PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121924
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
ocenił(a) serial na 6

Wiem, nawet sie nie chce denerwowac.... Obejrzalas OUaT?

użytkownik usunięty
byledopiatku

Jeszcze nie :/ Dam znać jak obejrzę:)

użytkownik usunięty
byledopiatku

Obejrzałam. Spoko odcinek, ale wolę jak wydarzenia z teraźniejszości przeplatają się z retrospekcjami, a tutaj wszystkie sceny oprócz końcówki działy się w przeszłości. Chociaż jedna scena mnie zmyliła, gdzie byli w Camelocie, a 5 sekund później wparowali do knajpy babci w tych samych łaszkach i już nie wiedziałam co oglądam:D Ale spać mi się chciało, może dlatego nie zakumałam:D

ocenił(a) serial na 6

Mnie sie odcinek podobal, mysle ze nawet Mroczna Emma Kocha Hooka :D I zaczelas ogladac ten Mr. Robot? Bo ja sie wlasnie zastanawiam, zwlaszcza jak uslyszalam piosenke FHA twigs two weeks :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Czytałam gdzieś teorię, że Emma z jakiegoś powodu udaje Mroczną. Co sądzisz?:P
Widziałam tylko pilota.

ocenił(a) serial na 6

No moze cos w tym jest, ogolnie fajnie, ze z Artura zrobili zbira i fanatyka podoba mi sie :) ale skoro mieli ten jakis magiczny proszek to faktycznie moglo to zaszkodzic Emmie, ciekawe tylko czy wiedziala, powiem Ci tez, ze szkoda mi Golda i tego, ze juz nie bedzie Mrocznym, pasowalo mu to :D
TO mnie wkurzylo...

użytkownik usunięty
byledopiatku

A co tam się wydarzyło?

ocenił(a) serial na 6

A jakos to takie niespojne jest wszystko i mnie denerwuje :D Hayley bzyka sie z Jacksonem pozniej ma miec sceny z Elajza.. No nie wiem, takie to niesmaczne...
Ja sie musze kogos zapytac jako ze nie ogladam czy Bonnie i Damon beda istniec jako para? :D Czy to potwarz dla fanow serialu? :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

A widziałam to bzykanko na gifach:P Szczerze mówiąc nie mogę oglądać jakichkolwiek scen seksu z Hayley. Każda - z Klausem, Elajżą, Jacksonem - była mega dziwna i niezręczna. A ona dalej czuje miętę do wujka?:/
Nie wiem, ja też nie oglądam. Dopóki nie podadzą do wiadomości, że kończą serial bo Ian jest za stary na dalsze granie dwudziestolatka i że Nina wraca na finał, nie obejrzę ani 10 sekund z nowego sezonu:P

ocenił(a) serial na 6

Dokladnie, musza wstawiac jakies dziwne sceny, tojuz jest przesada, oni od poczatku powinni isc w strone Hayley i Klausa, pasowali do siebie, Julie ma jakas dziwna wizje rodziny, bo generalnie sie nienawidza, bez sensu...
Rozwalilas mnie :D no ale fakt jest za stary... Ale oni ida w strone Bamona... Widzialam pare scenek, no nie powiem zirytowalam sie...

użytkownik usunięty
byledopiatku

Mieli tyle pięknych scen, Hayley pomału przekonywała się do Klausa, a potem Julka wszystko spieprzyła...
Klamille będzie endgame, są bardzo podobni do Deleny. Te rozmowy, kłótnie, Camille gapiąca się ciągle na usta Klausa xD Nie mam nic przeciwko, od początku im shippwałam. Byłam tylko rozdarta między nimi a Klayley, ale ostatnie odcinki mnie skutecznie do nich zniechęciły..

No popatrz: http://oi61.tinypic.com/ff7plv.jpg No niestety jak się robi serial o wampirach to trzeba znać umiar...
Bamona jest dużo niestety, widziałam sceny z drugiego odcinka bodajże i mi się słabo zrobiło. Także ja nie mam zamiaru tego oglądać. Bez Eleny to jest kompletnie bezsensowne. Jak przedłużą serial na następny sezon to padnę...

ocenił(a) serial na 6

Mnie Klamille tez juz nie przeszkadza... Sa ok :) ale tak czy siak nie rozumiem, czemu z Hayley i Klausa zrobila wrogow swoich najwiekszych, z Elajzy wielce zakochanego i ten Jackson nie wiem po co w ogole jest :D
Nawet nie chce to tym myslec, czy oni po prostu nie moga byc sami? I co Bonnie umrze, Elena wstanie i Damon z jednej przerzuci sie na druga.. No to jakis debilizm...

użytkownik usunięty
byledopiatku

Mi się wydaje, że jakby Hayley nie została matką, to Elajża by się w niej nie zabujał. W sposób jaki na nią patrzy kiedy ta jest z Hope sprawia, że czuję się nieswojo. Jakby fascynuje go, że ona jest kochającą matką, nie wiem xD Dziwne to strasznie. To kolejny powód dla którego ten ship mnie odpycha.
Ale czekaj, mówimy tu o jakiejś wielkiej, nagłej, niespodziewanej, namiętnej miłości czy po prostu czysto fizycznej relacji?:P Bo pierwsza opcja jest kompletnie niemożliwa. Damon kocha Elenę i będzie ją kochać do grobowej deski, a przeniesienie uczuć na Bonifacę byłoby totalnie pozbawione logiki, to tak jakby całe 6 sezonów poszło się bujać w cholerę, a Damon stracił mózg. A jeżeli chodzi o opcję drugą... Znając pomysły i możliwości Julki, to całkiem prawdopodobne. Ale to byłaby najbardziej obrzydliwa, niesmaczna rzecz jaką kiedykolwiek wymyśliła. A wtedy straciłabym resztki szacunku do niej jako scenarzystki.
Nie, myślę że nie ma się co obawiać. Szuja Ian byłby pewnie w siódmym niebie, ale nie sądzę żeby do tego doszło. Fanbaitowe sceny będą na pewno, ale nic poza tym.

ocenił(a) serial na 6

No wlasnie, on cos zaczal do niej czuc jak byla w ciazy.. To bylo okropne, w koncu byla w ciazy z jego bratem.. No masakra totalna i to podzielnie Hayley i Klausa na dwa przeciwstwane obozy, no beznadzieja.. Oni powinni wlasnie trzymac sie razem.. W ogole nie rozumiem czemy Kluska pozwolil jej zabrac Hope..
Mam nadzieje, ze sie do tego nie posunie, bo to by bylo przegiecie... Czemu Ian bylby w siodmym niebie?

użytkownik usunięty
byledopiatku

Przez tą rozmowę odwiedziłam tag 'tvd spoilers' na tumblrze i mogę Cię uspokoić. Nowy love interest Bonnie to Enzo xD Ponoć to potwierdzone na 99 % :DDD
Bo on dostał jakiegoś bzika na punkcie Bamona i od miesięcy pieprzy o nim farmazony :/ W ogóle ciśnie mi się na język mnóstwo epitetów na tego faceta, niepotrzebnie w ogóle o nim wspomniałam :P

ocenił(a) serial na 6

Ale czemu? :D Bo ja w temacie nie jestem, a chetnie ploteczek poslucham :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Nie gadałam o nim z Tobą?:P Krótka pamięć... Nigdy za nim nie przepadałam, nie znoszę narcyzów. Ale od jakiegoś czasu gość przegina i to nieźle:/ Wymienię ci kilka powodów dla których go nie trawię...
1. Wygłasza obrzydliwe, nieprzyzwoite komentarze podczas conventów TVD na temat kobiet czy serialowych bohaterek. Kilka przykładów:
- "Potrzebuję viagry żeby kręcić Delenowe sceny seksu"
- ktoś powiedział, że Bonnie nie przespałaby się z Damonem, na co on odparł: "musiałbym ją upić" (nie dość że wypowiedź sama w sobie niesmaczna, to jeszcze żartuje sobie z gwałtu)
- “elena had a positive impact on damon. she slept with both of them and now they’re both chill. she banged both of them and now they’re better people for it“ (specjalnie poszukałam dokładnego cytatu żeby nie przekręcić)
- "Widzicie te wszystkie piersi na sali?"
- "Jesteś uczulony na cipkę, Paul?"
- Kojarzę jeszcze jakiś komentarz o Elenie, że skoro jest w śpiące to Damon może sobie zaliczyć kogoś innego, ale dokładnie nie pamiętam, być może się mylę.
Facet zapomina, że większość widowni mieści się w przedziale wiekowym 13-17 lat. Daje młodym zajebisty przykład:/
2. Brak szacunku do Niny po zerwaniu. Wielokrotnie wyrażał się obraźliwie na jej temat jak i postaci przez nią odgrywanych czy samej Deleny (punkt 1). Największy hit był parę miesięcy temu, kiedy to "polubił" na twitterze jej zdjęcie z jakiejś sesji fotograficznej, a kiedy fani zrobili z tego szum, zaczął tłumaczyć, że to nie on, że został "zhakowany"... :/ Tak jakby polubienie zdjęcia koleżanki z planu byłoby zbrodnią. A hakerzy zadają sobie trud żeby włamać się na konto sławnej osoby tylko po to żeby polubić zdjęcie jej ex. Jasne.
Potem przestał ją "śledzić". Nie napisał nic miłego na jej temat kiedy ogłosiła swoje odejście z serialu, podczas gdy cała ekipa to zrobiła.
3. Jego małżeństwo... boże, co on wyprawia to przechodzi ludzkie pojęcie. Wciska ludziom do gardeł to swoje szczęście. Zawsze sobie cenił prywatność, a teraz obściskuje się z Nikki na każdym kroku żeby tylko wszyscy wiedzieli jak mu dobrze. Ludzie płacą grubą kasę żeby zobaczyć tego buca i dowiedzieć się czegoś o serialu, a on zaprasza na scenę swoją żonkę i zaczyna się z nią miziać. Seriously??? Jest tak sobą zaabsorbowany, że jako jedyny z obsady nie wiedział o ciąży Candice. Dowiedział się dopiero z wywiadu xD Fan zapytał go jest szansa na ślub Deleny, na co on odpowiedział, że jest już "żonaty". Rany boskie..
4. Zawsze powtarzałam, że cenię go za jego działalność na rzecz środowiska i zwierząt. Tylko że nie interesowałam się szczegółami a prawda jest taka, że jest hipokrytą i oszustem. Poucza ludzi, a sam żyje niezgodnie z zasadami które wygłasza. Do tego ciągle prosi o dotacje na rzecz fundacji, obiecuje wiele rzeczy, a nic do tej pory nie zdziałał. Większość pięniedzy leci do jego kieszeni a nie na cele charytatywne (wszystko było poddane śledztwu). Obiecał wybudować schronisko, rezerwat, a zamiast tego kupił sobie dom za 3 mln dolarów.
5. Ciągle narzeka na serial, jaki to on jest zbyt zajebisty żeby grać w czymś takim, a poza tym nikt tego nie ogląda... Ale odnowił kontrakt??? Pewnie że tak, bo bez tego serialu byłby marnym aktorzyną w marnych filmach. Więc niech stuli dziób i doceni co ma, bo nie wszyscy mają tak dobrze jak on.
6. Nie wiem czy czegoś teraz nie przekręcam, ale po convencie fani (którzy zapłacili grubą kasę żeby go zobaczyć) chcieli sobie zrobić z nim zdjęcie, a on zaczął na nich wrzeszczeć, że to "jego dzień" i żeby dali mu spokój xD Jakiś czas później znowu wydarł się na fanów, po czym stwierdził że ich kocha.

Pewnie zapomniałam o wielu rzeczach, tyle tego było:/

ocenił(a) serial na 6

O matko Kochana :D widze, ze nerwa masz dobrego :D ale nie dziwie sie, ja z poczatku TVD go lubilam, wydawal mi sie taki spoko i normalny, faktycznie zal tego sluchac.. Wydaje mi sie, ze to rozstanie Niny i Iana obojgu na dobre nie wyszlo.. Od tego czasu ona stala sie taka jakas zblazowana, a on chyba juz do konca zwariowal...

użytkownik usunięty
byledopiatku

Mówię ci, tyle się tego naczytałam na tumblrze, że jak zobaczyłam jego mordę na dashu czy zachwyty nad jego personą to od razu wciskałam "unfollow" :P W tym momencie już się kompletnie odseparowałam od serialu, czasem tylko coś się przewinie, zupełnie nieszkodliwego:P
Oboje się zmienili, z tym że kiepska gra aktorska i 50 fotek z dzióbkami na godzinę jest niczym w porówaniu z tym co robi Ian. Szkoda gadać. Jest tyle przyjemniejszych tematów:P

użytkownik usunięty
byledopiatku

Mój ukochany zespół powrócił po 835783 latach przerwy, ryczę:D Dosłownie:D
http://www.youtube.com/watch?v=BXW2zOx-7Cw

ocenił(a) serial na 6

Piekna piosenka....:) nie znalam ich wczesniej...

użytkownik usunięty
byledopiatku

OMG:DDD
http://dailymysticfalls.tumblr.com/post/132673625430/its-bad-out-there-love-you- cant-hide-in-here

Co myślisz?:D Nie śmiej się ze mnie, ale coś tam "poczułam" patrząc na tego gifseta, chyba będę śledzić ich wątek:D

ocenił(a) serial na 6

Nie wyswietla mi sie:( tylko mam nadzieje, ze to nie bamon :D:D:D

użytkownik usunięty
byledopiatku

A zjechałaś paskiem na dół? :D
Zapewniam Cię na 100 %, że to nie Bamon:D

użytkownik usunięty
byledopiatku

W razie czego dam inne linki:
http://circlewolfdiaries.tumblr.com/post/132738366450/dailymysticfalls-its-bad-o ut-there-love-you
http://iammikaya.tumblr.com/post/132641363295/what-are-you-doing-here

ocenił(a) serial na 6

No, no, no :D
Scena musi byc ladna, wyjtjubuje ja w domu :D I jaka ma fajna fryzure :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Ładna, ale krótka. I to jest przeskok w czasie, 3 lata. Także nie wiadomo jeszcze jak się w sobie zakochali:D

ocenił(a) serial na 6

To taki nie zly spoiler jesli chodzi o The Orginals :D bo jakby Kluska nie zyl to by nie bylo przeskoku o 3 lata :D
Ja w ogole nie wiem co sie teraz w TVD dzieje :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

No widzisz, nie pomyślałam o tym:D Bo z tego co się orientuję to w każdym odcinku TVD jest flash forward dotyczący jednej postaci. No i jak na razie był Damon, Stefan, Caroline, Bonnie (a z nią Enzo) i ktoś tam jeszcze. Wszyscy żywi :D Trochę bezsensu, że w TO grożą Klusce śmiercią, skoro w TVD wiadomo, że jest bezpieczny co najmniej na 3 lata:D Chociaż nie wiem dokładnie co tam się teraz dzieje, bo jestem do tyłu o 2 odcinki.
Ja nie wiem dokładnie wszystkiego, ale rzuciło mi się w oczy, że wróciła pierwsza miłość Stefana (nie, nie Katherine. Okazuje się, że miał jeszcze inną epicką bratnią duszę:D) która zaszła z nim w ciążę, ale on o tym nie wiedział xD Przywrócili Jo do życia, ale chyba znowu doszło do jakiejś zamiany ciał więc ona to nie ona xD Za 3 lata Caroline będzie zaręczona z Tylerem xD No i z Bonnie będzie się działo coś niedobrego, ale to sobie zobaczysz. Dobrze, że jest Bonenzo, bo w innym serialu rozwalili mi ship i jestem zdruzgotana:( Przynajmniej mam coś na pocieszenie:/ Chociaż co ja mówię, znając Julkę to też to spieprzy;P

ocenił(a) serial na 6

Jakos mnie to nie dziwi :D i jeszcze w ciazy? Serio? Ale oni mieszaja, mozna sie zalamac... Noto dobrze, mozesz mi opowiadac co sie dzieje :D Ja zawsze chetnie poslucham :D Przynajmniej Caroline nie jest w ciazy ze Stefanem :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Ale chyba poroniła, nie wiem zresztą :p Ten zjazd krewnych i znajomych królika robi się już niedorzeczny. Kiedyś przynajmniej wszystko było ze sobą powiązane, miało ręce i nogi, a teraz to nie wiadomo kto się pojawi w następnym odcinku. Może syn córki Damona z trzeciego małżeństwa?

W OUAT się za to dzieje:D Nie widziałam nowego odcinka, ale widziałam gify z następnego and I'm so excited:D Merlin jest boski prawda?:D

ocenił(a) serial na 6

TAAAAAAAAAAAAAK OUaT jest zajebiste, Mroczna Emma mnie rozwala :D ja juz widzialam, Merlin jest najkochanszy na swiece :D ciekawe jak to sie skonczy, bo jednak dobro musi wygrac, a poki co sie na to nie zanosi, mysle, ze Hook uratuje Emme...

użytkownik usunięty
byledopiatku

No ja też już widziałam:D
Spoiler http://captainswanouat.tumblr.com/post/132845983227/next-week-gonna-be-cs-af-bri ng-it-on jhfjdkhfdkjggjk :D

ocenił(a) serial na 6

Umieram.... To beda feelsy :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Hej ho,jak tam OUAT? Jesteś na bieżąco? W niedzielę finał:( Potem znowu czekanie do marca:/

ocenił(a) serial na 6

Dobry :D aaa chyba jestem troche wkurzona na to wszystko co sie dzieje, finału jeszcze nie widziałam, zamierzam obejrzeć za chwilę...

użytkownik usunięty
byledopiatku

Na co jesteś wkurzona?

ocenił(a) serial na 6

Strasznie to jakieś takie mało logiczne jak dla mnie, ta przemiana Hooka w Mrocznego i taki od razu zly na Emme, zachował się troche jak dupek... Juz sama nie wiem co o tym myśleć...

użytkownik usunięty
byledopiatku

Powiedz mi, czy jak wchodzisz na swój profil to też jest jakoś rozjechany? Bo jak wchodzę na swój to jest masakra, a u innych wszystko jest ok:/

No nieźle, jak mnie serial denerwuje to Ciebie zachwyca, a jak ja mam teraz fazę to Ty jesteś zniechęcona:D I co my zrobimy:D

Jak nie widziałaś finału to nie czytaj
SPOILERY

Mnie wkurza jedynie Zelena (głównie przez aktorkę), ale chyba mam ją już z głowy:D No i może jeszcze trochę gra aktorska Jennifer. Słuchając jej mam wrażenie, że jest naćpana albo jej proszki nasenne zaczynają działać. Przez nią sama robię się senna. Pewnie jej postać ma być styrana, ale ciężko się to ogląda.
Gold to szuja. Weź mi powiedz czy ja byłam ślepa szalenie shippując Rumbelle? Rumple nigdy nie był święty, ale widać było jakąś poprawę, a teraz to robią z niego straszną gnidę. Tylko dlaczego kosztem Belle? Strasznie mi jej żal, naiwna jest, ale ja też dałam się nabrać:/
Ale się wystraszyłam, że pozbyli się Hooka na dobre, prawie zawału dostałam.

ocenił(a) serial na 6

Ależ mnie się podoba :D tylko po prostu jakoś logicznie to wszystko mi sie kupy nie trzymało, no bo skoro Hooka był Mrocznym to czemu nie słyszał szeptów, ani nie widział Mrocznych przez ten czas co był w Storybroke? Trochę tego nie rozumiem..
Emmy mi po prostu było strasznie zal, jak on się tak na nią uwziął i w sumie wszyscy, a nie zrobiła znowu bóg wie czego złego... Ja Zeleny też nie lubię, ale aktorka jest w stałej obsadzie, więc pewnie będzie chciała się zemścić.. Tak obstawiam. Co do Rumbelle, nie dziwie Ci się bo ja też ich bardzo lubię, tylko że Gold już przegina trochę.. Nawet mając czyste serce i wiedząc co go spotkało znowu robi to samo, znowu aktorka co gra Belle jest w ciąży więc może chcą wpleść kolejną ciąże w fabułe. Za to zaświaty świetnie się zapowiadają, szczególnie PIOTRUŚ :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Ten typ seriali nigdy nie jest logiczny, ale jakoś o dziwo w OUAT mi to nie przeszkadza:P Inna sprawa, że ja tego jakoś szczegółowo nie analizuję, jakbyś mi kazała dokładnie opisać wątek Mrocznych w tym sezonie to byłoby ciężko:P A w ogóle przez ten cały czas zastanawiałam się skąd u licha w Camelocie wzięła się knajpa Babuni, dopiero dzisiaj sobie przypomniałam, że przecież ona poleciała razem z nimi:D
Nieee, niech nie wraca:/ Nie wiem, może to po części wina patosu w scenariuszu, niektóre dialogi są ciężkostrawne, nikt tak w normalnym życiu nie pierdzieli jak np. taka Zelena :D Ale tu jeszcze jakoś daje radę, bo np. Arrow i Teen Wolf musiałam z tego powodu porzucić.
Nie no, ja już właśnie ich nie lubię, bo Golda strasznie zniszczyli, ale jak on ją "puścił wolno" i ona potem do niego wróciła, to pomyślałam że nareszcie ich naprawiają, że Gold rzeczywiście się zmienił. Oj naiwna ja... :/
OMG, która to już będzie ciąża, trzecia?:D Ja to nawet zapominam czasem że Snow i Charming mają syna, to dziecko jest niesamowicie ciche. Tyle się dzieje, uciekają przed potworami, klątwami, a on nawet ani razu nie zapłacze:D

ocenił(a) serial na 6

Pewnie to samo będzie z córka Robina i Zeleny :D spoko, że oni wszyscy poszli do Hadesu i dzieci zostały z krasnoludkami :D
Przy teen wolf trzyma mnie chyba tylko muzyka jeszcze...
Gold już przegiął ostro i to w ten sposób.. Kolejny raz.. Ja już mu chyba nie daje szansy... A TO oglądasz? Mnie trochę nurzy, ale piosenka przynajmniej mi się podobała..
https://www.youtube.com/watch?v=pJH4HhG0mHI

użytkownik usunięty
byledopiatku

:DDD Ja myślałam, że ona sama chce się tam wybrać, a tu wszyscy za nią jak jeden mąż:D
Nie, mam zaległości... za to nadrobiłam Castle, jeszcze mi tylko ostatni odcinek został..

ocenił(a) serial na 6

Ja porzucilam Castle bo mnie zdenerowal... :D|
Jakas depresje serialowa chyba mam ostatnio :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Dużo nie tracisz. Ja pomyślałam, że nadrobię, bo im więcej zaległości tym trudniej nadążyć, a i tak to pewnie ostatni sezon...
Jak Kate zostawiła Ricka to spodziewałam się dramatycznych odcinków, a oni zrobili z tego komedię. Scena finałowa mnie rozwaliła... Strasznie spłycili ich wątek. Kate to straszna egoistka. Sporo ludzi próbowało jej dać do zrozumienia, że zachowuje się paskudnie, ale dopiero jak jej własny mąż stracił cierpliwość, to trochę zmądrzała. Castle mógł od razu jej przygadać tak jak to zrobił w ostatnim odcinku, a nie latać za nią jak piesek przez pół sezonu. Nie rozumiem jej motywów i priorytetów :( Niestety Caskett przepadł w moich oczach, obawiam się że na zawsze...

ocenił(a) serial na 4

Ale oni już nie są wampirami, że mogą mieć dziecko? W ogóle skąd oni nagle wytrzasnęli matkę Damona i Stefana?

użytkownik usunięty
Aredhel125

W tym serialu wszystko co niemożliwe nagle staje się możliwe.
Z więziennego świata w którym zamknął ją Sabat. Ale żeby dokładnie wytłumaczyć jej wątek, to trzeba go rozumieć, a ja przestałam ogarniać ten serial w 5 sezonie:P

ocenił(a) serial na 4

Ja skończyłam oglądać na chyba 3 odcinku 5 sezonu jakoś tak. Potem już wybiórczo czytałam na filmwebie komentarze, żeby tak ogólnie się orientować kto umarł a kto nie.
Pamiętam z któregoś sezonu tylko ojca Salvatore w jakimś fleshbacku. Matki w ogóle nie kojarzę. Może jeszcze babcie wyciągną zza grobu? W zasadzie teraz to moga sobie wyciągać nawet samego Abrahama Lincolna pogromcę wampirów i też dorobią do tego jakąś filozofię.

Cudzoziemka87

Seriale się zaczynają i widzę, że wielki powrót na forum. Przypadkiem ktoś mi przypomniał, że oglądałam ten serial. Zapomniałam też o Once upon a time. Czy tam dzieje się coś wartego uwagi? Mam cały sezon do nadrobienia i nie wiem czy się za to brać;)

ocenił(a) serial na 6
alien_2

Oglądaj! Tam wszystko jest zajebiste :D