PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121920
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Rozmowy serialowe

użytkownik usunięty

Jak wyżej

użytkownik usunięty
Kate123

http://www.reactiongifs.com/wp-content/uploads/2013/09/sherlock-no.gif

Ile masz do obejrzenia? :P

użytkownik usunięty
Kate123

Nie każ mi liczyć, bo się załamię;P

12? :D

Arrow - WOW WOW WOW

TO - HAHAHAHAHAHA BYEEEEEEEE

użytkownik usunięty
Kate123

Też właśnie skończyłam oglądać. Ten serial jest tak genialny, że aż się z tego powodu popłakałam:D A może to przez tą scenę Klausa i Cami, ich rozmowy są świetne, nie żebym im shippowała, ale mi przypominają mi coś z początków Deleny.

Same. Ten odcinek to było mistrzostwo, aż się boję, że to mi się wszystko przyśniło xD

użytkownik usunięty
Kate123

Czekaj, już się uspokoiłam to napiszę co mi się najbardziej podobało:D
SPOILERSYPOILERYSPOILERY
Powrót starego Eliaszka - ta scena w kościele przypomniała mi 2x10, mistrzostwo:D Chociaż już przy basenie było wiadome, że to zrobi.
Klamille - moje serce nadal jest przy Klayleyu, ale Cami i Klaus mają genialne sceny, każda mi zapiera dech w piersiach i chyba znów zaczynam być rozdarta.
Reb&Elijah - popłakałam się na ich pożegnaniu.
Klaus i jego darcie - tęskniłam za tym. Za tym Klausem który wzbudzał grozę swoim głosem. Podskoczyłam ze strachu nie raz:D
Końcówka - czy muszę komentować? Te wszystkie ujęcia połączone z "Black Out Days",coś niesamowitego.
A co zadziwiające, jest tam tyle kombinacji, trójkątów, czworokątów.. i absolutnie mi to nie przeszkadza, każda potencjalna para ma naprawdę dobre sceny.
Dawajcie mi następny odcinek:DDDSPOILERSPOILERSPOILERY

THISSSSSSS!!!!!!!!
SPOILERYSPOILERYEliaszek był mistrzem tego odcinka. Trochę się o niego bałam po 1x01, ale widać, że niepotrzebnie. Wiadome było, że tak postąpi, scena w kościele genialna. I sceny z Hayley <3 Podobały mi się też sceny Reb&Hayley. Klaus&Cami - jestem za nimi całym sercem. Ich rozmowy ZAWSZE są świetne. I ten wzrok Klausa, łzy w oczach, wow. Różnica między Cami a Caro jest doprawdy kosmiczna. Nie mam słów na końcówkę i w "Black Out Days" zakochałam się od pierwszych dźwięków. Reb w takiej sytuacji pewnie wróci. A i sceny Marcel&Reb też mi się podobały. Właśnie - jest tu tyle możliwych kombinacji w związkach, a mi też to nie przeszkadza. Ale znowu - to dlatego, że nie ma tam takiego Stefa i cała akcja nie skupia się na trójkątach. Jestem pod wrażeniem. Brawo Dżuli. Chociaż można się tego było spodziewać, skoro zabrała ze sobą Michaela :PSPOILERYSPOILERY

użytkownik usunięty
Kate123

Możliwe SPOILERSPOILERYSPOILERYŚmiać mi się chce z tych, którzy jęczą że nie ma już szans na Klaroline odkąd Klaus odszedł do TO. Mając do wyboru imprezowego pustaczka, a dojrzałą, silną i wrażliwą kobietę, zdecydowanie wolałabym dla niego tą drugą. Zresztą jak na kogoś kto tak strasznie nienawidzi Klausa, Caroline łatwo leci na każdy jego flircik czy rysunek konika. Camille nie daje sobą manipulować, potrafi się postawić, powiedzieć prawdę. Poza tym sceny Klamille wywołują niesamowite emocje, emocje których Klaroline nigdy nie miała ( z wyjątkiem sceny uleczenia w 3x11) I to czyni ich zdecydowanie lepszym shipem.
Marcel i Reb mają dobre sceny, ale troszkę się zawiodłam, bo myślałam że dziewczyna już przestała być taka naiwna.. a tu znów powtórka z rozrywki.SPOILERYSPOILERYSPOILERY

http://media.tumblr.com/tumblr_m5sef5jWhk1qbqmel.gif

użytkownik usunięty
Kate123

Nie, przestań, pisz coś:D Albo nie, poczekajmy aż ktoś jeszcze obejrzy:D

Chyba już wszystko zostało powiedziane :D Jestem dumna z Dżuli :D

użytkownik usunięty
Kate123

http://maroonbones.tumblr.com/post/66267757593/lagenteestamuyloca-wtf-a-poison-t ree-niklaus

http://media.tumblr.com/tumblr_mcxm6lnRkf1rvo2qq.gif

asdfghgfdsdf to było świetne. Cały odcinek był rewelacyjny :D

użytkownik usunięty

przekonałyście mnie, obejrzę :D

użytkownik usunięty

Oglądaj koniecznie:D

użytkownik usunięty

1x01 to to, co puścili jako 4x20, tak?

Nie do końca. 1x01 to jest 4x20 z perspektywy Elijah, więc niektóre sceny się powtarzają (te, co miał z Klausem), a reszta jest inna.

użytkownik usunięty
Kate123

a stracę wiele, jak zacznę od 1x02? :D

Radziłabym Ci jednak obejrzeć 1x01 :)

użytkownik usunięty
Kate123

ok :)

Oglądaj Aduś, na pewno nie pożałujesz :)

Moje wszystkie shipy dzisiaj były, za dużo mam feelsów, za dużo... Ten tydzień mnie wykańcza xD

http://www.youtube.com/watch?v=eBiF7trLgME <3333333

Kate123

Eliasz jako dowódca- umarłam:D Przeważnie latało mi koło dupy czy on gdzieś jest czy go nie ma w VD, nie byłam fanką jego i jego włosów, ale w tym serialu- WOW:D Dzisiejszy odcinek był jego, ale wkurza mnie że chcą mu wcisnąć Hayley:/ Nie, nie, nie! Za to podoba mi się jak ładnie tatusiuje Davinie:)
Marcel i Rebeka- czy ta dziewczyna umie się jeszcze bardziej poniżyć?
Nie lubię Camille, jak dla mnie to mogłoby w ogóle jej nie być w tym serialu.
I teraz co podobało mi się najbardziej- siedzi Klaus, siedzi Eliaszek, czytają sobie wierszyki, a krew zalewa dywan. Urocze:) Przypomina mi to początki VD gdzie serialem byłam zachwycona, ale wiem, że im dalej tym gorzej będzie. Zrobią 2 dobre sezony, potem pomysły się spalą i wyjdzie tam Klaus z depresją, który będzie się czuł wszystkich niegodzien, Eliaszek straci z 3 razy pamięć, ktoś kilka razy umrze żeby było dramatycznie, ktoś 15 razy odejdzie z serialu i wróci itd. Podoba mi się w tym serialu jedno- nie ma jednej głównej bohaterki wokół której wszyscy skaczą. Już myślałam, że zrobią tak z Cami, ale jednak nie. Klaus ma ją i Hayley, Eliasz ma Hayley i Davinę (powiedzmy), a Marcel kręci się koło Rebeki. Duzo babek, wszystkie ciekawe. Poza Cami, która mnie autentycznie wkur*** i mam nadzieję, że kiedy przyjdzie do zabijania ważnych postaci to zaczną od niej:)
I widziałam też SH, mam mieszane uczucia. Uwielbiam Ichaboda, ale sama historia robi się męcząca.

użytkownik usunięty

http://www.youtube.com/watch?v=vn5FSG4i2yc
http://www.youtube.com/watch?v=3NsJpNVFFLQ
<3

Cudne <333

ocenił(a) serial na 6

Hahaa obejrzalam TO......

byledopiatku

I jak? I jak? :DDDDD

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Bardzo dobry odcinek, Marcel to jednak menda :D
Ladna scena Klaus Cami, choc to nie moj shipp :D
Powrot starego Elajzy, jestem pod wrazeniem....

byledopiatku

SPOILERY Pacz :)
http://24.media.tumblr.com/b6d70e05bf30f7a8f993696e5526c0a3/tumblr_mvujioDVLX1qd oecso2_500.gif
http://31.media.tumblr.com/6231904bf8299dbb39c857716109a7ca/tumblr_mvujioDVLX1qd oecso3_500.gif
Tak się cieszę, że wrócił stary Elijah, bo trochę się bałam :P No i mój ship http://25.media.tumblr.com/79d656b75a91e2782519bd9163709031/tumblr_mvu9toUIED1qg 8dzlo1_r1_250.gif <3
Odcinek rewelacja, nie ma sceny do której mogłabym się przyczepić. I jeszcze cudna piosenka na koniec. Nie mogę przestać jej słuchać :D

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Mial wejscie smoka, ale odkad zlozyl to "obietnice" to wlasnie myslalam, ze cos takiego sie stanie :D
Hayley i Elajza tez mieli ladna scenke, moj shipp pewnie tutaj zatonie, ale poki co to sie nie martwie, bo widzialam wzrok Kluski na poczatku odcinka :D
Jak tam ida Tudorzy?

byledopiatku

Też wiedziałam, że tak będzie :) Klaus już stracił swoją szansę moim zdaniem :P No ale zobaczymy jak to będzie :) Jak już mówiłam, nie ma tu Stefka, więc nie mam problemu z trójkątami czy czworokątami :P Ale Klaus mi do Cami pasuje :)
Obejrzałam 1x02 :)

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Daja im ladne sceny to prawda, Klusce i Cami, jednak uwazam, ze Hayley jest wystarczajaco silna dla niego, nie da z siebie zrobic ofiary :D Cami,coz jest pierdyliard razy bardziej pasujaca niz Caro,ale jednak licze na Klayley :D Mieli, nie mieli w TVD nie bylo pola do popisu, to bylo raczej takie na chwile, nie mieli szansy, zeby im zbudowac ladna relacje przez Klaroline. Ale pierwszy raz w zyciu spojrzalam na Elajze jak na faceta, takiego dla dziewczyny, jesli wiesz o co mi chodzi :D
I jak wrazenia?

byledopiatku

Cami też jest silna i też sobie z nim da radę :) Hahaha, Caro tam absolutnie nie pasuje, nawet Davina co ma 16 lat jest bardziej dojrzała niż ona. Niech lepiej siedzi sobie na studiach. Chociaż nie wiem, czy to dobrze, bo zaczyna chyba ogłupiać Elenę... Tak, wiem o co Ci chodzi, bo ja dzisiaj też miałam takie wrażenie :D Jak ja uwielbiam ten serial :D
Świetny odcinek, Henryczka uwielbiam :D Tylko ciężko mi się przystosować do tego, że tam czas tak szybko leci :D

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Nie wiem, troche brakuje mi miedzy nimi tego "czegos" taka troche kalka, zly wampir i dobra ludzka dziewczyna :) wiec tu mam nadzieje, pojda w inna strone, ale nie zanosi sie na to....
Davina jest milion razy ciekawsza od Caro, w ogole ona sie zachowuje jak z gimnazjum, kompletnie nic soba nie reprezentuje, ma pretensje do Tylera, ze chce sie zemiscic? a co w tym dziwnego? Nie kazdy jest jak Elka i robi podryw na smierc swoich bliskich :D
Henryczek jest cudowny poki co, ale zobaczysz jak bedzie Ci krwawic serce w 2sezonie. Widzialas juz Anne?

byledopiatku

Wiadomo, że będą mieszać i bawić się w trójkąty, ale mam nadzieję, że umiejętnie to zrobią i będzie to przyjemne do oglądania :) I jak taka postać jak Caro mogłaby przejść do TO? :D A i moim zdaniem problem TVD polega też na tym, że mają 22 odcinki. Gdyby było 13, to wszystko nie byłoby tak rozwleczone i doczekalibyśmy się akcji.
Annę widziałam, ale nie przepadam niestety za tą aktorką :P

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Tak, ale jednak dosyc mocno zarysowali na moje nieszczescie "glowne" zwiazki, ale nadzieja umiera ostatnia...
Dzien w ktorym Caro przyjedzie do NO, bedzie dniem w ktorym bede miala nadzieje, ze Kluska zapadnie w spiaczke i jej nie spotka...
Wiesz Castle tez ma 22 odcink,i a jednak daje rade, problem polega na niekonsekwencji, braku rozwoju postaci i wiecznym trojkacie, ktorego wszyscy maja dosyc, jak postacie maja sie rozwijac, skoro wszystkie ich wybory i czyny sa podyktowane "sila wyzsza" to tak jakbysmy ogladali lunatykow, niby cos sie dzieje, ale tak naprawde to nic, bo wszyscy spia :D
Ja pierwszy raz zobaczylam Dormer wlasnie w Tudorach i moim zdaniem to jest rola jej zycia, a chemia z Henryczkiem jest taka, jakiej nigdy u nikogo nie widzialam :D

byledopiatku

Pewnie, na tym też polega problem, ale na zbyt dużej ilości odcinków akurat w przypadku TVD też. Nie potrafią nic nowego wymyślić, schematy się powtarzają i jeszcze ciągną to cały sezon. I tylko więzi i trójkąt. Nie mówię, że nie ma wyjątków, bo znam wiele seriali 22-odcinkowych, które dobrze sobie radzą. Ale te 13-odcinkowe w przeważającej większości są zawsze świetne. Pacz na GoT, TO, SH, TW.
Jeszcze z Henryczkiem jej nie widziałam, więc nic nie mogę powiedzieć :)

ocenił(a) serial na 6
Kate123

No tez prawda :D TVD juz mnie tak wkurza, ze czasami zapominam kiedy jest odcinek :D
Jak sie zakochalam, szczegolnie poczatki ich znajomosci, pozniej juz jest troche gorzej, ale Dormer swietnie oddala charakter Anny :D

byledopiatku

Jutro rano :D Ciekawe, co tym razem epickiego wymyślą :D
Jeszcze jej wiele nie było, więc całkiem możliwe, że się przekonam do jej postaci :D

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Ja nie moge zniesc Elki w tym sezonie, staram sie ja usprawiedliwiac,ale kompletnie mi nie wychodzi...
Ogladaj i zdawaj relacje, koniecznie :D

byledopiatku

Ja tak samo. Nie wiem co się z nią stało.
Dobrze :D

Kate123

Aktor, grający Eliaszka młodnieje. Miał tandetną grzywę z reklamy odżywki do włosów, a teraz wygląda świetnie:)

alien_2

Zgadzam się :)

Kate123

Szok i szok- on ma prawie 4 dychy! 37 lat jak w mordę strzelił, sądziłam, że to będzie z 5 lat mniej. I drugi szok- jego żoną jest Laney z filmu Cała ona, wiedziałam że znam to nazwisko:D

alien_2

To, że gdzieś mniej więcej tyle ma lat to wiedziałam. Ale, że Laney to jego żona? :D Znaczy się widziałam zdjęcia kiedyś, ale najwyraźniej jej nie poznałam :D
Jak tam, jesteś na bieżąco ze Sleepy Hollow? :)

Kate123

Tak, właśnie dzisiaj nadrobiłam sobie serialowe zaległości. Jest OK, ale jednak coś mnie tam drażni. Jestem durna, bo wolałabym obejrzeć jeden cały spokojny odcinek, gdzie nie ma jakichś potworów, pożeraczy grzechów itd. Podobał mi się początek odcinka- Abbie i Ichabod na meczu. Chciałam dłużej popatrzeć na ten sielski obrazek, a mi to nagle wyrwali:/ Lubię te retrospekcje, uwielbiam aktora, który zagrał dowódcę-demona, ale kurde! Niech dadzą im szansę pogadać o czymś innym niż apokalipsa:/ O tym myślałam przez 4/6 odcinka. Przez 1/6 myślałam- jaki on piękny:D a przez pozostałą 1/6 myślałam czy te ubrania nie pośmiardują?