PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121912
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Rozmowy serialowe

użytkownik usunięty

Niech już będzie xD

To wczoraj ich słuchałam. Mówiłam Ci przecież, że w sobotę po pracy przesłucham :D To, czego nie znałam, dodałam do zakładek. Dziś przegrałam na swoją playlistę. I spokojnie napisałam komentarze do notek, bo wczoraj nie miałam jak :P

tequila_s

Czego się drzesz? xD
Uwielbiam jak tak pieszczotliwie do mnie mówisz ;p
Odpisałam Ci smsa. A teraz Ty nie dajesz odpowiedzi. Dobra była rada? Przydała się? Zaszokowałaś mnie kompletnie tym pytaniem. Mam nadzieję, że pomogłam ;p

minona291

Przydała, skorzystałam i wykorzystałam :P Byłam z lekka zajęta okay? :D
Mam prośbę: pójdź jutro za mnie do roboty...

tequila_s

Cieszę się ;) Ciekawa jestem czym ;p
A Ty za mnie? Przyda mi się raz odmiana, a i kasa większa za dniówkę xD

minona291

Na pewno nie tym o czym Ty teraz dumasz :P
Materialistka :D A gdzie zdobywanie doświadczeń, nauka języka, poznawanie ciekawych ludzi? A Ty tu o pieniądzach gadasz... porażka :D
Jutro będzie fatalny dzień i nie wiem jak go psychicznie zniosę :(

tequila_s

Hihihi ;p Nawet sobie nie wyobrażasz o czym pomyślałam.
To wszystko też brałam pod uwagę, ale i tak chodzi o kasę ;p
Co będzie jutro? Masz jakieś problemy w pracy?

minona291

Chyba się domyślam. I nie dziwię się w sumie. Też tak miałam w tamtym roku :P
Jutro mam się pożegnać z babcią u której pracowałam 5 lat. Już nie wyrabia sama (podupadła na zdrowiu ostatnio ostro) i idzie do domu opieki... a rodzina ma to w dupie :(

Dobra, nie gadajmy o tym, bo mi smutno już znów, gdy o tym myślę.
Powiem Ci jaki dziś przypał odwaliłam z Sandrą :D:D:D
Po obiedzie wpadłam na genialny plan, by pojechać do kina...szkoda tylko, że wcześniej nie sprawdziłam seansów :D
Wyobraź sobie w jaki szok się wbiłam, jak nie było tego filmu co chciałam zobaczyć. Się zbulwersowałam z lekka. Głupia ja, pomyślałam, że jak polska premiera już była, to niemiecka tym bardziej :/

tequila_s

Przepraszam, chodziłam się myć ;)

Ojej to smutne. Nie lubię pożegnań. No, ale chyba będziesz mogła ją tam odwiedzić od czasu do czasu? A pracę na to miejsce na pewno szybko znajdziesz, więc nie martw się tak <przytula>

Na jaki film?
Ty to jesteś serio niezły zakręt xD Ja zawsze sprawdzam seanse. Co i o której i gdzie leci, muszę wiedzieć :)
I co zrobiłyście? Obejrzałyście coś innego, czy wróciłyście do chaty?

minona291

Spoko. przeglądam muzycznego bloga Bluszka, więc i tak tu byłam. Coś mi się strony zawieszają :/ Chyba se dziś już daruję i resztą zajmę się jutro.
Nie będę jej tam odwiedzać, bo nie cierpię takich miejsc. Byłam raz kiedyś, a później przez kilka dni nie mogłam się pozbierać...

Chciałam obejrzeć La vie d'Adèle, ale zonk, bo tu będzie premiera dopiero 19 grudnia :/ Pójdziesz za mnie please? Najlepiej nagraj kamerówkę i wrzuć do sieci :D
Taa, poszłyśmy na piepsoną bajkę. To miało mnie uspokoić, bo jak pisałam wkulwiłam się.

tequila_s

A, to skoro nie dasz rady, to niestety musisz się jutro porządnie pożegnać i po prostu spróbować więcej o niej nie myśleć. Kurka, sama widzę, że to głupio brzmi, ale chyba nie masz innego wyjścia.

Wiesz, że mi coś Marta wspominała na temat tego filmu? Ale ja nie słuchałam jej wtedy, bo byłam zajęta czymś innym. Zapytam ją jutro, czy jeszcze chce iść na niego.
Tak, na pewno nagram i wrzucę jeszcze tego samego dnia. Czekaj na to, a się doczekasz xDDDD Zapomnij maleńka o tym ;p
Nie podobała się bajka? ;)

minona291

O jeszcze jej nie wyrzuciłaś? :D Widzę, że się dobrze dogadujecie, skoro tak długo u Ciebie koczuje :D
Proszę, idź i obejrzyj też i za mnie. Szlag mnie trafia, gdy pomyślę, że tyle jeszcze mam czekać, a w sieci też nie ma jeszcze... scheiße :/
Bajka nawet spoko. Emocje mi opadły trochę po niej.

pacz jak śliczna wersja piosenki Lykke Li z trailera tego filmu https://www.youtube.com/watch?v=Zx9lRVI65No <333

tequila_s

Zmieniła się i to bardzo. Chyba wydoroślała w końcu ;) Dogadujemy się jak nigdy wcześniej.

Nie przejmuj się tak, może za kilka dni ktoś wrzuci. A jak nie, to przyjeżdżaj do Polski i pójdziemy razem ;p Masz akurat okazję na święto zmarłych i długi weekend przyjechać :)

Cudowna. Nie słyszałam w takiej wersji <33333333

Dobra Teki, ja już idę, bo po tej zmianie czasu jutro/dzisiaj, będę miała problem z wstaniem do pracy. Śpij dobrze, dobranoc :*

minona291

Cieszę się, że się rozumiecie. Odzyskałaś siostrzyczkę :))
Taa już jadę. Już wsiadam w auto :/ Musze do świąt zostać. Gdyby okoliczności były inne, gdyby ten rok nie był taki porypany, to wtedy tak, nawet bez wahania. Mówiłam Ci przecież jak od 3 lat chce przyjechać akurat na ten dzień, ale zawsze coś mi nie pasuje i klapa :/
Ja już przekopałam sieć w poszukiwaniu soundtracku, choć w sumie takiego nie było w tym filmie :D
No i ja też już idę poprzewracać się z boku na bok, bo chyba dziś szybko nie zasnę :/ Wciąż myślę o jutrzejszym dniu :(
Gute nacht :*

tequila_s

Jutro idziemy do kina ;p

Tak, ale zaraz ona wyjeżdża, więc mi smutno trochę będzie.
Mówiłaś też, że sama sobie jesteś szefową xD Naprawdę nie możesz wziąć jednego tygodnia wolnego? Najwyżej Ci się wszystko przesunie o ten tydzień ^^
No to jak już znasz niektóre piosenki, to nie będziesz miała niespodzianki oglądając film.

minona291

Na którą godzinę? Nawet se nie wyobrażasz jak Wam zazdroszczę..
Na długo tym razem jedzie?
No jestem jestem. I aby to WSZYSTKO w miarę ogarnąć, muszę niestety ograniczyć wolne dni :( I tak już usłyszałam, że w tym roku wyczerpałam już limit wyjazdów do Polski na 2 lata co najmniej :/
Kobieto, ja znam mniej więcej zarys fabuły, a nie tylko piosenki z soundtracka. Mam z dwoma problem. Nie mogę jednej znaleźć :/ A drugiej nie ma do pobrania i też mnie to wkurza.

tequila_s

Na 20.00 zaraz wychodzimy ;p
Chyba do Wielkanocy tam będzie :(
Szkoda, bo już myślałam, że pójdziemy razem, a Ty jednak nie chcesz przyjechać xD
Ja pierdzielę, ale Cię wzięło ;p A jaki tytuł ma ta co nie możesz znaleźć? Może ja coś poradzę? Drugą pewnie wrzucą za kilka dni, jak film więcej osób obejrzy w innych krajach, cierpliwości skarbie ;)
A jak tam po wczorajszym dniu w pracy? Myślałam, że się odezwiesz i opowiesz jak go przeżyłaś?

minona291

Przygotuj się na mocne i dosadne sceny--> ''sceny'' :D Mam nadzieję, że po seansie, przyjdziesz i opowiesz wrażenia? please!! :))

O to długo tym razem. To będziesz już za 3 osobami tęsknić, które są za granicą.
O to chodzi, że mi brak cierpliwości...
Jedna piosenka, to ta http://www.broadjam.com/artists/songs.php?artistID=71471&amp;mediaID=499527
A drugiej nie znam tytułu i dlatego nie mogę znaleźć, choć się poświęcam temu od kilku dni, to wciąż nic :((

Nie miałam ochoty na rozmowy. A później mój osobisty pocieszacz się zjawił, wiec mi trochę przeszedł smutek.

tequila_s

Jestem ;p

http://25.media.tumblr.com/7a5b6b580d37716bea029f26316c7941/tumblr_mte05hOjPF1rc 1ie4o1_500.jpg

Oto mój komentarz http://media.tumblr.com/75f981f2990a2d6ce7a1cc4f2eb95c0f/tumblr_inline_mqrylctoV l1qz4rgp.gif

minona291

awwww przyszłaś :* a ja tak tu czekam i czekam na Ciebie i na twoją relację....
avek <3 tylko trochę słabo widoczny :(

Czyli mam rozumieć, że się film podobał? :D
Opowiadaj no!!

tequila_s

Przyszłam, al tylko na moment, bo wiedziałam, że nie wytrzymasz i będziesz czekać ;p
Teraz lepszy? może jutro zrobię gifka na avka ;)

Podobał i to bardzo!!!!!!!! <3333 Jestem pod ogromnym wrażeniem , wciąż go przeżywam jeszcze. Nic dziwnego, że dostał złota palmę. W pełni zasłużona nagroda. Nawet Marta tak mówiła :)
Jutro Ci napisze coś więcej, bo teraz już padam ze zmęczenia. To był długi dzień. Dobranoc, do jutra :*

minona291

Oglądałam seriale w tym czasie. Mam takie tyły, że chyba nigdy tego nie nadrobię :D

awwww <33 też chcę taki :(
Okay, to nie wymagam więcej dziś od Ciebie, bo wiem, że jest późno. Ale i tak Ci nie odpuszczę co do zrecenzowania filmu :P
Schlaf schön :* und bis morgen ;)

tequila_s

A co nie dajesz już rady z nimi. Wiedziałam, że za dużo ich nazbierałaś ;p Rzucaj robotę i w ten sposób nadrobisz wszystkie zaległości xD

Najpierw film obejrzyj, a później avka wstawiaj ;p Współczuję Ci czekania teraz tak na serio po obejrzeniu filmu, bo to było coś niesamowitego.
Na początku trochę mnie denerwowały te zbliżenia kamerą, ale później się przyzwyczaiłam i nawet zaczęło mi się to podobać. Miało się wrażenie jakby się tam było gdzieś obok. Fabuła prawie jak dokument z życia Adele. Wszystko można było zobaczyć, dosłownie wszystko. Każdą emocję, śmiech, smutek, żal, zmieszanie, radość, podniecenie, rozpacz. Normalnie to było tak namacalne, że prawie można było tego ''dotknąć''. Po pewnym czasie oglądania tak się wtapiasz, że czujesz jakbyś w tym brała udział, stała gdzieś z boku i obserwowała. Podobała mi się taka forma przekazu.
A aktorki zagrały tą całą ich relację rewelacyjnie. Zwłaszcza młodziutka Adele &lt;3 Ciekawa jestem jak dalej będzie się rozwijać jej kariera, bo Lea jest już znaną i cenioną aktorką [ tak, poczytałam sobie już na temat filmu i aktorek i reżysera też ;p ].
Film trwał 3 godziny, a mnie się wydawało jakby to było znacznie krócej. w ogóle nie czuć upływu czasu. Ba nawet kolejne 3 bym chyba zniosła xD
Jedno jest pewne: po wyjściu z kina, nie da się wyjść ot tak i zapomnieć. Ten film wbija się w pamięć. Całą drogę do domu i w domu też wymieniałyśmy się z Martą wrażeniami.
Gdyby nakręcili 3 i 4 rozdział, to na 100% obejrzę ;)

Tak więc Teki żałuj, że jeszcze go nie widziałaś, musisz uzbroić się w cierpliwość i troszkę poczekać ;p

minona291

http://media.tumblr.com/78cba6597d627a2d14f5a229e9ac5043/tumblr_inline_mtyzleYe2 H1qiapxj.gif

Ja się tak nie bawię :((((((
Czemu nie nagrałaś dla mnie kamerówki? :(

A co powiesz na erotyczne sceny? Nie przeszkadzały Ci za bardzo, tak jak niektórym osobom? Bo czytałam na forum, że zdania na ten temat są mocno podzielone?

użytkownik usunięty

KATE
http://www.youtube.com/watch?v=J5wOHIi7xCU

http://media.tumblr.com/tumblr_md3949p7Pe1r1us2q.png

DLACZEGO MI TO ZROBIŁAŚ???
http://media.tumblr.com/759475aa9bb60ad824fc3882d19e727d/tumblr_inline_mnthn6ioo t1qz4rgp.gif

użytkownik usunięty
Kate123

Bo nie chciałam sama ryczeć :P

No tak :D

Muszę zaraz obiad zrobić, a nie mam zielonego pojęcia co mogłoby to być :((
Macie jakieś propozycje, coś na szybko do przygotowania?

tequila_s

Naleśniki :D

Kate123

Świetny pomysł. Mam mus jabłkowy i bitą śmietanę i jogurcik jagodowy i serek homogenizowany. Szybko, lekko i smacznie :)
Dzięki Kejcik :*
Już miałam robić lasagne ze szpinakiem, ale tam więcej roboty. Uff jak dobrze, że jeszcze mięsa mielonego i szpinaku nie wyciągnęłam z zamrażarki :D

tequila_s

Nie ma sprawy :*
Smacznego :) Ja z przeczytania samego Twojego opisu zrobiłam się głodna :D

użytkownik usunięty
tequila_s

Nie ma to jak narobić człowiekowi apetytu, a potem pisać o mielonym i szpinaku xD Ale to nawet dobrze:D

tequila_s

A co z Twoją dietą?
Bita śmietana, serek, do tego to będzie podsmażane pewnie? Bitą śmietanę zostaw se na wieczór lepiej, a teraz ugotuj zupę warzywną bez mięsa tylko xD

minona291

Czep się. Przy niedzieli można se pofolgować chyba co? :P

tequila_s

Nic już więcej nie mówię, więc uspokój się ;)

Perełka :) Pewnie znacie, ale akurat słucham i musiałam wrzucić :)
http://www.youtube.com/watch?v=vlqQUtOcJVo

użytkownik usunięty
Kate123

Ja znam, cudowna. To jest jedna z tych piosenek do której szukam fanvidów w pierwszej kolejności:D

Kate123

znamy,znamy <3 tzn. ja znam nie wiem jak reszta ;)

Kate123

śliczna <3

Yeah, zostało mi jeszcze 5 piosenek do przesłuchania, więc już możesz Bluszek wrzucać kolejne :D

użytkownik usunięty
Kate123

Niestety na razie mam tylko dwie przygotowane :D

:( Ale może to i dobrze, bo mam ogrom serialowych zaległości xD Dobrze, że w tym tygodniu będzie trochę mniej nowych odcinków xD

użytkownik usunięty
Kate123

Nie gadaj że znowu jakieś idą na hiatusy:/

OUATIW i NG.

użytkownik usunięty
Kate123

Uff, ulżyło mi:D Z OUATIW już się pogodziłam, za NG tęsknić nie będę :p Zresztą mam jeszcze zaległy odcinek.

Ja na dobranoc obejrzałam :D

użytkownik usunięty
Kate123

I jak?

Well, taki sobie odcinek :P

użytkownik usunięty
Kate123

Jak w sumie cały sezon:P

użytkownik usunięty

http://31.media.tumblr.com/ee917d5e8626bf7d38dbf1e2c2719274/tumblr_mvbdniF16v1rd q50do1_500.jpg Dobsley xD