PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121920
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
użytkownik usunięty
alien_2

Ja kiedyś znalazłam piosenkę po "wohooooooo", a szukałam jej chyba z 2 miesiące, bo na początku byłam przekonana że to "uuuuuuuu" xD
Na pewno facet śpiewa?

użytkownik usunięty

Jaka śliczna <3
Skąd znasz taką perełkę? :) Słucham jej w kółko ;)

użytkownik usunięty

Chodzi o tą drugą? ;) Nawet nie pamiętam, znam ją od dawna.

użytkownik usunięty

Tak o drugą :) Ściągnęłam ją i już jest w "ulubionych". Pierwszą znam i też mi się podoba :)

alien_2

Pewnie to nie jest ta, ale i tak wkleję ;p http://www.youtube.com/watch?v=4tHR66qZMT8

minona291

Nie ta ale ta mi się nawet podobała na eurowizji;) jak znajdę tamtą to okaże się, ze zupelnie inaczej ją zapamiętalam;)

alien_2

hmm... może to ta :) ? w co szczerze wątpię ;)
https://www.youtube.com/watch?v=mz6gTBvSr40

Kurde znam ten ból, bo ja właśnie też czegoś szukam :/

bliss6

Nie ta, ale też swietna:D bede miala najdluzsza liste fajnych piosenek ze slowami not alone:) dzieki wam wszystkim za zaangazowanie!

użytkownik usunięty
Kate123

umarłam, ajjajajjajaaj moje serce :( ostatnia scena mnie zabiła.

Damon bardziej przeżywał, że Bonnie została tam sama niż Elena ;( <3

użytkownik usunięty
minona291

Też na to zwróciłam uwagę ;)
Ale w ogóle fajnie Damon powiedział Elenie,że tym razem nie chodzi o nią a o Bonnie :-) Niech Bonnie wróci! :) mam nadzieje,że stanie się to przed przerwą....

użytkownik usunięty

Czemu mi nie powiedziałyście o temacie "Damon czy Stefan":D

użytkownik usunięty

Uznałam,że nie warto :D Najpierw mi ktoś zarzucił że jestem "13-letnią hotką" później jeszcze jakieś głupoty...nie lubię takich "dyskusji" ;)

użytkownik usunięty

Ja też nie, ale jak widzę coś takiego to muszę odpisać. Ale dalej dyskutować z nią nie będę.

użytkownik usunięty
Kate123

Kejcik, jesteś?

Jestem :)

użytkownik usunięty
Kate123

Zrobiłam sobie przerwę w Arrow (chyba po 3x03), teraz myślałam żeby nadrobić, ale widziałam na dashu że były crossovery z The Flash i stąd moje pytanie do Ciebie... czy jak nie oglądam The Flash to ogarnę co się dzieje w Arrow? Szczególnie podboje miłosne Felicity?:D Jak ja nie znoszę takich sytuacji:/

Nie ma problemu, ogarniesz spokojnie. W The Flash był tylko jeden odcinek jak Felicity się pojawiła, ale nie było nic takiego, o czym byśmy nie wiedzieli. No i teraz ten crossover. Gorzej mogłoby byc w drugą stronę, jakbyś oglądała The Flash nie oglądając Arrow, no ale w zasadzie to nie jest tak, że coś ważnego umyka. Ale jak będziesz miała czas to polecam The Flash :)

użytkownik usunięty
Kate123

Ok, dzięki:)
No ludzie chwalą, ale jakoś mnie już do niego nie ciągnie:/

użytkownik usunięty
Kate123

http://33.media.tumblr.com/f869139a3fca0279a37f8891ed975212/tumblr_ng86464CaL1rk hdjdo1_1280.jpg

http://31.media.tumblr.com/109bf472bb1bb1ee0e05b10c47c11afd/tumblr_inline_n1zv0l ru041qb71xo.gif

użytkownik usunięty

I can't !!! Jeśli porównują tę scenę z pocałunkiem w deszczu to musi być świetna...Jak ja wytrzymam?;(
Czyżby jemioła,czy to jednak nieprawdziwa plotka? :)

użytkownik usunięty

Elena odzyska tam wspomnienia:D Ale nie wiadomo z którego to odcinka, stawiam na 6x12. Bo chyba nie mowa o dziesiątym?
A ta scena z jemiołą w zwiastunie, strasznie mnie ciekawi o co chodzi.. Promo jest strasznie mylące. Najpierw widzimy Elenę przed drzwiami, potem Delenę, ale kilka sekund później pokazują ponownie Elenę tylko że atakowaną przez Kaia. Czyli wychodzi na to, że "Mistletoe, clever" to jakiś sen/halucynacja, chyba że są to dwie osobne sceny ale szczerze w to wątpię..
Nie mogę się doczekać sceny Defana, kiedy Stefan da Damonowi jego prezent świąteczny:D
No i o co chodzi z Boarding House, czyżby już mogli do niego wrócić? Ja oszaleję, dajcie mi ten odcinek!!

użytkownik usunięty

Jak Ty dobrze poinformowana jesteś :D Nie lubię halucynacji! Jak Damon otwiera drzwi Elenie,to zawsze kojarzy mi się to z 4x07 ;-) Stefan da Damonowi jakiś prezent?!
Ja chce ten odcinek! tylko boje się,nie wiem dlaczego o szeryf Forbes i niestety o Enzo,ale on już zbytnich szans na przeżycie to nie ma ;-/ :-(

użytkownik usunięty

Źle to zabrzmiało, po prostu tak ma być i koniec kropka:D
O, mi też się to kojarzy z 4x07:)
No pewnie, Camaro:D Pewnie dlatego się przytulają w zwiastunie. Nawet za Eleną stoi samochodzik:D
Enzo trochę odbija, ale nadal go uwielbiam.. tylko niech mu dadzą lepszy wątek niż latanie za Stefanem:/ Liz umrze i kolejna postać zostanie całkowitą sierotą... To jest po prostu niesmaczne, to co oni robią z rodzicami w tym serialu:/

użytkownik usunięty

A faktycznie, zapomniałam o tym samochodzie ;)
Ja rozumiem,że nie mają jakiegoś głównego wątku dla takich postaci jak np Liz,ale czy ona może po prostu się nie pojawiać...czy od razu ewentualnie muszą ją uśmiercać? to już jest przegięcie...Jeszcze im brakuje zamiany Matta w wampira ;-/
Ja też lubię Enzo, ale brakuje mi scen wspólnych z Damonem.
Zapowiada się ciekawie, mam nadzieje,że przed przerwą zaserwują nam naprawdę dobry odcinek :-)

użytkownik usunięty

Najwidoczniej w każdym świątecznym odcinku muszą zabijać czyjąś mamę, lol.
BTW, co za to za melodyjka na początku? :p
http://www.youtube.com/watch?v=7fXM0MqCmMI&list=UUPWQWav6BpPvtanCtloXkiw

użytkownik usunięty

Jak mogą nam to robić i w dodatku na święta :(
Własnie nie wiem :D pasuje i fajnie oddaje klimat. Melodyjkę pod koniec zwiastunu kojarze z Kevin sam w Nowym Jorku :D

użytkownik usunięty

Julie Plec style :P
Kolejna melodia do mojej długiej listy nieodnalezionych utworów...:/

użytkownik usunięty

Jesli już jesteśmy przy utworach, znalazłaś może tytuł tego https://www.youtube.com/watch?v=lI1eoc1BY-k ?

użytkownik usunięty

Nie! :( Codziennie sprawdzam, ale piosenki jak nie było tak nie ma :/ To nie kwestia znalezienia, ona musi zostać wydana...

Początek i końcówka brzmi kevinowato... Ja mojej nadal nie znalazłam, ale już chyba sama nie wiem czego szukam:/

użytkownik usunięty

Jesteś?? Bo o czymś pomyślałam i muszę pogadać:D

użytkownik usunięty

Teraz jestem :)

użytkownik usunięty

Hej:) Jeśli chodzi o Delenę, to mam dzisiaj pozytywne myśli:D A byłam strasznie negatywnie nastawiona, byłam przekonana że będzie smutniej niż po 4x09. Pamiętasz ten spoiler sprzed paru tygodni, że Elena będzie musiała podjąć decyzję, czy pokocha znów Damona (dziwne sformułowanie, ale tak chyba właśnie było napisane:p). Zapewne to odnosi się do rozmowy z 6x08. Myślę, że w ciągu odcinka coś się wydarzy i ta bariera antymagiczna zostanie usunięta (w końcu to mid-season finale, jakiś wątek musi wreszcie zostać rozwiązany...), stąd sceny przed domem Salvatorów, stąd Delenowa scena przed domem Salvatorów. A że jest wieczór, to pewnie będzie miała miejsce pod koniec odcinka. I myślę, że Elena zdecyduje się na zgłębienie relacji z Damonem, przyjdzie do niego i będzie ładna scena:D Na pocałunek raczej nie ma szans, pisali że się rozczarujemy, pewnie to mieli na myśli. Ale najważniejsze żeby było pozytywnie bo inaczej nie przeżyję hiatusu:D
A, jeszcze taki drobiazg. Widziałaś rehash 6x09? Ja tego nie lubię oglądać, ale dowiedziałam że na końcu dali trochę spoilerów więc zerknęłam. Jest inne Delenowe ujęcie, moim zdaniem to ze zwiastunu jest dużo lepsze, mam nadzieję że właśnie takiego użyją w odcinku:P Wspomnieli też o Caroline i Liz i teraz czas na pesymizm... Znalazłam taki spoiler:

"Caitlin901: How many people are going to die in #TVD mid-season finale?
Prepare for a heartbreaking death to rock your world, people! “Dude, there’s always deaths, there is a big one coming up, I will say that, there is a big one that’s really going to break the people’s hearts,” Paul Wesley warned."

To samo pisali przed śmiercią Carol :( No nie wierzę, wszyscy tam zostaną bez rodziców:/

użytkownik usunięty

Pamiętam ten spoiler, chyba kojarze nawet zdjęcie z jakiejś gazety. O tej barierze też tak pomyślałam,że zostanie zdjęta i myślę że będzie miało to związek z Kai-em.
Jej,musi być pozytywnie,nie ma innej opcji.
Przeważnie jak przewidujesz która postać zginie,to ta ginie. Taki masz dar ;) więc jestem już przygotowana na Liz, bo nawet pierwszy raz chyba wspomnieli o niej w opisie odcinka. No może nie pierwszy,ale to mnie trochę zaskoczyło. I do tego ten wpis Paula :-( Wtedy pewnie coraz bardziej Stefan zbliży się do Caro, no po prostu tego nie widzę ;-/ ale zobaczymy.
teraz zobaczyłam rehash i też wolę tę scenę ze zwiastunu,zdecydowanie:)
Będzie dobrze :))

użytkownik usunięty

Nie pamiętam kiedy przewidziałam czyjąś śmierć, ale jeśli tak uważasz to raczej to nie był komplement ;D A tak poważnie to ludzie na tumblrze zaczęli panikować i mi się udzieliło.. Ale naprawdę wszystko na nią wskazuje, jest na zdjęciach, w spoilerach.. Ja nie wiem czy oni nas mają za idiotów...
Steroline mnie jakoś nie obchodzi i szczerze mówiąc nie ogarniam tych uczuć Caroline do Stefana, kiedy to się stało? Pamiętam jej Stelenowe jęczenie jakby to było wczoraj, "Ty i Stefan to epic luv foreva and evaaa" xD A skoro mowa o Stelenie, to retrospekcje są podobno z 1 sezonu, więc może zobaczymy ponownie ciumkanie Steleny. To będzie cudowny prezent gwiazdkowy, o czym więcej marzyć?:D
Przeczuwam dużo ryku, śmierć Liz, reakcja Caroline, wspomnienia Bonnie, Delena
http://4.bp.blogspot.com/-tG7vo6BiYs8/U_tx1MNOjcI/AAAAAAAAEmI/sbQ_KJMruGE/s1600/ SBTB.gif

użytkownik usunięty

Właśnie w tej chwili po przeczytaniu Twojego ostatniego zdania zaczęłam się bać tego odcinka ;)
Ach Stelenowe ciumkanie, taki namiętny związek... nie wiem po co akurat to chcą wcisnąć,ale niech będzie.
Może jednak Liz nie uśmiercą...chociaż na święta lubią nas tak "uraczyć"...myślę że będzie to sprawka Kaia. Ciekawe kiedy go uśmiercą, nie lubię go ale to chyba dobrze, niech zostanie bo to jedyny naprawdę 'zły charakter' w tym momencie. mam nadzieje,że Bonnie wróci! :)) w końcu akcja musi jakoś ruszyć do przodu z tym wszystkim :)

użytkownik usunięty

Ale to tylko spekulacje, mam nadzieję że jednak Steleny nie będzie, szkoda czasu na takie pierdoły zwłaszcza że ma się dużo dziać i nie wiem jak oni to zmieszczą w 40 minut:P
Ktoś jeszcze miał teorię, że to może o Matta chodzi, ale dlaczego robiliby wokół tego Sterolinowe wydarzenie.
Kai jest straszniejszy od Silasa:D Nie przepadam za nim specjalnie, ale niech jeszcze trochę namiesza.
Oby wróciła, ile mogą ją tam przetrzymywać? :( Zwłaszcza, że Kaia już tam nie ma więc nie widzę sensu...
Myślałam, że będzie dzisiaj jakaś scenka, ale nic nie wrzucają.. To idę spać. Dobranoc:)

użytkownik usunięty

http://media.tumblr.com/b85e1c907e7a547e8e0c65b900e1d2c2/tumblr_inline_ngdrlsatz f1rggdrc.jpg

Aaaaa:D

użytkownik usunięty

:D:D:D:D jeszcze tylko dwa dni :D

użytkownik usunięty

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Xd-gBGRJTxA umieraaam:D

Awwwwwwwwww <3

użytkownik usunięty

Jak ona na niego paczy ;) Jejjj zapowiada się cudnie ;)

Kate123

Uwielbiam Annę i ironiczną Snow White:D I Matko Bosko - będzie Cruella:D Jak ja kocham ten serial! Czekam na więcej księżniczek - mają jeszcze do zagospodarowania Megarę, Jasminę, Pocahontas. Łooo matko, jak Pocahontas by była to musiałby byc John Smith:D Ten serial mnie zabije.

ocenił(a) serial na 7
alien_2

I Rolfe do trójkąta :D zapomniałaś o nim??:D

lola881

Nienawidzę Rolfa!!!! Przez niego John Smith stał się dupkiem i Pocahontas go zostawiła. Do tego Rolfe mówił głosem dr Lubicza z Klanu, nie zapominaj o tym! Ja wiem, że prawdziwa Pocahontas wolała Rolfa, ale prawdziwa Pocahontas umarła za to na czarną ospę. John Smith to mój ulubiony "książę" Disneya, ale ten z pierwszej części, która powinna być jedyna. Jeśli pojawiłby się Rolfe to tylko jako zły charakter:P

ocenił(a) serial na 7
alien_2

Hahaha, a nawet nie wiedziałam, że to dr Lubicz:D ale ja tej drugiej części nigdy w całości nie obejrzałam, nie chciałam sobie niszczyć dzieciństwa ;) też kochałam Smitha, tego z pierwszej części :) Miał świetne teksty, był takim uroczym ignorantem :D

lola881

Był doskonały. Gdyby on pojawił się w tym serialu, to wszyscy inni faceci z Hookiem na czele mogliby się schować;)

alien_2

Anna jest cudowna :D

Kate123

Wybór tej aktorki to był strzał w dziesiątkę, Kristoffa też lubię:) Elsa mnie trochę drażniła momentamj, bo jej każda wypowiedź zaczynała się od "Anna...".