Oczywiście, że oglądałam :) SPOILERYSPOILERYOdcinek genialny. Dobrze, że nie dałam się nabrać na te wszystkie spoilery o Olicity, bo teraz byłabym baaardzo rozczarowana. Wiedziałam, że nie ma co liczyć na kiss. Ale za to nabrałam się na tę scenę "i love you", która jak dla mnie nie była grą ze strony Olivera. On naprawdę ją kocha, tylko że nie jest jeszcze gotowy to przyznać. Tak samo Felicity. Teraz uświadomiła sobie, że jest na to szansa, że między nimi może dojść do czegoś więcej. Ale może to i lepiej? Długi built-up zawsze jest korzystny :DSPOILERYSPOILERY
Ja też oglądałam :D SPOILERYSPOILERY Faktycznie odcinek genialny. Co do "i love you" Olivera to wystarczy przypatrzeć się jego oczom i wiadomo, że nie kłamał. On po prostu boi się sam przed sobą przyznać, że ją kocha i woli obrócić to w kłamstwo na rzecz ratowania miasta i Laurel. A już tak całkowicie upewniłam się co do prawdziwości jego słów po ich rozmowie na plaży. wyglądało to tak jakby on na początku chciał powiedzieć, że jego "i love you: było prawdziwe, ale po przemowie Felicity zrezygnował :(. Po obejrzeniu odcinka przypomniało mi się Clois i podobna sytuacja z tym jubilerem co porwał Lois i wyciągnął od niej, że kocha Clarka, a ta później też obróciła to w kłamstwo, a obie wiemy jak później potoczył się związek Clois więc wierzę, że i z Olicity będzie tak samo :DDDSPOILERYSPOILERY Kurczę ale na plątałam :D Mam nadzieję, że coś z tego zrozumiesz :DDD
Nie martw się, wszystko zrozumiałam :D SPOILERYSPOILERYWłaśnie, nie może się między nimi to wszystko zbyt szybko dziać. Bo wiadomo, jak to by się później skończyło. A tak to powoli zrozumieją, że się kochają i nie mogą bez siebie żyć :D Jednak dobrze, że nie posunęli się za daleko. SPOILERYSPOILERY
SPOILERYSPOILERY Dokładnie niech między nimi wszystko pomalutku się rozwija aż do momentu kiedy oboje będą pewni swojego uczuciaSPOILERYSPOILERY A ja wtedy umrę ze szczęścia :DDD
No weeeź, Elena na pewno będzie pocieszać Damona i będzie na pewno jakaś ładna piosenka, wszyscy będą rozpaczać, Caroline będzie ryczeć, Matt będzie wznosić toasty za Stefana, Stefan będzie błąkał się po wyblakniętym świecie i rozmawiał z Bonnie jak to źle że nie żyje i że ona nie ma pomysłu jak mu pomóc, Enzo będzie robił kur*ikowane miny, pojawi się na pewno gdzieś Kol. Może nawet już dzisiaj kogoś przywrócą (bo na końcu wpadną na to jak to się robi?) i będzie to np Alaric?! Może Tyler umrze na dobre, a Ty tego nie zobaczysz! Oj widzę wahanie, widzę że chciałabyś bardzo:D
Jak zwykle akurat w ten piątek jestem zmuszona obejrzeć odcinek dopiero wieczorkiem. Ale dobrze, że na wcześniejsze finały nie musiałam cały dzień czekać ;-)
Za dużo finałów jak na 1 tydzień, VD na szczęście mogę obejrzeć na żywo. Za to w dzień już nie miałabym czasu. Nie będę wam spoilerować na forum, chyba że naprawdę będę musiała:D
Bluszek, obejrzałaś S-C? Ja pierdziele, ale zakończenie, wiedziałam że tak będzie.
Obejrzałam. Trochę mi ulżyło, Spodziewałam się gorszego, jakiejś większej tragedii. Tylko Graysona mi szkoda :( Ciekawość zżera, co mogłoby być dalej, no ale cóż poradzić ;)
A dla mnie wszystko byłoby spoko, gdyby nie wypadek Taylor na koniec, wkurzyłam się. Ale muszę przyznać, że myślenie u nich szwankuje :D było trochę komizmu w tym wszystkim. Już ostatnio mnie rozbawiło, że wykrwawiający się Roman przykulał się do Emery, zamiast na miejscu poprosić o pomoc, uzdrowienie go nie było zbyt trudne :D 5 minut później już miał siły na harce :D rozwalił mnie Drake, który zostawił Taylor z Zoey i przybiegł powiedzieć, że nie mogą nic zrobić, bo inaczej Zoey zabije Taylor, wtf i tak za chwilę mieli wszyscy zginąć :D:D No było trochę głupot w tym serialu, ale potencjał na drugi sezon był:)
O, widzę że dostrzegłaś więcej absurdów w tym serialu niż ja, a to Tobie się bardziej podobał:D Mnie najbardziej w tym odcinku rozwaliły efekty komputerowe na końcu xD Słowa takie jak "Tragowie", "Atrianie" czy "Suvek" działały na mnie jak niegdyś "sire bond" i "epic" ;P Zresztą ja ten serial oglądałam głównie dla Romery (którzy po zerwaniu stali się totalnie mdli, ogromne feelsy podczas ich pierwszego pocałunku były moimi ostatnimi), bo sama fabuła mnie jakoś nie porwała. Chociaż zdarzały się momenty na których podskakiwałam albo ryczałam jak beksa (jak wtedy kiedy Gloria odesłała swojego synka do Eljidy - moje serce krwawiło kiedy on tak za nią rozpaczliwie wołał:P).
Widziałaś nową ramówkę CW? HoD nie wróci na jesień, pewnie dostaną 13 odcinków, które wyemitują po grudniu. I dobrze ;) Za to na The 100 nie muszę czekać do nowego roku:D
Aaaa też strasznie ryczałam kiedy Gloria żegnała się z synkiem, to była straszna scena i mocno utkwiła mi w pamięci.
Mnie się serial podobał, ale to też głównie za sprawą Draylor z kolei. Pokochałam ich razem i z osobna i mogłabym tylko ich oglądać na ekranie. Bo fabularnie było trochę felerów :D już sam fakt, że tak istotną maszynę, jak Suvek, przewoził jeden koleś mnie rozwalił. No, ale już i tak po serialu, więc nie ma o czym gadać.
Poważnie? To tego nie wiedziałam. Ale to dobrze, przynajmniej sezon nie będzie tak rozlazły jak ten poprzedni. Słyszałam tylko, że BatB ma mieć 13 odcinków. Możesz wrzucić tę ramówkę? Muszę się porozglądać za nowymi serialami, bo wszystko mi się kończy :P:P
http://tvbythenumbers.zap2it.com/2014/05/15/cw-2014-15-primetime-schedule-the-fl ash-and-supernatural-lead-tuesday-the-originals-moves-to-monday-izombie-beauty-a nd-the-beast-held-for-midseason/264624/
Salem oglądasz? Ja właśnie nadrabiam zaległe odcinki. Patrz jaką mają zajebistą czołówkę: http://www.youtube.com/watch?v=ycGClZhNRjw Chociaż tej z AHS nie przebija:D W kolejce jeszcze mi czeka Penny Dreadful i Rosemary's Baby, ale najpierw chcę się uporać z tymi wszystkimi finałami:D
Ale jaja, tylko dwa seriale z tego oglądam :D a tak liczyłam na the messengers, ale na pewno Flasha spróbuję.
Nie oglądam, ale czołówka faktycznie świetna i bardzo mroczna. Odznaczyłam ;) muszę spróbować. Nasze czarownice z East End też niedługo wracają ;) aaa w Penny Dreadful gra Hartnett?? czemu ja o tym nie wiedziałam :D to jest pewne, że będę oglądać :D
Nie orientuję się zupełnie w nowościach, jedyne na co czekam to Flash i The Leftovers. Ale z wszystkim się zapoznam w czasie;)
Namówiłabym Cię jeszcze na Brooklyn 99, ale wiem jaka tu panuje opinia o komediach:P A może już ci polecałam? Mam sklerozę;P
a tak, Pozostawionych też mam odznaczonych.
Ja tam lubię komedie, pod warunkiem, że humor jest na poziomie, inaczej się denerwuję ;P ale takie kryminalne mają zazwyczaj dużo gagów sytuacyjnych a to mnie zazwyczaj bawi :)
pomyślę o wszystkim, a teraz lecę na Arrow. na razie poza Glee żaden finał mnie nie porwał, więc mam nadzieję, że Arrow stanie na wysokości zadania :D
Nie wiem dokładnie jakiego humoru oczekujesz, ale mnie B99 potrafiło wiele razy rozśmieszyć do łez :P Nie ma tam żadnych niesmacznych czy dennych żartów, wkurzającego sztucznego śmiechu, każda postać jest genialna i świetnie wykreowana. A jedyna rzecz, która raziła została naprawiona przez scenarzystów. I nawet cudowny ship jest, a co za tym idzie feelsy:D
Nie wiedziałam co to, ale wygląda porządnie. Szkoda, że nie widziałam ani jednego odcinka Arrow. Czy Arrow to serial, który jest fajny, a potem się zmienia w Sleepy Hollow czy warto obejrzeć?
Arrow jak najbardziej polecam :) Dużo akcji, ciekawe postaci. Co prawda główny bohater na początku jest taki sobie, ale później się rozkręca. Więc jak masz czas to koniecznie oglądaj :)
To w sumie miła odmiana, bo znam tylko 2 seriale gdzie im dalej tym lepiej;) Obejrzę w wakacje w takim razie, zabieram się od jakiegoś czasu.
Ja pierd*ole!!!!!! Jak zobaczycie kto wrócił, a kto umarł to padniecie, wstaniecie z podłogi i jeszcze raz padniecie. No nie wierzę! Jak ten sezon był do dupy to zakończenie było WOW. Oj ryczenie będzie, mi się łezka zakręciła. Od razu mówię do Blush, ona na pewno będzie wiedzieć- tytuł piosenki z ostatniej sceny potrzebuję, koniecznie! No nie zasnę! Tak się kurde nie kończy! Tak jak mówiłam zawsze, że kończą w połowie zdania to teraz serio tak skończyli:D
Widziałaś to?! Serio chce mi się ryczeć:( Teraz finał Greysów, ostatni odcinek Cristiny, aktorka odchodzi. Boję się żeby jej nie zabili:( Teraz to już na pewno się poryczę. Zabiję Julkę, nie sądziłam, że ten serial jeszcze mnie tak ruszy:(
Widziałam. Ostatnio miałam trochę wolnego i nadrobiłam wszystkie odcinki 5 sezonu, dlatego postanowiłam obejrzeć finał na żywo. Słodko- gorzkie zakończenie. Z jednej strony ciesze się, że powrócił wiadomo kto. Z drugiej nie mogę przeboleć takiej straty... Jedyny odcinek w tym sezonie, który naprawdę mnie dotknął.
Ale w powrotach brakuje mi jednej osoby, właściwie 2, ale OK. Powroty są super, jestem zadowolona, ale co oni odje bali, no ja nie przeżyje:/ I weź czekaj do października. Idę na Greysów, tam mają takie zakończenia sezonów, że na pewno się poryczę.
Nie chciałabym być teraz na miejscu Plec i Dries. ;)
Ja chyba też się skusze na Greysów, skoro i tak nie śpię. ;p
Dowalili co? W chirurgach na stałe odeszła jedna z głownych postaci, bo aktorka zrezygnowała po 10 sezonach, ale nie kręciło mnie tak z łezkami jak na VD. Nie mogę przeżyć tego. I Elena jak pięknie się poryczała i ten Damon tam dookoła. No nie! Miał być kolejny trójkąt przecież- Enzo, Damon i Alaric i teraz co?;(
A no i zauważyłam, że w tym odcinku było jeszcze jedno wielkie pożegnanie- samochodzik Damona:( Najpierw ganek u Eleny, teraz samochodzik, co dalej? Kominek u Salvatorów wybuchnie?:(
https://www.youtube.com/watch?v=hY2bcFxAQ9Q
Jak ktoś nie chce oglądać całego odcinka, a ma ochotę obejrzeć samo zakończenie, jak mi smutno:(
A jak będziecie mieć jakieś gifki z samochodem Damona to chętnie je zobaczę:)
http://nataliedormier.tumblr.com/post/85872134295
Ugh :((( Już się naryczałam, a nie widziałam nawet całego odcinka. Szkoda tylko, że pozostałe 21 odcinków było jednym wielkim shitem.
Możesz obejrzeć cały, nic tam debilnego Cię nie zaatakuje. To chyba najsmutniejsze zakończenie sezonu z VD jakie pamiętam chociaż tam zawsze ktoś umiera.
"Lastly, STEROLINE?! NO NO NO NO NO JULIE PLEC COMPLETELY DISREGARDED KLAROLINE. Everyone knows that KLAROLINE is endgame."
I na co mi był powrót do tego fandomu xD
http://giftvd.tumblr.com/post/85878569745 - moja ulubiona mina Damona w tym odcinku:)
http://giftvd.tumblr.com/post/85880893295 - wkurza mnie w tym serialu, że Elena nie słyszy albo nie pamięta najważniejszych kwestii Damona:/
Mam 8 seriali w schedule. A właściwie 7, nie licząc jutrzejszego HoD.
http://cdn.frontpagemag.com/wp-content/uploads/2013/01/victory.jpg
A w czerwcu i lipcu od nowa się zacznie xD
Nowy serial CW: http://www.youtube.com/watch?v=ptI8evHNPSo
http://replygif.net/i/767.gif
Patrząc na to, strata TCD i TTP jest jeszcze bardziej bolesna.
OMFG. Finał TVD mnie zabił. Sezon był beznadziejny, ale finał, WOW. Ostatnie 15 minut przeryczałam. Czegoś takiego się nie spodziewałam. Ale mam nadzieję, że Julie całkowicie nie poje.bało i to co się stało na końcu nie będzie ostateczne.