PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121964
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Rozmowy serialowe

użytkownik usunięty

Jak wyżej

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

I jak wrażenia?

anik756

Świetny odcinek. Dużo akcji. Dużo też Laurel, ale dzisiaj mnie aż tak bardzo nie denerwowała:D

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Jeden odcinek mniej, w którym ona ma być w centrum :D

anik756

W następnym też ma być w centrum?

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

tak w 2x12 i 2x13 też :/ No, ale ja się cieszę, że pomimo tego, że Laurel była w centrum to i tak dostaliśmy kilka scen Olicity <3

anik756

Ehhh;/ Trudno jakoś przeżyję :) Najważniejsze żeby była akcja:D I chociaż jedna scena Olicity :D

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Damy radę :DDD

anik756

No pewnie:D

anik756

Reign też obejrzałam:)

_Sloneczko_2034

Zdecydowanie. Ania miała rację:DDD

NekoNinjia85

Ania mi zawsze fajne seriale poleca:) wolisz Basha czy Francisa?

_Sloneczko_2034

jestem rozdarta;PP
SPOILERKI SPOILERKI SPOILERKI !!!!!!!
Z Francisem Mary miała tak wiele wspólnego i takie intensywne emocje się między nimi wytworzyły, że aż szkoda patrzeć na tę destrukcję, którą spowodowała przepowiednia:(
Z drugiej strony Bash jest bardzo ciekawą postacią o dużym potencjale fabularnym i ogromnym magnetyzmem. Zakochał się w Mary na zabój i praktycznie od pierwszego wejrzenia:)
Także teraz kibicuję mocno Mary i Sebastianowi:)))

A Ty??:))

NekoNinjia85

zgadzam się z każdym Twoim słowem:) te Jestem rozdarta:D uwielbiam Basha od pierwszego odcinka, ale Francis też jest wpożądku:) na razie nie umiem się zdecydować:)

_Sloneczko_2034

i jeszcze przez chwilę najpewniej nie będzie trzeba decydować się ostatecznie;PPP

użytkownik usunięty

Kto oglądał już Castle?:D

użytkownik usunięty

http://31.media.tumblr.com/198b96ec77eb52a1594080b672e45cbd/tumblr_mzqi3tvtXf1qh xmtdo5_250.gif :DD

użytkownik usunięty

myślałam o tym upominku Dżuli dla fanów Klaroline... hahahaha ta kobieta jest niesamowita XD
"I will walk away,and I’ll never come back…I promise” a potem bum i sex XD tego to nawet fanom Steleny nie zrobiła.

Zastanawiam się po co Klaus pojawił się w tym odcinku? Po tej scenie zaraz przypomniała mi się koszulka od Abstrachuje- "Zagadam-a może porucham":)

użytkownik usunięty
alien_2

czysty fanserwis, tak samo można by było spytać:
1. po co tam Rebekah? czy nie mógł Matta uwolnić ktokolwiek inny?
2. po co w ogóle ta akcja z Mattem? chyba tylko i wyłącznie dlatego, żeby Klaus mógł poruchać, bo przez to Caroline znalazła się w lesie, a wszyscy wiedzą, jak bardzo lubi się bzykać w lesie ;)
3. po co marnować czas na tą akcję w starym domu ze Stefanem i Eleną? Nie można było tego jakoś krócej załatwić i zyskać kilka minut odcinka?
4. poooooo co tyle razy powtarzać retrospekcje z Katherine z 1490? zamiast tego można było wprowadzić jakieś nowe, nieznane nam.

Taki odcinek, w 100 chcieli wcisnąć wszystkich:) Pierwotni byli w tym odcinku całkiem zbędni, może poza Eliaszkiem, który ładnie wystąpił w wizjach Kath:)

użytkownik usunięty

"Gdy zaczęliśmy serial byliśmy przekonani, że zabijemy cały gatunek wampirów”, mówi ze śmiechem Plec. „Gdy zdaliśmy sobie sprawę, że ludziom się to spodobało zareagowaliśmy w sposób: ‚Więc o czym będzie reszta serialu?’”.

I już wszystko wiadomo xD

użytkownik usunięty

"ludziom się to spodobało"? no ją chyba poj.ebało. co ona bierze?

użytkownik usunięty

Chodzi o serial, że ludziom się serial spodobał:P A oni się nie spodziewali, że aż tyle czasu się utrzymają. Pomysł mieli na jeden, dwa sezony i teraz widać tego skutki.

użytkownik usunięty

jak dla mnie wszystko się posypało, gdy do serialu dołączyli Pierwotni. Do czasu byli jego ważną i dobrą częścią, ale z czasem stali się najnudniejszą i najgorszą (oprócz trójkąta, ofc), przynajmniej moim zdaniem. A sami tacy nie są, co widać doskonale po świetnym TO.

użytkownik usunięty

Oglądalność TVD: 2,72 mln/rating 1.2
"I honestly don’t get what people see in VD. It hasn’t been great this season. Oh well."

ocenił(a) serial na 9

Obejrzałam ostatni odcinek TVD i .. chyba był to ostatni, który obejrzę. Masakra ;/ Teraz TVD to dosłownie Wampirza Moda na Sukces ;/Szkoda, zakończyliby na 4 sezonie i byłoby naprawdę dobrze. No nic, wracam do mojego Waking Love Up :) Szkoda mi zmarnowanych 40 minut na TVD, mogłam je lepiej spożytkować :P

użytkownik usunięty
anetka71

Nie pozbywa się kury znoszącej złote jajka;) Ale zgadzam się w 100 %, dlatego już tego nie oglądam :P Zrezygnowałam ze wszystkich seriali, które mnie nudzą i denerwują, mam teraz spokój i luzik:D

użytkownik usunięty
anetka71

A co to za serial, bo filmjeb i imdb mi nie pokazują takowego..

ocenił(a) serial na 9

Proszę: http://www.filmweb.pl/serial/Ai+Qing+Shui+Xing+Le-2011-694830

Zawsze stroniłam od chińskich/japońskich seriali i filmów,a teraz porzuciłam póki co wszystkie amerykańskie i ciągnę właśnie chińskie. Można online obejrzeć, są angielskie ( proste i zrozumiałe ) napisy, ale mnie wkurzały te podziały każdego odcinka na 4 części, więc zmolestowałam gryzonia i ściągnęłam wszystkie :P.

W 4 dni wciągnęłam 32 odcinki, a oglądać mogę tylko po godzinie 21, więc naprawdę jest ze mną źle ;) Pierwsze 2 odcinki mogą wydawać się co najmniej śmieszne, bo to zupełnie inna bajka niż seriale amerykańskie, ale ja stara już baba - przepadłam i zaraz zacznę oglądać zapewne od nowa :P

Mój ukochany "teledysk" http://www.youtube.com/watch?v=u9SnO6QRefE&amp;list=FLa_5t4kAS6Sw9TI0UX-B0xQ&amp ;index=13

Czaję się też na serial Piece :) http://www.filmweb.pl/serial/Piece-2012-668808

A co do TVD - nie wiem, co wykombinują następnym razem??? Stefan jak podróżnik w ciele wiewiórki? Albo Klaus jak podróżnik w ciele koliberka? Masakra...ale co za dużo, to niezdrowo ;/

użytkownik usunięty
anetka71

40 odcinków po 58 minut, odpadam na starcie:D Jak ci się udało obejrzeć 32 epizody w 4 dni i to dopiero po godzinie 21? o_O Spałaś w ogóle?:D

ocenił(a) serial na 9

"Zaleta" bezsenności :P Praktycznie od ponad 2 miesięcy śpię 4 lub 5 - 8, max 9 ;/

Każdy odcinek ma 44 minuty, nie 58 :) Do tego odpadają 2 minuty z piosenki początkowej i niecałe 2 końcowej, które przewijam, czyli wychodzi jakieś 40 minut na odcinek :P

użytkownik usunięty
anetka71

I tak sobie tego nie wyobrażam :P Podziwiam.

Filmjeb mnie okłamał w takim razie:P Ale i tak 40 to dla mnie za dużo. Muszę naprawdę się napalić na jakiś serial żeby zabrać się taką liczbę:D

anetka71

:D

Ładny filmik &lt;3

Ja mogę jeszcze polecić Tobie serial koreański "Empress Ki" http://www.youtube.com/watch?v=_1OE5nlKFRI ;) Całkowicie w inny klimacie, ale piękny moim zdaniem&lt;3
Ostatnio dostałam całkowitego bzika na jego punkcie...no i oczywiście na punkcie cesarza &lt;333 :D

ocenił(a) serial na 9
bliss6

Mówisz i masz :P Zapisany, będzie 2 w kolejce :P Ja też oszalałam całkowicie :P Zaczęłam dwa tygodnie temu od Tatta Hitotsu no Koi i przepadłam. A ten pewnie też tylko z ang napisami, co? Ciężko zrozumieć ? W WLU nie mam problemu, może tutaj tez podołam :P

anetka71

" Tatta Hitotsu no Koi" też oglądałam niedawno :D<3 Nawet polecałam go tu jednej koleżance ;) Świetny jest <333
Zaraz zaraz...Możesz oglądać WLU bez napisów :D ? To ja mam tak z EKI :D Do tego jeszcze ma ten serial taką cudowną piosenkę http://www.youtube.com/watch?v=IC6c49CMx8I <333
Co jeszcze zamierzasz oglądać ?

Roy Qiu jest słodziutki <33 :D

ocenił(a) serial na 9
bliss6

Nie nie, ale kilka słów już znam hahaha :P wolałabym z polskimi po prostu :)

Nr 1 w kolejce do obejrzenia jest Piece: http://www.youtube.com/watch?v=Vy-zrUoAXvA&list=FLa_5t4kAS6Sw9TI0UX-B0xQ Piosenkę już oczywiście ściągnęłam i słucham w kółko ;)

nr 2 pewnie Twój :P

3. Koizora, (na razie serial) - na love-drama jest po polsku, tzn. z napisami

ale mam na liście jeszcze jakieś 173792 innych :P

Roy Qiu Słodki? ciacho jak nie wiem :) Przynajmniej w WLU :) a w tej scenie, to już w ogóle: http://i966.photobucket.com/albums/ae145/ockoala/Roy%20Qiu/qeyan3.jpg

Ale Izz Xu ( Eric, druga ważna postać ) też jest niczego sobie ;)

Albo nieee, nr 1 na liście jest znowu WLU :P

anetka71

Ja też wolałabym po polsku ,ale zawsze jest albo po angielsku albo w jakimś innym języku tylko nie w naszym :( Tyle ,że jak mi się bardzo bardzo serial spodoba to go oglądam nawet w języku którego nie znam :D

Jakoś japońskie seriale mi nie leżą.Wole koreańskie ;) Jedyny jaki jest nr 1 w japońskich to właśnie Tatta Hitotsu no Koi. Uwielbiam tą historię &lt;3

Tu też fajnie wygląda http://www.youtube.com/watch?v=lVI0udLopak&amp;list=PLFEA3151 &lt;3 Widziałam większość scenek z tego serialu z nimi :) Coś często z sobą grają ;)

ocenił(a) serial na 9
bliss6

Nie poznałabym go w długich włosach :) o niebo lepiej w krótkich :) Dobra jesteś z tym oglądaniem bez napisów :P Ja jak czegoś nie rozumiem, to się wkurzam :P W WLU kilka razy do słownika zajrzałam, bo musiałam rozumieć wszystko :P

A na Tatta Hitotsu no Koi ryczałam tyle razy, że aż samej przed sobą było mi głupio :P Jedynie, co mnie wkurza w tych, powiedzmy - azjatyckich serialach, to te ichsceny pocałunków ;/ No Bożeee mogliby się normalnie całować, a nie te dłuuugie cmoknięcia jak 14-to latkowie :P Facet ma 30 lat, a cały serial to tylko takie buziaczki daje, trochę to komicznie wygląda :P no i w WLU scena pod wodą - normalnie można się posikać ze śmiechu :P

anetka71

Całowania mają hmmm...trochę mało namiętne ;) ? Dobrze to określiłam ? Ale za to jaka jest ta gra wstępna do tego&lt;3 Spojrzenia,dotyk...nosz kurde jaki to ma swój urok :D

O tak ta scena pod wodą komiczna :D

ocenił(a) serial na 9
bliss6

Skończyłam 40 odcinek... :( i jak teraz żyć ? Szkoda, że nie ma polskich napisów, obejrzałabym jeszcze raz z Mamą :P Może zabiorę się za tłumaczenie ? Za 3 lata pewnie bym skończyła :P

I choć jestem zakochana w tym serialu po uszy, to i tak kurde nie mogę zrozumieć tego całowania z zaciśniętymi ustami :P W Tatta Hitotsu no Koi było jeszcze gorzej :P "Gra wstępna" jest cudowna, bo te spojrzenia, dotyk - rzadko w amerykańskich serialach jest na to nacisk , ale i tak mogę ich zaprosić na korepetycje :P Roy Qiu - zapraszam :P

anetka71

To wszystko przez cenzurę ;) A wyobrażasz sobie jakie by były sceny bez niej? Na samą myśli mhmm &lt;3
Ja co jakiś czas jak zatęsknię za jakimś serialem wpadam w szał oglądania wszystkich filmików na YT momentów,pocałunków itd. :D
"Jak teraz żyć ? "Bierz się za oglądanie "EKI" ;) Jestem bardzo ciekawa czy Ci się ten serial spodoba?

użytkownik usunięty

Nowy odcinek Castle dopiero za tydzień :(((

Dlaczego? :( Bo mi na kokpicie pokazuje, że jest normalnie w tym tygodniu.

użytkownik usunięty
Kate123

ABC przesunęło premierę, w tym tygodniu puszczą powtórkę. Może namieszali coś w ramówce albo zrezygnowali przez Super Bowl, kto ich tam wie.

Ok, dzięki za informacje :) Ale może to i lepiej, bo mam zaległy jeszcze poprzedni odcinek.

Własnie zobaczyłam gify z nowego promo Reign. BYEEEE

użytkownik usunięty
Kate123

Hehe,dopiero teraz? Ja cały dzień mam to w głowie :D
Mam nadzieje,że scenarzyści wiedzą co robią,ale w sumie nie ważne :D :D :D :D czeka nas świetny odcinek xD

Tak, bo nie mam dostępu do kompa, na telefonie filmiki mi się nie otwierają, a na tumblrze otwiera mi się jeden gif na stronę, ale na szczęscie padło na Mabastiana :D już się nie mogę doczekac :D

użytkownik usunięty

Ale cicho tu dzisiaj:D

Jest sobota:) Ludzie piją, bawią się itd.