Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122877
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Kiedy rok temu zacząłem oglądac Pamiętniki wampirów, serial wydawał mi się świeży, zaskakujący, pełen wartkiej, przewrotnej akcji i ciekawych postaci. Polubiłem takie wampiry. Jednak niedawno wróciłem do tego serialu, zainteresowany drugim sezonem. Już w pierwszym odcinku wiele się działo, wątki urwane pod koniec drugiego sezonu zostały przedłużone. Tyle że tym razem odnoszę wrażenie, że oglądam coś kiczowatego, dziecinnego, łatwego. Nie ma napięcia, a suspens jak w telenoweli. Ciekawa i zaskakująca postac Damona nagle wyblakła, spłyciała. Wiem też, że nikt z bohaterów nie zginie, nie stanie się z nim nawet nic strasznego, bo zaraz jakiś macho-wampir przybędzie i uratuje. Chyba z tego wyrosłem, może to jest dobre dla 12-15-latków albo ludzi, którzy na zawsze pozostają dziecmi. Chciałbym się dowiedziec, czy ktoś ma podobnie. I zanim napiszecie w temacie, proszę, byście napisali swój wiek, co potwierdzi lub zaprzeczy moim założeniom.
Przy okazji poruszę kwestię tematyki serialu. Pomijając fakt, że niektóre rozwiązania są bardziej niż karygodne - np. ochronne pierścienie czy wiekowe wampiry spragnione edukacji szkolnej - film jest "łagodny". Wspomniałem o tym wyżej, ale przypomnę, że nic wstrząsającego się w nim nie dzieje. O niebo lepsze jest True Blood - bardziej krwawe, pomysłowe, więcej seksu, wampiry mroczniejsze, więcej fantastycznych postaci. Ponadto ten serial robi się tak wypaczony, że aż mi go zal. Zatem podam przykład: Caroline przemienia się w wampira i zabija człowieka. Żałuje i płacze, ale czy tego powinny uczyc filmy? Zabijania? Przecież to młodzieżowy serial, więc powinien byc mądrzejszy. Dlaczego nie można pooglądac na przykład Joan z Arkadii, pouczającego dramatu z przesłaniem. Jeszcze obsada do bani. W 1 sezonie Ian jakiś sobie radził, te jego minki i w ogóle, ale teraz i on jest przeciętny. Marnuje się w tym filmie. Tak więc jestem rozczarowany...a może dorosły po prostu.

Sawyer

ty sawyer też?:P a nie jestes szalonym 16-latkiem? to kur de ktos tutaj się miesci w kategorii dzieci?:P

alien_2

Nie mam pojęcia, doznałem niemałego szoku, że wszyscy tutaj po 21.
Z drugiej strony jednak wypowiedzieli się jedynie użytkownicy, których znam. Z którymi piszę.
A piszę z takimi, którzy trzymają poziom xD
Cała reszta forum zatem spokojnie wpasuje się w profil typowego nastka/typowej nastki xD

Sawyer

Ja też jestem w szoku, że Ty też 21. Chyba po prostu mózg sprawia, że na piśmie człowiek wydaje się starszy xD

Evarini

Ale... weź mi nie mów, że myslałaś, że mam ze 30... xDDD
Po prostu są ludzie, którzy w wieku 21 lat są po prostu dojrzalsi xD Albo tak brzmią po prostu.

Sawyer

No, może nie 30 :P Ale parę lat więcej ode mnie. Ciesz się, faceci zazwyczaj mentalnie dorastają wolniej, jesteś wyjątkiem xD

Evarini

W takim razie cieszę :D

Sawyer

dzięki, Sawyer! ^^ miło, że jestem resztą, która nie trzyma poziomu... xd

adulescentiae

Hej, nie pisałem przecież o tobie xD
Uogólnilem, wcale nie zapomniałem o tych, którzy jeszcze nie zdążyli się udzielić :P Wiedziałem, że prędzej czy później reszta stałych bywalców dojdzie :*

użytkownik usunięty
adulescentiae

Sawyer to taki żartowniś, ale klub starszych Pań i Panów nadal otwarty :D

Hah, zaraz zaczniemy w Bingo grać xD

użytkownik usunięty
alien_2

No nie wiem właśnie... to gdzie ja w końcu przynależę? :P Jak dobrze pójdzie to dołączę do was studentów :P

użytkownik usunięty
Sawyer

Błagam, tylko nie mów że ty też:P

Znajdzie się tu jakaś 20? 19? :P Czy tylko ja taki rodzynek:P

Hah, 21 od Stycznia... teoretycznie kilkanaście dni w tył i rocznikowo miałbym 22 xD

Sawyer

tez jestem ze stycznia:P i też kilka dni w tył i byłoby 22. szczęśliwie nie jest:P mogę świrowac młodszą;P

alien_2

Kilka? :P
To pewnie jesteś starsza xD

Sawyer

ja jestem z 9 stycznia;P gdybym była z grudnia mogłabym opowiadac że mam 20;P

alien_2

Ah, jesteś starsza ode mnie xD
Ja 16 :P

użytkownik usunięty
alien_2

A ja gdybym poczekała jeden dzień to miałabym 19 xD

Ciesz się tym, że nie masz :D
Ale z drugiej strony zawsze sobie myślę, że lepiej jest być np. z Grudnia. Bo tak masz urodziny i nowy rok zaczynasz wiedząc, że dopiero za rok będziesz mieć tyle, ile rocznikowo powinnaś.
A tak ze stycznia, chcesz dobrze rok zacząć, ale kończysz - dajmy na to - 70 i myślisz sobie "Śmierć się zbliża" xD
Dobrze, że daleko mi do 70 :P Wtedy będę miał załamkę, zawsze na Nowy Rok xD

Sawyer

Oł je, bycie z grudnia rządzi :D Potwierdzam i popieram :D

Evarini

Ale i tak lubię styczeń xD <3

użytkownik usunięty

Cóż ja napisałam :o
17 bym miała:D
Już tak zdesperowana jestem, że pierdoły piszę :P No i właśnie masz ci los, jestem z grudnia;) Konkretnie 30 ;) Chyba jakieś godziny wieczorne. Więc gdybym sobie przeczekała ten cały 31, to bym była młodsza ;d

Sawyer

Ja kilkanaście dni w tył i miałabym 21 rocznikowo, a tak, rocznikowo mam 22, ja stara d*** xD
Oj, już czuję, że mnie reumatyzm łapie xD

Evarini

Pomasować plecki? xD

Sawyer

Jak potrafisz przez internet, to bardzo proszę xD

Evarini

<siła umysłu> xD

użytkownik usunięty
Sawyer

Cyber masaż? Są jeszcze wolne miejsca? xD

Zawsze są! xD

to blush wychodzi na to, że jesteś najmłodsza dziecinką:P a najbardziej wszystkich po kątach rozstawiasz:D

alien_2

Gorące 18-stki są fajne :D

użytkownik usunięty
Sawyer

Dzięki :D

Your welcome ;)

Sawyer

bo nie ma już kuratora?:P

alien_2

No ba! xD
Jam mężny Sojer, a nie Roman II Polański xD

Sawyer

E tam, Romek jest artystą i on może wszystko:P Artyści w ogóle myślą, że żyją w innym świecie. Czytałam ostatnio fragment książki markiza de sade, Romek by się tam odnalazł.

alien_2

Pewnie tak. xD

Ale powiem ci, że ogólnie to jako reżysera - pod kątem profesjonalnym - cenię Romana. Bardzo go cenię, ma swój unikalny styl i stworzył kilka obrazów, które przeszły do historii.
Jego życie prywatne? Jego sprawa. Ja za to nie będę płacił, tylko on. Poza tym, nie mnie ludzi oceniać. xD Gorsi niż on chodzą po tym świecie, a on aż takim pedofilem nie jest. Co nie oznacza, że to normalne. Ale to temat na dluższą dyskusję xD

Sawyer

Jego po prostu złapali i na tym polega jego pech. Filmy robi świetne i jak piszesz, jego zycie prywatne to jego sprawa.

alien_2

Dokładnie.
Ja wiem tyle, że zawsze czekam na jego filmy :D

użytkownik usunięty
Sawyer

xD Odczepcie się od Romana...;p

No Romek to świetny twórca :D
Na God of Carnage - jego najnowszy film z Kate Winslet i Christopher Waltzem - czekam z niecierpliwością :D

blush jesteś za stara dla Romana;P

alien_2

Przynajmniej o jakieś 3-5 lat xD

użytkownik usunięty
alien_2

Co tam dla mnie jakieś 60 lat różnicy :P

xDDD

użytkownik usunięty
alien_2

Nie wszystkich, wypraszam sobie:P Tylko tych co mają problem z lenistwem tudzież myśleniem, a wy jesteście bez zarzutu:P

Ale 90% forum jak usłyszy twój komentarz to przestaje zadawac głupie pytania, 5% jeszcze próbuje sie stawiac bo jeszcze nie wiedzą, że to bez sensu, a pozostałe 5% to my:P

użytkownik usunięty
alien_2

Uznam to za komplement:P Niektórzy z Was też pomagają, np. Evarini :D
Ale i tak mistrzem jest osoba, która napisała niedawno:
"Weź się lepiej za angielski i sama sobie przetłumacz bez literówek, idiotko."
xD

O kurdę to nawet nie widziałam:D Musiało byc piękne;P Nie no głupotę trzeba tepic, najlepsze są osoby, które widac że oglądają wszystkie odcinki a zadają tak durne pytania, że aż serce boli. Czasami nie wiem czy mam się śmiac czy płakac.

Oj, to mnie rozwaliło xD
Chociaż, w sumie, gdybym zawsze pisała dokładnie to, co myślę, to moje posty w głupich tematach często wyglądałyby podobnie xD

Evarini

No bo serio, czasem to aż żal komentowac. Mam nadzieję, że ktoś kto nie potrafi śledzic serialu, który ma 3 wątki nie zostanie nigdy moim przełozonym albo kims od kogo będę musiała byc zależna bo umrę.