Pragnę powiadomić, iż pierwsza część naszego spoilerowego wątku osiągnęła maksymalną ilość postów. Tysięczna wiadomość należała do użytkowniczki Evarini ;) Kielich krwi Bonnie dla Ciebie :D
Tym samym zakładam drugą część tematu.
Zapraszam do dzielenia się informacjami o nadchodzących odcinkach.
Dla tych, którzy jeszcze nie widzieli zwiastunów odcinka "The Last Day", którego premiera zapowiedziana jest na 28 kwietnia zapraszam w poniższe linki:
- krótki http://www.youtube.com/watch?v=FFQWzHLv7Hk&feature=playe...
- rozszerzony http://www.youtube.com/watch?v=92jypmdD9sk&feature=playe...
Pozdrawiam :)
A bo na siłę chcą z Was matematyków robić, biedne robaczki. Dziady jedne, tak młodych ludzi stresować.
Chyba w każdym kraju ludzie piszą maturkę ze swojego języka, według mnie polski akurat jako przedmiot maturalny jest na miejscu, ale z matematyką przeginają.
A ja biologie, możemy sobie tak wymieniać kto, co miał, dla jednego fiza i matma są koszmarem (dla mnie też) a dla innego polski ( ja lubię polski). Każdy ma jakiś swój ulubiony przedmiot i taki którego szczerze nienawidzi a tak w ogóle to pewnie niekoniecznie wszyscy lubią szkołę.
ja mialam biologie, chemie i fize rozszerzona. wiec wymieciac sobie mozna.
mówie tylko ze dla mnie polski to był ten najgorszy
no widzisz jedni sa umyslami scislymi inni nie. dla mnie matematyka, fizyka, chemia to koszmar. inaczej sie sprawy maja z jezykiem polskim, ogolnie z jezykami. dlatego tez matura z jezyka byla dla mnie prosta. z matmy pewnie taka juz by nie byla. mialam jednak to szczescie, ze nie musialam jej zdawac.
ok. rozumiem ale mnie ogolnie chodziło o to ze kazdy miał na maturze taki przedmiot dla którego był to koszmar nocny.
wiec ta dyskusja jest bezoowocna.
ja np. mysle ze jesli ktos zdaje mature na konkretne studia i beda tam liczone punkty to inne przedmioty mogli by mu odpuscic w koncu przez 3 lata uczył sie tego przedmiotu i jakas ocene ma.
Dlatego znęcanie sie nad matematyka czy i innym przedmiotem jest po protu głupie i mówie to z cała życzliwością.
PS powodzenia blush, realizuj swoje marzenia
W sumie to masz racje, mogliby odpuścić, ale to nie w stylu naszego szanownego Ministerstwa, oni jakby mogli to kazaliby wszystko zdawać. Nawet W-F, religie już dziady chcieli wprowadzić, strach się bać co jeszcze wymyślą.
nasz system edukacji kuleje. zmiany sa ale niestety na gorsze. nie chce sie rozpisywac na ten temat, bo sie tylko zdenerwuje ;p
Nie no jak Klausa zacementują, to WhiteDemon się zapłacze a ja się zapłaczę jak zacementują Damona.
gdzies dzisiaj czytalam, ze aktorzy VD maja wakacyjne spotkania z fanami. z "podstawowej" obsady tylko aktorka grajaca jenne sie na nie nie zalapala. mozna wiec wnioskowac, ze jutro ja ukatrupia wiec nie musi juz sie szlajac po swiecie i promowac serialu ;)
tez ja lubie i nie chce by ja usmiercano. biedny alarick. wszystkie jego kobiety staja sie wampirami a potem umieraja.
Elajżka musi być bezpieczny...
Mam nadzieję że jego braciszek nie wpadnie na głupi pomysłXD
O Damonka się nie martwię bo równie dobrze mogę martwić się o wiatr, czy będzie jutro wiałXD
Wyplujcie mi ten cement z ust, bardzo Was proszę;)
Jestem tylko ciekawa, kto jutro będzie trupkiem...
Błagam - szeryf Forbes albo Szmattek - to jeszcze przyklasnęXD
Takie "rzeźby cementowe" to nawet mogę paluszkami własnymi popoprawiać, sese.
czyli wygląda na to ze nieszczesliwe to rodzenstwo donovan..... wszyscy chca ich wykoczynczyc.
Viki zabił Stefan, Mata pewnie Caroline która ratowała Tylera....
Nie no, ja to Vicky trochę żałowałam. Dobrze się zapowiadało i gdyby scenarzyści się postarali, byłaby ciekawą postacią :(
Wiecie co ja bym chciała by zacementowali Stefana, albo nie bo Damon znów pospieszy mu na ratunek i znów sobie rączki pobrudzi a Stefan w gescie podziekowania powie Elenie: wiesz musze isc zabic mojego brata. - i ta mina cierpietnika
Ty może tak, ale niektórzy dalej mówią "ja rozumię", albo piszą "sęs".
Akurat polski na maturze to rzecz zrozumiała, chociaż uważam, że ilość lektur obowiązujących na maturze jest lekką przesadą.
ilosc lektur na maturze jest nie do przerobienia. grunt ze przeczytalam to w gimnazjum bo bym zadna miara nie zdazyła ale co z tego jak niewiele potem z tego pamietałam.
jak mówie wrocmy do cementu bo jeszcze kogos spłuczą w zlewie jak Talbota
masz rację, moja młodsza siostra odczekała rok, poprawia teraz maturę, bo chce dostać się na wymarzone studia. a z doświadczenia wiem, że lepiej iść na to co się lubi i co Cię ciekawi, niż męczyć się przez ileś tam lat;-) a co Ty Blush chcesz studiować?
Będzie dobrze :* Ważne, że resztę pozdawałaś, w sierpniu powinno być łatwiej, będę trzymał kciuki :D
A jak się nie dostaniesz, to też tragedii nie będzie, bo rok w tą czy w tamtą nie robi róznicy, wręcz przeciwnie - będziesz miała więcej wolnego czasu, lepiej się przygotujesz, zrobisz coś dodatkowo :D
Będzie dobrze!:) Ja musiałam wyśrubować jak najlepszy wynik, bo matematyka liczy mi się na studia. Pozostaje czekać do końca czerwca.
Dokładnie, zgadzam sie po raz pierwszy z Sawyer. Jest tylko problem czy nadal mieszkasz z rodzicami, a jesli tak to co oni na ten temat mysla. Nie da sie długo wytrzymac jak ktos ci codziennie suszy głowe o to czy tamto.
Dobra, to żeby nasza blush kochana nie myślała o matmie, poddam inny temat do dyskusji ;D Sporo osób, a najbardziej WhiteDemon :D obawia się zabicia któregoś z Pierwotnych, a ja gdzieś w spoilerach czytałam, że niestety tylko jeden z braci ma dotrwać do trzeciego sezonu (ale nie dam sobie ręki uciąć, być może mi się te wszystkie spoilery zaczęły mieszać ;p). I jeśli tak faktycznie ma być, to jestem niemal pewna, że pożegnamy się z Eljaszkiem naszym :( Bo co jak co, ale nie po to tyle było gadania o Klausie, żeby tak szybko się go pozbyli. Taka SZYCHA, jak to powiedziała Rose, kilka odcinków i sru do piachu? Ja coraz bardziej zaczynam się obawiać, że jednak dojdzie do tego rytuału i klątwa zostanie złamana. Co w sumie byłoby ciekawe ;D
Aaaaa idę sobie stąd, jak nie o matmie to o śmierci Elijaszka mi tu rozprawiają... :P
Toż to nie w porządku, on już trzy razy umarł! Daliby mu spokój :P
No ja też sądzę że Eliaszka wykończą. Byłoby go szkoda, bo ostatnio nawet go polubiłam. Już nie liczę że zaprzjaźni się z Damonem i razem podbiją świat, ale ta postac nadal ma potencjał.
Masz absolutną rację brawurXD
To co - mam szykować wieniec dla Eliaszka, chlip?
W sumie, można powiedzieć że troszkę się już chłopina "wyczerpał"...
No bo co niby miałby robić dalej?
Stoi po dobrej stronie - a tam juź luda i nieluda od gromaXD
Zagęszcza ten tłum, więc mogą się rzeczywiście go pozbyć...
Ale i tak płakać będę;)
Jednak jakby to Klausa, jak mówi brawur słowami Rose "taką szychę" - wysłali do Krainy Wiecznych Łowów, to bym się normalnie obraziłaXD
Przecie ma taki potencjał...
Pozbycie się takiego badassa już w tym momencie TVD byłoby zwyczajnym nieporozumieniem;)
Może ktoś mu poda - tym razem - pomocną dłoń? ;)
Albo raczej młota pneumatycznegoXD