Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122877
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Temat 20 ;)

Poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2273682#topic_2273682

immortal13

Boskie :d

ocenił(a) serial na 8
immortal13

Zakamarki ludzkiego umysłu są zaiste mroczne. Może gdyby bohaterowie TVD byli zapoznani z podstawową wiedzą medyczną ich życiowe losy nie potoczyłyby się tak tragicznie.

Slutty_Pumpkin

http://kissthemgoodbye.net/tvd/albums/season5/promopic/TVD_S05_KISSTHEMGOODBYE_N ET.jpg
plakat - jakosc HQ

Slutty_Pumpkin

“My lips are zipped for the most part, but trust me when I say that “The Vampire Diaries” isn’t experiencing any of those growing pains that most shows experience after high school graduation. And the fourth episode of Season 5 is one of my favorite episodes in the whole series. And Nina Dobrev is going above and beyond this year. I’m sad that I won’t be reviewing the show this year, because it’s going to be an absolute joy to watch. You know, when it’s not an absolute heartbreaking soul-crushing tragedy.” — Carina MacKenzie

Myslalem ze 5x04 to odcinek dla Stefana --- AHHHHHH znowu placz Eleny. Mam w dupie jej cierpienie. Co mnie obchodzi ze ona 'cierpi'. Nie ona jest tu ofiarą - a znowu znajdzie się w centrum uwagi. Moze lepiej pokazac prawdziwie skrzywdzonych - czyli Bonnie i Stefana - a nie tą piz.de, której wszystko podstawia się pod nos i zawsze ma z górki.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Nie wiem co ci zasugerowało płacz Eleny, ale OK :)

Slutty_Pumpkin

bo Carina się zawsze zachwyca Niną - zwlaszcza jak byl odcinek 4x15. I gdzies czytalem spekulację ze w 5x04 Elenka moze byc "devastated". Mam nadzieję ze się mylę. Mam dosc tej placzki - zwlaszcza ze to nie ona jest tutaj pokrzywdzona. Niech idzie budowac swój wizerunek Matki Teresy off screen :d

ocenił(a) serial na 1
robb264

No to tym bardziej własnie moja reakcja była odwrotna :) Chwalić trzeba Ninę, która nie jest znowu jakąś alfą i omegą, ale kogo to obchodzi.
Spoko, nawet jak Stefana wyciągną w 5x04, to 5x05 ma być o Elce i Aaronie... a właściwie wg mnie 5x05 będzie bardziej kluczowe dla Stefana, bo to będzie pierwszy jego odcinek "na powierzchni", a skoro Elena będzie zajęta to raczej nie znajdzie czasu by "opiekować się" Stefanem :D

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Chyba że Stefana nie wyciągną jeszcze w 4x04, a tylko Elka się dowie co się stało... ;/

Slutty_Pumpkin

"No to tym bardziej własnie moja reakcja była odwrotna :) Chwalić trzeba Ninę, która nie jest znowu jakąś alfą i omegą, ale kogo to obchodzi." - troszkę nie rozumiem tego zdania - mozesz inaczej to ując :D ? Ja nie mam absolutnie nic do Niny - i jak zagra jakąs fajną scenę, no to nalezy jej się pochwala. Tyle tylko ze w ostatnim sezonie Carina ją chwalila za material dramatyczny w 4x15 i 4x21. A ja nie chcę placzliwej Eleny, która odwraca uwagę od prawdziwych ofiar. A zazwyczaj do tego to się sprowadza. No chyba ze bedzie jakis cud na niebie i chodzi o Katherine, a nie Elenę.

Tyle ze moze byc tak, ze swięta Elena bedzie chciala wyskoczyc z pomocą, Stefan tę pomoc odrzuci (i to jest super ale...) i wtedy mamy zalamaną Elenkę szukającą pocieszenia u Aarona - biedna sierotka, bo Stefek -niewdzięcznik odrzucił ją... (z dwojga złego to juz wolę to niz gdyby faktycznie zajmowala się Stefanem)

ocenił(a) serial na 1
robb264

Przepraszam, nic dziwnego że nie zrozumiałeś skoro usunęłam jedno zdanie pomiędzy tymi dwoma :D Chodziło o to że skoro Carina chwali tak Dobrev to nie ma dziwota, że teraz też tak było i nie musi tu chodzić wcale o to że to ona będzie w centrum akcji.
Stefana i tak pewnie wyciągną na sam koniec odcinka (o ile w ogóle). Nina gra dwie postacie - może Carinie spodobała się ta róznica w odgrywaniu Kath i Elki. Trudno powiedzieć, więc po co od razu najczarniejszy scenariusz? :D

A ja bym wolała, żeby ją Stefan odrzucił. Niech się do niego nie zbliża.

Slutty_Pumpkin

Chcialbym by Stefek ja odrzucil, ale zeby przy tym Elena zachowala się jak dojrzala kobieta i nie robila z tego tragedii tysiąclecia i zrozumiala ze po tym wszystkim nie jest osobą którą chce on w tej chwili widziec i przebywac.

Nina gra dwie postacie - może Carinie spodobała się ta róznica w odgrywaniu Kath i Elki. --- moze chwali ją za kreację AMARY :d ;p

ocenił(a) serial na 1
robb264

Dojrzała kobieta haha, dojrzałe kobiety zazwyczaj nie grają na dwa fronty.
Scenarzyści na to nie pozwolą, nie oszukujmy się.

Coś czuję że Nina nie uciągnie 3 roli. Chyba że jej nie dadzą dialogu w tym retro. Żeby z tego nie wyszła sAMARA :P

Slutty_Pumpkin

Rola Amary pewnie sprowadzi się do jednego odcinka z retrospekcjami. W sumie jezeli to starozytnosc - to pewnie Amara zbyt duzo nie mówila - miala ladnie wyglądac i byc posluszna. Pewnie bedzie musiala rzucac zalotne spojrzenie by pokazac "connection" miedzy Silasem a nią. Moze jakis sprytny dialog. A moze zrobią ją na podobienstwo Dany z GOT :D? Bedzie potęzna i wladcza.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Oby... Bo co za dużo Niny to nie zdrowo. Zaczyna mnie to już troszkę denerwować, niezależnie od tego kogo gra.
Amara to pewnie taka mimoza typowa.

Slutty_Pumpkin

???? Stefana wyciągną dopiero w 4 odcinku?? Myślałam że najpóźniej w 2. Przecież on jest głównym bohaterem (jednym z 3) i nie będzie go w ogóle tak długo? :/

immortal13

ma miec "podwodny wątek" gdzie pokazą jego chore halucynacje, które namieszają mu w glowie. Patrząc na tytuły pierwszch pięciu odcinków : w 5x02 poznają prawdę o Silasie, w 5x03 historia Silasa z retrospekcjami w stylu 3x08 u Pierwotnych. A 5x04 ma byc bardzo emocjonalnym epizodem pt: "komu bije dzwon" - nawiązanie do powieści Ernesta Hemingwaya. W 5x05 Elena bedąc w głębokiej traumie i "zalobie" pozna Aarona, z którym stworzy jakąs więz "która moze przerodzic się w cos wiecej".

robb264

Hmm.. czyli już w 2 będą wiedzieć ze to Silas i co? chyba nie będzie dalej mieszkał u Salvatorów? Co, oni otworzyli hotel dla bezdomnych wampirów? Damon będzie go tolerował mimo wszystko?
Retrospekcje mogą być fajne. Może się okaże w końcu kim była ta ukochana SIlasa i czy ma to coś wspólnego z Petrovymi...
Aaron i Elena - coś czuję że to będzie bardzo emocjonująca znajomość :/ dobra, sama w to nie wierzę, obaj będą równie nudni aż do porzygania :/ błagam niech on sobie ją weźmie i trzyma gdzieś z dala od Salvatorów

immortal13

Hmm.. czyli już w 2 będą wiedzieć ze to Silas i co? chyba nie będzie dalej mieszkał u Salvatorów? ----- Plecowa powiedziala ze nawet jak prawda wyjdzie na jaw, to nie przeszkodzi to Silasowi w wykorzystywaniu tozsamosci Stefana i siania zamętu.

5x03 - odcinek nazywa się "Grzech pierwotny" - i Silas ma miec sceny z Tessą. Mozliwe ze oni gadając ze soba, bedą wspominac przeszlosc przed tysiącleci. Do tego w obsadzie na imdb Ninę ktos podpiąl pod 3 postacie - Elena/Katherine/AMARA - mozliwe ze to jest ta milosc Silasa. (AMARA po przetumaczeniu oznacza umilowana/ukochana).

Elena niech sobie bedzie z Aaronem - jestem ZA. Tyle ze to pewnie tania drama dla Deleny, gdzie Damon bedzie musial zmierzyc się z zazdroscią o innego faceta.

robb264

No właśnie tej Tessy nie ogarniam. Jak ona mogła bo znać w przeszłości. Już mi to ktoś kiedyś próbował chyba tłumaczyć ale nie rozumiem. Zanim go zmumifikowali zdążył kogoś przemienić? Czyli Tessa nie pochodzi od lini Pierwotnych?

Dawny Damon by mu po prostu wyrwał serce i po sprawie. Ale pewnie teraz by się martwił co na to Elena. Phyy.. who cares?

immortal13

A moze Tessa nie zyla w jego czasach - tylko po prostu jej przodkowie przekazywali jej wiedzę o Silasie z pokolenia na pokolenie? A moze jako czarownica potrafi utrzymac mlodosc przez taki okres czasu?

robb264

Chyba że tak.
Tak długo? Była jedna wiedźma co długo się utrzymywała przy życiu, ta co znała Stefana z 20' ale przez tyle lat to już chyba drobna przesada

ocenił(a) serial na 1
robb264

A co jeśli Tessa to Que.. q...q.. qurwa ta wiedźma od Silasa, a to jest kit grubymi nićmi szyty? :D
Chociaż Ta q-costam się pewnie później pojawi w tym sezonie.

Slutty_Pumpkin

Ale przeciez Qatsiach miala byc po drugiej stronie, bo w finale lowcy mowili ze ich Q przysyla by odebrac lek Silasowi czy cos.

robb264

Łowcy to podstępne kłamliwe żmije, nie wiadomo jak było naprawdę.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Zapomniałam, widocznie wtedy bardziej malowałam paznokcie...

robb264

Ok, zobaczyłam co wstawiłeś na poprzedniej stronie. AMARA Czyli to już pewne że Nina będzie grała ukochaną Silasa :( Wszędzie przodkowie Eleny :/ http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9so2jadoK1revsmeo1_400.gif

ocenił(a) serial na 6
immortal13

Chyba Plecka jej zazdrości i chce ją wykończyć;) Ile tych postaci ma grać ta bidno kobita???

WhiteDemon

Ciekawe jak jej to wyjdzie. Kath a Elena było łatwo bo są zupełnie inne. A ta nowa jak będzie podobna do którejś z nich z charakteru to Nina będzie musiała się trochę wysilić żeby właśnie się odróżnić..

ocenił(a) serial na 6
immortal13

jakoś tego nie widzę:P

WhiteDemon

Będzie tylko w retrospekcjach to może nie będzie jej dużo

immortal13

jest wiele typów osobowosci. Amara moze byc chłodną, posągową pięknoscią, która zawsze ma jakis plan w zanadrzu. Myslę ze beda tez próbowali ją pararelowac z doppelgangerami - więc bedzie pewnie odwazna, waleczna, dzika, wyrywająca się spod konwenasu jak Katherine - a z 2 strony - dziewczęca i delikatna (jak niby portretują Elenę)

robb264

Wiem że dużo. Ale Kath skrajnie różni się od Eleny, więc jest łatwo.

Dobrze że dodałeś "jak niby portretują Elenę" :P

ocenił(a) serial na 1
immortal13

No nie że głupio? I pewnie to będzie teraz podstawa tej epickiej więzi... że niby Silas i "Elena nr.1" są sobie przeznaczeni... to i Elena ze Stefanem też. I w ogóle nikt nie pomyśli, że jest jeszcze Katherine...

Czemu "Elen" jest tyle, a "Stefanów" tylko dwa? Gdyby było ich więcej to mogliby zadowolić więcej kobiet :D

Slutty_Pumpkin

A co? Piszesz się? :D

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Kur.wa, przejrzałaś mnie :P

Slutty_Pumpkin

Dla ciebie
http://25.media.tumblr.com/a38aba618d32e5c64cf68faa2fe17f20/tumblr_mhh14iNFFR1s0 1urto1_500.gif

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Sorry, należę do wymagających http://25.media.tumblr.com/tumblr_lvgmzpoPh71qamybzo1_500.gif

Slutty_Pumpkin

Mmmm...
http://25.media.tumblr.com/612d0d31254107b4b3834e17bd74bdd8/tumblr_ml7fi3Gd4V1ri cjyao1_500.gif

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Awww... lepiej :D

Slutty_Pumpkin

Lubiłam "tego" Stefana, szkoda że był na krótko :(

http://31.media.tumblr.com/32c3ef3c3b92a631130c58234313bf9b/tumblr_mnl57x2NeG1qa cbojo1_500.gif
http://31.media.tumblr.com/tumblr_lzc099EXP21r5xi7to1_r3_250.gif
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m1i3b3iHIk1qf325lo1_500.gif

Nie był Ripperem a był spoko :D

ocenił(a) serial na 1
immortal13

No... fajny wtedy był, a bez uczuć był boski :D
Czasami mi się wydaję, że bez Eleny też by taki własnie był. Przy mnie na pewno :P

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Był był był był - moja wypowiedź mnie załamała :D

Slutty_Pumpkin

Przy tobie byłby boski? Czy przy tobie byłby bez uczuć? :P
Jako Ripper był super, najlepsza wersja Stefana jak dla mnie, ale dużo osób się czepia że wtedy nie był sobą, że te nie był Stefan, ble ble ble itd
No ale był właśnie jeszcze ten Stefan gdzie miał uczucia ale był zaślepiony przez krew (właśnie te parę odcinków w 1 sezonie) i było super.

immortal13

pewnie polubisz Silasa- ma byc zabawnym i wladczym gosciem ;P

robb264

Oby jeszcze bezlitosnym, plisss
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m0j3v44cdK1qh2o7zo1_500.gif

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Sorry, mam dzisiaj problem z polską składnią, już Robb wcześniej zauważył :D

Miałam na myśli że bym z niego tak nie wysysała zajebistości jak Elena :D
Mnie się podobał Stefan z wyłączonymi uczuciami - wtedy regularnie pił krew, był zabawny i przede wszystkim miał Elenę w dupie i mówił jej że jest załosna :)

Slutty_Pumpkin

Czyli był szczery?
O właśnie, przypomniało mi się, o co miałam zapytać:
Czy teraz tj 4 sezon, Stefan pił ludzką krew czy tylko z wiewiórek??

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Nie wiem :)

Slutty_Pumpkin

Robb!!! Znawco Stefana, gdzie jesteś??

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Pewnie łatwiej by było gdybyś to podpięła pod jego wypowiedź, nie moją :P