PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121955
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Piszemy dalej ;)

T:27
Poprzedni temat: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2313349

ocenił(a) serial na 5
syllwunia14

Biały nigdy! Mi się osobiście najbardziej ostatnio podobają takie bordowe wpadające w śliwkę xd

rose_fw

Oglądalnosc 2.1 - w poprzednim odcinku byla 2.6
ale akurat mogę to zrozumiec - czy teraz Amerykanie nie obchodzili halloween? Pewnie to głowny powód spadku.

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Dobry wieczór everyone :D
Coś ciekawego słychać? :P

Slutty_Pumpkin

daj reckę :d

ocenił(a) serial na 1
robb264

A tak w ogóle to ani cześć, ani nic tylko "daj reckę" xD

Slutty_Pumpkin

jestem chamem - nie zdązylas zauwazyc :d?

ocenił(a) serial na 1
robb264

Haha, wolę widzieć w ludziach to co dobre, dlatego nazywam to mocno rozwiniętą bezpośredniościom :P

Slutty_Pumpkin

widzalas spoiler Steferine :D ? bo wczoraj was nie bylo jak same slodycze się pojawily :d

ocenił(a) serial na 1
robb264

Nie widziała ani spoilerów, ani odcinka ;/
Recki nie będzie :D

Slutty_Pumpkin

No Damon to przeszedl samego siebie w tym odcinku :d Normalnie szok.
Mozna byc juz spokojnym ze Datherine jest martwe. Martwe doszczętnie.

Ciekawe by byly twe przemyslenia.

ocenił(a) serial na 1
robb264

No właśnie już zdążyłam przeczytać co nieco :D

Moje przemyślenia zawsze są ciekawe także nic dziwnego xDDD

Slutty_Pumpkin

nie no ta ostatnia scena byla ohydna. Jak sie ogląda to jest gorzej niz się czyta.

ocenił(a) serial na 5
robb264

To mnie właśnie bardzo cieszy :D
Niech sobie Damon zostanie sam. Albo lepiej. Idealnie pasuje do Bonnie, będą razem spędzać życie na dogadzaniu Elenie, bo chyba to ich jedyny sens życia (nawet jeśli nie żyją.. w sumie oboje, kind of xd).

rose_fw

+ usmiercili Matherine (Matt + Kath) :d bo Nadia, córka biologiczna Kath, którą teraz Kath traktuje jak córkę, spala z Mattem.
Datherine i Matherine odpadly z zawodów :d

ocenił(a) serial na 5
robb264

Jera z nią chyba nie sparują, nie?
W Steroline jakoś nie wierzę, ostatnio sobie tak wytłumaczyłam, że ich związek przynajmniej na razie nie ma prawa bytu, że byłabym w szoku gdyby jednak się ziściło..
Czyli logicznym jest, że będzie Steferine :D Już się cieszę jak o tym myślę, było warto tyle czasu shipować bez rezultatu xd

Slutty_Pumpkin

THE PARTY'S OVER --- At Whitmore College, Elena (Nina Dobrev) and Caroline (Candice Accola) decide it's time to throw a big party, but their plans are interrupted when Jesse (guest star Kendrick Sampson) suddenly needs Caroline's help. At Elena's request, Damon (Ian Somerhalder) comes up with an effective method to get Wes (guest star Rick Cosnett) to answer his questions. At the party, Elena finds that she and Aaron (guest star Sean Sipos) have a lot in common, and Caroline grows more concerned about Jesse. Meanwhile, Katherine (Nina Dobrev) does a favor for Matt (Zach Roerig) and manages to get through to Stefan (Paul Wesley), who is still struggling to overcome the events of the summer. Finally, Bonnie (Kat Graham) does her best to cope with her new reality, and Damon makes a terrifying discovery about a secret society. Steven R. McQueen also stars. Rob Hardy directed the episode written by Brian Young & Neil Reynolds (#508).

Meanwhile, Katherine manages to get through to Stefan, who is still struggling to overcome the events of the summer.

+ z 4x08
http://25.media.tumblr.com/d0e870dff526264ce839ec31a663d682/tumblr_mvjwoa6gyc1rr 4o07o3_250.png
http://25.media.tumblr.com/fc45e5016ec101a413b8806035a12da2/tumblr_mvjwoa6gyc1rr 4o07o6_250.png

ocenił(a) serial na 1
robb264

Hahaha xD
Jakie zestawienie :D Specjalnie pod moim kątem chyba, szkoda że nie ma na FW narzędzi edycji tekstu, bo byś mi chyba pogrubił ten kluczowy fragment xD

Nie no, fajnie fajnie :D

Slutty_Pumpkin

masz jeszcze to
http://25.media.tumblr.com/aea0bf089b76b43f6a5ce01f71e34b28/tumblr_mvk0lfUr1T1se d6tho1_1280.jpg

ocenił(a) serial na 5
robb264

Matko, "obie Eleny" naraz. It's too much.

Slutty_Pumpkin

jeszcze to z odcinka:
http://25.media.tumblr.com/8da245929541281cc7da3ca3f9989208/tumblr_mvl1derrWd1qg 8dzlo1_r1_500.gif

w kontekscie sytuacji Stef mówiąc to nie wygladal na ch.uja

ocenił(a) serial na 1
robb264

To już widziałam, bo zdążyłam obczaić co jest na poprzedniej stronie :D

No jak mnie nie ma, to tematu za dużo nie przybywa ;/ Masakra, nie mam co czytać teraz nawet xD

Slutty_Pumpkin

“I value my humanity, which is why I let you live. To give you a chance to find whatever shred of humanity that’s buried underneath 500 years of bad behavior.”

Elena

2 episodes later watches as Katherine is dying

*mental eyeroll*

LOL
Myslalem ze z Eleną nie moze byc gorzej, a z kazdym odcinkiem udowadnia ze "elena potrafi"

ocenił(a) serial na 1
robb264

Cała Elena :P

Boje się o Kath...choć wiadomo było przecież że nic jej nie będzie :)

Slutty_Pumpkin

Nie no - to bylo straszne jak blagala o zycie.

Co jest ciekawe. Katherine placi w tym sezonie DOSLOWNIE za kazdy swój grzech. Nawet tą scenę z jaskini z 4x14 sprarelelowali. Nie ma latwo. Jej wątek odkupienia jest duzo lepszy niz to badziewie co dali Damonowi w ciągu ostatnich kilku sezonów. I do tego odkupienie jej nie polega na milosci romantycznej i obsesji na punkcie ukochanego.

robb264

tutaj omawiana scenka
http://www.youtube.com/watch?v=7B5my0FNrRY

ocenił(a) serial na 1
robb264

Scenki nie obejrzę :) To jest jednak Katherine, a nie jakaś Caro, że mogę sobie obejrzeć na wyrywki. Chcę to lepiej poczuć w trakcie odcinka :D

Błagała o życie? Ło kur wa... To się DE popisała ;/

Slutty_Pumpkin

miala łzy w oczach, szarpa się z Damonem, błagala o zycie bo wiedziala ze Silas ją wyssie do czysta. I jak Silas ją zacząl wysysac caly czas byla przytomna i się próbowala wyrwac, patrząc w oczy Damonowi i głównie Elenie. I nic. Oboje stali jak slup soli.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Weź nawet nie pisz ;/
Ale to oznacza jedno...

Scenarzyści chcą, żeby Kath współczuć. Przypomnieli zapewne historię o zabranej córeczce (tak, doczytałam :D zresztą domyślałam się, że tak będzie), no a teraz jeszcze to...

Albo ją odkupią i zabiją. Albo dadzą jednak Steferine :)

Slutty_Pumpkin

Albo ją odkupią i zabiją. Albo dadzą jednak Steferine :)

albo zrobią i jedno i drugie. Dadzą Steferine na calego, gdzie Stef odda jej serce, a zeby prywrócic zjeb.any tójkąt to zabiją Kath w jakis romantyczny sposób na koniec sezonu. (w sumie wolę taką wersję niz zeby Stef porzucił Kath dla tego dna jakim jest Gilbertówna). Elena nagle się obudzi ze cos tam czuje do Stefana i się zacznie na nowo cyrk.

ocenił(a) serial na 1
robb264

W sumie racja, nie chcę żeby Stefan teraz jeszcze zawracał sobie głowę Eleną. Szkoda by mi jednak było stracić Katherine w taki sposób ;/

A ten Aaron? Czytałam, że nie podszedł... Mimoza aż taka?

Slutty_Pumpkin

Beznadzieja jak dla mnie. Przypomnijmy sobie Elenę - mruka z II pol. 3 sezonu. Gada malo, nie ma poczucia humoru, cichy, zamknięty w sobie, gdzie niesie zalobę przez zycie. Nie mają chemii wcale - do tego stopnia ze chyba juz wolę by Delenka sobie byla i byla. Moze się odmieni, ale na razie nie widzę nic szczególnego. Jak Elka/Kath spotykaly Damona lub Stefana, to od razu byl blysk - "to cos". A tutaj nic. Nic. Klucha + Klucha. Jak zaczną biadolic o smierci i się uzalac to chyba rzucę czyms w telewizor.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Nie no :D Nie ma to jak gadki o tym "kto mi tam umarł" i kto ma bardziej przej*bane w życiu xD
To się zawsze sprawdza :D

Pewnie będzie w friend zone, raczej taki przyjaciel który wysłucha i zrozumie, przy czym shipperom z serii "każdy z każdym", też podrzucą jakieś aluzje, że może będzie z tego więcej (chociaż tym ludziom z reguły mało potrzeba do szczęścia :D)

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Jak myślicie, czy Aaron pisze pamiętnik? xD
A może jest zakochany w siostrach i nie wie którą wybrać?
Nic mnie już nie zdziwi ;d

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Nie wkurzajcie mnie nawet. Jak Kath zabiją to ja kończę przygodę z TVD, bo to oznacza tylko jedno, chore SE. Więc po prostu udam, że została ze Stefanem i sobie żyją długo i szczęśliwie xd

ocenił(a) serial na 4
Slutty_Pumpkin

Siema
nudy same ;/

ocenił(a) serial na 1
syllwunia14

Eee na pewno nie tak źle :D

ocenił(a) serial na 4
Slutty_Pumpkin

jest strasznie, nigdzie nie wychodzę bo zimno ale w domu nudno i dupa :D

ocenił(a) serial na 1
syllwunia14

No zimno, prawda, ale i tak nie było dzisiaj źle, bo gorsze Wszystkich Świętych zaliczałam :D
W domu pod kocem całkiem całkiem :D

ocenił(a) serial na 4
Slutty_Pumpkin

Byłam niedawno na cmentarzu i zmarzłam, może dlatego że prawie cały dzień leżałam pod kocem :D

ocenił(a) serial na 1
syllwunia14

No ja też zmarzłam, bo moda była ważniejsza od zdrowego rozsądku - trochę za lekko się ubrałam xD

ocenił(a) serial na 4
Slutty_Pumpkin

skądś to znam :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Jest i Dynia <3

Oglądałaś coś? :>
Ja tylko Hart of Dixie póki co ;p

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

http://display.cuddlycomments.com/1/2363252155c133969f.jpg Robisz konkurencję Marcie :P
"Ja mam swoją slutty pumpkin na parapecie, HEHEHE. XD"
Slutty_Pumpkin jest jedna! Nie wiem co masz na parapecie, ale do pięt mi nie sięga! :D

Nope :D Nic z tego tygodnia, a jeszcze mam tyły z zeszłego i Glee też nic :DDD
Ale filmów parę zobaczyłam w końcu :)

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Hahaha rozumiem, że to odnośnie mojego prosiaczkowatego ryja? :D

No napisałam 'hehehe' w końcu! To się samo przez się wie. :D

A za 6 dni odcinek nowy! Nie zdążysz, łee. :(

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Ach, sama słodycz <3 :D

No mam nadzieję! Bo tak ja królowa jest tylko jedna, taki i Dynia :D

Zdążę. Ja 10 odcinków potrafię zobaczyć jednego dnia, także wystarczy że usiądę i zacznę oglądać :)

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Okej, to jeszcze jest nadzieja :D Ale nie będzie za dużo czasu na traumę po 5x03 :P

Dynia zamiast korony :DDD

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

No właśnie jedynie to mnie martwi ;/

U mnie to chyba Dynia zamiast głowy xD Bo we łbie to mam podobny syf jak tak się zastanowić :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Przeraża mnie taka wizja człowieka z dynią zamiast głowy xD

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

http://fc05.deviantart.net/fs71/f/2012/283/e/8/girl_with_a_pumpkin_head_3_by_pzy chosys-d5hfchh.jpg
http://www.filmweb.pl/film/Dyniog%C5%82owy-1988-34778 (BTW, 56% w moim guście :P)
:D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Aaaa, creepy :D
Zemsta dyni, strach się bać :D

http://www.filmweb.pl/film/Mordercza+opona-2010-564186
<3

47%