PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122000
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
Kejt__

Padłam :DDDD Ale to już przesada, że i Stefan ma sobowtóra co? :D

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

No i po kilku odcinkach 5 sezonu wybaczy mu wrzucenie do wody ponieważ w tym serialu każdy ma amnezję, a stąd już prosta droga do romansu :D

Kejt__

Dajże spokój :D Albo podwójna randka - Stefan/Silas z Eleną/Kath :D

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Już to widzę :D

Kejt__

Gorzej jak się pomylą ;D

ocenił(a) serial na 1
Madame_7

Swingers date nabiera od razu innego klimatu :P

Kejt__

umrę zaraz xDDDDDDDDDDDDDDD

robb264

nowy Stilas

http://www.fanforum.com/69639602-post80.html

robb264

Leżę i kwiczę :D

immortal13

http://25.media.tumblr.com/78ef3392b7735799165015b985a9bef0/tumblr_mn0belhSva1rl pvmao1_400.gif

robb264

Żałuje że mam oczy :) heheheh

immortal13

http://24.media.tumblr.com/913d2ad5aeab63af6337061bb3811552/tumblr_mn0cz0udBI1r8 ade4o4_250.gif

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Nie żałuj ;) Po to są :D Myślałam, że chociaż Tobie się spodoba skoro lubisz "takie" klimaty :P

Slutty_Pumpkin

Gejowskie??? Tylko w wydaniu Klefana

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Eh, daj jeszcze Stilasowi szansę.

Slutty_Pumpkin

Trudno mi porzucić Klefana. Oni byli... epic

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Wiem, ale musimy wszyscy move on...to trudne, wiem, ale Lexi powiedziała, że są multiple choices, także może tu też będzie epic.

Slutty_Pumpkin

Ale Klaus cierpi. Czy Stefan nie ma serca? :)

W tym temacie napisałam ci o Samie. Na następnej stronie

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Kto tu nie ma serca ja się pytam? To Klaus Stefa porzucił, dla Caro...dla NO. Tak się nie robi ;)

Slutty_Pumpkin

Chciał po prostu wzbudzić zazdrość w Stefanie. Nie wiedział że ten tak to sobie weźmie do serca :(
Był przekonany że Stefan pojedzie za nim do NO

immortal13

Toc Stefan sam mówil w tym odcinku ze odda się za zycie brata i pojedzie do NO. :D Takie ukryte pragnienie :D

robb264

To był pretekst. On też tęskni za Klausem, tylko oboje boją się do tego przyznać

ocenił(a) serial na 1
robb264

Taaa, Lexi chciał kit wcisnąć, że do Portland pojedzie, a przecież wiadomo gdzie jechał. :D

Slutty_Pumpkin

Ponazywajmy shipy:
silas +
Elena - Silena
Katherine- Silerine?
Damon- Silamon? Dalas?
Caroline- Silorine

robb264

Bonilas

immortal13

No wlasnie :D Przeciez juz mieli nawet taniec we dwoje na studniówce :D

ocenił(a) serial na 1
robb264

Nic z tego nie będzie, drugi raz Benettównie Silo nie zaufa. Raz zaufał i 2000 lat na wyspie przeleżał.

Slutty_Pumpkin

Ale patrz jaka ta kobieta byla napalona na Silasa - ze nawet po smierci go pragnęla :D

ocenił(a) serial na 1
robb264

Ja się nie dziwię aż tak bardzo ^^

Slutty_Pumpkin

Stefan trójkąty milosne ma we krwi :D Tyle tylko ze jest dupą wołową ze nie potrafi jak Silas znależc się na srodku trójkąta otoczony 2 kobietami, a zamiast tego robi za jedną z odnóg :D

ocenił(a) serial na 1
robb264

No właśnie to mnie w tym serialu dziwi. Laski takie sobie, a faceci się o nie zabijają. A w drugą stronę to już nie działa. Ja bym chętnie popatrzyła na wyrywanie kudłów i drapanie. To by było coś, zawsze jakaś odmiana. A nie takie cnotki hipokrytki wszystkie.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Nie ogarnę tego i tak już dużo tych nazw przyswoiłam ;)

ocenił(a) serial na 1
immortal13

A Tobie jak się ta idea podoba? :D

Slutty_Pumpkin

Tutaj kolejne :D

http://www.fanforum.com/69640672-post112.html

ocenił(a) serial na 1
robb264

Patrz, to ja Ci Steroline podrzucam, a Ty taki miły. Złoty chłopak :D

Slutty_Pumpkin

Śmieszy mnie Stilas na tumblru :D ale w serialu niezbyt mi się to podoba. Sama nie wiem czemu ale jakoś Paul kojarzy mi się ze Stefanem - nigdy z Silasem. A poza tym trochę za dużo zamieszania z tym. Wystarczy że już są sobowtóry Petrovej...
A ty?

ocenił(a) serial na 1
immortal13

I'm all eyes :D Sądzę, że może być ciekawie o ile Julie odczyta moje myśli z tej odległości, a myślę dość intensywnie więc nie powinno być kłopotu.

immortal13

A może to fake? Jest kolejnym wcieleniem i tyle. Co w takim razie z tą skwaszoną mordą wcześniej? To nie był prawdziwy on?

Madame_7

Silas się przyznal ze robil Bonnie w bambuko. Ona myslala ze on nie moze juz wiecej tworzyc halucynacji. Przybral postac Quasimodo, by chcial by ona uwierzyla ze to jego prawdziwa postac, by mogł zaslonic swoją prawdziwą twarz. --- jak go skamienowali tez zaslonil twarz ręką, by go nie poznali....

Madame_7

Poza tym - po co mialby się kryc Stefanowi ze swoją twarzą, jezeli chcial i tak go wsadzic do wody --- widac ze mają jakies powiazanie ze sobą - inaczej móglby go zabic, ale wolal go uwiezic. Plec w wywaidzie powiedziala ze Paul bedzie odgrywal Silasa na wyłącznosc ( z wyjątkiem syt. gdy będzie kogos chcial zamanipulowac) i ze poznamy sekret Salvatorów z tym zwiazany. Silas Stefan to raczej juz kanon.

robb264

I co ja bym bez Ciebie zrobiła? :D

immortal13

Bo Silas jeszcze nie mial okazji pokazac się w calej okazalosci. W 4x19 mial udawac Stefana. I ogolnie jeszcze mu nie stworzyli osobowosci - mial byc tym tajemniczym unimorficznym "czyms", by kazda jego odslona pasowala do postaci w które się wciela. W czasie pisania kolejnego sezonu stworza mu osobny charakter.....

robb264

Czyli Silas nie wygląda jak Stefan? Nie jest jego sobowtórem?

immortal13

W 4x19 pokazal swoją prawdziwą twarz - stefanową. Tylko ze na tamtym etapie ani my ani Damon, nie wiedzielismy ze przybral swoje prawdziwe oblicze. Silas będąc w swojej prawdziwej skórze, udawal jednoczesnie sposobem bycia Stefana - by pomęczyc trochę Damona.

robb264

Czyli jednak jest sobowtórem :(

immortal13

Stefan jest doppelgangerem Silasa, tak jak Kath i Elena są doppelgangerami Tatii.

robb264

Czy wiedźmom aż tak się nudzi. Tylko po co? Petrovy rozumiem. Klątwa Klausa itd
Ale Stefan? Wiem że coś tam Silas o tym mówił, ale wytłumaczył to? Nie pamiętam..

immortal13

Silas wytłumaczyl to tak - ze sama natura wymogla doppelgangera. Kompletna niesmiertlenosc/niezniszczalnosc to cos nienaturalnego w przyrodzie. Wiec natura stworzyla wersję tej postaci, która zginąc mogla. Nawet Pierwotni mają slabe punkty - jak kolek z bialego dębu. U Silasa kompletna niezniszczalnosc.

robb264

O kurde, co ja spałam podczas tego odcinka? :PP
Dziwne, ale spokrewnieni są, tak?
A na Stefana to jakoś wpływa? Poza wyglądem oczywiście

immortal13

Spałyśmy obie w takim razie...