PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122066
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

jeśli jeszcze ktoś chce tu gadać o serialach..

alien_2

Na nasze szczęście tego niedługo się dowiemy, bo już prawie czerwiec :) A co do TVD, to myślę, że wszystko będzie ok. Zważywszy, że oglądalność końcówki sezonu była kiepska i niektórzy oglądają tylko dla Deleny i Damona, so... Ale naprawdę nie przypuszczałam, że jeszcze jestem w stanie tak się poryczeć na odcinku TVD :P

tequila_s

jestem tak poryczana po tym odcinku, że mnie głowa boli

Ooo jesteś :)) Już po ?;))

RICZEK!!!! :)))
DAMON :(( Buuuu....wróci, musi...ale ciekawe jakie będą tego konsekwencje ;(
Ale po tym finale nie wierzę w Stelene jako end of story. Oby 6 sezon był ostatnim.

tequila_s

“Alaric lives! Matt Davis is returning to The Vampire Diaries for Season 6 as a series regular, TVGuide.com has learned exclusively. As everyone raced to save the Other Side on Thursday’s season finale, a few familiar faces, including Lexi (Arielle Kebbel) and Alaric, returned. But while Lexi was sucked up into the atmosphere with Vicki (Kayla Ewell), Alaric was left standing alongside his friends.”
http://media.tumblr.com/216fee80ef9e14c335087453243f614b/tumblr_inline_mqeia290b l1qz4rgp.gif

Wspaniale:)

http://24.media.tumblr.com/995d8eed9a8d643e50e802c7d5bd6dc9/tumblr_muwvmw66zB1re 9rnho1_250.jpg
Nie sądziłam, że doczekam tej chwili.

tequila_s

aww, jaki fajny finał HoD :) teraz tyyle czekać :(

tequila_s

http://swanatlast.tumblr.com/post/85878038819 :((( wciąż ryczę..

Za to Nina chyba we wcześniejszych sezonach ryczała bardziej przekonująco;)

tequila_s

https://www.youtube.com/watch?v=NsKheNG6j6I
Nie wiem kiedy ostatnio oglądałam filmik delenowy:)

tequila_s

Kate, jesteś?

Co tam Bluszek? :)

Kate123

Zaczęłam wreszcie GoT:P

http://25.media.tumblr.com/680c0b04eb436aca32c173d3dfb12157/tumblr_mnsl4tYsgY1st ufbjo2_500.gif
Normalnie jestem w szoku :D I jak wrażenia? Na którym jesteś odcinku?

Kate123

http://24.media.tumblr.com/tumblr_ls3kp2fb9f1r317bvo1_500.gif
Coraz bardziej się czułam jak kosmitka, więc już musiałam:P 1x03. Na razie wrażenia pozytywne, za dużo jeszcze powiedzieć nie mogę, muszę lepiej poznać postacie.

Baardzo się cieszę, że w końcu zaczęłaś :) Czeka Cię dużo feelsów :D

Kate123

http://gifrific.com/wp-content/uploads/2012/04/hide-computer-big-bang-theory.gif

Kate123

A Ty jak tam stoisz z serialami?:P

Kiepsko xD W piątek miałam zryw z TVD, ale chyba na tym koniec na razie :D Najgorzej z TO, SN i NG, bo w sumie mam tu do nadrobienia jakieś 30 odcinków xD Do tego mam jeszcze 2 odcinki OUATiW (tak, wiem, co sobie myślisz xD), 4 OB, 4 Castle, 4 Reign i 1 HoD. Tak, to chyba tyle :D

Kate123

Z OUATiW sobie nic nie myślę:D Ale zastanawia mnie jak to jest, że TTP tak szybciutko nadrobiłaś, a z takiego ulubionego SN czy Castle masz zaległości:D No chyba, że już ich nie lubisz:D Ale finał Castle był beznadziejny, możesz sobie te odcinki jeszcze odkładać przez 4 miesiące:P

Z TTP to było tak, że się wkręciłam, do tego miałam nowy ship i był skończony, więc jeden serial z głowy :P

Kate123

Kate, ja mam jeszcze zaległe TW xD

Wygrałaś xD

Kate123

A ja mam 2 zaległe sezony TB i słabo mi się robi na myśl o ich nadrabianiu:D Warto w ogóle?

OMG, współczuję. Te sezony były naprawdę kiepskie. Szczególnie 5. Później już było lepiej, ale bez szału. Teraz ma być już ostatni, so pewnie obejrzę i będzie z głowy :D Na Twoim miejscu raczej bym obejrzała, bo nie lubię tak rzucać serialu jak już zaczęłam. Zawsze mnie to później męczy :P

Kate123

Obejrzę, żeby mieć z głowy, ale no załamka:D Może gdyby odcinek trwał 40 minut to bym jakoś przełknęła:D Najlepsze jest to, że jedyne co pamiętam z 4 sezonu to durny wybór Soookieh xD No ale od czego jest previously:D

Sookie w ostatnim odcinku 6 sezonu dokonała jeszcze lepszego wyboru, ale są lepsze postacie od niej. No i Eric, dużo Erica:D

tequila_s

OMG, jaki fantastyczny finał HoD :)

Kate123

No nie? wciąż się zachwycam ;) i unbreakable http://www.youtube.com/watch?v=n0Wd8VEhsEU <3

lola881

Czyli nadrobić ?;)
W ogóle HoD dostało 4 sezon?:)

Koniecznie :) a gdzie się zatrzymałas?
Yup, ale krótszy i dopiero w 2015.

lola881

Na finale II sezonu ;)
Ojej to naprawdę trzeba będzie długo czekać...

Uuu, kiepski sezon przed Tobą, nie zazdroszczę:)) ja przerwałam gdzieś w połowie trzeciego sezonu i nadrabiając, niektóre odcinki, praktycznie przewijalam :D dopiero ostatnie 4-5 odcinków były godne uwagi :)

lola881

Lola, widziałam że masz zaznaczone do obejrzenia "Rosemary's Baby" Holland. Powiem ci, że szkoda czasu;) Lepiej sobie obejrzeć film Polańskiego (jeszcze raz) albo 666 Park Avenue :P

Aż tak źle?:D ok, będę to miała na uwadze w takim razie i tak mam milion innych w planach. W ogóle to oglądam teraz B99:) jestem na 1x06:D kocham ich :D :D szkoda tylko, że odcinki takie krótkie :)

lola881

Tragedii nie ma, dałam 6 gwiazdek;) Ale te 4 godziny można przeznaczyć na inne seriale :P
Aaaaa ale super:DD Kogo najbardziej lubisz?:D Poczekaj na 1x16 , najlepszy odcinek w sezonie:D

Mnie się na razie najbardziej 5 podobał, na początku nie byłam przekonana, ale 5 mnie rozwalił, wiec oglądam dalej :D hm...trudno wybrać, Boyle jest kochany :D ale Diaz i kapitan miażdżą, zdecydowanie :D Jake jest czasem denerwujący, ale bez niego byłoby nudno. O Santiago na razie niewiele mogę powiedzieć, jest z nich najnormalniejsza, to na pewno :) nie polubiłam za to Giny, matko, jaka to wykurzająca baba jest :D

lola881

A ja Ginę uwielbiam, rozkręca się potem jeszcze bardziej i ma boskie teksty:D

lola881

Hej, wiem, że nie było mnie tu sto lat, ale mamy sporo do obgadania i nadrobienia :)

Cudzoziemka87

Hej :* taaak, sporo, chociaż szczerze mówiąc ja też tutaj dosyć rzadko bywam, bo z serialami jestem baardzo w tyle. Jak chcesz pogadać o pll to niestety jeszcze nie obejrzałam żadnego odcinka. Z tych wakacyjnych to tylko SaB widziałam 3x12, świetny zresztą <3

lola881

Hm, no trochę się tego nazbierało. A finał Casle'a i HoD widziałaś? Oj, to PLL, obejrzyj, to pogadamy, ależ dziwnie się tam porobiło... SaB faktycznie niezły, jestem ciekawa co z tego wszystkiego wyniknie...

Cudzoziemka87

Finał Castle? łohoho, kiedy to było :D pewnie, że widziałam. beznadziejny był :D strasznie tandety, jak z jakiejś kiepskiej komedii romantycznej. natomiast z końcówką przegięli w drugą stronę. W każdym razie mi się nie podobał. HoD za to widziałam nawet kilka razy, chyba ze trzy :P i jestem na tak :D za to mam strasznie mieszane uczucia co do "nowego" trójkąta, powtórka z rozrywki i szkoda mi AB. A ile odcinków PLL już było? Co do SaB to Bemmett świetny &lt;3 końcówkę ostatniego odcinka też już widziałam kilka razy i słowa Bay, super, znam na pamięć :D tylko właściwie nie rozumiem czego Emmett tak się boi i wkurzył mnie, że okłamał dyrektorkę. No i Angelo był cudowny, ja akurat zawsze miałam do niego słabość i trzymałam kciuki, żeby się wreszcie ogarnął, teraz się zrobił taki kochany :D

lola881

No właśnie! W Casle'u przegięli... wnerwiali mnie tymi niekończącymi się przygotowaniami do ślubu i podejrzewałam, że wymyślą jeszcze jakieś zawirowanie, ale to było słabe...przedłużają bez sensu, już by mogli chociaż ten ślub wziąć. Ciekawe, co będzie dalej? Pewnie Rick będzie miał amnezję, to też takie oklepane :P HoD spoko, chociaż faktycznie tak to pośpiesznie wyszło, brakowało mi tego jednego, dwóch odcinków, żeby jeszcze dopracować Zade. AB strasznie męczyli w tym sezonie, nadal nie rozumiem, dlaczego rozstała się z Lavonem, chociaż przez pół sezonu cierpieli i się kochali na odległość, a tu na koniec coś takiego. Chyba na siłę chcieli osiągnąć "efekt WTF?!" na koniec sezonu. Myślę, że ten kolo coś Emnmettowi pokazał na telefonie, może filmik jakiś? Przynajmniej tak ja to zrozumiałam, że ma jakiegoś mega haka na E. Wkurzyło mnie okłamanie dyrektorki, bo nawet jeśli jest jakiś "hak", to tym bardziej Emmett nie powinien ulegać szantażowi, zwłaszcza że ma matkę, dyrektorkę i Bay po swojej stronie. Były już 2 odcinki i o dziwo dzieje się coś :P

Cudzoziemka87

Daj spokój...generalnie to tak wyszło z tym Castle jakby faktycznie jacyś przeklęci byli i wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały, że nie powinno być tego ślubu, a jak już wszystko przezwyciężyli to takie zakończenie...okropne. Jak już chcieli taką końcówkę walnąć to mógł się przynajmniej piękny ślub odbyć, a później coś podobnego. A tak to nie mam żadnych pozytywnych emocji po tym finale. Nawet nie było czego reblogować po odcinku :D
Ten sezon HoD był w ogóle dziwny, także finał całkiem na plus. Fajnie, że Zoe zmądrzała. Ja mam z HoD jeden duży problem, nie mogę ogarnąć upływu czasu, naprawdę strasznie trudno tam się połapać w tym. Kurcze, nie wiem, czy tylko ja czułam to, że Lavon wybierze Lemon? :D ja naprawdę byłam na to przygotowana. Właśnie z tego względu, że rozstanie AB i Lavona było takie z dupy. Gdyby chcieli być razem to by po prostu byli, po Lavonie mocno było widać, że to nie jest to, że coś nie gra. I w momencie kiedy Lavon stwierdził, że AB nie jest kobietą jego życia to ja od razu pomyślałam o Lemon. Tylko, że teraz to już dla mnie trochę za późno. Sama muszę przyznać, że bardzo kibicowałam L/L w pierwszym sezonie, no ale teraz podoba mi się wizja powrotu George'a i Lemon :) Ciekawe jak z tego wybrną. Tylko to dopiero w 2015 :( bo teraz dłuuga przerwa będzie.
Co do SaB...niektórzy obstawiają, że ten kolega ma nagie zdjęcie Emmetta, hahah:D strasznie mnie to rozbawiło, bo generalnie, jeżeli tak, to ja bym tego kolege wyśmiała :D no chyba, że jest gejem... ;) no, ale właśnie..Emmett ma za sobą mamę, dyrektorka też wiadomo, że byłaby po jego stronie. A ten kolega już sobie raz nagrabił, więc może nawet wyleciałby ze szkoły i byłby spokój. A tak to musi się z nim użerać. Nie wiem co takiego może mieć na Emmetta co mogłoby mu tak bardzo zaszkodzić.
Jak obejrzę PLL to się odezwę.
Oglądasz teraz coś nowego?

lola881

Myślę, że to generalnie problem seriali, w których długo się czekało na połączenie głównej pary - kiedy wreszcie są razem, nagle scenarzyści nie mają pojęcia co dalej. W zeszłym sezonie tak było w Castle'u, że niby byli już razem, ale nie wykorzystano tego potencjału, bo najpierw się wciąż tylko bzykali, a potem poza jakimiś tekstami typu "Kate wczoraj chciała oglądać komedię romantyczną" niewiele się pod tym względem działo (oczywiście były jakieś pozytywne wyjątki, ale ogólnie zeszły sezon był słaby dość). W tym sezonie postawili na zaręczyny i przygotowania do ślubu, ale to też takie strasznie oklepane, lubię jak są między nimi jakieś emocje, coś się dzieje raczej w tej warstwie sensacyjno-kryminalnej (jedno z nich jest zagrożone itp.), a nie że mi przez 3 odcinki wybierają salę weselną, a jeszcze finał zrobili jak z wenezuelskiej telenoweli... mówię, jeszcze amnezja Ricka jako motyw przewodni kolejnego sezonu i może jeszcze zła siostra bliźniaczka i nieślubne dziecko xDDDDD Masz rację, że mogliby ich w końcu chociaż ochajtać, a nie tak przeciągać, żeby tylko romantyczny wątek przeszedł na następny sezon. Zawsze może być następny romantyczny wątek, nie tylko ślub jest romantyczny :/ Fakt, też trudno mi ogarnąć czas w HoD, ale jednak finał był dla mnie zbyt pośpieszny i te wyznania miłości takie trochę na łapu capu. Też kibicowałam L/L w 1 sezonie, teraz to dla mnie taka musztarda po obiedzie szczerze mówiąc, bo to jednak nie była taka para, gdzie cały serial czeka się, żeby byli razem itp., ja już dawno przyjęłam do wiadomości, że to skończona historia, a tu nagle wyjechali z czymś takim. A już zaczęłam kibicować Lemon i George'owi, po co to teraz komplikują i to w konfiguracji sprzed kilku lat, to nie wiem... AB mi szkoda, bo to rozstanie z Lavonem naprawdę wzięli z kapelusza i byłam pewna, że się zejdą. Dopiero w 2015? łoo... słyszałam w ogóle, że Bilson jest w ciąży. W SaB pierwsze co, to pomyślałam, że ten kolo nagrał sex Emmetta i Bay :P co byłoby trochę dziwne, ale tak mi przyszło do głowy na szybko. Albo może wysyłał tej wirtualnej lasce nagie zdjęcia czy sprośne filmiki ze sobą w roli głównej... Ale czy ja wiem, czy to takie straszne? Wystarczyłoby, gdyby dyrektorka zarekwirowała komórkę, policja też po doniesieniu zatrzymałaby dysk twardy, czy gdzie by miał ten oszołom kopię filmiku czy zdjęcia i przynajmniej by się nie rozeszły po całej szkole jak wydruki z czata. Melody i dyrektorka chyba liczą się z tym, że E. nie jest prawiczkiem, poza tym lepiej gdyby powiedział im o tym szantażu niż ten kolo miałby to coś upublicznić na całą szkołę. Myślę, że cokolwiek to jest, E. i tak powinien powiedzieć, koleś przebijał opony, podszywał się w internecie, upubliczniał prywatne rozmowy i zdjęcia (może), pobił Emmetta i jeszcze szantażuje go czymś, no sorry, tyle przemawia przeciwko niemu, że E. spokojnie mógłby się przyznać i go pogrążyć. W końcu jeśli kolo ma coś na Emmetta, to i tak w każdej chwili może to upublicznić i co? Emmett chce wciąż żyć w strachu? Płacić mu haracze? Obejrzyj PLL :) Nie wiem, czy oglądam coś nowego, chyba nie...Zaczęłam Friday Night Lights, ale znalazłam tylko kopię ze skopanymi napisami (zamiast polskich znaków były jakieś znaczki z kosmosu), co mnie strasznie denerwowało i wytrwałam tylko pół odcinka, chociaż zaczęło mi się podobać. Niestety, lepszej wersji nie znalazłam i jakoś się zniechęciłam. Poza tym nie miałam zbyt wiele czasu, więc i parcia na nowe seriale nie odczuwałam. Niedawno skończyła się GoT, teraz jest PLL i SaB, więc nie jest źle. O, obejrzałam True Detective, nie wiem, czy słyszałaś. Ale to tylko jeden dość krótki sezon.

tequila_s

http://infectmewithdeliria.tumblr.com/post/86210479792 umarłam, a nawet nie oglądam tego serialu

Musze to kiedys obejrzec, widzialam Pilot i byl calkiem spoko....

byledopiatku

Też bym chciała, ale liczba odcinków mnie odstrasza :P

tequila_s

Bluszek, jak tam GoT? :)
Ja w końcu nadrobiłam Reign :P

Kate123

Stanęłam na 1x06;)
Nie podobał mi się finał. Henry był jedną z najlepszych postaci i już go uśmiercili po 1 sezonie :/