Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122874
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pamiętniki+wampirów-2009-502112/discussion/Stefan+S ilas+i+przyjaciele,2325872

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Kejt 8 xD
Czyli nic nowego ;D

ocenił(a) serial na 9
ocenił(a) serial na 9
robb264

Jest ktoś? :D

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Ja jestem ;)

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

;))
Wszystko już nadrobione? :D

ocenił(a) serial na 5
anulka88

A masz na myśli...? :D

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Bieżące seriale, jakieś filmy, książki pokończone... :D

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Jestem brzydko mówiąc w czarnej dupie xd
Znaczy, bieżące seriale ok, tylko TO dalej nie nadrobiłam. Filmów mam w cholerę, ale już nie zacznę, bo zaraz się zmywam. Stoję na drugim sezonie SPN i marnie mi idzie. Przerwałam na przedostatnim QAF i nie pamiętam gdzie anie chce mi się sprawdzać metodą prób i błędów, SFU obejrzałam 2 odcinki i przerwałam.. Książki? Jeszcze gorzej. Dalej czytam Bastion, bo go zaniedbałam, Cabre "Wyznaję" to samo, bo się zajęłam książką Roberta Hare "Psychopaci są wśród nas" w pdf.
Uh, ale masakra xD

A jak u Ciebie? :D

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

O matko... pomieszanie z poplątaniem... :D
To ja wypadam całkiem nieźle :PP Bieżące nadrobione, "Skazany..." S04E06 za mną, więc niedługo kończę i znowu troszkę na filmy przeskoczę, także nadrobię chociaż ciut, ciut... :D jutro zaczynam kolejną książkę :D
Jak "Bastion"? Ile przeczytałaś? :D
A do mnie jutro chyba, albo na dniach przyjedzie "Doktor Sen" i jakaś Sparksa :D :D :D

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Gdzieś w połowie jestem ;d
O, "Doktora Sen" chciałam kupić, ale po tym jak sobie przypomniałam o wszystkich nieprzeczytanych książkach cierpliwie czekających na mnie na półkach w domu, uznałam że kupię jak przeczytam te które już mam xD (tak, to z pewnością zakupo-książko-holizm

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Ooo... to i tak nieźle jak na takie opasłe tomisko i Twój grafik :D
Ja akurat miałam okazję, znajomy jechał do Polski i złożyłam zamówienie :D
Ja muszę co jakiś czas kupić jakąś... :D Po prostu muszę, to nic, że mam dużo nieprzeczytanych, ale książek nigdy dość u mnie :D Wszystkie na pewno zostaną przeczytane :D

ocenił(a) serial na 5
anulka88

O, to dobrze, że masz tak samo xD

Dobra, idę spać, papapa :*

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

:D
Dobranoc :*

ocenił(a) serial na 4
anulka88

Co po Skazanym? :P

ocenił(a) serial na 9
syllwunia14

http://www.filmweb.pl/serial/Wszystko+przed+nami-2012-660072 :D Taki szybki serial i w Lublinie kręcony :D 5 lat tam studiowałam, fajnie będzie zobaczyć miasto na ekranie, bo wszystkie nasze seriale to głównie Warszawa ewentualnie jakiś Poznań, Katowice, Kraków a wschód jak zawsze wszędzie pomijany... :p

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Oj przepraszam bardzo... "Komisarz Alex" kręcony jest w Łodzi xDDDDD

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

No OK... Ale to też już centrum... :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Teraz promują wschód, spoko ;D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

A ten serial co chcesz oglądać to masakra jak dla mnie ;D I miasta chyba aż tak dużo nie pokazywali z tego co pamiętam ;D Z koleżanką "oglądałam" w zeszłym roku jak jeszcze miałam telewizor ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Czemu masakra?? :D
Szybko zaliczę :p

ocenił(a) serial na 1
anulka88

A bo pamiętam, że strasznie hejtowałam bohaterów ;D
Ten prawnik głupek, kelnerzyna Wojtuś... No i Agatka, wielka mi modelka... oj tej to nie znosiłam.

Jak coś to możesz mi zdać relację kogo lubisz, bo mniej więcej pamiętam i trochę tych odcinków "jednym okiem" obejrzałam :))

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Haha :p Ocena jak na polski serial może być nawet :)
OK, jeszcze będę pisać jak będę się zabierać :p

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No bo w porównaniu z czymś tak niezmiernie głupim jak "Galeria" czy "Blondynka" xDD To świetny serial był ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

No zobaczę, to już niedługo w sumie :D

ocenił(a) serial na 9
syllwunia14

Jak coś to na forum "Skazanego..." piszę opinie co jakiś czas :D

robb264

na stronie imdb
http://www.imdb.com/title/tt3244044/

wg niej 100 odcinek nazywa się "500 Years of Solitude" - czyli zgodnie z prawdą bedzie on o Katherine

i jako guest stars mają się pojawic: Rebeka, Elijah, Klaus. Matko, niech oni sobie oszczędzą Elijaha, więcej tych smętów o Kalijah nie zniosę. No chyba ze raz na zawsze ukrócą to wszystko i powiedzą ze ona nigdy nie kochala Elijaha.

ocenił(a) serial na 4
robb264

Kejt Ania Rose, odpowiedziałam Wam na 12 :P

ocenił(a) serial na 9
robb264

http://www.wykop.pl/ramka/1748296/niewyobrazalna-masakra-ptakow-migrujacych-w-li banie/ masakra... :/

ocenił(a) serial na 9
robb264

http://www.youtube.com/watch?v=p2ke9SgswoI :))

ocenił(a) serial na 6
robb264

http://www.youtube.com/watch?v=l-1xwQ7MBOs r.i.p Elena :/

Kejt__

widzialem to wczoraj :d

Elka jest juz stracona. Tylko taka jej wersja pasuje do Damona i tylko taka jej wersja nie pasuje do Stefana. A jezeli by scenarzysci przyznali ze się stoczyla, to pokazaloby to zlym swietle Damona. Niby Caroline gada, ale w taki sposób to argumentuje ze splywa to jak po kaczce.

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Uh. Smutno mi teraz...
Tak lubiłam Elkę... :(
Najgorsze co mogli zrobić z tą postacią to zmienić ją w wampira i związać z Damonem.
Cóż, Elena zmarła dla mnie na tamtym moście, gdzie może powinna "definitywnie umrzeć".

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Pomyśleć jak kiedyś Elena była na podium ulubionych postaci...

ocenił(a) serial na 5
anulka88

No obejrzyj sobie 1-2 sezony. Strasznie ją tam lubiłam.. a teraz jak ją widzę to mnie szlak trafia. Nawet wygląda dużo gorzej. Pomyśleć, że nie doceniałam jej długich prostych włosów...

Kejt__

Kurna, ładny filmik. Idealnie pokazuję tę zmianę Eleny, smutne to trochę.

ocenił(a) serial na 5
robb264

http://teenwolfmixtapes.tumblr.com/post/67998998346/tvd-5x08-dead-man-on-campus- photo-recap - 5x08 recap jakby ktoś nie widział ;)

ocenił(a) serial na 5
robb264

http://teenwolfmixtapes.tumblr.com/post/67802012168/vampire-diaries-5x08-dead-ma n-on-campus - crack/recap ;)

ocenił(a) serial na 1
robb264

....................ŚNIEG
....................N
.....................I
....................E
..........ŚNIEG
..........N
...........I
..........E
ŚNIEG

ocenił(a) serial na 4
Slutty_Pumpkin

A U MNIE
...........I
..........E

ahahahhahahahahahhahahahahhaa <szyderczy śmiech>

ocenił(a) serial na 1
syllwunia14

........U
........W
.........I
........E
........L
........B
.........I
......JA
........M....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

<cieszy się jak małe dziecko>

Slutty_Pumpkin

Zazdroszczę :(

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

..................................................DZIĘKI
..................................................Z
..................................................I
..................................................Ę
..................................................K
......................................DZIĘKI
......................................Z
......................................I
......................................Ę
......................................K
..........................DZIĘKI
..........................Z
..........................I
..........................Ę
..........................K
..............DZIĘKI
............Z
............I
............Ę
............K
DZIĘKI

*nie mam okna :(

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Nie załapałam z tym oknem... :((

To jak na fejsie?
"Ale gorąco" ------> "Dzięki, nie mam termometru" ;D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Nie, serio. Zamurowali mi i nie mogę zobaczyć śniegu ;(

Swoją drogą: dlaczego Elka zabiła Jessi'ego (pomińmy, że jest wredną Damonową suką)? Przecież Damon by od tego nie umarł. Przynajmniej nie na długo. Mogła też skręcić Jessi'emu kark, oderwałoby go to od Demona, ale nie zabiło "definitywnie". Mogłaby przecież w ramach dobroci serca (oh, wait.. to wszystko kłamstwa? Elena jednak nie jest Matką Teresą?) dawać mu trochę swojej krwi, skoro to wampirzej potrzebuje.

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

A u Ciebie też pada? Może nie pada... Przez okno też nie widzę, bo mam cały czas zasłonięte xD, ale jak z uczelni teraz wracałam, to aż przeszłam się dłuższą drogą &lt;3

Nie zgodzę się - Profesorek sam powiedział, że Jessie jest silniejszy od Damona... Prawda jest taka, że Elena ratowała swojego chłopaka. Jasne - zareagowała impulsywnie i pod wpływem emocji, ale nie dziwię się. Też bym za wszelką cenę ratowała kogoś kogo kocham kosztem przypadkowej osoby z którą ze 2 razy może porozmawiałam. Taka prawda.
Argument Caro też był z dupy - "stara Elena dałaby mu szansę" mówi to dziewczyna, która zaje.bała 12 czarownic, żeby uratować przyjaciółkę ;D
No sorry... scenarzyści w ogóle nie myślą jak to piszą.

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Ok, silniejszy, z tym nie polemizuje. Ale to nie zmienia faktu, że Damon nie umarłby od tego (boże, nie wiem jak to ubrać w słowa, ,mam nadzieję, że rozumiesz co mam na myśli xd). Ratowanie chłopaka jest jak najbardziej normalne, ale naprawdę wystarczyło "tymczasowe zabicie". Mogła skręcić mu kark. Wiem, że Jesse był silniejszy od Eleny, ale skoro był zajęty Damonem to Elena miała pole do popisu. Pamiętasz Elkę z pierwszego i drugiego sezonu? Nie wierzę, że by zabiła i że by to tak po niej spłynęło. Podobnie jak patrzenie na umierającą Katherine itd. Caro miała rację mówiąc to co powiedziała, mimo że sama jest hipokrytką. Cóż, myślę że ma do tego prawo w przypadku Damona i Deleny (chyba wiesz dlaczego).
A że scenarzyści nie wyślą gdy to piszą to już osobna kwestia..

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Jasne, nie to że Elena się nie zmieniła - ja się zgadzam ;D
Tak tylko chciałam wypunktować jak bardzo nie cierpię Blondi, bo dawno tego nie robiłam ;D
(Caro też nie musiała od razu przebijać tej czarownicy kołkiem - może wystarczyłoby ją uderzyć, żeby straciła przytomność? ;D) Dlatego też nie przyjmuje do wiadomości tego argumentu, bo dla mnie każdy wypowiedziany z ust Caroline się po prostu nie liczy - już tak mam niestety ;)

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Caro też mnie wkurvvia strasznie, po prostu jeżeli chodzi o DE to mówi to co ja myślę (no, może troszeczkę ocenzurowana wersja xD) i w tym się z nią zgadzam. Natomiast jak zaczyna swoje "roommate, ball, dress" to mnie szlag trafia. Jeszcze ta jej fryzura.. ugh. Ostatnio najlepiej chyba wygląda Bon Bon.

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

No Bon Bon jest sexy - normalnie zrobiłabym sobie taki fryz, ale szkoda mi jednak tak bardzo włosy ścinać ;((

Spoko, ja przywykłam już trochę do hejtu na DE ;D Mam to na co dzień. Mimo wszystko gdzieś tam ich jeszcze bronię, bo ciężko mi się pogodzić z tym, że tak to teraz wygląda po tym build upie jaki mieli ;///

Slutty_Pumpkin

no ale bez kitu - nawet jakiegos 'cukierka' nie dzadzą Delenowcom? Jakies prostej scenki gdzie jest ladnie zmontowany pocalunek by mogli sobie powzdychac? Oni mają zero romantycznych interakcji -nie ma się nawet czego zlapac.