PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122065
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

jeśli jeszcze ktoś chce tu gadać o serialach..

lola881

No tak, ale liczyłam mimo wszystko na coś więcej. A zauważyłaś te zbliżenia na wodę, którą piła w barze Eleine (czy jak jej tam)? Już tak kamera najeżdżała na jej szklankę, że na bank będzie to motyw wiodący, raz że jest w czołówce i wiązał się ze śmiercią zmartwychwstałych, to jeszcze Martin ją nalewał, jak Caleb zniknął. Na forum Resurrection przeczytałam taką teorię, że on zniknął bo w więzieniu miał właśnie za mało jedzenia i picia. Chociaż sama nie wiem, w sumie Rachel też nie je non stop, przynajmniej tego nie pokazali... Z tą byłą pastora w ogóle dziwna sprawa, z tą ciążą jakoś dziwnie, ukrywa się w motelu, nie wiadomo dlaczego się zabiła, skoro byli szczęśliwi. W ogóle obstawiałam, że gdy ją "porwali" to ona zniknie i będzie taka teoria, że zmartwychwstali znikają w obliczu zagrożenia, w sytuacjach bez wyjścia. Nadal zastanawiam się, dlaczego ciało Jacoba było w tym grobie, jakby żył tylko jakiś jego klon. Powinni sprawdzić inne groby, zwłaszcza Caleba, który teraz zniknął. A ten "algorytm" z wiekiem i szerokością geograficzną jest jakiś naciągany.

Cudzoziemka87

Normalnie bym napisała, że to dopiero 6 odcinek, ale że zostały tylko dwa do końca sezonu to faktycznie mało wiemy :( Tak, to jest sensowna teoria, skoro ich powrót wiąże się z wodą to być może potrzebują jej dużo w organizmie, żeby funkcjonować. No tylko dlaczego muszą tez dużo jeść? Tego nie ogarniam. Rachel jest bardzo tajemnicza i tak naprawdę wciąż nic o niej nie wiemy, więc zakładam, że raczej nic jej się nie stanie, bo jej życie wciąż jest ciekawą zagadką do rozwikłania. Nie wiem czy widzialas promo? Wydaje mi się, że któryś z tych porywaczy zginie. Generalnie to właśnie obejrzałam pilota Les Revenants i wciąż jestem w szoku.

lola881

no właśnie, ciekawe czy przewidują 2 sezon, bo akcja dopiero się rozkręca... a co to jest Les Raventas?

Cudzoziemka87

No mam nadzieję :D było przy którymś promo mówione, że to numer 1 wśród nowych seriali tej stacji. Także myślę, że tak szybko nie przerwą. No to jest ten francuski odpowiednik Resurrection, chociaż poza głównym motywem trudno się doszukiwać jakichkolwiek podobieństw, zupełnie inny klimat i w inny sposób opowiedziane. O wiele bardziej przerażające i dramatyczne niż Resurrection.

lola881

No trochę się dziwię, że na filmwebie nie ma jeszcze wzmianki o 2 sezonie, skoro tego zostały dwa odcinki. No ale może to będzie jeden z tych seriali, który raz na rok wypuszcza 10 odcinków, a potem czeka się dłuuugie miesiące na następną krótką serię, tak jest z AHS czy GoT. Moim zdaniem będzie całkowicie bez sensu jak nie dostaną 2 sezonu, no ale już nie raz nie dwa dobry serial nie dostawał. Z drugiej strony wiele osób lubi takie klimaty, podejrzewam, że jest spora oglądalność. A jak tam Star-crossed? Nadal nie ma problemu z napisami? Trzymają poziom? Bo wciąż się waham, czy zacząć to oglądać :) Też się boję anulowania. A, francuski odpowiednik, nie wiedziałam, że takowy jest. Warto obejrzeć?

Cudzoziemka87

No niestety, pewnie trochę sobie poczekamy :( Ale mam nadzieję, że nie zrobią rocznej przerwy, bo zapomnę o czym był serial :D Nie ma problemów z napisami do s-c, nie wiem kto napisał, że są. Wychodzą max. 2 dni po premierze odcinka, zawsze. A serial mi się podoba, wątek mojej ulubionej pary się ładnie rozwija <3 Jeżeli chodzi o les revenants to myślę, że powinno Ci się spodobać, bo też lubisz te europejskie klimaty :)) poza tym serial jest dosyć mroczny, jest tam jeden creepy chłopczyk, na którego nie mogę patrzeć, bo mam ciarki za każdym razem :D no i reakcje na powroty są takie bardzo realne, bo w Resurrection to wiesz poza rozdziawionymi ustami właściwie każdy to przyjął dosyć spokojnie, a tutaj naprawdę miałam dreszcze przy kilku spotkaniach. No i retro i powiązania między postaciami powalają. Także warto spróbować.

lola881

No właśnie obawiam się, że zrobią... oczywiście nie śledzę newsów na temat tego serialu, może jest coś na zagranicznych stronach, ale ja tylko sobie zgaduję. Nie wiem w sumie kiedy padają decyzję w sprawie przedłużania serialu o kolejny sezon, na pewno stacja ma jakieś dedlajny, ale skoro to był taki sukces, jak reklamują, to kolejną serię powinni mieć zapewnioną już po 3-4 odcinkach. No i po dosyć wolno rozwijającej się akcji wnioskuję, że scenarzyści raczej też nastawili się na o wiele więcej odcinków, w 2 tego nie ogarną, a poza tym szkoda marnować taki potencjał na pośpieszne zakończenie - skoro jest już i zniknięcie, i ciąża, i niewytłumaczalne objawy/zjawiska (ciało w grobie, jedzenie i brak snu, znajomość cudzej przeszłości, proroctwa, że nadchodzą inni), a do tego przeszłość Martina, i ten nowy lekarz, i ukrywająca się najprawdopodobniej jeszcze jedna osoba... nie wiem, jaki byłby sens to teraz kończyć. Ale z drugiej strony skoro nie ma jeszcze info o następnym sezonie, to może będzie dopiero za rok :/ Kurczę, no to co, oglądać s-c czy LR?

Cudzoziemka87

No to mi teraz zadałaś pytanie...:D nie wiem co Ci doradzić. LR widziałam dopiero dwa odcinki, ale będę oglądać dalej, bo się wkręciłam, dużo emocji dostarcza :) więc mogłybyśmy oglądać razem;P z tego co wiem to właśnie się zaczął drugi sezon. Niestety nie wiem jak wygląda sprawa z tłumaczeniem, na pewno pierwszy sezon (8 odcinków) jest przetłumaczony, ale jak wygląda sprawa z bieżącymi odcinkami to nie mam pojęcia. S-c na razie wyszło 10 odcinków, zaplanowanych jest 13, nic jeszcze nie wiadomo odnośnie kontynuacji :(

lola881

Obejrzałam S-C (tzn. pilot), nawet fajny, chociaż straaaasznie mi zajeżdża Zmierzchem, poza tym chyba za duży poziom s-f jak dla mnie, chyba spróbuję LR, a gdzie to można znaleźć?

Cudzoziemka87

Zmierzchem?:o a skąd to skojarzenie?:D nigdy o tym nawet nie pomyślałam :D no, ale tak, s-f dużo. Ale po pilocie to nawet najciekawszych postaci jeszcze nie poznałas :D no, ale ok;) LR jest na chomiczku, cały sezon z napisami.

lola881

No tak, Zmierzch się bardzo podobnie zaczynał :) To zobaczę jeszcze LR i zdecyduję, który chcę oglądać :)

Cudzoziemka87

Nie kłócę się, bo połowę zmierzchu przespalam, tak się wynudzilam :D ale mimo wszystko uważam, że s-c jest lepsze ;D ok, jestem ciekawa Twojej reakcji na pierwszy odcinek ;)

lola881

Właśnie próbowałam na youtube obejrzeć jakieś filmiki z Lucasem i Sarą... i can't :( jeszcze jest chyba za wcześnie, normalnie nie mogę na to wszystko patrzeć, od razu mam takie feelsy <3

Cudzoziemka87

<333 które ogladalas? Ten jest piękny http://www.youtube.com/watch?v=y_HKpaQRJo8 <3 ach.... tęsknię za wzdychaniem do Hugo <3 :D a obejrzałas wreszcie "Mi Vida con Lucas"?:))

lola881

wiesz co, jakie popadło, ze 4 pierwsze, jakie akurat kliknęłam, ale naprawdę to nie na moje słabe serce, tego od Ciebie nawet nie otwieram :P Tego odcinka wciąż nie widziałam, nie wiem w sumie na co czekam, ale jakoś nie mogę. To w ogóle chyba najpiękniejsza serialowa historia miłosna ever.

Cudzoziemka87

jej, co za baba :D filmik jest cudowny, podoba mi się dobór scen do "nunca, nunca, nunca", można od razu zacytować nigdy nie mów nigdy :D to prawda, piękna historia miłosna, ale ile nas to nerwów kosztowało :D

lola881

Ja już nie mówię, kto tu przerwał oglądanie w połowie... ok, zaraz obejrzę.

Cudzoziemka87

w jakiej połowie...6 sezonów to nie połowa :P przerwałam w idealnym momencie, żeby nie zepsuć sobie dobrej opinii o serialu i nie zrazić do Sary.

lola881

Ja bym na Twoim miejscu obejrzała dalej, bo wiele Cię ominie. Poza Lucasem i Sarą bardzo dużo się dzieje, a zresztą warto przetrwać wszystko dla finału 8 sezon. No, ale ok, nie namawiam, chociaż nie ukrywam, że chciałabym, żebyś dalej oglądała. Gdybym ja miała obejrzeć jeszcze raz (a mam taki plan, np. w wakacje), to na pewno byłaby to całość. Trochę inaczej jest z 9 sezonem, bo to jakby inny serial, ale też zadbali o zakończenie, płakałam jak bóbr.

Cudzoziemka87

Skończę ;) spokojnie, mam na to cale życie :P liczę, że kiedyś mnie natchnie i to skończę :D

lola881

Oglądałam dzisiaj "Powrót do przyszłości", z lat 80', jakie było moje zdziwienie kiedy rozpoznalam tam Kathryn z sab :D ona się w ogóle nie zmienila :D

lola881

kieeeedy będzie SaB w ogóle?

Cudzoziemka87

Za 8 tygodni :(

lola881

No przynajmniej nie za rok :) cholercia, w sumie coraz mniej fajnych seriali, skończy się na oglądaniu po raz drugi jakichś starych, coś tak czuję... Na wakacje mogliby jakiś dać, bo wtedy zawsze jest posucha.

Cudzoziemka87

eee, w wakacje będzie już Sab i pll, ja mam jeszcze TW, teraz wróciło Orphan Black, oglądasz? bo nie mogę skojarzyć.

lola881

PLL, no tak! zapomniałam zupełnie! OB nie oglądam.

Cudzoziemka87

Szkoda, to fajny serial ;) a ja już kończę LR :) zostal mi jeden odcinek, ale zostawię sobie na jutro, bo na dzisiaj już jestem wystarczająco przerażona, naprawdę klimat tego serialu miażdży i niszczy moją psychikę:D Niestety okazało się, że na fw jest błąd i drugi sezon jeszcze się nie zaczął, dopiero w listopadzie :(

lola881

co to jest LR, bo chyba zapomniałam... :)

Cudzoziemka87

les revenants :D :D :D

lola881

Jezu, sorry, już mi się te wszystkie skróty mylą :P Obejrzałam 3/4 pierwszego odcinka, ale jakoś mnie nie porwało :(

Cudzoziemka87

Poważnie? A ja byłam pewna, że Ci się spodoba. Ja już w połowie odcinka byłam zachwycona, a pod koniec takie ciarki, że już mnie na dobre złapało :)

lola881

też na to liczę :P

tequila_s

Zapomniałyście o odcinku!! :D

tequila_s

Nie zrozumiałam 3/4 odcinka, oglądanie VD i rozumienie czegokolwiek staje się coraz większym wyzwaniem. Chyba pojawił się Jezus...

alien_2

xD czekam na dinozaury i UFO w następnym sezonie <3

Cudzoziemka87

Nie no to chyba nie Jezus, ale od razu miałam takie skojarzenie. Co więcej, jak wziął Damona na bok to myślałam, że teraz w końcu przyszła pora na sobowtóra dla niego:D I zaczęli jeden dobry wątek, który może naprawić ich wszystkie błędy od 1 sezonu:D

alien_2

Jeszcze nie oglądałam, ale już się boję. Może to kolejny "bardzo groźny przeciwnik, sto razy gorszy od poprzedniego, jeszcze bardziej pierwotny, magiczny i niebezpieczny"? :P

Cudzoziemka87

No chyba właśnie tak. Chociaż na razie nie wiem czyj to przeciwnik:D

tequila_s

Jejku ile mnie nie bylo O.o
Co tam slychac Dziewczyny?

byledopiatku

W VD pojawił się Jezus i apostołowie! :D To chyba tak z okazji Wielkanocy.

alien_2

O matko :D:D:D Twoje komentarze zawsze mnie bawia :D Jakos mnie to nie dziwi... Czekam na doppelgangera Damona :D ale serialu juz nie ogladam, bo to ponad moje sily logiczne :D

byledopiatku

Był moment, że myślałam, że Jezus powie do Damona, że oto jego sobowtór, ale nie- kolejna osoba dała Damonowi do zrozumienia, że jest tylko dodatkiem do swojego wyjątkowego brata;)

byledopiatku

Basia!! Gdzie się podziewałaś??
Pustki tu ostatnio. Nikt już chyba za bardzo nie chce gadać o serialach. Albo wszyscy mają wiele pracy przedświątecznej w domach, tylko nie ja :P

tequila_s

A, bo to albo się sezony pokończyły, a to jakieś hiatusy, a poza tym kiedyś wszyscy tu gadali o TVD, a teraz każda ogląda pełno innych seriali, więc zazwyczaj gada się parami albo trójkami, jak akurat jakieś osoby oglądają ten sam serial :P

tequila_s

W cholere mam roboty,bo niebawem znowu na chwile wyjezdzam do Holandii :D staram sie wlasnie nadgonic seriale.. Udalo mi sie Shameless i OUAT.. I zaczelam GOT... I TO :D Reszta lezy i kwiczy....

byledopiatku

Basia! :D OUAT ma świetne odcinki, a o mojej miłości do Hooka to nawet nie zaczynam, bo nie skończę :D GoT też oglądam :) Ale w TO właśnie i SN i HoD mam od 4 do 7 zaległych odcinków xD

tequila_s

Wesołych Świąt i mokrego śmigusa dyngusa :D!

tequila_s

Promo 2 sezonu WoEE http://www.youtube.com/watch?v=L8O693yHLKU zapowiada się świetnie <3

tequila_s

Leci na fox life,ale zawsze cholera zapominam :/ Skleroza ://

bliss6

Przecież możesz zapomniane odcinki obejrzeć na kompie ;)