PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121958
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Piszemy dalej ;)

T:27
Poprzedni temat: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2313349

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Jest tu kto? Co taka cisza? :D

Kejt__

no bo nikt się nie odzywa? :D

A tu takie mialem newsy o Steferine - a akurat Rose i Slutty nie ma :d

ocenił(a) serial na 6
robb264

Ja mam swoją slutty pumpkin na parapecie, HEHEHE. XD

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

A jest :D

rose_fw

Torrey z Carlosem
http://25.media.tumblr.com/d217fc97b64fbd8a7ba1581eb5181c34/tumblr_mvk06oSnlm1so 55buo1_500.jpg
http://25.media.tumblr.com/05f785a220a0993f324727589201ee57/tumblr_mvk06oSnlm1so 55buo2_500.png

związek na calego

ocenił(a) serial na 9
robb264

Nie podoba mi się... zaczynam nie lubić Torrey...

ocenił(a) serial na 4
robb264

Biedny Paul :(

ocenił(a) serial na 9
syllwunia14

Jak po 2 sezonach się podoba? :D

ocenił(a) serial na 4
anulka88

Nic się nie zmieniło :D

syllwunia14

oglądalas odcinek :d ?
jestem ciekaw twojej reakcji na koncową scenę :D

ocenił(a) serial na 4
robb264

Oglądałam :P
Chodzi Ci o Kath zmartwychwstałą po raz enty? Lol masakra, wiem że nie mogą jej uśmiercić ale w takim razie po cholere wciskają ją w takie sceny ;/ Śmieszne... Damon przeszedł sam siebie, nagle się nawrócił i wszystko chce naprawiać, szkoda że po drodze dwa razy zabił swojego brata, MASAKRA

syllwunia14

Chodzilo mi o calą tą ostatnią ohydną scenę. Jak z zimną krwią Damon i Elena patrzyli jak Silas by zabil bezbronną kobietę. Zadnych emocji, zimna krew. Trochę mnie zszokowala Elena - ja wiem ze Kath jej zaszla za skórę, ale jednak to bylo potworne. Zle się czulem po jej obejrzeniu.
A Kath nie tyle ozyla, co po prostu nie umarla.

ocenił(a) serial na 4
robb264

Elena mnie nie zszokowała, widziałam jej minęi to, że chciała coś zrobić, miałam nadzieję że coś powie jakoś pomoże Kath... Za to damon? Zero współczucia, dba tylko o swój własny interes i najważniejsze jest to żeby elenka się na niego nie obraziła, przecież to jest chore. JAK MOŻNA BYĆ TAKIM OKROPNYM EGOISTĄ?

syllwunia14

Akurat ja uwazam ze Elena nie czula nic. Jak Kath blagala Damona o zycie, to miala taką minę jakby modlila się by Damon jednak nie ulegl Katherine. A po calej akcji byla zirytowana ze Kath dalej zyje i powiedziala nawet "no chyba sobie zartujesz?!"

syllwunia14

No i Damon - niby tak kochał Kath przez 150 lat, a teraz by ją zabil bez skrupułow. Niech Elka ma się na bacznosci, bo jak Damon się w niej odkocha to nie ma zmiłuj.
Nawet Stefan, który mial powazne powody by nienawidzic Klausa, kiedy stopowal mu serce w 3x21 mial lzy w oczach. A co dopiero mówic o kobiecie którą się niby tak bardzo kochalo.

ocenił(a) serial na 4
robb264

damon zawsze pozostanie damonem ;]

syllwunia14

Torrey ruszyła prędzej do przodu niz Paul - a wszyscy zganiali na niego winę. Dobrze ze znalazl sobie nową laskę. Phoebe to bardzo fajna dziewczyna.

ocenił(a) serial na 4
robb264

Ahh nawet nie chce komentować zachowania Torrey, hmm to jednak Paul jest z Phoebe, słyszałam że to tylko plotki. No nic niech im się wiedzie :)

syllwunia14

nie, to nie plotki. Phoebe jeździ z nim w rózne miejsca, imprezy. Zawsze jego posty na instagramie i twitterze lajkuje - i tak samo Paul. Widac ze są blisko. Zyczę im wszystkiego dobrego, fajni z nich ludzie i niech się im wiedzie.

ocenił(a) serial na 4
robb264

Oby tylko Paul był szczęśliwy, a torrey niech się wypcha :D

ocenił(a) serial na 5
robb264

Wyrwane z kontekstu brzmi wyjątkowo zabawnie :D
"Zawsze jego posty na instagramie i twitterze lajkuje - i tak samo Paul. Widac ze są blisko." xD

rose_fw

Oglądalem odcinek:

skupil się bardziej na akcji i fabule niz romansach - to na plus. Czegos mi jednak brakowalo....

Nadia/Katherine - przewidzialem taki rozwój akcji, ale nie mam nic przeciwko. Chociaz mam nadzieję ze Katherine zbyt się nie rozklei. W tym odcinku nadal byla tym za co ją lubię i mam nadzieję ze tak zostanie.

Elena - nudy, znowu pisze w swoim pamiętniku - a to oznacza ze czuje się samotna (Plec powiedziala w wywiadzie ze Elka przestala regularnie prowadzic pamiętnik we wczesniejszych sezonach bo czula się spełniona bedąc w związku ze Stefanem). Ten Aaron nudny jak flaki z olejem. Zenska wersja Eleny i do tego bez grama charyzmy. To jakas porazka jak zostaną parą, to ja juz chyba wolę Delenę tak szczerze mowiąc. I gdzie się podziala "wspólczująca Katherine z 5x03" Elena, ze teraz stala jak słup soli patrząc jak Damon pozwlala jej umrzec?

Damon - jest mi obojętny tak szczerze, jednak bylo kilka scen, które pokazaly bardzo wyraźnie jakie trawią tę postac problemy. Jest opętany Eleną - Elena, Elena, Elena - wszystko dla Eleny. Nie chce ozywic Bonnie bo ją lubi, a jedynie dlatego ze Elka jest smutna. Stefan dobrze mu powiedział - ze za wszelką cenę chce wpisac się w rolę "idelanego chłopaka". Az do przesady. A scena jak chcial poswiecic Kath to juz w ogóle. Jakis romantyczny fan DE by uznal ten gest za wyraz milosci do Eleny i obojetnosc wobec Kat, dla mnie jednak pokzazlo to tylko ze jedyną wartoscią jaką się kieruje jest "Elena", by sprzedal duszę diablu by dogodzic Elenie. Trochę to creeepy.

Stefan - bylo go malo, ale mial ok sceny. Nie plakal po kątach, mówil co mysli, ładnie odplacił Damonowi, podobaly mi się sceny z Tessą.
Bedąc przy Tessie - dalej jest zalosnie zakochana w Silasie i ma slabosc do Stefana. Bardzo to widoczne. W sumie nawet urocze. :d Jak Stefan nie moze byc z Kath, to niech bedzie z Tessą - trochę im shipuje :d

Caroline/Forwood - na to rozstanie zanosilo się od dawna. Ich związek nie ma substancji. Sex i sex, zero komunukacji. Tyler pojawia się i znika. Nie zalezy mi na jego postaci. Nie wiem jaką on moze miec teraz rolę w serialu. A jako ze jest spoiler ze jedna z postaci z TVD ma isc na crossover i ze nie bedzie to Caroline - widzę wyraźnie ze bedzie to Tyler.

Profesorek - dziwny z niego gosciu, trochę creepy. No zobaczymy. Trochę jestem bardziej zainteresowany tym wątkiem niz wczesniej.

Bonnie -zalosne jest to ze powiedziala, ze ozywila Jeremiego by Elena miala latwiej w zyciu. Albo niech ją ozywią albo niech zniknie z ekranu, to bolesne widziec co z nią robią.

ocenił(a) serial na 2
robb264

Te poboczne wątki mi się w ogóle nie podobają w serialu... Jakoś mnie drażnią, a teraz jak pojawiła się żeńska wersja Eleny to już w ogóle... Wyobrażacie sobie, że teraz zamiast jednej Eleny na ekranie będą dwie? Już widziałam jak Elka patrzy na tą swoją męską wersję, już jej się oczy świeciły jak tylko usłyszała, że on też nie ma nikogo, bo wszyscy pomarli... Ech...

Nadia/Kath - wiedziałam, że to się stanie... Czekam tylko aż zamiast po imieniu Nadia będzie wołać do Kath "Mamo!". Chyba nie jestem zwolennikiem tego wątku.

Forwood - no nareszcie koniec! Ten Tyler to taka dupa wołowa, że aż szkoda cokolwiek pisać... Okazuje się, że można być bardziej zawładniętym żądzą zemsty, niż 3-sezonowy Stefan. Dobrze, że znika. Oby nikt o nim więcej nie wspominał.

Delena/Damon - zgadzam się ze wszystkim co napisałeś Rob.

Profesorek/Aaron - to będzie taka sama relacja jak Elena/John? Dobrze zrozumiałam, że Profesorek jest jego opiekunem? Po co znowu ten sam schemat...

Silas - no już się bałam, że znowu go gdzieś zakopią i zostawią i na całe szczęście Kath jest cała!

ojla

* chcialem napisac ze Aaron to męska wersja Gilberówny, :P smiesznie wyszlo.

Mam mieszane uczucia do watku z Nadią. Fajnie ze Kath pokazuje ludzkie emocje, ale boje się ze zrobią z niej cieplą kluchę. I jakos wiedząc ze Kath ma córę w poblizu, jakos mam takie dziwne uczucie ze Kath nie jest juz tą sexi mlodzieńczą laską, tylko starą matroną. Tak jakby posiadanie córki 'dodalo jej lat'.

Aaron to porazka. Wsadzac 2 postacie o kompletnie identycznej osobowosci i zapatrywaniu na zycie w związek(oboje to ofiary losu, a ten Aaron to taki mruk straszny)? Co to jest? Chemii to ja nie widzę zadnej.

Jeszcze ten tekst Eleny z koncówki - *z irytacją* "chyba sobie zartujesz" - kiedy uslyszala ze serce Kath jeszcze bije. Ale Elka się zrobila okrutna i zminokrwista. DE naprawdę jest chyba sobie przeznaczone, tak samo samolubni i beznadziejni.

ocenił(a) serial na 9
robb264

"DE naprawdę jest chyba sobie przeznaczone, tak samo samolubni i beznadziejni." true :D :D :D

ocenił(a) serial na 5
robb264

Zgadzam się ze wszystkim co napisałeś.
Co do Katherine to nadal ją uwielbiam i trochę się zestresowałam końcówką, mimo że wiedziałam, że jej nie uśmiercą. A wątek z Nadią.. jest dokładnie tak jak piszesz, posiadanie córki jakby dodało jej lat. Nie do końca podoba mi się ten wątek..

rose_fw

zobacz opis 5x08 :d bedziesz zadowolona i zdjęcia z 5x08 :D
Stef bedzie miec sceny z Kath :D , a na zdjęciach Jessie + Caro :D

ocenił(a) serial na 5
robb264

Internetowe niebo! :D
Chyba sobie pooglądam Steferinowe filmiki żeby później się jeszcze bardziej cieszyć z ich scen xD
Powstawiam lepsze, niech się wszyscy nakręcą :D

ojla

jest juz nawet zdjecie Eleny i Aarona z 5x08
http://25.media.tumblr.com/aea0bf089b76b43f6a5ce01f71e34b28/tumblr_mvk0lfUr1T1se d6tho1_1280.jpg

LOL Zycie Eleny bez trójkątów nie ma sensu. Stef juz nie chce trójkącika wiec trzeba znajeźć zastępstwo.

ocenił(a) serial na 9
robb264

A co na to Damon? :D

anulka88

W opisie odcinka jest napisane ze w sumie uklada się ok miedzy Elką a Damonem, pomaga jej rozwiklac tajemnicę studencką i pomaga Jessiemu czy cos.

Elenka w 5x08 dopiero odkrywa ze ma wiele wspólnego z Aaronem. To takie 'początki' - na poprzedniej stronie masz link do reszty zdjęc. Jest tam zdjęcie Jessiego i Caro w romantycznym uscisku i ozywiona Bonnie w nower fryzurce :d

ocenił(a) serial na 9
robb264

Niespecjalnie interesują mnie takie spoilery do przodu, bo co to za przyjemność z oglądania później jak się zna opisy, wypowiedzi aktorów, zdjęcia... Czasami chcąc nie chcąc natrafia się, wiadomo, ale specjalnie nie szukam takich informacji :P
Pytanie było bardziej...żartobliwe... :p

ocenił(a) serial na 2
robb264

Wspolczujaca Kath jest ok ale tylko w wyjątkowych momentach, nie chce żeby zrobila sie z niej ciepla klucha, a scenarzyści maja tendencje do zmierzania w tym kierunku i osiągania takich celow (patrz Klaus). Mam wiec nadzieje ze nie spotka jej podobny los, a w relacji z corka (o zgrozo jak to brzmi!) nie będzie odgrywać mamuśki roku, tylko raczej będzie to relacja bardziej przyjacielska, to byliby dla mnie ok (teraz przyszlo mi do glowy, ze Kath moglaby w przyszłości oddac życie za Nadie, co byłoby niejako odkupieniem jej grzechów, w sumie nawet mi to pasuje, byleby nie za szybko :p) hmm albo jak sie jednak nad tym zastanowię to jednak nie chce żeby Kath umarla kiedykolwiek :D niech skonczy ze Stefkiem :D chociaz zastanawiam sie czy ja teraz przypadkiem nie shippuje Stefana i Tessy :D bo Elka to jest dla mnie stracona jak na chwile obecna :D

ojla

Tak myslalem ze Kath moglaby poswiecic dla kogos zycie i to by bylo jej odkupienie. Nawet ladnie to brzmi....Tyle ze ja z nikim wiecej Stefka nie widzę. (chociaz mialem Stefan+Tessa feels w tym odcinku :d). Albo Elka - dziewczyna marnotrwana powróci albo sparują go z Caroline. Nie wiem co dla mnie gorsze.

ocenił(a) serial na 2
robb264

Steroline nie wypali, nie sadze nawet żeby cos wiecej sie dzialo u tej dwójki, pod tym względem jestem optymistka, a przynajmniej sie staram :D

ojla

No na razie te sceny są bardzo platoniczne. Ale cały czas mam lekki lęk. Chociaz ...- Caroline zabawia się z Jessiem w 5x08 na zdjęciu promocyjnym. To chyba jej wątek. Profesorek zrobil z niego zmutowanego wampirka, a teraz Caro się nim zajmie i spróbuje mu pomóc.

ocenił(a) serial na 2
robb264

A o relacji Eleny z Aaronem sie nie wypowiem, bo to sie zanosi na porażkę roku... On moglby sie okazac jej jakims bratem czy cos, bo,para złożona z dwóch Elen to samobój...

rose_fw

kilka rzeczy z tumblr:
http://25.media.tumblr.com/8da245929541281cc7da3ca3f9989208/tumblr_mvl1derrWd1qg 8dzlo1_r1_500.gif
http://robb264.tumblr.com/post/65680566238
http://robb264.tumblr.com/post/65692230525/extremeviki54-a-woman-never-forgets-h er-first

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Pochwalę się :D - a co! :)
Zmieniliśmy auto :D <jupi> :) Ale jeszcze do niedzieli mogę mówić, że mam 2 auta pod domem :D

ocenił(a) serial na 4
anulka88

Gratulacje :D

ocenił(a) serial na 9
syllwunia14

Dzięki :D
Jestem po S02E01 :p

ocenił(a) serial na 4
anulka88

Ja też :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

O markę może nie wypada zapytać :D No ale kolor chyba możesz zdradzić, powszechnie wiadomo, że to niemal najważniejsza kwestia xD

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Dla mnie to jest ważne, żółty bym strasznie chciała :D Ale na razie niestety... :D
Posiadaną do tej pory czy zmienioną? :D
Z granatowego na czerwony :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Oba :D
Dzisiaj odbyłam dyskusję na temat kolorów aut, także mnie to zainteresowało :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Z mercedesa na opla :D hihi :p Ale to byla szybka akcja, trzeba bylo kupic to na co mozna bylo sobie pozwolic a nie na jako takie spelnienie marzenia... :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Strzelam w.... Vectrę! :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Niestety... Mały opel... :/ Corsa... :D :/

ocenił(a) serial na 4
anulka88

czarny najlepszy! :D ewentualnie biały :P

ocenił(a) serial na 9
syllwunia14

Czarny srednio... A bialy na ostatnim miejscu :D