PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122065
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

jeśli jeszcze ktoś chce tu gadać o serialach..

tequila_s

Teki, obejrzałaś OUAT? :)

Kate123

Jeszcze nie, bo po obejrzeniu Star-Crossed i Resurrection, nie miałam już sił na więcej. Dziś wieczorem obejrzę, bo teraz muszę rowerkiem zapierniczać do roboty ;)

Kate123

Widziałam OUaT świetny odcinek <3 Nigdy jakoś nie byłam fanką Hooka, ale w tym odcinku był cudowny, zwłaszcza w tej scenie z Ariel/Zeleną <3 Jak tak dalej będą przedstawiać jego postać, to jeszcze zdążę go pokochać do końca tego sezonu :P A tak na poważnie, to jestem pod wrażeniem zmian jakie się w nim dokonały i nie podejrzewałam go o taką szczerość i chęć pomocy jaką nam pokazali w ostatnim odcinku. Zawsze miałam go za egoistę, a tu proszę :) Ale nadal nie shippuję go z Emmą, nie mogłabym... w mym sercu wciąż pozostaje Neal :( Choć to nie przeszkadza mi stwierdzić, że jest mi szkoda Hooka teraz. Zobaczymy jak se poradzi z tą klątwą na swoich ustach.

Brakowało mi Rumpla w tym odcinku :(
Regina ucząca Emmę - super, chcę więcej takich lekcji :)
Arielka <3
Nauka jazdy Henrego mnie powaliła :D
Przez cały odcinek zastanawiałam się, gdzie jest Zelena, a ona taki numer odwala :D

Następny odcinek też zapowiada się cudnie <3

Kate123

http://www.youtube.com/watch?v=g7M6rA2Xs1g
http://www.youtube.com/watch?v=JXtyh6qyOE4
http://www.youtube.com/watch?v=hGy9sXkPKLo
Kejcik :D generalnie z nielicznych seriali jestem na biezaco z tym :D i moja milosc jest ogromna....

tequila_s

Teki :) scena 'you are a good guy right? no. But you make me be one" skrada cały odcinek &lt;3 oglądałam ją z kilkanaście razy :D po ostatnim odcinku trochę krecilam nosem, bo nie było żadnej sceny Draylor, ale w tym mi to wynagrodzili :) w ogol Taylor jak na taki typ it girl jest niesamowicie urocza i kochana :)

Resurrection tez już widziałam, polowe odcinka przeplakalam, znowu. SPOILER SPOILER Nie spodobał mi się ten nowy lekarz :/ zauwazylas zazdrosne spojrzenie Martina? :P czy mam obsesję? :D a co do żony Toma to odwoluje wszystko co dobre o niej mówiłam, okazała się idiotką i już mnie nie obchodzi. Boje się o Rachel.SPOILER SPOILER

lola881

A wiesz, że Daylor wzbudza we mnie teraz więcej emocji niż Remery? Ostatnia ich wspólna scena i ten dialog <333 Na początku serialu myślałam sobie , że Drake to taki typowy mięśniak, taki tępy trochę i do tego drań, a Taylor typowa blondi, zadzierająca nosa i w dodatku zdzirowata :D Drake ma złożoną osobowość, coraz fajniejsze cechy jego charakteru nam pokazują, a Taylor miło mnie zaskoczyła w tej scenie w jacuzzi z Sophią <3 Myślałam, że ją zwymyśla i wyśmieje, a ta zachowała się tak delikatnie, że nigdy bym ją nawet nie podejrzewała o to <3

Emery mnie wkurzała, gdy na początku nie mogła się zdecydować z kim chce być, ale teraz od 3 odcinków mieli z Romanem piękne sceny i już jej wybaczyłam :D

Nowy lekarz wciąż zabujany w Maggie. dobrze, że ona nic do niego nie ma :D Nie masz obsesji, bo jak nie, to będzie znaczyło, że ja też ją mam razem z Tobą. Też widziałam, że doktorek się nie spodobał Martinowi. Mnie w sumie też, ten aktor m,nie drażni z innej roli w jakiej go widziałam :P
Widziałaś promo? W nim jest urywek, gdy z domku kogoś wynoszą w czarnym worku. Oby to nie była Rachael. Podejrzewam, ze ona kogoś z napastników załatwi. Tylko kogo, glinę, czy tego drugiego?

tequila_s

Mnie w ogóle Remery niezbyt interesuje. Ale też mi nie przeszkadzają ani mnie nie denerwują ;) czytałam opinie, że są tak samo nudni jak Scallison w pierwszym sezonie TW, ale imo to jednak przesada, Scallison trudno przebić :D Dla mnie po prostu trochę za słodko, nie mój typ shipu, ale ujdzie :) A Taylor mnie zaskakuje w każdym odcinku, bardzo pozytywnie :) Drake to od początku mój ulubieniec, także tutaj jestem zaślepiona :D

Mnie się w ogóle wydaje, że Martin spodziewał się kogoś starszego....a może mi się tak wydaje, bo ja się spodziewałam jakiegoś starszego pana profesora :D a tu młody, przystojny, w dodatku widać, że zabujany w Maggie. Ale od razu mi się nie podobał, a teraz coś mi się wydaje, że nie odpuścić tak łatwo, najwyraźniej widzi w tym szanse na rozgłos.
Obejrzałam promo...też mi się wydaje, że to któryś z tych porywaczy, ciekawe co się stanie..może odkryjemy kolejną moc zmartwychwstałych. Tylko oczywiście to wszystko odwrócić się znowu przeciwko nim. W ogóle.... zostały 2 odcinki??!!:( bez żartów :(

lola881

Nie no tak nudni jak Scallison to nie są :D Teraz więcej się dzieje w serialu i podoba mi się zachowanie Emery. Mieli ładne sceny z Romanem, ale Draylor ma fajniejsze teraz. W ogóle ich związek ma teraz inne znaczenie. Dziś znów oglądałam ich scenki z ostatniego odcinka &lt;3 Masz, zachwycaj się razem ze mną http://www.youtube.com/watch?v=cW5-Z9A29f4 &lt;3333
i jeszcze jeden http://www.youtube.com/watch?v=0gXQiwNTr2M

Ja też się spodziewałam jakiegoś starszego doktorka, a już na pewno nie myślałam, że będzie tak młody. Ale jakoś nie obawiam się o Maggie. Nie wydaje mi się by ona mogła nim się zainteresować. Tu tylko może on namieszać w sprawie tych badań, bo wydaje mi się, że on będzie chciała rozgłosu, a teraz tak tylko mydli im oczy, by ściągnąć ich do tego laboratorium.
Może Rachael jakąś siłę będzie mieć w stresowej sytuacji, albo jeszcze coś innego czym zabije jednego z nich :D Skoro Caleb zniknął ot tak sobie z tej celi, to nie zdziwi mnie, gdy się okaże, że Rachael ma jakąś moc :P
Są podane tylko 8 odcinki, więc jeśli nic się nie zmieni, to zostały nam tylko 2 :( Tak jest też we francuskiej wersji serialu, za którą zaraz się zabieram :)

tequila_s

W ostatnim odcinku Emery była fajna, lubię jak razem współpracują, byle nie było zbyt słodko, kiedy jest akcja, jest super ;D cieszę się, że Roman wreszcie ogarnął, że Castorowi nie można ufać, bo już mnie denerwowało, że ze wszystkim do niego leci. Boję się teraz o Drake'a, bo Zoe nie zginęła w tym momencie, o którym myśli Grayson, ale jednak to on ją popchnął w ogień, nie miał wyjścia, no ale jak to teraz wytłumaczyć Graysonowi, musieliby mu powiedzieć, że była Atrianką, a wtedy dopiero Grayson narobiłby larum. Nie ma dobrego wyjścia z sytuacji. A nawet nie chce myśleć o reakcji Taylor kiedy się dowie, że Drake jest winny śmierci Zoe, nope,nope,nope.
Drugi filmik już widziałam &lt;3 pierwszy cudowny &lt;33 lubię też ten http://www.youtube.com/watch?v=dhGTL_ebiXk Ale czekam na więcej nowych, z ostatniego odcinka:)
W ogóle czekam jeszcze na więcej scen Julie i Erica, mimo że to dupek, jakoś go polubiłam :D jest fajna chemia między nimi.

O Maggie też się nie obawiam, ale rozbawiła mnie mina Martina kiedy nowy doktorek tak się czule witał z Maggie :D w ogóle szkoda, że się sezon kończy, bo nie zobaczymy już nic więcej między Martinem i Maggie, a nie wiadomo jak długo poczekamy sobie na kolejne odcinki :(
Właśnie też mam takie przeczucie, że w sytuacji zagrożenia Rachel odkryje w sobie jakąś dodatkową siłę i zapewne nie celowo któregoś z nich zabije.

lola881

Widzę, że też się skusiłaś na Les Revenants :) Mnie ten serial wbił w fotel!! Obejrzałam wszystkie 8 odcinki w jeden dzień. Cudowny serial ze wspaniałym klimatem, grą aktorską <33333 A do tego jeszcze soundtrack mego ukochanego Mogwaia <33
http://www.youtube.com/watch?v=ESJAHEMLjYo kocham tą nutkę <333
Szkoda, że drugi sezon chyba dopiero na jesień :(

tequila_s

No właśnie wczoraj przeczytałam, że drugi sezon w listopadzie :( byłam pewna, że już leci, bo na fw jest podane, że za parę dni premiera 2x03 :P ech... tyle czekać. Serial ma tak genialny klimat, a muzyka... dreszcze, dreszcze, dreszcze :) przede mną dopiero 1x04, ale wciąga niesamowicie. A najlepiej się ogląda wieczorem :)) postaci są genialne, ale nikt tak nie mrozi krwi jak Victor.

lola881

I co? Skończyłaś już oglądanie? :D
Ten serial to prawdziwa perełka. Uwielbiam kino europejskie (oczywiście nie całość) a szczególnie francuskie produkcje bardzo sobie cenię.
Victor jest creepy i dla mnie jeszcze nożownik kanibal jest przerażający.

tequila_s

Taaak, dzisiaj obejrzałam ostatni odcinek :( klimat jest niezwykły, ale prawie nikogo tam nie polubilam :D co za dziwni ludzie, nie dziwię się, że umarlaki właśnie tam się odnalazły :D Victor jest straszny, i aż się dziwię, że Julie się go nie boi, ja bym uciekała przed nim gdzie pieprz rośnie :D Serge jest stuknięty już zupełnie, nigdy nie wiedziałam czego się po nim spodziewać, jak z rozdwojeniem jakimś :D Adele... matko, jaka irytujące postać :D właściwie to nie zrozumiałam jej nagłej zmiany o 180 stopni względem Simona. Jasne, ja bym była przerażona pojawieniem się zmarłego narzeczonego, ale ona później zupełnie nie była, wręcz poszła z nim przecież do łóżka, a nagle kiedy się dowiedziała, że on popełnił samobójstwo zaczęła się go bać, nie zrozumiałam tej zmiany. Simon z kolei z początku wydawał się całkiem normalny, poza tym ciacho &lt;3 no, ale później, kiedy Adele zaczynała coraz bardziej świrować, a on poznał tą psychiczną panią medium to on tez się stal przerażający, a tak go na początku polubiłam...no i a propos tej medium, rozbawily mnie wizje w czasie stosunku :D chyba najbliższa z tego wszystkiego jest mi rodzina Camille, szczególnie polubiłam jej ojca, taki zwyczajny, sympatyczny facet. Poza tym uwielbiam Lene, chociaż nie ogarniam co ona miała w głowie siedząc w lesie u jakiegoś obcego typa, ale to nic, zamiast wyjść kiedy pojawil się Toni, on by ją pewnie zabral do domu to ta wzięła nóż i uciekła na strych...taa bo tam było trudno ją znaleźć :D tyle się działo, że nawet nie wiem od czego zacząć, podobają mi się bardzo wszystkie powiązania miedzy bohaterami, na przykład związek Victora z Pierrem, bardzo ciekawe rzeczy wychodziły w trakcie. Creepy motyw jak jeżdżenie w kółko, mega. Poza tym na przykład strasznie podobało mi się rozwiązanie z otwarciem trumny i tym co tam znaleźli. Byłam w szoku, bo spodziewałam się takiego rozwiązania jak w Resurrection :D no i końcówka otwarta, nie rozumiem czemu chcieli dziecko Adele, przecież nie urodzi się umarlakiem, chyba...:D chyba, że chodzi o to, że to dziecko nie powinno w ogóle być na świecie, bo Simona na nim nie powinno być. Ciekawe gdzie oni wszyscy odeszli, co się stało z policjantami, no i jeszcze się zastanawiam... to co widzimy w końcówce... miasto zostało zalane czy stare miasto się wynurzylo?

lola881

Ja polubiłam Lenę (za to, że nie od razu przeszła do porządku dziennego po powrocie Camille), Tatko też fajny. Aż szkoda mi było go, że został sam, gdy Claire miała Pierra. Na początku lubiłam Thomasa, ale tylko przez pierwsze 2 odcinki. Później stwierdziłam, że jest stuknięty z tymi kamerami w chacie i w ogóle wyraz twarzy miał jakiś taki dziwny :P
Camille była wkurzająca od samego początku, później dołączyła do niej Adele. A i ta wścibska sąsiadka Julie z naprzeciwka mnie wnerwiała.
Wydaje mi się, że Julie nie bała się Victora, bo miała obsesję na punkcie posiadania dziecka, a tu jej się pojawiła jakby z nieba (raczej z jeziora :D ), którego nikt nie poszukuje. No taki prezent jak na święta :D Później sama zaczęła podejrzewać, że jest powracającą...... a właśnie. Jak to było w końcu, bo w serialu jest to trochę dwuznaczne. To tak jakby ona przeżyła ten atak Serge, ale przeszła przez śmierć kliniczną i dlatego mogła dołączyć do tych wszystkich powracających w ostatnim odcinku?? Na początku myślałam, że ona też powróciła jako jedna z pierwszych po Victorze.
Ta jazda w kółko po tamie była creepy i ci powracający na tym moście z rana co do nich szli... ugh. Tak samo jak w tym lesie i na tym trawniku w ciemności w ostatnim odcinku. Zajebiście im to wyszło.
Victor i Pierre, a ja mam nadzieję, że wyjdzie na jaw, kto wtedy strzelił do Victora. To mnie nurtuje.
Pusta trumna jest lepszym motywem niż w Resurrection. Tu wiemy przynajmniej, że oni w jakimś tam sensie ożyli i powrócili.
Oni chyba są dzieciaka Adele, bo on należy do nich. A w ogóle odniosłam wrażenie, że próba samobójcza Adele doszła do skutku- chodzi mi o tą scenę, gdy Victor bawiąc się na trampolinie z córką Adele, pokazał wizję całej zakrwawionej... sama już nie wiem, czy to tylko taka gierka z jego strony była, czy to serio miało wcześniej miejsce.
Ci wszyscy powracający poszli z powrotem do jeziora, lub do tego lasu. Policjantów wzięli ze sobą :D Albo ich zjedli :P
Końcowa scena pokazuje wynurzające się miasto. W którymś tam odcinku było powiedziane, (gdy woda wciąż opadała w jeziorze), że kiedyś była stara tama, która się zrypała i woda zalała całe miasto razem z wieloma jego mieszkańcami.

tequila_s

Lena jest sympatyczna i do tego śliczna, no ale też miała swoje odchyły, których nie ogarniałam :D Camille mnie strasznie wkurzała w pewnym momencie, ale pod koniec już mi nawet tak nie przeszkadzała :D oj nie, Thomas nie zrobił na mnie dobrego wrażenia, z tymi kamerami w całym domu, no i w ogóle prześladował wręcz Simona, a Adele nawet nie wspomniał, że go zdradziła, co tam, wszystko wina Simona :D
Wydaje mi się, że to, że Julia z nimi poszła nie ma nic wspólnego z jej śmiercią kliniczną, poszła z Victorem i tyle, tak samo jak Claire z Camille. Julia niby gadała, że uważa, że jest jedną z nich, bo nigdy nie potrafiła żyć, ale myślę, że to była tylko taka gadka, on ma ewidentnie depresje i inne zaburzenia masochistyczne. Ja właśnie już bardziej obstawiałam, że z Adele się na koniec okaże, że jest powracająca, tym bardziej kiedy powiedzieli, że chcą jeszcze Adele, ale wygląda na to, że nie. Oni tylko chcą dziecko, wydaje mi się, że z tego względu, że ono nie należy do tego świata, nie powinno, bo jego ojciec nie należy. A jeszcze co do tej wizji Victora odnośnie Adele, to myślę, że po prostu chciał dziewczynkę wystraszyć albo po prostu jej pokazać w jakim stanie była jej mama, ale nie sądzę, że ona wtedy zmarła.
No właśnie też uważam, że to było wynurzające się miasto, tym bardziej, że cały czas mówili o obniżającym się poziomie wody. Tylko gdzieś ktoś napisał, że stare się wynurzyło, a zalało nowe i zgłupiałam czy coś przegapiłam :P

lola881

No ale czemu niby Victor miałby straszyć tą dziewczynkę? Przecież się razem fajnie bawili, więc nie miał powodu. Z tego co wyłapałam, to on raczej prześladował tych złych, tak jak tą sąsiadkę Julie. Sprowadził na nią wizje, że ta sama się nożem w brzuch dziabnęła kilka razy. No nie wiem, mnie się wydaje, że Victor chciał pokazać tej małej prawdę o jej matce. Mam nadzieję, że to wyjaśni się w drugim sezonie.

Stare miasto się wynurzało, ale czy zaleje nowe, to tego nigdzie nie wyłapałam. No chyba, że jest to spoiler na wydarzenia w drugim sezonie :D

tequila_s

Czy ja wiem czy złych, nie sądzę żeby sąsiadka Julie była zła, fakt była upierdliwa i wścibska, ale do złej było daleko, a i tak spowodował, że popełniła samobójstwo, tak samo Toni, na pewno nie był zły, fakt, że już mu się pod koniec we łbie pomieszało, ale to on był tutaj tym dobrym gościem. Dla mnie to Victor jest jakimś wcieleniem zła :D nie wiem jaka jest jego rola, może robi to wszystko nieświadomie, ale on jest z nich wszystkich najgorszy moim zdaniem.

lola881

A dla mnie sąsiadka Julie była wredną, wścibską suczą co to cały dzień warowała pod drzwiami wisząc na judaszu, by w razie czego niczego nie przegapić, co się u sąsiadów dzieje.. Nie znoszę takich ludzi!
Nie przeczę, że Victor jest zły. To przez niego doszło do wypadku autokaru w którym zginęła Camille. No i samo to, że doprowadził do śmierci tej sąsiadki, też świadczy o tym, że jest zły. Najbardziej przerażający dzieciak jakiego zdarzyło mi się w serialach oglądać :D

tequila_s

oj tam, ja lubię mój sąsiedzki monitoring, czuję się o wiele bezpieczniej ;P ale fakt, że sąsiadka Julie przesadzała, no ale nie na tyle, żeby ją zabijać. Ja to się dziwię, że Pierre jeszcze żyje...:P
kurcze, nie wiedziałam, że resurrection jest na hiatusie...maaaan :D
oglądasz Believe? smutno mi, że nie mam z kim o tym pogadać :D a tam jest najwspanialsze dziecko pod słońcem, zaraz obok Jamiego z One Tree Hill :D
w ogóle to widziałaś już może s-c? bo ja co prawda jeszcze nie, ale czytałam pewne rzeczy i się wkurzyłam :D

lola881

A ja wprost przeciwnie :D Mieszkam w 5 rodzinnym domu, gdzie mam wścibskich sąsiadów, a poza tym jest jeszcze jedna sprawa, która wpływa na większe zaciekawienie sąsiadów, więc nie! Nie podoba mi się to, ale musiałam się przyzwyczaić, bo mieszkanko jest naprawdę super i bardzo tanie jak na tutejsze warunki :D

Pierre go bronił wtedy, chciał uratować mu życie, ale nie wyszło, więc pewnie dlatego jest oszczędzony. Chociaż przed nami drugi sezon i wszystko może się zmienić :D

Nie oglądam, ale mam w planach. Może jak skończę MMFD, bo ostatnio zaczęłam. Chciałam The 100 jeszcze obczaić, ale nie wiem czy warto zaczynać, bo nikt tu nic nie mówi o tym serialu, to się jeszcze wstrzymam chyba :P

Widziałam już odcinek wczoraj.. :(((((( jak obejrzysz to pogadamy. Napiszę teraz tylko, że nienawidzę Graysona :/

tequila_s

Obejrzałam !! Ugh :/ Grayson i Teri :/ powinni się spiknać i odleciec w kosmos :D ale wiesz, Grayson ma przynajmniej jakieś powiedzmy, że dobre intencje, myśli, że Zoe była ludziem i ze Drake ją zabił, no i chce postawić Tragów przed sądem, a że oni popieprzeni to mi ich nie żal. Oczywiście za rozwalenie Draylor ma u mnie minus jak pas startowy, no ale to już inna sprawa. Za to Teri jest tragiczna i strasznie zalosna.I szczerze mówiąc myślałam, że się trochę ogarnie kiedy się dowie, że dziewczyny ją uratowaly... ale jak widać nie zrobiło to na niej wrażenia. Strasznie, ale to strasznie jej nie lubię. Kocham Taylor &lt;3 obejrzałam promo :D :D mistrzyni :D a no i wreszcie Julia i Eric &lt;3 czekałam na to :P no i Gloria na plus, lubię ją, chociaż faktem jest, że gdyby nie miała małego Atrianka to pewnie miała by ich w nosie, no ale i tak lubię te postac.

MMFD jest świetne, także ogladaj :) odcinków nie ma zbyt wiele.
A the 100 widziałam pilota i na razie sobie dałam spokój. Co prawda jest kilka ciekawych wątków do rozwinięcia, ale postaci beznadziejne i nawet mi się nie chciało odpalać 2 odcinka, także może jak dostanie kolejny sezon to spróbuje jeszcze raz, a tymczasem wolę inne ;)

lola881

Masz rację! Ale mimo tego nie lubię go. W ogóle ten aktor we wszystkich serialach gra dupków i tu też jest tak samo. Nie wystarczy mu fakt, że chłopaki uratowali mu życie. Musi dalej drążyć, a do tego jeszcze szantażuje :/ Rozwalił Draylor, ale liczę na to, że szybko się zejdą. Padłam jak zobaczyłam promo do następnego odcinka <3 Emery też zerwało, ale to też pewnie nie na długo :D Teri przesadziła. Rzuciła si ę na Romana w tej kanciapie jak pies na kość :D Gdyby ją ten facio wysuszył z krwi, to by mi jej nawet nie było żal.
Julia i Eric mieli piękną scenę. Eric mnie zaskoczył swoją przemową, słodki był <3

MMFD dziś skończę pierwszy sezon. Genialny serial <3
Jakie inne?? Może nam się któreś pokrywają? :D

tequila_s

Tez mam nadzieje, że wszystko się ułoży, zostały 3 odcinki do końca bodajże, mam nadzieje, że dostaną kolejny sezon, a usuną TTP albo BatB, albo Hod, no chyba, że się ogarną jeszcze, bo w sumie HoD jest na dobrej drodze.
Naprawdę chcesz poznać moj bałagan serialowy? :P sama go już nie ogarniam. Jeżeli chodzi o aktualne to na bieżąco jestem "tylko" z Glee, Believe, Resurrection, The Big Bang Theory, Castle no i Star-crossed :D ale zaczął się już Orphan, a zamierzam być z nim na bieżąco :D mam do nadrobienia w cholerę seriali, a nie na wszystkie mam ochotę :P m.in. HoD, BatB, Sleepy Hollow, Arrow, Suits, White Collar i Los Hombres de Paco. Matko, ile tego :D a pewnie coś jeszcze mi umknelo. No a w planach mam i tak nowe seriale :D :D ostatnio obejrzałam kilka pilotów, właśnie the 100, agenci tarczy, gdzie pachną stokrotki i Magię klamstw, ale żaden z nich mnie nie porwal.

lola881

TTP i BatB ogladam, więc jak dla mnie mogliby skasować HoD :P TTP się rozkręciło na koniec sezonu i były naprawdę świetne odcinki. Szczególnie ostatni. BatB nadrobiłam, ale nie jestem jakoś szczególnie zachwycona.
Kilka nam się pokrywa jednak :D Resurrection, Castle, Star-Crossed, Orphan Black, Sleepy Hollow, Arrow :))) Fajnie, będziemy gadać o nich :P No i oczywiście SaB - 16go czerwca wraca ;)
Ja ostatnio wszystkie piloty jakie oglądałam trafiłam na genialne seriale. Ale to pewnie dlatego, że się długo zastanawiałam nad włączeniem w ogóle :P

Idę Castle obejrzeć, bo całkiem zapomniałam, że już hiatus minął :D

tequila_s

Nie mow,ze Cara jest już znosna? :D
Nie mogę się już doczekać SaB i TW od czerwca ;)
Castle najnowszego tez jeszcze nie widziałam.

lola881

Nie, no nadal podtrzymuję, że Cara jest najgorszą postacią żeńską ever. Razem ze Sztefynem tworzyliby świetną parę :D
Mam tak samo jak Ty ;)
Ja widziałam i odcinek był taki zabawny tym razem :) A już dziś nocy kolejny, czyli jutro do obejrzenia.
Widziałaś już nowy Rsurrection, bo ja jeszcze nie. Dopiero pewnie jutro zobaczę.

tequila_s

Czyli to jest niezmienne:D. A co tam u mojego Johna<3 :p to była moja milosc w tym serialu :D
Castle już obejrzałam, faktycznie zabawny odcinek :D a co to Resurrection to czekam na tłumaczenie :D tak samo jak na Believe :)

lola881

John ma niestety ostatnio mało scen, bo ktoś inny zabierał większośc czasu w odcinku.
Ja miałam bez napisów wczoraj oglądac, ale mi się zasnęło gdzieś po drodze :P
Believe kusi mnie, oj kusi, ale jeszcze poczekam kilka dni ^^

tequila_s

Tylko nie mów, że Stephen, bo on mnie wkurzal tylko trochę mniej niż Cara :D chyba już nie wrócę do tego serialu.
A tak w ogóle to czemu nie oglądasz HoD? Nie spodobał Ci się czy nigdy nawet nie próbowałas? To wbrew pozorom fajny serial jest, parę rzeczy zawalili, ale miasteczko sympatyczne ;)
A Believe polecam, chociaż jak tak czytam komentarza to chyba jestem jedna z nielicznych, ktorym się podoba serial, wiec nie wiem czy Ci przypadnie do gustu. Ale spróbować warto :)
Zastanawiam się co teraz obejrzeć :D bo w tym tygodniu jeszcze niczego nie widzialam.

lola881

Stephen stał się troszkę bardziej znośny. Szkoda, że nie wrócisz, bo ostatnie odcinki były rewelacyjne. Aż żałuję troszkę, że chyba serial skasują, choć to jeszcze nie jest przesądzone.

Nie oglądam HoD. Nie widziałam nawet pilota. Chyba nikt mnie zbytnio nie namawiał do oglądania i tak jakoś został ten serial przeze mnie pominięty :P
Believe kiedyś obejrzę na pewno, bo tematyka mi odpowiada, tylko chyba serial ma małe szanse na drugi sezon, szkoda :(
Ja cały tydzień nic nie oglądałam, no oprócz paru filmów, do których poniekąd zostałam zmuszona :P Dziś obejrzałam w końcu Orphan Black, GoT, OUaT i TTP i na więcej już nie mam sił. Tonę w zaległościach :D

tequila_s

HoD jest takim lekkim serialem na poprawę humoru, polecalabym, ale jako, że sama byłam na nich wkurzona przez cały trzeci sezon to nie będę naciskać, ale kiedyś możesz spróbować ;)
No właśnie nie wiem jak to z tym Believe, biorąc pod uwagę, że jestem wyjątkiem, który lubi ten serial to raczej kolejnej serii nie będzie.
Musisz obejrzeć SC<3 bo mnie zostawiłas z feelsami.

lola881

Może kiedyś jak bedę miała wenę na nowy serial, to się zabiorę za niego. Tym bardziej teraz, gdy dostali kolejny sezon :)

Właśnie obejrzałam 2 ostatnie odcinki Resurrection i umarłam. Musi być drugi sezon, po prostu musi!!

Za moment zabieram się za Star-Crossed :)

tequila_s

Właśnie przeczytałam o przedluzeniach, to chyba jakaś kpina, jak można serial przerwac po 13 odcinkach i po co ja się tak wkrecalam w SC :( i nawet dzisiaj oglądałam wywiad z Gregiem i Natalie i tak entuzjastycznie mówili o drugim sezonie :( ale mi przykro.
Cieszę się z HoD, bo ma szansę się odbić po trzecim sezonie.

Ja jeszcze nie widzialam ostatniego odcinka Resurrection. Przedostatni byl świetny, ale naprawdę mocno powiązany z LR, wiedziałam, że Rachel zmartwychwstanie drugi raz, ona jest jak kopia Simona :D ale i tak miałam ciarki. Ja dzisiaj byłam zbierałam szczęke z podłogi po Castle i po finale White Collar, nie wiem czy oglądasz. A teraz się jeszcze dobiłam Arrow na dobranoc :D

lola881

Już obejrzałam!! To był świetny odcinek. Drake <333 Podobała mi się też współpraca Graysona z Romanem :D nie mogę uwierzyć, że skasowali i tylko jeden odcinek nam tylko został :/

Resurrection dla mnie właśnie jest troszkę inne niż Les Revenants. mają kilka wspólnych rzeczy, ale większość ich różni.. jak np. puste trumny, znikanie ot tak sobie... klimat też jest mroczniejszy. Przy Resurrection mam wciąż feelsy, zero strachu, a przy wersji francuskiej, czasem byłam po prostu przerażona oglądając niektóre sceny. No i Rachael nie jest taka straszna jak Simon :D

Jeszcze mam 2 seanse na dziś Castle i Arrow ;)

tequila_s

Kurcze, powinni coś zrobić z systemem powiadamiania na fw, bo jak się gada z kilkoma osobami to nie można się w tym połapać. Przegapilam Twoja odpowiedz... dobrze, że mnie tchnelo i zajrzałam ;)
Czekaj... ale Ty już obejrzałas ten najnowszy odcinek SC? Bo ja jeszcze nie, ja jeszcze przeżywam ten poprzedni :P :P nie dogadalysmy się :) chciałabym porozmawiać o pięknej scenie Draylor kiedy Drake za nią pobiegł i obiecał, że zawsze przy niej będzie <3 w ogóle Drake jest cudowny i nie mogę się napatrzeć na jego uśmiech :)

Jasne, różnice są, te seriale maja zupełnie inny klimat, no ale jest jednak trochę wspólnych rzeczy, też jest maly chłopczyk, który ma pewne moce, jest osoba która popełniła samobójstwo z niewiadomych przyczyn i tak samo jak w LR została zabita i drugi raz powróciła, wszystko też się kreci wokół wody, powrocil też jeden zbir/morderca i takie tam ;) ee ja tam się Simona nie bałam, przecież on byl taki uroczy <3 :P ale tak, francuska wersja była o wiele mroczniejsza, ludzie w Resurrection są normalniejsi :D

No to powodzenia, obydwa Cię zabiją :D

lola881

Nic się nie stało :D
A ja głupek myślałam, że mówimy o odcinku 1x12. Dobrze, że Ci dużo spoilerów nie walnęłam.
Ja tamten odcinek z cudownymi scenami Draylor oglądałam jeszcze przed wyjazdem na majówkę ;)
Mówisz o tym?: http://roxiewonderland.tumblr.com/post/84933987448
http://lastsacrifice86.tumblr.com/post/85038160412 <3
Jestem załamana faktem skasowania S-C Taki piękny OTP miałyśmy...
Wrzucam Ci filmiki z moich zakładek, którymi się ostatnio katowałam
http://www.youtube.com/watch?v=cZ1QTFxM5xg <333
http://www.youtube.com/watch?v=cgOizjg8UR8 <3
http://www.youtube.com/watch?v=_SmdJZxBlRM
http://www.youtube.com/watch?v=CIa4B__WHks

http://www.youtube.com/watch?v=TmjguPbAQ1E
http://www.youtube.com/watch?v=SgsC7G4VBIU
http://www.youtube.com/watch?v=G2qeLfs6bgo
http://www.youtube.com/watch?v=5ZKmAf7GTus
http://www.youtube.com/watch?v=3ADtGCuOB7s

Widziałaś już ten wywiad? http://www.youtube.com/watch?v=Wf0rqVhe6GI
http://killianswann.tumblr.com/post/85200938813 awww <3

W ostatnim odcinku nie było Draylor, ale Drake sam miał z kimś takie sceny, że pokochałam go jeszcze bardziej <3
I pomyśleć, że go nie lubiłam w pierwszych dwóch odcinkach, a teraz jest jedną z moich najbardziej ulubionych postaci w serialach ever!

Arrow mnie wykończył wczoraj http://31.media.tumblr.com/9775d12692e4ee8b3aae0fd5dd957a84/tumblr_inline_n4qw1r 3dNU1r9kwbr.gif i nie wiem jak przetrwam finał.

tequila_s

Obejrzałam odcinek :P szkoda, że to przed ostatni odcinek i nie było żadnej sceny Draylor, ale za to koncowe sceny Drake'a z mamą świetne &lt;3 trochę mnie wkurzyli w tym odcinku, ranny Roman zamiast pójść do starszyzny, chyba mają tam jakiegoś szamana :P to polazl taki kawał drogi do domu Emery, która nawet nie ma pojęcia czym on mogl zostać zatruty, bo tego nie zna. Druga sprawa jak można było zostawic Graysona samego :o przecież przewozil coś niesamowicie ważnego. No i jakim cudem ta idiotka żyje? :D

Znam wiekszosc tych filmików, a pierwszy to w ogóle znam na pamięć, cudowny &lt;3 drugi raz mi ucinają serial, The Lying Game przerwali w połowie drugiego sezonu, no ale żeby przerwac serial po 13 odcinkach to tego jeszcze nie było, jestem zła:/ taki piękny ship, tyle wątków, ugh i jeszcze pewnie się skonczy jakimś cliffhanger :/ oby tylko Taylor i dziecko przeżyło.
http://detectivpookie.tumblr.com/post/85165047805 Greg &lt;3
A te wywiady widzialam, oni są tacy super cute :)) mogli dac BatB albo HoD pol sezonu i później kolejne 13 odcinków SC, przecież wszystkie te seriale mają podobną oglądalność, to jest nie fair.

A Arrow nas na pewno w finale zabije.

lola881

Właśnie o tym mówiłam, o scenach Drake'a z matką <3
Też mi rozpierdzieliło rzęsy zachowanie Romana. Ugodzony zatrutym nożem, spada z dachu i jeszcze daje radę doczłapać się do szopy Emery poza sektor xDDD Zamiast szukać pomocy, gdzieś bliżej..
Ja raczej spodziewałam się, że Grayson ukradnie suvek, a tu taki obrót sprawy. Zaskoczyli mnie. I tez się zastanawiam jak ona mogła przeżyć.. Muszą to wyjaśnić w następnym odcinku! A cliffhanger dostaniemy na bank, co nas jeszcze bardziej wkurzy.

Też oglądałam TLG i byłam na bieżąco od pierwszego odcinka. Drugi sezon był świetny i bardzo żałowałam, że skasowali :/ Teraz od CW odpadły mi TTP i S-C, więc może w końcu się wezmę za te The 100, bo mam zaznaczone do obejrzenia, a czymś trzeba zapełnić pustkę w serialach od stacji CW :P Albo poczekam na nowe :D

tequila_s

A widzialas promo? Taylor będzie miała wypadek samochodowy :/
mam nadzieje, że przynajmniej uda im się uratować świat :D

TLG było genialne, jasne, mogli go już powoli kończyć, bo tam już też powoli wszystko wychodziło na jaw, no ale przerwali w takim momencie, że człowieka by krew zalała :P
Ja zaczęłam The 100, nie jest złe, chociaż i tak chętniej oglądałam SC, ale the 100 ma szanse się rozkrecic, ma dobre podstawy do tego.
Z nowych to mnie tylko Flash interesuje, ale może nas jeszcze czymś zaskoczą :D

lola881

Widziałam, już wczoraj się powstrzymywałam, by Ci o tym nie napisać, przypadkiem. http://31.media.tumblr.com/3fa19754e3a34a4705380f887912224c/tumblr_n55gsfQcCh1sp ar0ro1_250.gif mam nadzieję, że nic się nie stanie dziecku..

A mnie Flash, iZombie i The Messengers. Ale zobaczymy jeszcze jak to będzie :D

tequila_s

Wygląda to okropnie, ale skoro Taylor jest przytomna to może nie będzie tak tragicznie. Może Drake się szybko zjawi :P

Tak, tytul The Messengers też mi się podoba :p brzmi interesująco. Od Zombie to ja się raczej trzymam z daleka, chyba że to takie zombie jak w resurrection :D

lola881

Byłoby pięknie, gdyby Drake przy tym był i ją ratował <3

Nie wiem jeszcze jak będzie wyglądał ten serial iZombie, ale sam tytuł mnie zainteresował i oczywiście liczę na to, że zombiaki będą podobni jak w Resurrection, albo Les Revenants :D Najwyżej rzucę, jeśli mnie rozczarują w jakiś sposób :P

Właśnie przeczytałam, że skasowali Believe :(

tequila_s

Nie, nie, nie, dlaczego mi wszystkie nowe seriale zabierają? ;( a gdzie to przeczytałas? Dokończą w ogóle ten sezon czy już nie?

lola881

'' NBC cancels #Believe.
— Natalie Abrams (@NatalieAbrams) May 9, 2014 ''

Będzie 13 odcinków i ciach jak w S-C

Mnie jeszcze pewnie zabiorą Intelligence i Dracule prócz TTP i S-C więc rozumiem Cię <przytula>

tequila_s

Co za cepy :D
Szkoda, bo oni mieli taką fajną relacje SPOILERY (ale pewni i tak już nie będziesz się za niego zabierać) http://www.youtube.com/watch?v=8qLV4ziiQaQ no i Bo &lt;3 chcę taką córkę:D i nie musi mieć żadnych mocy :D :D

Nie oglądam, ale łącze się w bólu w taki razie.

lola881

Zaraz odpalam pilota Believe. To wszystko przez ten filmik... a raczej przez Ciebie :D

Pacz co znalazłam http://1.bp.blogspot.com/-SDp7uyZN7X0/U21PPbD5i7I/AAAAAAAAARg/I7xRPM1i4Nw/s1600/ The+Messengers.png
http://2.bp.blogspot.com/-5Xxdqq2XmgE/U21Pr4gF_AI/AAAAAAAAARo/eoLZtv4BcMI/s1600/ iZombie.png
Świetne plakaty, oby seriale też takie były ;)

tequila_s

WOW Arrow!! Genialny odcinek <333

tequila_s

Zgadzam się, świetny odcinek. Już się nie mogę doczekać co będzie dalej :)

tequila_s

LOLA881 - obejrzałam Resurrection! W sumie taki dość słaby odcinek, spodziewałam się, że będą jakieś odpowiedzi, a akcja właściwie nie posunęła się zbytnio do przodu. Masz jakieś przemyślenia? (nie spoileruję na razie szczegółami, bo nie jestem pewna, czy już oglądałaś).

Cudzoziemka87

Mnie się podobał, znowu się wzruszałam na scenach Jacoba z rodzicami :) teoria z tymi współrzędnymi jakoś jeszcze do mnie nie przemawia, trochę skompilowana i niezbyt pomocna. Powinni wrócić do teorii z wodą bo to był najlepszy ich trop. Poza tym dokonałam niezwykłego odkrycia...rychło wczas :D że w intro pojawia się woda :D czyli na pewno o to chodzi. Poza tym zniknęła moja sympatia do żony Toma, nie mogłam na nią patrzeć przez cały odcinek:/ Nie żebym nagle pokochała Rachel, bo jej postać jest dosyć bezpłciowa, ale teraz mi jej szkoda i mam nadzieję, że nic jej się nie stanie. No i jeszcze nie polubiłam nowego lekarza i coś czuję, że tak łatwo nie odpuści teraz.