Pragnę powiadomić, iż pierwsza część naszego spoilerowego wątku osiągnęła maksymalną ilość postów. Tysięczna wiadomość należała do użytkowniczki Evarini ;) Kielich krwi Bonnie dla Ciebie :D
Tym samym zakładam drugą część tematu.
Zapraszam do dzielenia się informacjami o nadchodzących odcinkach.
Dla tych, którzy jeszcze nie widzieli zwiastunów odcinka "The Last Day", którego premiera zapowiedziana jest na 28 kwietnia zapraszam w poniższe linki:
- krótki http://www.youtube.com/watch?v=FFQWzHLv7Hk&feature=playe...
- rozszerzony http://www.youtube.com/watch?v=92jypmdD9sk&feature=playe...
Pozdrawiam :)
Jak można w ogóle udawać psychopatę? Mordowanie też udawał? To była część gry? Mi się wydaje, że jednak zabił masę ludzi i lubił to, SAM O TYM MÓWIŁ SWOJEJ OFIERZE, czyli komuś, kto nie rozpowie tego innym. Zresztą, to samo mówił Andie, po czym zauroczył ją, by ta uważała, że to w porządku.
Nie no psychopatę można udawac, kiedyś to podobno był dobry sposób zeby wymigac się od wojska:D Ale sorry, inna sprawa udawac że słyszę głosy a inna sprawa zabic kilkanaście osób- żeby udawanie było bardziej wiarygodne?
I jeszcze jedno nie czepiajmy sie sposoby w jakim Damon eliminoje osoby, w koncu ma byc wampirem.
Według jego gatunku wyswiadczył Bree przsługe zabijajac ja od razu a nie nadgryzajac kark by wykrawila sie na smierc.
Czasem różne przeżycia różnie wpływają na ludzką psychikę ,często ją "rysując".Z Damonem podejrzewam,że właśnie tak się stało- "zrysowała"mu się psychika po przeżyciach( ojciec ciągle mu wypominał ,że go zawiódł rezygnując z wojska,że wstydzi się takiego syna i ciągle faworyzował Stefana; pojawienie się wampirzycy, która go rozkochała w sobie dla zabawy ale i najbliższą mu osobę czyli brata, później ta przemiana w wampira myślał, że Kat tylko jego przemieni okazało się że Stefan miał jeszcze większe względy u niej niż on.. To narastające napięcie,rywalizacja,zawód miłosny,zazdrość o Stefana sprawiły,że postanowił po przemianie prześladować brata i uprzykrzyć mu życie robić mu na złość i stał się tym kim się stał)
To równie dobrze mogłabym wyjśc na ulice i mordowac bo cały czas jestem porównywana do kuzynki z ktora razem studiuję i ona ma same 5 a ja nie. DO tego żyję cały czas w napięciu, nie wychodzi mi życie uczuciowe i dzisiaj się nie wyspałam. Mogę wyjśc na ulicę i mordowac? A przepraszam, wampiry wszystko odczuwają bardziej. No to, hmmm, poczekam aż dostane okres, wtedy kobiety też odczuwają wszystko bardziej. I gotowe, czy jestem usprawiedliwiona jak wyjdę na ulicę i będę zabijac?? Nie jestem tak śliczna jak Damonek, ale mam też czarną skórzaną kurtkę:P
Damon jest psychopata, zabijanie to był jego wybór. Nie mógł robic wszystkiego na złośc Stefanowi, bo z pierwszego odcinka wynika, że rzadko się widywali, Damon coś mówił że Stefan miał gów nianą fryzurę w latach 90. Więc jak raz na 10, 15 lat zabił kogoś na złośc Stefanowi to pozostaje jeszcze reszta czasu, co wtedy? Myślicie, że przez resztę czasu Damon uprawiał ogrodek i śpiewał w chorze kościelnym? Damon, jak powiedział Sawyer, powiedział Jessice że lubi zabijac, trzyma się jakoś tylko dzięki Elenie, ona go powstrzymuje. Kiedy Elena go odrzuca co robi Damon? Ukręca głowę Jeremiemu. Przyznał się że nie wiedział o pierścieniu i gdyby Jeremy go nie miał to by zginął. Mylisz się mówiąc że Damon kalkulował kogo dobrze zabic a kogo nie, zabił Zacha, który był kumplem pani szeryf. W ogóle to zastanawiało mnie czemu ona wiedząc że w miasteczku są wampiry nigdy nie zainteresowała się co stało się z Zachiem. Hannibal Lecter też był uroczym, starszym panem ale czy to usprawiedliwiało to że wyjadał ludziom mózgi?
Dokładnie.
Ja rozumiem, że można lubić Damona - sam uważam go za najlepszą postać w serialu - ale bez jaj, żeby go idealizować i każde zachowanie wytłumaczyć? Łatwiej jest już wytłumaczyć problemy Stefka zaraz po przemianie i rzeczy, które on zrobił, niż to co Damon robił przez jakieś 145 lat xD
No jest najlepszy, do tego inteligentny, uroczy, ironiczny, cyniczny, bystry ale też niebezpieczny i ma zapędy psychopatyczne. Stefek po przemianie szalał, a co miał robic. Ochłonął i się ogarnął. A Damon ochłonął po przemianie i zaczął mordowac. Nie mam zamiaru idealizowac Damona, co z tego że jest kochany:P Trzeba patrzec realnie. Ciekawe co będzie jak jednak będzie z Eleną, będzie musiał całkowicie zrezygnowac ze swoich gwałtownych i nieprzemyślanych działań, ale to będzie równało się temu że będzie coraz bardziej przypominał Stefana.
Niestety, on stanie się drugim Męczydupą, co będzie katastrofą, dlatego właśnie nie chcę jego i Eleny.
Nie wiem właśnie jak to zamierzają rozegrac. Damon nie może byc drugim Stefanem. Gdyby był z Katherine to cała zmiana poszłaby na marne, bo Katherine spodobał się Damon-morderca, bo przecież według niej jest ciekawszy niż w przeszłości. Nie wiem, zobaczymy wszystko:D
Ja sądzę, że Damon i Elena coś tam będą mieć, ale nie na długo, bo on się nigdy w pełni nie zmieni.
A to, że stał się taki jaki jest - bo nawet zakładając, że na początku wyłączył ludzkie odruchy, to po 145 latach zabijania wchodzi to w nawyk - nie usprawiedliwia np. właśnie skręcenia karku Jeremy'ego. On nigdy się impulsywności w pełni nie pozbędzie, stąd ten związek jest skazany na niepowodzenia. Jemu Katerina pasuje, bo trochę by go ogarnęła, ale ogólnie to oboje mają odchyłki albo Bonnie, bo mogłaby mu raz na jakiś czas miejsce w szyku pokazać i pokrwawić przy tym xD
S: Pijany jak zawsze... Pokłóciłes się z Bonnie?
D: Znasz te ciężkie, kobiece dni podczas okresu?
S: Kilka dni w miesiącu, można przeżyć...
D: Ja to mam codziennie, kiedy Wiedźma próbuje czarować xD
Heheh coś w tym jest, że jak Damon będzie przeginac to Bonnie zmruży oczy i Damona rozboli głowa;P Mogliby poszukac mu innej wiedźmy, takiej która nie zakrwawia wszystkich dookoła. I nie Greta bo ma tragiczne brwi;P
http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/1753-michael-trevino-dla-latinocom
z wypowiedzi michaela (tylera) wynika, ze jego postac nie zginie i pojawi sie w 3 sezonie :)
właśnie to czytałam ;)
jakieś przełomy się szykują...
ej! nie mogę się już doczekać tego 21 odcinka :/
Blush, w ogóle jak wejdziesz to napisz jak matma. Serio była taka trudna? 3 kuzynki zdawały, jedna siedzi i płacze a dwie z tego co wiem podchodzą właśnie do rozszerzonej.
No właśnie jak tam maturki? Co do Twojej wcześniejszej wypowiedzi, to Damona nic nie usprawiedliwia, że zabijał ludzi, tego nic nie może usprawiedliwić ( no chyba że zabijasz w obronie swoich bliskich). O ile dobrze pamiętam Damon wspominał, że wampir może wyłączyć swoje uczucia ( czy coś w tym stylu) i on to właśnie zrobił. Przez zatracenie swojego człowieczeństwa nie odróżniał dobra od zła, dal niego zabicie człowieka równało się z pycha jedzonkiem no i świetną zabawą. Ktoś wcześniej wspomniał, że Damon był wiecznie niedoceniany, zawsze był na drugim miejscu, nikt się z nim nie liczył, w końcu się wkurzył, pomyślał i wyszło mu, że bycie dobrym wychodzi mu tylko na złe, no i tak rozpoczęła się jego kariera bad boya. Mi się wydaje, że Damon musi pogodzić się najpierw sam ze sobą a potem zmieniać charakter na lepsze, te wszystkie przykrości, które go spotkały zryły mu psychikę i tak sądzę, że on nienawidzi sam siebie. No to takie moje skromne zdanie.
Damon jest trochę psychopatą:P Nie chce mi się przepisywac dlaczego, dyskutowałam o tym wyżej. Damon sam przyznał się że lubi zabijac i tęskni za tym. Zmienia się ale nadal z czymś zdarza mu się wyskoczyc. Taki jego urok, ale nie będę usprawiedliwiac go że mógł zabijac bo się wkurzył 100 lat wcześniej na Stefana. Musiał to lubic skoro tyle lat to robił.
Przeglądałam tą matmę, ostatnie zajęcia z matmy miałam 3 lata temu, bo już w 3 klasie jej nie miałam, ale sądzę, że 50% bym wyciągnęła. Spodobało mi się ostatnie zadanie za 5 pkt, uważam że było dosyc proste jak na zadanie za największą liczbę punktów. Dużo można było pokombinowac. Na pewno macie to zdane.
Oby oby :) No skoro Damon żył w taki sposób przez tyle lat to trudno byłoby mu się nagle zmienić. Ale stara się i zmierza w tym kierunku.
Podoba mi się że zmienia się powoli i ma jakieś małe załamania bo wtedy zmiana jest bardziej wiarygodna, bo nikt się nie zmienia z dnia na dzień. Ten motyw dlatego jest baaardzo dobry. Damon nie stał się z dnia na dzień Stefanem, juz jest inny niż na początku ale nadal ma przebłyski z dawnego życia:D To zdecydowanie najlepsza postac, najlepiej napisana.
Sorki ze nie pisalam bylam na zajeciach. Mam wrazenie ze razem z Sawyer popadacie w jakąs skrajnosc i przez to jest jakis problem z interpretacja. A moze po prostu większosc osob chce go widziec psychopata bo wtedy jest taki ciekawy. Nie bede to zakładac sprawy o kazde morderstwo bo było by to głupie jesli mamy na mysli wampira. Troche inne kategorie. Własciwie kto był temu winny? Stefan
Ja z roznych powodów lubie damona-sierotke jeden z nich to taki ze Ian przynajmniej musi sie wysilic by cos zagrac, przez reszte czasu on po prostu jest sobą. Sam mowił ze cholernie ciezko gra mu sie zagubionego Damona.
PS co z tą matka salvatorów, to pytanie dla tych ksiazkowych, czy cos wiadomo kto sie jej pozbył?
Owszem Psychodamon jest ciekawszy, ale taki zagubiony i zraniony też ma swój urok. Też jestem ciekawa ich matki a i jeszcze powinni zwolnić tą całą szeryf, tyle morderstw w tym mieście a żadne nie jest wyjaśnione, ojciec Mateusz ma lepsze wyniki niż ona.
hahah no ojciec Mateusz to by cale towarzystwo rozgonił i by się skończyło zagryzanie ludzi:D szeryf Forbes zanim zbierze wszystkie potrzebne dowody to w Mystic falls zostanie tylko ona i Damon:P
My może popadamy w jedną skrajnośc a ty w drugą:P My mówimy, że Damon to psychopata, a ty mówisz że w sumie miły z niego facet, a że czasem komuś głowę skręci albo serce wyrwie, kto by na to zwracał uwagę??:P
I spójrzcie jaka to ciekawa postać, budzi tak skrajne emocje i jest tak różnie spostrzegana. Ajjjjj nie mogę się doczekać 3 sezonu.
Znowu interpretujesz co ja mysleXD
Ale juz nie długo, jutro sie dowiemy czy ktos wyladuje w cemencie
Widocznie mamy podobne myśli. Podobno jutrzejszy odcinek ma być ciekawszy niż finałowy, ja do wieczora chyba wykorkuje z ciekawości.
aha co do matki salvatorów to słyszałam ze w serialu ma byc tak, ze to Katherina ją ukatrupiła by wprowadzic sie do ich domu.
ale moze to plota
ej ludziska jak to bylo z mama salvatorówną? ona umarla przy porodzie jednego z braci? czy to bylo w serialu czy w ksiazce? czy to sie nigdzie nie zdarzylo i juz mi sie w glowie miesza ;)
pamietam z ksiazki motyw ojca. byl pijakiem ktory znecal sie nad swoimi dziecmi. czesto damon przyjmowal na siebie baty za stefana. oczywiscie te wydarzenia przyczynily sie pozniej do tego, ze stal sie sajkoł killerem ;)
wreszcie sie cos o ksiazce dowiedziałam, co tam napisali:)
No jesli to co mówie jest prawdą i w serialu tak bedzie. To znajac "wszechpojetą" osobowosc Damona to on Katherine pocwiartuje....
Szczerze powiedziawszy to nie przypominam sobie, by w książkach było coś na temat matki Damona i Stefana. Wiem, że był ojciec, z którym Damon bez przerwy miał jakieś konflikty (bodajże rzucił szkołę, co w ówcześnie było nie do pomyślenia, a ponadto parę razu mu się przeciwstawił).
Hahah w takich chwilach jak ta ciesze sie ze tego nawet nie zaczełam czytac.
Przynajmniej w serialu skonczył Harvard:) fakt ze jeden kierunek ale któryms odcinku sie wykłócał ze wiecej mu nie jest potrzebne
Jak na amerikanboj jeden kierunek to wystarczy, ja to bym mogła studiować przez te 100 lat a co, studia są fajne.
Nie, aż tak pani Smith nie skrzywdziła tej postaci. W tej chwili konkretnie nie przytoczę Ci tej sytuacji, bo już dawno czytałam książki, ale wiem, że rezygnacja z edukacji miała na celu rozzłoszczenie ojca i to zapoczątkowało początek konfliktu w ich rodzinie (tzn. Damon ble, Stefcio cacy). Bo Damon miał dosyć tego, że ojciec bez przerwy nim dyryguje i wszystko mu nakazuje.
Nie zdałam bankowo. Ale rodzice mnie już pocieszyli, nie mam zamiaru się poddawać... zdam resztę, matmę poprawię w sierpniu.
Może szanowne CKE wyniesie jakieś wnioski z wyników i poprawkę zrobi łatwiejszą.
Chyba że poziom tej matury (chyba się trochę zagalopowali z nim, miał być podstawowy) był celowy żeby przypadkiem nie każdy się na wymarzone studia dostał.. zastanawiam się do czego mi się te cholerne zadania w życiu przydadzą. No chyba, że będę podchodzić do turystów i pytać się: Przepraszam Pana, może mi Pan powiedzieć ile przejechał Pan kilometrów na rowerze w x dni ? Wtedy obliczę ile pokonał ich Pan dziennie. O, a potem jeszcze zastanowię się ile by Pan zaoszczędził kilosów gdyby przedłużył Pan wycieczkę o 3 dni! Czyż to nie fascynujące? Na pewno wpiszę to w moje CW, każdy pracodawca mnie przyjmie.
Zalezy na jakie studia idziesz. Na razie brzmisz jak ja pare lat temu jak zdawałam fize rozszerzoną do czego mi sie to przyda ....ale sie przydało jak sie studiuje scisły kierunek.
PS o co biega z jakimis poprawkami??
Nie przejmuj się to nie koniec świata;)
Masz rację na bank zdasz ją w sierpniu:) To ogólnie wg mnie bezsensowne, że każdy musi pisać matmę na maturze:(
Wiesz chodzą ploty, że matematyka królową nauk jest a wiadomo, że królowa jest tylko jedna, helooł. Skąd to przekonanie, że nie zdasz, co nic nie napisałaś? Na te 30% chyba wyciągniesz.
Dokładnie mozna sie martwic ze sie napisło na 70% lub nizej ale o samo zdanie to raczej nie ma co sobie zawracac głowy to nawet gimnazjalista by zdał takze bez skrajonosci i rozpaczy.
To widocznie jestem głąbem i pół sali w mojej szkole również.Chyba lepiej wiem jak napisałam, nie sądzicie?
Nie miałam zamiaru nawet wylewać tu żalów, ale skoro już się pytacie, to odpisałam.
Wy nie wiecie jak to jest, jak matematyka spędza sen z powiek. Poczytajcie sobie komentarze w internecie, ludzie piszą, że roczne korki poszły na marne i nic nie dały. Ja również po korkach wiedziałam tyle, co nic. Trudno, jedni rodzą się geniuszami w każdych dziedzinach, inni są genialni z przedmiotów ścisłych, a inni, tacy jak ja, sprawdzają się tylko w przedmiotach humanistycznych. Tak już jest, nic się na to nie poradzi.
na pewno zdałaś, żeby zdac trzeba miec 15 pkt z 50, wystarczy wystrzelac 15 z 25 zadan zamknietych albo zrobic z 3 otwarte. teraz to mi się takie łatwe wydaje. Czytałam te zadania koło 14 i przyznam, że zadanie z turystą najbardziej mi się spodobało i zrobiłabym je dzisiaj:P
A co do przydatności matematyki- układałam dzisiaj równanie kwadratowe:D Zadanie liczyłam prawie godzinę bo szukałam po zeszytach z matmy jak dalej ruszyc z gotowym równaniem skoro już doszłam do najprostszej postaci. Nie będzie tak zle, zdasz to na pewno, a w sierpniu będziesz miec wakacje nadal. Z tego co mówisz matematyka nie będzie ci potrzebna na studia więc 30% wystarczy.
Tak, tylko że ja już odpowiedzi sprawdziłam z zamkniętych i o ile są poprawne (bo to nie oficjalne z CKE tylko obstawiane przez specjalistów czy kogoś tam...) to matury nie zdałam. I nie uratuje mnie nawet pierwsze zadanie z otwartych, które zrobiłam. Trudno się mówi, grunt to się nie poddawać, bo jak się teraz poddam to stracę rok, a tak może jeszcze uda mi się zaliczyć w sierpniu. A jeśli nie będzie już dla mnie miejsca na studiach to też świat się nie zawali, poczekam rok i może zdam sobie coś dodatkowego.