Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122850
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
byledopiatku

Świetna jest <333

anik756

Skończyłam Draculę http://media.tumblr.com/7c30a0e9606305b8e37a1fd2dc02953c/tumblr_inline_mv1qniTuH g1rofzjm.gif pls powiedzcie, że będzie drugi sezon.... jest już jakieś info, ktoś coś wie?

Zraz zabieram się za Nikitę :D

tequila_s

Jeszcze nic oficjalnie nie wiadomo, przynajmniej ja na nic nie trafiłam. Ale mam nadzieję, że będzie :)
Koniecznie :) Podziel się później wrażeniami :)

Kate123

Jak trafisz na jakieś info, to proszę napisz tu, bo ja ostatnio nie bywam na tumblr i nie mam szybkiego dostępu do newsów. Zresztą nie mam czasu na tumblra :D
Już się podzieliłam troszkę niżej :P

użytkownik usunięty
tequila_s

Szef stacji powiedział, że są na to duże szanse;) Po takim zakończeniu musi być następny sezon...

No właśnie musi!! Ależ mi się spodobał ten serial <3

anik756

http://25.media.tumblr.com/53ee8e39412590655598c77c7c926bd3/tumblr_moek97Xyu81rh 1wv4o1_500.jpg

anik756

Obejrzałam TO. W takim tempie wystrzelają się w 2 sezony. Eliaszek chyba właśnie dostał własny serial:)

anik756

Ania, gdzie jesteś? :( Nie mam z kim o Arrow pogadać :(

użytkownik usunięty
anik756

Czy Marlenka nie ogarnia, że nie każdy kto ogląda PLL, ogląda Ravenswood i vice versa? :D Nie no, wiem o co im chodzi:P Padam, jak dobrze że ten durny spin-off poszedł na hiatus:D

Nadal tak robią? xD Trochę nie jestem w temacie, bo mam 3 zaległe odcinki PLL :D

użytkownik usunięty
Kate123

Hanna przyjechała. No to ok ,to jeszcze rozumiem. Ale po jakiego grzyba wspominają o Alison, Spencer, Emily?:D
http://www.youtube.com/watch?v=Snvu7bAMXLg ale za to cudną perełkę dali na koniec <333

Ej no, już bez przesady. Po co to tak łączyć? Nie dość, że już zupełnie nie ogarniam co się dzieje w PLL to jeszcze dodają i mieszają to z R. Zupełnie bez sensu xD
Cudowna <333

anik756

Wampirki są jak 1 sezon tylko bardziej:D Szok, Julka chyba wyciągnęła scenariusz z 1 sezonu i dopisała wszędzie- więcej, bardziej, mocniej:D Nawet ja byłam dzisiaj zdegustowana- mówiąc delikatnie.

alien_2

Powrót do korzeni ? Czyżby oglądalność spadła, że Jullie poszła po rozum do głowy? Chyba trochę za późno na naprawę serialu :D

użytkownik usunięty
tequila_s

Nie spadła, jest wręcz największa wśród wszystkich seriali CW. LOL.

Arrow ma chyba wyższą? Nie wierzę, że takie bzdury się aż tak ludziom podobają.

użytkownik usunięty
Kate123

W milionach, w demo większą ma TVD. Jestem w szoku, na moim dashu nie ma nic z nowego odcinka:D

Chyba żartujesz xD OMG xD Jakich ja czasów doczekałam xD Serio, może faktycznie kompletnie zniszczyli Damona i fandom się zbuntował :D

użytkownik usunięty
Kate123

Nie, to raczej efekt mojego unfollow spree:D Ostatnio zrobiłam ponowny przegląd :P Zdobyłam się nawet na wywalenie mojego niegdyś ulubionego bloga alwaysdamonsalvatore, bo autorka mnie zaczęła nieźle denerwować.

Chyba też muszę tak zrobić :D Też mnie ostatnio niektóre jej wypowiedzi denerwują, ale nie mam serca jej wywalić, bo wiele innych seriali mamy wspólnych. Ale strasznie mnie to wkurza, że pisze, że już nie ogląda TVD, że zniszczyli Delenę, Damona, a ciągle ich rebloguje. Dobra znowu brzmię jak hipokrytka xD No ale ja w przeciwieństwie do niej rebloguję tylko kilka gifów po nowym odcinku ze scen które mnie nie wkurzały :P

użytkownik usunięty
Kate123

Mnie wkurzyły dwie rzeczy. Jedna to taka, że nie znosiła Caroline, ale nie przeszkadzało jej to w shippowaniu Steroline, Klaroline. WTF? Jak zobaczyłam masę gifów z Klarolinowym sexem to stwierdziłam, że that's it, żegnam. A druga sprawa, która mnie denerwowała, to jej wieczny liveblogging z seriali/książek. Fajnie poznać czyjąś opinię, ale nie na temat każdego dialogu/zdania/sceny, bo nie dość że ciężko przegląda się bloga, to jeszcze ja mam syf na dashu. Ale to jej sprawa jak prowadzi tumblra, ja po prostu wciskam unfollow:D
Ostatnio zreblogowałam to: http://24.media.tumblr.com/2fff2c1e2601d1a4102aaa5cacd1f700/tumblr_n0c1ltYjNg1rx mardo1_r2_500.jpg bo taka ładna graficzka:D

O właśnie! Dobrze, że mi przypomniałaś. Przeglądałam jej bloga kiedyś i patrzę Klaroline...Myślałam, że się pomyliłam i weszłam gdzie indziej. Tego też nie ogarniam. Co do lb to jeśli chodzi o seriale to mi to nie przeszkadza, bo w sumie dużo tego nie ma, ale z książkami przesadza i to bardzo. Rozumiem jakieś przemyślenia po rozdziale, ale tak jak piszesz ona tam każdą scenę komentuje....
Cudna <3 Ech, czemu tak Nam zniszczyli Delenę...

tequila_s

Ale to jest zły powrót, powiedziałabym że to do tej pory jej najgorszy pomysł. Za to Enzo jest taki piękny:D

alien_2

Nie mam pojęcia o kim mówisz, bo ja zaliczyłam tylko 4 pierwsze odcinki piątego sezonu, więc wiesz :D

alien_2

To nie wiem czy jest dla mnie sens to oglądać :P

anik756

Skończyłam wczoraj Nikitę :D
SPOILERY SPOILERY SPOILERYtrochę cukierkowe zakończenie było, ale jestem zadowolona, bo ja w sumie lubię jak się wszystko dobrze kończy :D Przynajmniej nie mam powodów do złości na scenarzystów. Troszkę szkoda mi Ryana :( No ale musieli kogoś odstrzelić, a z pozostałej grupki, to szczerze jest mi go najmniej brak, bo gdyby to padło na Birkhofa, albo Sonye, albo Alex, to dopiero byłby foch :D Połączenie Sama z Alex, trochę dziwne, ale okay, do przełknięcia, a Niki z Michaelem an plaży pod palmami- spodziewałam się tego trochę :P Najbardziej podobały mi się sceny z Amandą, po prostu mistrzowskie, a tą aktorkę uwielbiam <3 Ogólnie 4 sezon był najsłabszy, ale nie zmienię oceny końcowej :D Te klony, to była przesada, ale okay :D SPOILERÓW koniec :P

Dziś czas na kolejne 2 seriale, tylko jakie? :D Zaraz zrobię wyliczankę :D
Już mam :D Zabieram się za WoEE i Sleepy Hollow :) Tu mam mało nadrabiania na szczęście :D

tequila_s

SPOILERYSPOILERYDlatego dostali tylko kilka odcinków w tym sezonie. Najlepszy był 1 i 2. Też mi się podobało, że wszystko dobrze się skończyło :D Lepiej tak, niż gdyby mieli wszystkich uśmiercić. Zawsze to jakieś niebolesne wspomnienia pozostają. Szkoda mi było Ryana, bardzo, ale gdyby padło na kogoś innego to bym się nie pozbierała chyba :P Alex i Sam jak dla mnie w porządku, wiedziałam, że tak się to skończy :P O tak, sceny z Amandą genialne. Co do klonów to faktycznie, dziwny pomysł, ale jak mówię, nie mieli nic innego, w sumie od jakiegoś czasu wprowadzali ten wątek i musieli się go do końca trzymać. Najbardziej będzie mi brakowało Alex i Birkhoffa :( Szkoda, że to koniec, ciężko się pożegnać z kolejnym serialem, ale taki koniec mogę zaakceptować, więc chyba nie jest źle :D SPOILERYSPOILERY

WoEE nie oglądam, ale Dziewczyny się tutaj zachwycały, więc może od tego zacznij :)

Kate123

Ciesze się, że mamy takie same odczucia co do zakończenia :D
WoEE miałam tylko 2 odcinki do nadrobienia, więc szybciutko mi poszło :D
Gorzej ze Sleepy Hollow, bo tu już się męczyłam trochę..

anik756

Kocham Josha &lt;3

A i ich chyba całkowicie pogięło, że trzeba czekać 3 tygodnie na Arrow. Szczególnie po takim promo i opisie odcinka...

anik756

OMG, obejrzałam minutę odcinka i mam już dosyć xD

użytkownik usunięty
Kate123

A co się wydarzyło?:D

Kath udaje Elenę na studiach, pisze w pamiętniczku i wywaliła wszystkie zdjęcia Eleny z Damonem z telefonu, a na tapetę wstawiła jej ze Stefkiem xD

użytkownik usunięty
Kate123

Omg... nie wiem jak to skomentować.

Właśnie xD W następnej scenie pojawiła się Caro, so chyba zabiorę się teraz za inny serial :D

użytkownik usunięty
Kate123

Świetna decyzja:D Ale i tak wiem że obejrzysz :D

Pewnie obejrzę, ale na razie nie chcę sobie psuc humoru :D Ale to już i tak jest duży postęp, że do tej pory jeszcze nie obejrzałam :D
Mam w pamięci wczorajsze odcinki co obejrzałam i były tak cudowne <3 Bluszek, oglądaj Intelligence :) Przypomniała mi się moja miłośc do Josha :D

użytkownik usunięty
Kate123

Nie mam głowy i czasu do nowych seriali, niedawno do mnie dotarło że mi 3 seriale wracają w lutym. Poza tym mówiłam ci, że tematyka mnie niezbyt zachęca;)

anik756

Kto ze mną pogada o Arrow?:)

_Sloneczko_2034

JA!!! :D Od wczoraj czekam na Ciebie i Anię, bo wiem, że zawsze wcześnie oglądacie :)

Kate123

Ooo jesteś :D Ja niestety wczoraj nie miałam kiedy obejrzeć :((( Ale dzisiaj jak tylko wstałam to od razu odpaliłam Arrow :D I jak wrażenia po odcinku/

_Sloneczko_2034

Cieszę się, że obejrzałaś, bo w końcu mam z kim pogadać :D A więc :D
SPOILERYSPOILERYSPOILERYOdcinek był świetny. Cudo. Jeszcze przed odcinkiem naczytałam się spoilerów i nieźle panikowałam, ale na szczęście moje obawy się nie sprawdziły. Wybacz, że tak trochę chaotycznie piszę, ale tyle jest we mnie emocji :D Nawet nie wiem od czego zacząć :D Moira - ale z niej bitch. Jak mogła coś takiego powiedzieć Felicity? Hahaha, w ogóle nie zna Olivera, jeśli myśli, że po tym jak Felicity wyjawiłaby prawdę to ją znienawidzi. Tak mi było szkoda Olliego, że musiał się tego dowiedzieć w taki sposób. Cieszę się bardzo, że Felicity powiedziała prawdę, innej opcji nie brałam pod uwagę, ale tak jak powiedziała Felicity, to Moira powinna się przyznać. Nie chcę nawet myśleć, co to będzie jak Ollie dowie się, że Merlyn żyje. Sceny Olicity cudo &lt;333333 "you're not going to lose me" http://media.tumblr.com/tumblr_lwd8meFper1r3zat8.gif i w końcu dowiedzieliśmy się czegoś więcej o Felicity. Ta scena mnie naprawdę zabiła. Fajnie, że Sara wróciła, lepiej ją oglądać niż Laurel. Ok, rozumiem, że Laurel miała prawo się wkurzać, że Sara nic jej nie powiedziała, że żyje i co się wydarzyło, ale przesadziła. Co do końcowej sceny... Well, nie byłam zachwycona, ale z drugiej strony się cieszę. Bo to na amen przekreśla powrót Olliego do Laurel i daje mi nadzieję, na to, że będzie więcej Olicity. No bo dobrze wiemy, że takie związki Olliego zawsze szybko się kończyły. To po prostu kolejna przeszkoda na drodze do Olicity :) I piękna była ta piosenka na koniec &lt;3 Podobały mi się flashbacki z tej perspektywy :) Lance był uroczy w tym całym gotowaniu :D Myślałam, że może Nyssa zostanie na dłużej i z Sarą :D Jak zwykle dużo akcji i podoba mi się współpraca Arrow, Sary i Lance'a :D I ciekawe co Slade teraz zrobi...A i ta rozmowa Olliego z Moirą pod koniec odcinka mnie zabiła. WOW, wielkie brawa dla Stephena, świetnie to zagrałSPOILERYSPOILERYSPOILERY
To tak w duuuużym skrócie :D A jak Twoje wrażenia? :)

Kate123

Spoko, moja wypowiedź też na pewno będzie chaotyczna :D
SPOILERYSPOILERY Odcinek świetny, jak w sumie wszystkie w tym sezonie :D Mnóstwo akcji:D Ja nie czytałam żadnych spoilerów więc dla mnie wszystko było zaskoczeniem :D Cieszę się, że Sara wróciła. Wkurzyło mnie jak ją Laurel potraktowała;/ miała prawo być zła, ale sądzę, że przesadziła... Sceny Olicity, aww&lt;333 Też się cieszę, że zaczynamy się powoli dowiadywać, czegoś o Felicity :D Też liczyłam na to, że ona powie mu jednak prawdę o tym co się dowiedziała. Chociaż zgadzam się że Moira sama to powinna zrobić, ale cóż. Moira wraca do swojego starego wizerunku. Nigdy za nią nie przepadałam.. Końcowa scena też mnie nie zachwyciła, ale zawsze lepiej, że byłą to Sara niż Laurel :D Lance'a lubię coraz bardziej. Dokładnie bardzo jestem ciekawa co zrobi Slade.. Jedna rzecz która mi się troszkę nie podobała w tym odcinku, to że chyba Ollie, za łatwo pokonał Nyssę. I szokoda, że Roy'a nie było. SPOILERYSPOILERY

_Sloneczko_2034

SPOILERYSPOILERYTeż mi brakowało Roy'a, ale szczerze mówiąc to tyle się działo, że ciężko jeszcze jego byłoby tam dodac. On jej w sumie do końca nie pokonał, Sara im przerwała i Ollie poleciał ją ratowac. Już się nie mogę doczekac, żeby się dowiedziec jeszcze więcej o Felicity. Podejrzewam, że to będzie dla nas wielki szok, jak dowiemy się kim jest jej ojciec. Czuję, że to będzie jakaś zła postac. Laurel przesadza i to bardzo. Nie wiem, może w końcu się ogarnie, bo jak nie to ja już nie widzę dla niej miejsca w tym serialu. So, więc niech teraz sobie Ollie będzie z Sarą, założę się, że to długo nie potrwa :P A relacje Olicity niech się powoli rozwijają, byle do przodu :)SPOILERYSPOILERY

Kate123

SPOILERYSPOILERYTeż prawda:D Tak, ja też chce jak najwięcej się dowiedzieć o Felicity :D To samo pomyślałam, że peewnie jej ojciec to będzie jakiś czarny charakter. Mam nadzieję, że nie długo się dowiemy :D Laurrel to chodząca porażka. Totalnie nie mają na nią pomysłu i to widać. Może ją uśmiercą i będzie spokój. Tak, relacja Olicity niech się rozwijają stopniowo:D Tak jest najlepiej. Teraz są przyjaciółmi, a w przyszłości mam nadzieję, że coś więcej. SPOILERYSPOILERY

_Sloneczko_2034

SPOILERYSPOLIERYNa tumblrze trafiłam na teorię, że jej ojcem jest Dr Ivo. To by dopiero było. Co do Laurel, skoro teraz wie, że Sara żyje, może skupią się na ich relacjach? Nie wiem, bo to ciągłe picie i wylewanie żalów ludzi na pewno nie zainteresuje. Dokładnie. Powolny build-up jest najlepszy :) A czytałaś opis do kolejnego odcinka? :)SPOILERYSPOILERY

Kate123

SPOILERYSPOILERY O Dr Ivo, nie pomyślałam o nim, ale jak by się to okazało prawdą, byłaby nie zła jazda. Ja jeszcze znalazłam teorie, że Slade jest ojcem Felicity. Ale taka wersja, jest chyba mało prawdopodobna. Jeżeli chodzi o Laurel to, zgadzam się z Tobą, że mogliby się skupić na jej relacjach z Sarą. Bo to ciągle użalanie się nad sobą, jest nie do zniesienia. Rozumiem, że dużo przeszła, ale bez przesady...Nie, nie czytałam opisu kolejnego odcinka, widziałam tylko promo :D SPOILERYSPOILERY

użytkownik usunięty
anik756

http://ikisseddamon.tumblr.com/post/75888532882/au-in-which-5x11-never-happened- and-elena-has-a :DDDDDDDDDDDDDDD

Padłam xDDDDDDDDDDDDD

użytkownik usunięty
Kate123

http://31.media.tumblr.com/bde44b40ff255edd6b9e9a7e57d1f960/tumblr_n0lzg1IjiZ1qi k2bvo2_250.png
http://25.media.tumblr.com/24a17a1b01b2845c2aeb9fe6c9d74ae7/tumblr_n0lzg1IjiZ1qi k2bvo1_250.png
To są te zdjęcia Deleny?:DDDDDD Ja tu widzę Niana. I Ninę ze starymi włosami. Nawet takiej durnej rzeczy nie potrafią dobrze zrobić xD