PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121955
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
ocenił(a) serial na 4
_Sloneczko_2034

Muszę się'gdzieś wyżalić, że gdyby nie tak irytująca Elena, to ten serial byłby super, ale już nawet patrzenie na nią mnie wnerwia. Co ona sobie myśli? Jak jest człowieiem, to kocha Stefana, a jak jest wampirem, to Damona. Co ona soboe myśli? Czy w parze z jej przemianą zmieniło się też jej serce? Każdy o nią przesadnie dba, a ona bawi się uczuciami do braci jak Katharina (czy jak jej tam) , wcale tak bardzo się od niej nie różni, a zgrywała takoe niewiniątko...
.

ocenił(a) serial na 7
monika1144

Oj chyba chyba zły temat wybrałaś dziewczyno :) bo My tu nie krytykujemy Eleny...

ocenił(a) serial na 4
KingusVic

E tam, musiałam to gdzieś napisać. Poprostu. Każdy kogoś lubi i nielubi. :-)

KingusVic

co racja to racja:D!!

a tak wogóle to witaj znowu:DD
dawno Cię tu nie widziałam:))

ocenił(a) serial na 7
NekoNinjia85

Cześć :) no troche mnie wywiało... Ale juz jestem :) co oglądasz teraz? No i najważniejsze... jak Twoje opowiadania???? :)

KingusVic

hej hej:DD

aktualne nie mam z dużo czasu na oglądanie ;PP
ale mam kilka fajnych serali na swojej top liście:))

a opowiadanka:))? które ostatnio czytałaś^^?
czekam sobie na powrót weny razem z nowymi odcinkami TVD;PP

a co u Ciebie dobrego:)?

użytkownik usunięty
monika1144

http://25.media.tumblr.com/a76711927b1f11b817d2c626ad3a67f5/tumblr_mm2ff9KLoj1qa 8mq1o8_250.gif

ocenił(a) serial na 4

No właśnie.

monika1144

Pogódźcie się z tym, Elena to kobieta a jak wiemy kobiety nie wiedzą czego chcą! 4 sezony zajęło jej dojście, że chce Damona to powinniście jej gratulować! I tak szybko poszło, normalnie baby zastanawiają się latami!

ocenił(a) serial na 7
alien_2

AMEN!!! :)

ocenił(a) serial na 4
alien_2

Jestem "babą" jak to ująłeś, i jedyne nad czym się tak długo zastanawiam, to jakim cudem uchodząca za inteligentną. - Elena , może być taka "niedorozwinięta"

To bardziej mi wygląda tak: Jak jest w żałobie to woli Stefana, a jak chce sie bawić, to Damona.. Ja tej kobiety chyba już nie zrozumiem
PS: Nie zdziwiło by mnie wcale, gdyby w kolejnym sezonie kochałaby się ze Stefanem. SPOILER (w sumie to nie wiem, ale jakby co:) ...albo jeszcz lepiej, zakochała by się w tym jakimś nieśmiertelnym łowcy wyglądającym jak Stean (Kurde, niby dlaczego akurat jak Stefan? )
..... szkoda gadać ...

ocenił(a) serial na 1
monika1144

Zgadzam się co do słowa tyle że faktycznie zły temat na forum do tego wybrałaś :D Tutaj się raczej Eleny nie krytykuje :P

Slutty_Pumpkin

Nie każdy jak pokocha faceta w podstawówce to jest z nim do końca życia;P

ocenił(a) serial na 1
alien_2

Mało tego! Myślę że po ukończeniu podstawówki ta zasada też jest jak najbardziej prawdziwa, tyle że nie w tym rzecz :)
Ja to akurat byłam swojego czasu bardzo za DE, także sama chciałam żeby Elena się zdecydowała w szybszym tempie, no ale to co zaserwowali po drodze <testowanie uczuć do Damona pocałunkiem, bieganie raz do jednego raz do drugiego> to już dla mnie za dużo.

Slutty_Pumpkin

Nie mogła decydować w szybszym tempie, przecież Stefan był jej pierwszą miłością. Czy nie byłoby gorzej gdyby z odcinka na odcinek zmieniała obiekt zainteresowania? Wyszło naturalniej, że tak się wahała i walczyła ze sobą;)

ocenił(a) serial na 1
alien_2

W sezonie 1-3 zaliczyli wszystkie możliwe etapy znajomości od "nienawidzę Cię" po "kocham Cię" (choć u Eleny to dyskusyjne uczucie). Gdyby pod koniec 3 sezonu Elena była wolna (darowała sobie wybór) to zgodziłabym się, że przejście od SE do DE było w miarę naturalne. No ale to co pokazano nie było naturalne i można szukać wymówek w postaci sire bondów i innych shitów, ale według mnie to nic nie zmienia.
Koniec 4 sezonu to już masakra w moim odczuciu, a lepiej niestety nie będzie.

Slutty_Pumpkin

Dlaczego nie? Przecież wybrała. Fakt, że nie tak jak chcieliście, ale wybrała;)

ocenił(a) serial na 1
alien_2

W jakim sensie nie tak jak chcieliśmy? Że niby chcieliśmy SE??? :D
Za resztę osób nie odpowiem, ale za siebie mogę śmiało - NIGDY nie chciałam SE :P Chciałam jedynie ładniejszego zakończenia ich związku, bo w moim odczuciu Stefan zasługuje na coś więcej.

Zresztą już pisałam - emerytowany Delenowiec ze mnie, od czasu do czasu jeszcze mnie ich sceny cieszą.

Slutty_Pumpkin

To co wam przeszkadza Elena z Damonem?:P Cieszcie się naszym szczęściem, czekałyśmy tyle czasu:D Mieli ładne zakończenie, nie widziałaś filmu Wojna państwa Rose?:)

ocenił(a) serial na 1
alien_2

Widziałam, dawno :D No mogło być gorzej, to fakt. Ale z punktu widzenia Stefanowca (Broń Boże nie mylić ze Stelenowcem) to jednak bardzo gorzkie pożegnanie i smutne.

"Wam" - nie wiem.
"Mnie" - jak najbardziej im życzę szczęścia, byle tylko trójkąt się definitywnie zakończył, a obawiam się że nie ma co na to liczyć.

użytkownik usunięty
monika1144

Racja, zły temat wybrałaś. Lepiej odwiedź przyjaciół Stefana, tam takie określenia jak "dziwka" czy "szmata" w stosunku do Eleny są na porządku dziennym:)

ocenił(a) serial na 4

Nie wiem co ty czyasz, bo mimo tego że uważam Elenę za irytującą to z całą pewnością nie nazwałabym jej "dziwką" czy "szmatą", jak sugerujesz.

Piszę to co uważam i wcale nie mam zamiaru jej tylko krytykować oraz nie czekam na typowe odpowiedzi "tak, masz rację", czy "nie iem co oni w niej widzą" itp.

Każdy ma swoje zdanie. I dobrze.

alien_2

Elena po prostu musiała dorosnąć żeby zrozumieć czego, a raczej kogo chce;PPP

ocenił(a) serial na 4
NekoNinjia85

Tak, to prawda. Odrobinę mnie denerwuje, że "trochę" to jej zajęło... i mam nadzieję że już jest pewna, bo jak ją zobaczę z Sajlasem (cczy jakoś tak) to już chyba całkiem "spadnie w moich oczach"
:-)

monika1144

z Silasem;PP??
no co Ty:D?? skąd ten pomysł:)?

_Sloneczko_2034

Rainek, który rozdział już czytasz? :)

Kate123

25 :D Są w DEnver :D

Rainn

Widzisz, już mnie prawie dogoniłaś :D

Kate123

A gdzie jesteś? :)

Rainn

34 :)
Jak Ci się podobało "reunion" T. i B.? :D

Kate123

Oh please, już nie mogę z tym trójkątem :D Brenda zrobiła to samo co Teresa, wszystko było kłamstwem, ale tylko Teresa jest potworem, bo zraniła biednego Toma ojoj straszne :P
Tom, Newt, Minho mówią Teresie, że jej nie lubią i nie ufają, ale jak ona ucieka, to płaczą, bo ich nie zabrała ze sobą. Ugh.
:D

Rainn

http://media.tumblr.com/tumblr_m5sef5jWhk1qbqmel.gif

Kate123

Nope :(((((

Kate123

Co się stało? ;(

Rainn

Zobaczysz :(

Rainn

Awwww, Rainek, fajnie, że reblogujesz tyle Divergent :D :***

Kate123

Mnóstwo gifsetów powstało jak mnie nie było :) Już prawie wszystko nadrobiłam z Divergent, Mary Dyer, Vampire Academy i The Infernal Devices. Została mi Delena... jupi :P

Rainn

Widzę, że dużo masz książkowo-filmowych fandomów :D

Kate123

Yup :)

_Sloneczko_2034

pamiętacie w którym odcinku Elena trenuje z Rickiem? :)

ocenił(a) serial na 8
annab93

http://www.youtube.com/watch?v=lydnWtMYfFk jeżeli chodzi Ci o to, to w 3x06 :D

anik756

ok, dzięki :)

anik756

hej hej Aniu:*:))
ostatni temat urwał się nagle i nie miałam jak Ci odpowiedzieć:(
no w każdym razie niestety ostatnio praca mnie dorwała równie mocno jak grypa:/;P
ale jak tylko znajdę wolny moment to poserialuję razem Tobą:**))
poza tym w końcu niedługo znowu TVD^^!!!!! :DD

ocenił(a) serial na 8
NekoNinjia85

Hej Juleczko :D

Jak tam zdrowie?

anik756

wciąż kiepsko:(( gardło mnie potwornie boli i chyba mam już zapalenie krtani://, ale nie będę Ci marudzić......^^
leżę w łóżku i pracuję. postęp technologiczny to zbawienie i przekleństwo;PP co jakiś czas się na Tumblrze trochę relaksuję:))
mówiąc krótko moje aktualne i planowane seriale na razie leżą, ale planuję coś sobie wreszcie któregoś dnia odpalić:DD

a co u Ciebie Aniu:)?

ocenił(a) serial na 8
NekoNinjia85

Ojej biedactwo :( Życzę Ci jak najszybszego powrotu do zdrowia :*

U mnie zupełnie nic ciekawego się nie dzieje :)

anik756

dzięki:* na razie z tym trudno://, ale z czasem wszystko minie, więc choroba też;PP

no już nie bądź taka skromna;P - remont to nie takie nic ciekawego:DD
fajna sprawa:))

ocenił(a) serial na 8
NekoNinjia85

Może i fajna, ale diabelnie męcząca :D

anik756

a to już bardziej rozumiem:))

_Sloneczko_2034

http://media.tumblr.com/663dd86cb106a288a0c7dfe832d6ccd1/tumblr_inline_mgux29rDs v1r5lhz2.png