo złe :) no, 5 sezon był badziewny,o tym jeszcze nie mam w sumie zdania, na pewno jest lepszy od 5, ale też nie jakiś super :)
Ja oglądałam, bo ciekawiła mnie końcówka, chciałam wiedzieć co będzie dalej, więc oglądałam kolejne odcinki i w końcu zaskoczyło :) Tak, ten sezon jakiś genialny nie jest, ale wszystko jest lepsze niż ten nieszczęsny 5.
mimo wszystko trochę brakuje mi klimatu pierwszych sezonów, kiedy to wszystkie postacie trzymały się razem, scen w knajpie Sama, domku Sookie... chociaż w tym sezonie trochę już do tego wracają :)
Ja zawsze sobie sama seriale wybieram :D Najpierw musi mi się spodobać opis, potem czekam jakiś czas, jeśli dalej mi się podoba i mam wielką ochotę zacząć, to oglądam :D Miałam tak z New Gril, PLL, Orphan Black, Lostami (lecz tutaj mnie ciągnęło kilka lat) i TW :D TVD zaczęłam oglądać z powodu nudy,bo akurat zaczęło lecieć na tvn, pierwsze 3 odcinki obejrzałam w telewizji,a potem już w internecie :D Z polecenia oglądałam tylko Gossip Girli teraz Skins, ale z tym drugim się już męczę.
Więc raczej ufam sobie, bo jeśli zainteresuje mnie opis i sama mam chęć do obejrzenia czegoś, to oglądam to z większą chęcią, a jeśli ktoś mnie namawia, a sama nie mam motywacji, to nie ma to dla mnie sensu :)
No i też często rzucam seriale, jeśli nie spodoba mi się pilot. Ewentualnie wracam do nich po bardzo długim czasie.
Właśnie, zapomniałam o opisach. Ja zazwyczaj mam tak, że mam pewne "typy", na co składa się zazwyczaj kilka czynników, np. to, że serial generalnie jest uważany za bardzo dobry, mignęły mi w necie czy prasie jakieś pozytywne recenzje, ma wysoką ocenę na filmwebie itp., sugeruję się mniej więcej zarysem fabuły, czasem przeglądam jakieś foty, patrzę też, co oglądają znajomi (np. tu na forum lub jakaś koleżanka mi poleca), czasem sugeruję się też aktorami, których np. znam z innych produkcji (TVD zaczęłam oglądać bo bardzo podobał mi się Ian, wiem że to żałosne :P). Czasem ściągam piloty dwóch różnych seriali i kontynuuję oglądanie tego, który bardziej mi się spodobał "na starcie". Ogólnie można powiedzieć, że poza tym pierwszym momentem, który opisałaś, kiedy to "dojrzewam do rozpoczęcia oglądania" konkretnego serialu, decyduje chyba szczęśliwy traf - albo włączę 2, 3, 4 odcinek, albo dam sobie spokój. Ale właściwie prawie nigdy intuicja mnie nie zawodzi :)
ktoś mi podał taki link http://themesrec.tumblr.com/other
tam wejdź potem w "tags".. ja nie wiem tam niektóre są jakieś dziwne, ale może znajdziesz coś fajnego.
Jakbyś jeszcze coś znalazła to daj znać. Tam są ładne, ale niestety nie ma takiego układu jaki mi jest potrzebny :(
Pieprzne xD na tumblrze kojarzy się fandomom z Deleną i DExem.
http://5678953de.tumblr.com/post/55657011560
omg. właśnie obejrzałam TW.
jak to możliwe, że taki "głupiutki" serial MTV (z tragicznymi efektami i wkur.wiającym zwolnionym tempem) jest na wyższym poziomie od TVD?
ADUŚ!
WOW. CO ZA ODCINEK! Rety, po prostu fantastyczny. Nie mogłam wytrzymać i obejrzałam rano bez napisów :D
Ha, też się nad tym zastanawiam. Ale wiesz, może się nie znamy :]
Ja chciałam czekać na napisy, ale nudziło mi się i włączyłam sobie z angielskimi :D
Rewelacja, w każdym odcinku się coś dzieje, w każdym odcinku dochodzą nowe odpowiedzi i nowe pytania. Jestem pod wrażeniem. W 9 odcinkach TW wydarzyło się więcej niż w jednym sezonie (a może nawet dwóch) TVD, ale faktycznie, może się nie znamy :D
Dokładnie. Akcja, akcja, akcja, a ja coś takiego uwielbiam :D TVD ma takie 2-4 odcinki w sezonie, a TW po prostu każdy.
SPOILERYSPOILERY Przyznam się, że czegoś takiego się nie spodziewałam. Nie czytam spoilerów, bo chcę mieć zaskoczenie i miałam :D Do głowy by mi nie przyszło, że to J. Biedny Derek. On to ma w tym sezonie przechlapane. Rozmowa Stilesa z szeryfem w szpitalu mnie zabiła. I końcówka :( W ogóle cały odcinek to była rewelacja! I w końcu wiemy kim jest Lydia. I Allison i Isaac :D Uwielbiam ich sceny razem :D I ta scena Lydii i Scotta <3 Rany co za serial :DSPOILERYSPOILERY
dokładnie! Właśnie to jest ta różnica. TW ma 12 odcinków, które wbijają w fotel, a TVD 22/23, robione na odwal, nieprzemyślane i po prostu nudne. Nie mówimy oczywiście o 1 i 2 sezonie, bo to inna bajka :)
SPOILERYSPOILERY ja też :D i może dlatego nam się własnie odcinki też bardziej podobają - nie czytamy spoilerów, wszystko jest większym zaskoczeniem:) Derek :((( Jakoś nigdy za nim nie szalałam, Tyler H. jest dla mnie sztywny i nie przekonuje mnie jego gra, przez co nie mogę się przekonać też do postaci, ale w ostatnich odcinkach naprawdę mi Dereka szkoda:( Stiles! :( mam nadzieję, że szeryf przeżyje. omg, musi przeżyć. Allison i Isaac <3 I ship it :D Ale mam i tak w sercu Scotta i Allison jeszcze:) Niech nie robią z tego trójkąta, pls. Wolałabym, żeby A. była na razie singielką (to jej służy) i przy okazji zaprzyjaźniła się z I. :) a potem się zobaczy :D cudna była ich scena :) I ten uścisk dłoni awwwwwwww SPOILERYSPOILERY
Zawsze będę miała sentyment do TVD, ale obiektywnie trzeba przyznać, że w porównaniu do TW to sezony 3 i 4 były po prostu nudne. Jedynie ten wątek Silasa i początek 3 sezonu. A tak to niestety nudy. A TW z odcinka na odcinek po prostu rewelacja! To jest jedyny serial, w którym ja shippuję każdemu z każdym :D Są tu tak świetne przyjaźnie i w ogóle, że się nie mogę zdecydować :D
SPOILERYSPOILERY to są właśnie plusy nieczytania spoilerów :D Można mieć później większe zaskoczenie :) Ja wielką fanką Dereka też nie jestem, ale naprawdę w tych ostatnich odcinkach miał strasznie ciężko. W ogóle cały ten sezon nie jest dla niego dobry :( I jeszcze ta scena z J. pod mostem, ja się już nakręciłam, że ona może faktycznie jest P., bo jeszcze taki motyw koncertu i w ogóle, a tu takie coś :D Ten serial jest po prostu nieprzewidywalny :D Szeryf musi przeżyć, bo Stiles sobie z tym nie poradzi :( I ja tak samo. Jak ja widzę łzy w oczach Stilesa to zaraz ryczę. Ja też mam jeszcze w sercu A. i S. ale chyba nie tak bardzo jak Ty, bo miałam te odcinki do oglądania pod rząd :) Więc jak najbardziej jestem teraz za I. i A. :D Ale niech to się rozwija powoli :) I oczywiście liczę na Stydię :) W ogóle Lydia była cudowna w tym odcinku, coraz bardziej ją lubię :) I ta scena jak Chris wyskakuje z tymi pistoletami - genialne :D SPOILERYSPOILERY
Ja też mam sentyment i on zawsze pozostanie, no ale masz rację. Julie z TVD ma taki problem, że aby dodać serialowi grozy, uśmierca postacie, które nadają serialowi klimatu i sprawiają, że serial kiedyś był wyjątkowy- Mikael, Bonnie, Jeremy (ile można?), nawet ten Kol.. To nie jest dobra droga.. Nad TW pracują 10 miesięcy i są tego efekty, więc brawa dla scenarzystów :) Gra aktorska niektórych jest słaba i tragiczne efekty, ale nie razi mnie to już tak bardzo.
Ja bym chciała A. i S. razem tylko wtedy, kiedy nie bedzie to kosztem ich postaci. Jeśli na przykład źle to wpłynie na Allison, sprawi że straci tą swoją siłę charakteru, to wtedy dziękuję:D ja chcę też żeby Scott był szczęśliwy, bo należy mu się to, więc to też wpływa na to kibicowanie temu shipowi. ALE Isaac i Allison mnie strasznie zaintrygowali i chcę to dalej oglądać, chcę więcej scen i najpierw dobrze napisaną przyjaźń, a potem może coś więcej:)
Stydia <3 Niech Stiles będzie szczęśliwy pls. A Lydię też coraz bardziej lubię:)
I CHRISA UWIELBIAM, świetna scena :D
Torrey i Paul się rozwodzą? :O whyyyyy
czekamy teraz na teorie o romansie Paula i Niny? :DDD
Właśnie weszłam na tumblra i o tym czytałam :O
No a jak :D Skoro Delenowcy mają już Delenę to Stelenowcom należy sią Dobsley :DDDDDDDD
Właśnie... Teraz to dopiero się zacznie.
Aduś, będziesz za 30 minut? Bo chciałabym jeszcze pogadać o TW, a teraz muszę umyć naczynia :P
o 23 wychodzę :( będę jutro rano dopiero.
chyba, że zdążymy do tej 23 porozmawiać:D
wszystko w "rodzinie"^^
;PPPPPP
a tak poważnie, to jakaś masakra z tymi spekulacjami na temat romasu Niny i Paula:///
Teorie o romansie Paula i Niny.. właśnie zobaczyłam te bzdury na tumblrze, nawet nie wiem co powiedzieć.