PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121931
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

mozna pisac dalej!

poprzedni temat:

http://www.filmweb.pl/serial/Pamiętniki+wampirów-2009-502112/discussion/Stefan+S ilas+i+przyjaciele,2238365?page=20

robb264

Oj tam zaraz pierdoły :/

Jeśli chodzi o tchórzliwość: "A to ze schowal sie pod stolem to chyba naturalna reakcja" - tak, naturalna, ale dla człowieka. Od wampira który wiele już przeszedł, jest silny, szybki i ogólnie doświadczony oczekiwałoby się czegoś więcej. Tym bardziej że Salvatorowie są przedstawiani jako osoby które nie chowają głowy w piasek .

A jeśli chodzi o płacz, to nie chodziło mi o stronę techniczną. Paul zagrał to tak jak miał to zagrać. Chodzi mi o sam fakt że płakał. To nie była znowu taka wielka tragedia. Ok, kochał Elenę i musieli się rozstać - nic fajnego i rozumiem że nie tryskał radością. No ale to jednak jest wampir, wiem że tym bardziej ma przez to zwiększone emocje, ale też chyba wytrzymałość psychiczną. Nie pasuje mi to do wizerunku wampira. U nikogo. Tak samo nie lubię Damona w scenach płaczu. Albo Klausa - eh, jak ja nie lubię jak on się wzrusza. Wyjątkiem była scena gdy zginął Kol, bo zawsze lubiłam więzy rodzinne Mikaelsonów i to jak zawsze była dla niego ważna rodzina.

immortal13

A co myszlisz o nowym trójkącie - Elijah- Klaus- kreolska laseczka :D ? Taki fajny wątek :D Trójkaty są takie ekscytujące - zwlaszcza w rodzinie :d

robb264

Nie prowokuj!!
Cóż mogę powiedzieć. Działa mi to na nerwy że każdy wątek musi być miłosny, każdy miłosny to musi być trójkąt, a każdy trójkąt musi być między braćmi. Kiedyś Stefan nabijał się z Michaelsonów że obaj kochali się w Tatii. I kto to mówi? Salvatorowie mają taką samą klątwę. No ale jakby było mało Tatii to teraz kolejna laska. Jak już gdzieś wspomniałam oni muszą być gratis. Bierzesz jednego, dostajesz drugiego. Innej opcji nie widzę.

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

:(((((
No byli... póki ich nie zepsuli...
Chcę piątkę! :(

Slutty_Pumpkin

Nie dostaniesz :P

ocenił(a) serial na 1
immortal13

:(
Nie to nie...

Slutty_Pumpkin

Nie mam litości!!

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Phi... nie potrzebuję litości :P

Slutty_Pumpkin

Tylko mi tu nie "phi'chaj" :P

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Nie dostałam piątki to będę phi'chała do woli :D

Slutty_Pumpkin

Sprzeciwiasz się??

ocenił(a) serial na 1
immortal13

A tak!

phi phi phi phi
phi phi phi
phi phi
phi
(...)

Slutty_Pumpkin

https://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/p480x480/553016_586716924672955_3630 82158_n.jpg

immortal13

Kurde. Nie widać :/

Slutty_Pumpkin

http://fc07.deviantart.net/fs70/f/2012/350/5/d/klaus_4x09_3_by_kwiku001-d5o69jg. gif

ocenił(a) serial na 1
immortal13

http://media.tumblr.com/d14662e928419f234ef065be2170bd12/tumblr_inline_mkfytcF5o Z1qz4rgp.gif

Slutty_Pumpkin

Nie skapituluję.

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Nawet Elijah'a nie jest Ci groźny....?
Jesteś nieustraszona! :D

Slutty_Pumpkin

Do końca zachowam zimną krew :P

immortal13

O kurde, może on właśnie taką lubi :/

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Elijha nie będzie pił twej krwi, bo mi odmawiasz piąteczki... Weźmie tylko serce :D

ocenił(a) serial na 1
immortal13

A oddasz mi piąteczkę? :D

Slutty_Pumpkin

No nie wiem... Nie zasłużyłaś :(

ocenił(a) serial na 1
immortal13

No to Elijah, też nie wie :)

Slutty_Pumpkin

E tam. Nie boję się go. Teraz w Nowym Orleanie siedzi. To daleko ode mnie. Nie znajdzie mnie :P

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Ale Rebeka mu pomoże, ona Katherine w 1 dzień znalazła... Strzeż się zatem!

Slutty_Pumpkin

Bo jej Elena-Mi-Się-Wszystko-Udaje pomagała

ocenił(a) serial na 1
immortal13

No to Elena też pomoże, ona z Eljaszem też zawsze w dobrych relacjach była. Nie schowasz się.

Slutty_Pumpkin

A niech przyjdzie, su*a. Przebiję ją kołkiem chętnie :D

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Z piąteczką czy bez, w tym bym Ci chętnie pomogła :D

Slutty_Pumpkin

I za to masz piąteczkę :)

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Dracula był rycerzem i zbrojnym ramieniem kosciola. Kiedy Turcy zdobyli Konstantynopol - jedną ze stolic chrzescijanstwa - wyruszyl na wyprawę i zostawil swoją ukochaną - Lizawietę. Lizawieta dostala od wrogów swego ukochanego list - jakoby on zginąl na wojnie. Popelnila samobójstwo. Kiedy Dracula wrócil i odkryl prawdę i tak nie mógl zaznac spokoju - bo kler nie chcial pochowac Lizawiety zgodnie z obrządkiem - bo byla samobójczynią - bo "nie zaslugiwala "na taki przywilej. Dracula się wkur.wil i wynal z kaplicy wszystkich księzy, popelnil bluznierstwo - zbeszczescil miejsce swięte - wypil krew na ołtarzu Bozym i tak stal się niesmiertelny. To jakos wplyneło na Lizawietę, która odrodzila się jako Mina w XIX w. Mina mimo ze byla samodzielną jednostą, byla tez silnie polączona ze swoją dawną wersją. Miala zachowane urywki wspomnien i miala od samego początku niezwyklą wieź z Draculą, czyla do niego niesamowity pociąg, ktory wyzwalal w niej dziką naturę - bo sama Mina byla cnotką wiktorianską.

robb264

Fajna historia.
Myślę że sobowtóry z TVD coś z tego mają, jakieś podobieństwo widać.

robb264

ale ta fryzura koszmarna:
http://24.media.tumblr.com/ed8f8937e4bb6895e6224a5ea189c08b/tumblr_mq5ltw30gE1sa 7b2bo1_500.png

wygląda jakby miala garnek na glowie

robb264

Paskudna, nie lubię tej fryzury.

Ale widząc ją, od razu czuję się lepiej, bo sobie myślę "Nawet ja, ze swoimi zniszczonymi włosami, mam lepszą fryzurę od tego czegoś" :D

immortal13

Śmieszne jest to, ze wiele ludzi zachwalalo jej nową fryzurę. No ale moze dla niektorych kazda zmiana jest na plus. :D

Trochę jak z tymi tandetnymi sukniami na studniówkę - dla mnie od 1 spojrzenia to byla tandeta - a np. na vampirediaries dziewczęta byly zachwycone :d

robb264

Mi też się nie podobały. Jeszcze Bonnie jako tako, choć też nie do końca moje klimaty. Ale Reb -wyglądała w niej grubo, Elena - różowa - od razu minus, no i jakaś taka bezkształtna, a Caroline - siatka na ryby.
Ale jeśli chodzi o sukienkę z tego balu u Pierwotnych, to mi się podobała. Nie wiem czy sama bym taką ubrała, ale coś w niej było takiego, że ją lubię.

immortal13

Ta suknia z balu u Pierwotnych jest taka dyskusyjna - z jednej strony byl jakis koncept - nawet nie taki zły fason, dobre zestawienie kolorów - czern/brudne zloto. I w "ruchu" kiecka zle nie wyglądala, ale jak się przyjrzec to byla wykonczona jakimis tandetnymi cekinami, jakies zlote kokardy, zbyt rozdmuchany dól sukienki - tu mogli się bardziej wysilic.

robb264

Aż tak jej się nie przyglądałam.

Teraz spojrzałam na nią, ale nadal wygląda mi całkiem dobrze.

robb264

If Damon/Delena fans admitted damon and delena for what they really are, fans wouldn’t have a problem with them. But that’s obviously not the case. They think we dislike them and Damon/Delena because it’s the competition for Stefan. NO.

You can love any character you want, that’s fine, but at least tell it how it is. You don’t have to like only good characters. You don’t have to justify why you like a character by making up lies about them having good in them. You can like villains. I for one, like Klaus. But i don’t make out like he has good reason for doing what he does and that he’s actually just misunderstood.

Admit that Damon is a selfish, horrible person. Admit he’s a terrible brother. Admit that he was wrong for pursuing his brothers girlfriend. DON’T IGNORE HIS FAULTS AND JUSTIFY HIS ACTIONS. YOU CAN LIKE HIM FOR BEING A DOUCHE. But just don’t make him out to be something he’s not, while insulting Stefan and other characters for the most ridiculous reasons.

Admit delena is dark, admit that it’s abusive, admit that Elena is manipulative and uses him, admit that they’re both selfish in the relationship. Don’t act like they’re some healthy, adult, mature relationship where they’re both equals.

I have no problem with people liking whatever they like. It’s when you try and justify why you like it with made up shit about the ship/character that doesn’t exist. You can admit to liking something that is fuc.ked up.

ocenił(a) serial na 5
robb264

Nic dodać nic ująć!

rose_fw

troszkę musialem usunąc z tego posta bo byl az ...zbyt nacechowany negatywnie... - tutaj umiescilem w trochę w bardziej przystępnej wersji.

rose_fw

a co powiesz o tym :D ?
http://kripusha.tumblr.com/post/55873450110/you-loved-me-once-youll-love-me-agai n

Mam nadzieję ze to jakies proroctwo :D

ocenił(a) serial na 5
robb264

Jak miło się patrzy na te gify *.* :D
Ja nie mam nadziei, ja to wiem! I nie przyjmuję do wiadomości, że może być inaczej xd

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Może masz ochotę przeczytać, wywiad z Ryanem Murphy, o nowym sezonie sporo ważnych informacji i o Lei.

http://fyeahgleeclub.tumblr.com/post/55976197273/glee-boss-ryan-murphy-opens-up- about-cory-monteiths

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

O, dzięki za wklejenie!
Z jednej strony jestem ciekawa jak to poprowadzą, a z drugiej mam trochę obiekcje przed obejrzeniem. Cóż, poczekamy zobaczymy.

robb264

http://www.youtube.com/watch?v=sHpqxTihoTk

robb264

to chyba linki do livestream z comic cona :d

http://tvdcon.tumblr.com/post/55879479605/sdcc-2013-schedule-of-interviews-and