Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122877
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

SPOILERY cz. 2

użytkownik usunięty

Pragnę powiadomić, iż pierwsza część naszego spoilerowego wątku osiągnęła maksymalną ilość postów. Tysięczna wiadomość należała do użytkowniczki Evarini ;) Kielich krwi Bonnie dla Ciebie :D
Tym samym zakładam drugą część tematu.
Zapraszam do dzielenia się informacjami o nadchodzących odcinkach.

Dla tych, którzy jeszcze nie widzieli zwiastunów odcinka "The Last Day", którego premiera zapowiedziana jest na 28 kwietnia zapraszam w poniższe linki:

- krótki http://www.youtube.com/watch?v=FFQWzHLv7Hk&feature=playe...
- rozszerzony http://www.youtube.com/watch?v=92jypmdD9sk&feature=playe...

Pozdrawiam :)

WhiteDemon

Coś mi się wydaje kochana, że to nie jedyna zła postać, tyle, że złe zamiary 'dobrej' postaci po prostu są ukryte. Tak wnioskuję ze spoilerów, m.in. "Someone in the cast will betray them all" i coś też chyba czytałam, że możemy się spodziewać niejednej zdrady, ale tego nie jestem pewna.

ocenił(a) serial na 6
brawur

No jak ze strony Stefa, to będę ze śmiechu kwiczećXD

brawur

ciekawe kto, kogo, jak, po co ?;)

WhiteDemon

Ja tak Elajżę polubiłam :( będę za nim tęsknić i chyba serio przygotuję chusteczki ;D ale masz rację, że tak naprawdę on już chyba więcej nic do roboty nie będzie miał, w przeciwieństwie do Klausa ;) I w ogóle bardzo podoba mi się to jak zapowiadają 3 sezon - dużo bardziej mroczny ;) Swoją drogą wczoraj przeczytałam spoilery (oraz spekulacje), które możliwe, że już były gdzieś tutaj wklejane i powiem szczerze, że naprawdę nastawiam się na niesamowite widowisko, mam nadzieję, że się nie rozczaruję... "In this finale, however everything that can go wrong, goes wrong. Expect every action characters took through both seasons to blow up in their faces. Expect a lot of characters to surprise you in their actions and motivations, expect death and blood and betrayals. DARK DARK DARK TIMES ARE COMING TO MYSTIC FALLS ;). And most of it, expect changes."

ocenił(a) serial na 6
brawur

"DARK DARK DARK TIMES ARE COMING TO MYSTIC FALLS ;)"

Yeah, to co Tygryski lubią najbardziej!
Oj, poleje się krew - mam nadziejęXD

WhiteDemon

Podoba mi się to, te Dark, dark times:D Będzie pięknie:D

brawur

to idealnie pasuje do Twojej wczorajszej teorii ;)

red_nails

Niby tak, ale obawiam się, że jednak się zawiodę i Stefan nadal będzie ciepłą kluchą, która wzrusza ramionami na wieść, że jego ukochana może umrzeć, a oszustem okaże się ktoś zupełnie inny. Ale czas pokaże :D

użytkownik usunięty
brawur

kurcze prawie cały dzien jestem jutro na zajeciach zobacze sobie odcinek dopiero okolo 17, i wszyscy juz zdaza zaspoilerowac
albo siec bedzie przeciazona i nici z odcinka

Ja też od rana na uczelni i koło 16-17 obejrzę, byle wytrzymać do tej godziny :D na spoilery mam sposób taki, że po prostu dopóki nie obejrzę, to nie wchodzę na forum ;)

użytkownik usunięty
brawur

Tak, tylko raz mialam tak z odciniem Kathine ze do godziny 23 byla siec przesilona.

użytkownik usunięty
brawur

Nie traćmy nadziei:P

Kto się zaopatruje na założenie 3 części bo niedługo do tysiaka dobijemy;)

juz? o mamo ale z nas zdolniachy ;)

użytkownik usunięty
red_nails

Kto by pomyślał, że w ciągu 13 dni pojawiło się spoilerów na 19 stron, haha xD

użytkownik usunięty

to przez matme i "cementa"

użytkownik usunięty

Asz ta matma, ja już dzisiaj odpuszczam, obejrzę sobie jakiś film dla relaksu :P Rano tylko powtórzę na świeżo list do czytelnika bo coś czuję, że zacne CKE właśnie taką długą formę nam sprezentuje :P

Ja już chcę nowy odcinek !!!! Ciekawe co Męczydupa "zrobi" w sprawie Damona.

A co może zrobić? Pewnie znowu załamie ręce, będzie marszczył czoło i poprosi kogoś o pomoc. Taki to już "urok" Stefka :P

użytkownik usunięty
Kate123

Dlatego wpisałam to w cudzysłów :P

Wiem, wiem :)

użytkownik usunięty

który to "meczydupa" bo widze ze jest juz kolejka?

Podejrzewam, że jak angielski, to nie masz się czego za bardzo obawiać :)

Ja też już się nie mogę doczekać! Rany, jeszcze jutro mam tak mega nudne wykłady, że chyba przez bite 6 godzin będę myśleć o zdradzie Męczydupy :D Może nawet na ostatnią chwilę wysnuję kolejną szaloną teorię i być może jedna z nich się sprawdzi ;D Mnie nawet bardziej niż to, co zrobi Stefa w sprawie Damona ciekawi to, w jaki sposób da się go wyleczyć. Julie przecież powiedziała, że lekarstwa nie ma, więc nie wiadomo jak Stefan chce je znaleźć. Ponoć Bonnie coś tam ma zdziałać, ale nie wiem czy to spoiler czy spekulacje (http://forums.televisionwithoutpity.com/index.php?showtopic=3188841&st=4335&p=1 3891540&#entry13891540). Pozostaje cierpliwie czekać :)

użytkownik usunięty
brawur

Jakieś nowości w świecie wampirów, ciekawostki albo nowe spoilery ?

brawur

Jej... Mam jutro ustny polski na 14, zamiast oglądać nowy odcinek, będę zmuszona omawiać motyw buntu.:P

Nie wydaje mi się, żeby zabili Eliaszka... Wolałabym, aby trzeci sezon toczył się głównie wokół walki naszych ehm... pierwotnych braci...

użytkownik usunięty
curious_case

Tak wcześnie? Ja dopiero 17...

curious_case

Trzymam kciuki :)

Ja bardzo nie chcę, żeby go zabili, bo polubiłam gościa, jedynie mówię, co czytałam ;) Oczywiście będę się bardzo cieszyć, jeśli obydwoje dotrwają do trzeciego sezonu, ale jeśli spoiler (spekulacja?) jest prawdziwy, to stawiam na śmierć naszego Mistrza Elajży i tak też bym osobiście wolała, ze względu na to, że Klaus jest zbyt wielką szychą i badassem, żeby go tak szybko ukatrupić ;)

brawur

Ciekawe, która z Naszych teorii się sprawdzi czy może będzie to coś czego nikt się nie spodziewał :) Już się nie mogę doczekać :P

użytkownik usunięty
Kate123

a są jakieś nowe teorie ?

użytkownik usunięty

Jest teoria, że Stefan kombinuje coś z Klausem ;) To wyjaśniałoby jego nic nie robienie :P

W sumie to chciałabym, żeby ta teoria okazała się prawdziwa :)

Nie wiem czy nowa, ale odsyłam na stronę 14 ;)

użytkownik usunięty
brawur

hmm według mnie to Klaus coś kombinuje ze Stefanem a nie na odwrót

użytkownik usunięty
brawur

O kurcze jak bym miala wyklady to bym na nich spała ale mam konwersy! i musze pracowac.... los jest niesprawiedliwy.
Teraz wiem czemu Damon skoczył jeden kierunek. "Meczydupa" jest nienormalny by ciagle wracac do liceum i obronic 3 prace

W sumie nawet się cieszę, że będę miała to za sobą. Dla mnie chociażby jeden słuchacz stanowi cały tłum- ot, nienawidzę publicznych wystąpień, strasznie mnie stresują.

Zdradzić może zawsze czarownica Klausa.

ocenił(a) serial na 8
curious_case

Nie gniewałabym się wcale, gdyby to Stefcio okazał się w końcu zdrajcą. Gdzieś tu wyczytałam genialną hipotezę (było tam coś o tym, że kombinuje z Pierwotnymi na boku xD) na temat tej jego ewentualnej zdrady. Dzięki temu może Elenka przejrzałaby na oczy i nie wybaczyłaby mu tak łatwo, a to byłoby zielone światło dla Deleny (zakładając, że Damon, oczywiście, przeżyje).

black_eye

Też bym nie miała nic przeciwko takiemu obrotowi wydarzeń :)

ocenił(a) serial na 6
bliss6

Widzieliście nowe zdjęcie promocyjne?

http://galeria.vampirediaries.pl/displayimage.php?pid=2767

Trzeba przyznać, że Nina wygląda super;)
Ta kiecka jest zaebista...
Łe a to KatherineXd Myślałam że Elcia.

WhiteDemon

no no ładne to zdjęcie :) wszystko możliwe, że może o to chodzić..

ocenił(a) serial na 6
bliss6

Pomyłeczka, to nie Elenka;)
Kurcze, a już myślałam że to pewny trop...
Mam nadzieję, że Kat nie kipnie.
Oby Klausio się troszkę wstrzymał z tym ewentualnym mszczeniemXD

WhiteDemon

na pewno coś z nią prędzej czy później zrobią, kiedy będą chcieli Elenę przemienić może wyślą w długie wakacje albo :( uśmiercą, bo jakby to wyglądało jakby dwie takie latały ;)

użytkownik usunięty
WhiteDemon

Boskie!

ocenił(a) serial na 6

Wiecie co, chyba muszę się nauczyć czytać ze zrozumieniem, bo już plotę 3 po 3;)
Tam nigdzie nie było, że przedstawia Katherine, tylko że ogólnie zdjęcie Niny...
Czyli że to może być Elenka - i ten zaczepisty krwisty kolorek jednak może symbolizować wampirzą przemianę, łhihi;)

użytkownik usunięty
WhiteDemon

i własnie to mówilam o polskim:)

ocenił(a) serial na 6

XDXD

użytkownik usunięty
WhiteDemon

No rzeczywiście wampirzasto wygląda, ale raczej to Kath ;) Chyba, że to rzeczywiście jakaś aluzja i Elenka się przemieni..

WhiteDemon

Śliczna suknia ;)

użytkownik usunięty
anka95

Katherine raczej nie zabiją, bo jeśli Elena zostanie wampirem to scenarzyści będą mogli to wykorzystać np żeby pokazać walkę Eleny z Katherine o względy Stefana i Damona ;)

Też sądzę, że Katherine nie zabiją. Z resztą mam jakąś nadzieję i to nawet Julie wspominała w wywiadzie, że może poznamy prawdziwą Petrovą ;D

użytkownik usunięty
anka95

może kiedyś, ale raczej w retrospekcjach z któregoś tam roku

ocenił(a) serial na 10

a ja dalej twierdzę, że póki co nie dojdzie do przemiany...

nj1987

Też tak twierdzę, jak dla mnie to by było za szybko.