Mam ich więcej, ale te są najważniejsze bo niektóre pojawiają się na kilka odcinków i znikają :D
Sama wykombinowałam :) Mam w domu żółtą bluzkę, kupiłam niebieską spódniczkę i czerwoną opaskę z kokardką:) I gotowe :)
Za wypożyczenie też trzeba zapłacić:D A nie wiadomo ile osób przed Tobą miało ten strój na sobie:P Więc praktycznie na to samo mi wyszło, bo wypożyczenie też ok. 50 zł kosztuję :)
Hej Aniu:*:) Wciągnęłam się nie na żarty;P
kończę właśnie pierwszy sezon:D
mam też ochotę zacząć "Los hombres de Paco", bo Lola pisała że jest super, ale nie wiem skąd ściągnąć ten serial w dobrej kopii... oglądałaś może?
Nie nie oglądałam. I nie mam pojęcia skąd można go ściągnąć. Ty lepiej weź się za The Originals to tylko 9 odcinków, a rodzinka Pierwotnych nabrała na nowo charakterku. Klaus przestał bredzić o koliberkach i wziął się do roboty :D
Cieszę się, że Ci się podoba tylko nie rozpędzaj się tak z oglądaniem bo teraz jest przerwa i OUAT wraca dopiero 9 marca :(((
Nie uwierzysz w to co Ci zaraz powiem odnośnie TVD i pochodnych;P
Ps. Za półtora tygodnia laba mi się kończy więc nie sądzę żebym dotarła do końca OUT;P
ale.... zaczęłam się martwić bo niechcący sobie zaspoilerowałam na Tumblrze i z tego co (trafnie bądź nie;) zrozumiałam Mr. Gold zostanie uśmiercony... Pewnie wiesz coś na ten temat;P
Co Ciebie też odrzuciło od TVD? No ok do oglądania TVD Cię nie namawiam bo sama nie widziałam nawet jednego odcinka 5 sezonu, ale TO jest super i ma rewelacyjny klimat.
SPOILERCo do OUAT to do końca nie wiadomo co z Goldem :((( Ja mam ogromną nadzieję, że go jakoś przywrócą bo bez niego to już nie będzie to samo OUAT :((((SPOILER
Nadal mam słabość do Damona i Deleny;P Chociaż.... z gifsetów (5 sezonu na razie też nie ruszam;)) zorientowałam się że już się rozstali. A poza tym dramatyzm tego serialu zaczyna mnie przerastać;PP Ja to powiedziałam?;PP
A co do "Pierwotnych", to pewnie w którymś momencie spróbuję pooglądać, tym bardziej jeśli to dobry serial - wpiszę go na listę oczekujących:)
No to znaczy, że kwestia nie jest rozstrzygnięta ostatecznie:D - to dobrze:), bo już się przywiązałam do niego i kilku innych postaci też:DD
Co to się porobiło , że wszyscy narzekają na TVD? Kiedyś czekało się na kolejny odcinek z zapartym tchem, a teraz nie interesuje mnie za bardzo co tam się dzieje.
Obecnie nie mogę się doczekać powrotu 5 seriali, a są to Arrow, The Originals, Castle, Reign i OUAT. Jak ja nie lubię tych przerw :///
Wiesz co, myślę że jak ze wszystkim, tak też z serialem trzeba wiedzieć "kiedy ze sceny zejść";P
Powtarzają znane motywy w milionie odmian i wariantów. To zaczyna się robić wkurzające.
Ja gdybym robiła ten serial, to w wątku Deleny skupiłabym się na rozwijaniu konstruktywnej relacji - porywającej, nie łatwej ale też fascynująco namiętnej. A oni zamiast wykorzystać ich fabularny potencjał, topią Delenę w coraz to nowych wariantach poczucia winy itp itd. Ja mam cierpliwość ale bez przesady;P
O Reign jeszcze bym pooglądała^^
A przerwy szybko miną a oczekiwanie też bywa fajne;P
Oj w TVD strasznie przeginają i nie mam najmniejszej ochoty brać się za 5 sezon może jak już kompletnie nie będę miała co oglądać to go obejrzę, ale tylko w ostateczności.
W tym problem, że ja jestem strasznie niecierpliwa i nie znoszę na coś czekać ja muszę mieć wszystko na już. Bo czekanie mnie strasznie nudzi i zniechęca :(
Hej Kochana :* tutaj Ci odpisze skoro jesteś :) ja oglądam na kino maniaku, ale z chomiczka tez parę razy brałam i było ok:) musisz też wziąć pod uwagę, że serial zaczynali kręcić w 2005 roku i ze to nie jest amerykańska produkcja ;)
hej:**:)) w takim razie poszukam jeszcze choć trochę lepszej kopii:D
tak:) biorę to pod uwagę, ale mimo wszystko myślę, że istnieją odcinki nagrane w lepszej jakości niż te, które do tej pory udało mi się znaleźć:)
No to może spróbuj na kinomaniaku pooglądać :) serial leciał na axn crime i stamtąd są te odcinki. Nie wiem, może jestem już przyzwyczajona, ale nigdy mi tam jakość nie przeszkadzała :) daj znać jak zaczniesz :) aa i na wszelki wypadek, jakbyś się zdecydowała, to nie czytaj tam moich spoilerów pod spodem :D
Co słychać? :) jak Ci mija wypoczynek?:)
Wiem że jestem dziwna;P, ale właściwie zawsze ciągnę seriale z chomiczka;P I chociaż przymierzałam się do kinomaniaka już kilka razy, najczęściej i tak ostatecznie ściągam odcinki na komputer;P To się chyba nazywa konserwatywne podejście do sprawy;PP
Ale jeśli nie znajdę lepszej kopii do ściągnięcia, to skorzystam z kinomaniaka:))
Przypominam sobie właśnie znaczenie słowa "wypoczynek":D Mówiąc krótko jest fajnie - ciepła herbatka, czasem lody, dużo pomarańczy i cynamonu, wygodny fotel i dobre kino^^ Uwielbiam przerwy świąteczne :DDD
Aaaaa, przypomniało mi się:D Moja teściowa zrobiła miodowca w te święta - rzeczywiście grzechu warte jest to ciasto:)))
A co u Ciebie słychać:)? Jak świąteczne wypoczywanie:)?
Rozumiem, przyzwyczajenia robią swoje ;) ja mam z kolei odwrotnie, już się tak przyzwyczaiłam do kinomaniaka, że jak mają jakąś awarie to przeżywam strasznie :D :D
Ja też uwielbiam przerwy świąteczne, mają taki cudowny klimat :)
Miodownik jest pyszny, tylko strasznie słodki, wiec po jednym kawałku już się ma dosyć :) no, ale uwielbiam, szczególnie górną warstwe z orzechami :D tylko strasznie dużo z nim roboty.
Ja też dopiero odczuwam to świąteczne lenistwo, bo wcześniej to tylko przygotowania do urodzin, a teraz wreszcie trochę spokoju. Postawiliśmy sobie za cel obejrzeć wreszcie trylogie Władcy Pierścieni, wstyd przyznać, ale nigdy nie widziałam ;) została nam na jutro ostatnia czesc, a później Hobbit :)
Kinomaniak wygląda naprawdę zachęcająco:) Myślę, że kiedy już zacznę z niego korzystać;P, nie będzie mi trudno się do niego przyzwyczaić:))
Tak:D, muszę nauczyć się robić to ciasto, bo jest pyszne^^. Orzechy?:) Hmmmm to chyba jakiś trochę inny jest ten Twój miodownik....:) A może prześlesz mi swój przepis na priv?:D
Taaaaaaak:) Ja w świątecznym klimacie kocham też kolorowe lampki i inne światełka porozwieszane w domu - zawsze nie mogę się doczekać zmroku, żeby je pozapalać;PP
Super pomysł:D Władca Pierścieni to dobry kawałek kina^^ Hobbita jeszcze nie widziałam, ale podobno też świetny:)
A no pewnie są różne pomysły na miodownik :) mój ma akurat orzechy na górze, a ja uwielbiam ciasta z orzechami :) no i mój jest z budyniem, bo też wiem, że są różne wersje :) zaczynam się robić głodna, a już nie pora na jedzenie :D oczywiście, że Ci podesle przepis, ale to już jutro ;) tylko uprzedzam, że to można robić tylko kiedy się ma naprawdę dużo czasu :)
Ja też :D nawet jeszcze nie ma zmroku, a ja już wszystko zapalam :D dobrze, że zimą tak szybko robi się ciemno ;) chociaż zimę mamy wiosenną :)
Tak, świetne są te filmy, strasznie długie, ale naprawdę wciągające :) a na najnowszego Hobbita chciałabym sie wybrać do kina, dlatego muszę sie trochę pospieszyć :) w kinie to jednak jest zawsze inny efekt :)
Twój brzmi pysznie:)) W wolnej chwili prześlij mi swój przepis koniecznie:**
Jeśli chodzi o czas - to właśnie teraz albo potem już długo nie mam szans na pieczenie...:( ;PP
Taaak:), zwłaszcza fanowska wersja rozszerzona jest świetna:)) Te filmy trzeba oglądać bez przerw na reklamę;P itp bo to burzy klimat. Racja:D Może ja też się wybiorę^^
Cudzoziemko:) genialny finał, ale się denerwowałam, a myślałam pod koniec, że wszystko się udało i ze Sarze nic się nie stało, a tu takie coś. Ona to jest jednak szalona, zamiast do lekarza to do ołtarza poszła :) ale co się dziwić skoro zawsze im coś stawało na drodze. Mariano mnie strasznie wkurzyl, co prawda ostatecznie się odkupił, ale byłam na niego cięta. Podobała mi się reakcja komendanta kiedy się zorientował z kim się Lucas hajta ;) no i wspaniały ten ksiądz :)) kto wypadł z samolotu?? Mam nadzieje, że to Arrieta wyskoczył. W ogóle nie ogarniam jak oni mogli dać się związać trzem bandytom, jak ich tam tylu było. No i szok z tym Kaiserem, tym mnie zaskoczyli totalnie. Nigdy bym się nie zorientowała. Ciekawe czy Salazar wiedział. A jeszcze Povedilia był kochany <3 ale to jak zawsze ;)
Muszę Ci jeszcze powiedzieć, że przegladalam tag na tumblrze i Silvia i Pepa miały bardzo duży fandom za sobą :) tak patrząc po gifach to aż by się miało wrażenie, że największy ze wszystkich par w serialu :)
Hej! Finał faktycznie świetny, ten ślub, cała akcja z Kaiserem, samolotem... wow! Tak powinien wyglądać każdy finał każdego serialu :P A z Mariano masz rację, też mnie strasznie wkurzył, jeszcze się cały czas łudziłam, że może on na własną rękę ma jakiś plan i tylko tak się wydaje, że zdradził Lucasa. No ok, wytłumaczył, że chciał go mieć żywego za wszelką cenę, ale przekonało mnie to tylko trochę ;) Tak myślałam, że Sarze coś jest, bo po szamotaninie z Alison jej nie pokazywali i jakaś taka smutna była w kościele. A Alison - dobrze jej tak xD nie mogłam znieść tej baby odkąd się tylko pojawiła... za to duży plus za charakteryzację i grę aktorską po postrzale - z każdą minutą wyglądała coraz gorzej, to było bardzo realistyczne. Co do Pepy i Silvii - też to zauważyłam, np. na forum jest mnóstwo tematów z pytaniami o nie (tumblra nie mam, ale jakieś tam foty w zmasowanej ilości też rzuciły mi się w oczy). Mi też na początku bardzo przypadły do gustu, ale od pewnego momentu Pepa mnie wnerwia, no a trudno shipować samej Silvii :P Może zresztą to się zmieni, bo chyba apogeum ich relacji przypada na 8 sezon.
Nie wiem, czy powinnam Ci to mówić, ale po pierwsze może już i tak to wiesz, a na pewno coś Ci się o uszy lub oczy obiło, a po drugie sama bym chciała, żeby mnie ktoś delikatnie uprzedził. Otóż Lucasa będzie w 7 sezonie bardzo mało, bo Hugo na tym etapie zrezygnował z serialu. Wiem, że to jest masakra, no ale trzeba to przeboleć. Ja się pocieszam świadomością, że miałyśmy piękny OTP przez 6 sezonów, z początkiem, rozwinięciem i szczęśliwym zakończeniem, mnóstwo pięknych scen, wzruszeń, emocji i śmiechu, a cały 6 sezon był praktycznie ich. Do tego fajnie "pożegnają postać z serialem", nie będzie tak jak w OTH, że bohaterowie ni stąd ni zowąd znikają i nagle panuje zmowa milczenia. No i Lucas nadal będzie obecny w życiu innych postaci (ma wrócić jeszcze na chwilę w 8 sezonie). Może to i dobrze, że kończy się na ślubie itp., oczywiście czuję ogromny niedosyt, ale z drugiej strony nie wiem, czy twórcy serialu daliby radę przez kolejne 3 sezony ciągnąć wątek perypetii Lucasa i Sary, lepiej, że skończyło się nieco przedwcześnie, niżby mieli nam wszystko obrzydzić jakimiś na siłę wymyślanymi komplikacjami, rozstaniami, powrotami itp. Wiem, że teraz moje argumenty brzmią mało przekonująco, ale po kilku odcinkach 7 sezonu naprawdę da się żyć z tą nieobecnością. No i robi się znowu bardziej komediowo, już nie ma takiego wielkiego napięcia, jak przy tych wszystkich akcjach Lucasa, ale za to wraca nieudolna praca komisariatu i debilne żarty xD
7 sezon się zaczął trochę dobijająco, znowu...co oni mają z tymi początkami sezonów...bez Loli jest dziwnie :( fajnie, że Lucas i Sara są szczęśliwi, ale to teraz nie wiem jak to rozwiną dalej. Wiem, ze Lucas pewnie wyjedzie do pracy w CSI, ale nie wyobrażam sobie serialu bez niego...Ja kiedyś czytałam do kiedy kto będzie w serialu i według tego w 7 i 8 sezonie Lucas powinien jeszcze być, na pewno nie ma go już w 9. Sara z kolei w 9 sezonie będzie tylko gościnnie, no ale to nie wiem jak teraz pociąga ich wątek. Ja tam bym mogła jeszcze przez 10 sezonów ogladac perypetie Lucasa i Sary :D 6 sezon był pod tym względem najlepszy :) co do Pepy i Silvi to mnie tak średnio przekonują, ale chyba będą teraz główną parą.
Jestem w połowie 7x01, Aitor jest nienormalny i powinien się leczyć z napadów agresji, a nie pracować w policji, przecież on się tam w ogóle nie nadaje. Oby teraz nie wrócili do pomysłu Aitora i Sary, agrr.
Mam nadzieje, że mimo wszystko te ostatnie sezony będą zjadliwe :)
Przepraszam, że się wtrącę :D Ale mam pytanie :) Lola zaczęłaś już Sherlocka? Bo ostatnio jak pisałyśmy, to coś wspomniałaś, że planujesz się zabrać :)
Nope:) ale jest u mnie teraz w pierwszej kolejności wraz z Orphan :) także planuje niedługo obejrzeć :D a Ty już zaczęłaś?:)
Oglądajcie, bo nie mam z kim ryczeć :D Dali 6 minut nowego odcinka i umarłam, to co będzie jak wyjdzie całość :D
Jak dla mnie to to jest mini epizod :D SPOILER Ciekawa jestem jak oni wytłumaczą powrót Sherlocka i jaka będzie reakcja Watsona?SPOILER Ja chcę już nowe odcinki!!!!!!!
Watson będzie zgrywał twardziela, ale potem się schowa i będzie płakać ze szczęścia :D
SPOILERSPOILERSPOILERSPOILER“I'll tell you what you can do. You can stop being dead”
http://31.media.tumblr.com/9848aed5e677adaf924e8bfb0508c8ae/tumblr_inline_my5kbk xfAp1qj25u7.gif SPOILERSPOILERSPOILER
1 stycznia :P
I to jak podali: http://i1.walesonline.co.uk/whats-on/whats-on-news/article6353576.ece/ALTERNATES /s615/Sherlock-6353576.jpg
No przekaz po prostu mega :D Jak się cieszę myślałam, że później wraca. No to powoli zaczynają wracać moje seriale :D
Ja tam w sylwestra siedzę w domu bo jakoś w tym roku nie mam ochoty na i nastroju na świętowanie :PPP
To może zechcesz zobaczyć w TV jak Kraków w tym roku zaszpanował - w tefałenie będziemy :D