PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121941
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T: 56

Poprzedni (55): http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele+%3A%29,2766851

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Musiałam się komuś pożalić :/

ocenił(a) serial na 6
anulka88

rekomendacje

http://www.filmweb.pl/film/Mustang-2015-742573 81% dwoje znajomych dało po 8
http://www.filmweb.pl/serial/Ekipa-2004-110259 81%
http://www.filmweb.pl/serial/Nocny+recepcjonista-2016-726905 81% oceny 7 i 9

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

80%
75%
75% 1 chce zobaczyć
Tom i Hugh, sama myślę czy nie chcę :P

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

58%
63%
znowu nie mam procentow... ale mam zaznaczony :)

ocenił(a) serial na 9
anulka88

http://trendysachen.com/collections/katzen/products/uberdietas z wyploszkiem :D
http://trendysachen.com/collections/katzen/products/neuekgel potrzebuje nowego :D <3

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Torebka śmieszna :D portfel w tej jasnej wersji też całkiem fajny ;D

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Jest identyczna jak moja tylko inny kotek po prostu, ale tez ladna :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Nadal Twoja mi się najbardziej podoba :D
Trochę za duży jak dla mnie :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ja co prawda kasiasta tez nie jestem, ze az tyle miejsca potrzebuje :D Ale teraz bardziej mi sie takie duze podobaja, kiedys jak najmniejsze a teraz moga byc takie duze, aktualnie mam taki klasyczny rozmiar.

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Ja lubię takie na długość banknotu po prostu i taki teraz mam :) ale czarny, a mogłabym mieć jeszcze jakiś weselszy w jakiś wzór właśnie, na lato.

Aa trafiły mi się w ogóle dzisiaj czarne sandałki jednak... I już mam czarne sandałki :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ja nadal nie mam... :( :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

I chyba dzisiaj widziałam te Twoje okulary z tymi 3 cyrkoniami, panterkowe na żywo, ale nie przymierzyłam w końcu.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ooo :-) :-) :-)

ocenił(a) serial na 9
anulka88

Zeby nie bylo, ale tylko seriale, bo filmow nie mam nowych :D
http://www.filmweb.pl/serial/Moja+nadzieja-2015-747572 85% (to juz tez wklejalam zreszta...)
http://www.filmweb.pl/serial/Wentworth.+Wi%C4%99zienie+dla+kobiet-2013-670340 83%
http://www.filmweb.pl/serial/Sezon+na+mi%C5%82o%C5%9B%C4%87-2014-724152 82% (tureckich mam kilka w rekomendacjach, podobnie meksykanskich/argentynskich itp. :D)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

64%
75% 1 zaznaczył
61%

Nie taka tragedia, ja mam Twoje chyba wyżej "procentowane" :)
A Ty to od asystenta dostałaś z powiadomienia czy wklejasz z tej strony z rekomendacjami? :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Zauwazylam :D
Z rekomendacji, w asystencie nie mam, mam tylko emisje kino/tv i newsy.

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Ojej, to ja ciągle od asystenta dostaję. Tam rzadko już zaglądam.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Mi w asystencie ze 3-4 razy od pojawienia sie asystenta wyskoczyly :O
To ja ciagle wlasnie w rekomendacje patrze :D

ocenił(a) serial na 1
ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

"Obecnosc 2" jest na razie wersja cam, do tego po hiszpansku :D Nawet nie wiedzialam, ze w Hiszpanii maja tak samo glupio jak w Niemczech - dubbing :O Jednak narzekamy na ten lektor a mogloby byc gorzej :D chyba trzeba docenic :PP

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No dubbing jest kicha jednak :D Tym bardziej, że przez takie coś osoby które znają angielski są pokrzywdzone, bo wolałyby obejrzeć normalnie oryginał.

Jestem zaproszona do kina w piątek :)

Piekę znów te koperty z ciasta francuskiego, a wcześniej ciasto.
Kakaowy biszkopt, krem truskawkowy i śmietankowy. Czekolada i truskawki.
http://i.imgur.com/D008ZzM.jpg

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Nie wiem kto to pierwszy wymyslil z tym dubbingiem :D

Ciekawe czy obejrze szybciej :D

Ja w poniedzialek bede zmuszona isc sama do sklepu, bo drozdze mam tylko na jutro jeszcze a i goscia mamy miec w poniedzialek i postanowilam upiec ciasto ucierane z... jakims owocem, ale chyba postawie na rabarar zgodnie z przepisem poki co, poki jest sezon i brakuje mi wlasnie tylko owocow, bo reszte skladnikow mam, proste sie wydaje :) Tylko nie mam odpowiedniej formy, bede musiala w tortownicy a objetosciowo wychodzi, ze jest mniejsza, 0,7 skladnikow musze wziac :D :D :D Oblicze sobie :D

Ladne ciacho :) Ja wlasnie kurcze musze troche owocowych ciast porobic i poznajdywac jakies smaczne :))

Nie zrobilam zdjecia bananowca jednak, bo nie wygladal ladnie w srodku, jednak to maslo bardzo sie odznaczalo... W Polsce kupie sobie roslinne i po powrocie specjalnie zrobie jeszcze raz i sprawdze jak roslinne "bedzie sie zachowywalo" :D Moze zrobisz ze mna wtedy?? :D

W ogole zgubilam moja liste ciast... Caly czas lezala sobie na parapecie i wlasnie ze 2 dni temu chcialam wybrac kolejne ciasto i nie ma... Obszukalam wszedzie, odsunelam kanape, bo moze kot zrzucil i wepchnal pod, ale nie ma, pozagladalam gdzie by mogla sie wsunac no i nie ma, wsiakla, bardzo dziwne... Zrobilam nowa z pamieci, nie spisalam wszystkich, ale czekoladowy tort z ananasem, jaglane i KC jest :D Kilka takich co mi siedzialy w glowie przypomnialam sobie, wiekszosc i tak byla kotletowa, 3 tylko spoza i te zapamietalam akurat, reszta moze sie przypomni albo wyjdzie "po latach" :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No ciekawe :)

Albo nie zmieniaj proporcji i po prostu wyjdzie trochę wyższe. Tak też można.
No to fajnie :) Ja widziałam gdzieś ostatnio to rabarbarowe, ale nie mam weny jakoś na te owocowe póki co.

Może :P

Może za okno wypadło?
Przypominałam wczoraj Martusi o Rudzielcu :) Jest szansa, że wstawi ten przepis :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Tylko, zeby po zrobieniu nie wyszlo mi rowne z blacha, bo ono przeciez rosnie, zeby za forme mi nie wyroslo i nie wypadlo :D Zreszta takie wyzsze to grubsze, taki kloc, tez nie wiadomo jak sie bedzie dopiekal w srodku :PP

Ja wlasnie o tym rabarbarowym mysle co jakis czas i teraz juz czas w koncu. A no i nie dopisalam - bede zmuszona isc do sklepu to postaram sie tez pamietac, zeby sprawdzic to ciasto francuskie i rzeczy od Kindera :D Jak poznajduje to kupie :)

No przeciez to bananowe, bez piekarnika, musisz zrobic, tym bardziej, ze masz mala foremke to akurat na sprobowanie :))

No jak za okno? :D Nie no, niemozliwe :PP

Ooo :D Wpisze tez od razu sobie na liste, bo nie pamietam czy mialam go na starej czy nie, a tak Marte mozna scigac :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No tak, to zależy od ciasta, ale w takim biszkopcie to autentycznie tylko na wysokość wpłynie :)

Ja te Kinder kanapki przetestuje, te z lodówki :)
Co następne bierzemy na tapetę? Zrobimy klub recenzenta słodyczy :D

No nie wiem jak :D Może kot wyrzucił :) Albo pod jakaś ulotką jest...

Pewnie po weekendzie wstawi :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Wole sobie obliczyc :D Wiesz, ja :D
Po urlopie bede musiala zaczac kupowac jakies foremki, na pewno musze jakas taka srednia kupic bo mam malutka i ogromna :D I nie bede musiala przeliczac :D :PP

Hmmm... Aktualnie jem podrobki emememsow :D Zostalo 6 kulek, chyba bez sensu zostawic? :D Zjem.

Nie mam pojecia... :/ A moze kiedys sie znajdzie :D

Zobaczymy :))

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Tak, wiem :D
Ja też powoli sobie dokupię. Tę prostokątną do rolady chociażby.

Totalnie bez sensu! Zjedz, naturalnie :D
Ja 3 kawałek ciasta. Wstydzę się trochę :D

Pewnie tak :)

Jak coś to będę ją o to zagadywać. Sama jestem ciekawa tego ciasta :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Jakis taki prostokat wlasnie, jakis kwadrat, jakis smieszny/fajny ksztalt tez bym chcial i kokilki tez obowiazkowo.

Juz w brzuszku :D Tez mi wstyd... Wiesz, ze caly tydzien nie cwiczylam i nie ogladalam serialu?? :(( Jakas taka niemoc, ale od poniedzialku wracam.

A co mozesz powiedziec o oleju sezamowym?? Bo tez mam :D I tak sprawdze, ale chce sprawdzic tez Twoja wiedze :D :D :D Tylko bez wujka odpowiadaj :D :PP

Ja tez, nazwa swietna :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Kokilki? Jezu nie wiedziałam, że to się tak nazywa :D

Czasem potrzebna jest przerwa :)

Wiem, że istnieje :D Obstawiałabym średnią :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ale wiesz co to? :D Ja w sumie calkiem niedawno dowiedzialam sie o istnieniu, tzn. niby nie zaskoczylo mnie to bardzo jak jakis wynalazek, ale fajna sprawa, jakies ladne od razu kupic, ze wzorkami lub kolorowe :)
Mam ochote na jakis taki deser z jeszcze plynna czekolada w srodku, w tym idealnie zrobic :D

Naprawde mam wyrzuty sumienia troche i boje sie, zeby mi zakwasy nie wrocily... Przyszly tydzien tez ciezki bede miala, wtorek i czwartek rano do pracy ide, plus moj weekend, plus cwiczenia po pracy i ugotowac obiad, uhhh... dam rade :D

Nie wiem, ale nie chce mi sie teraz sprawdzic :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Ja to dosyć często widzę, ale nie zastanawiałam się nad nazwą po prostu ;)
Właśnie ostatnio z gazety mam taki przepis, ale tam były w przezroczystych, a z kolei w tym takie mini serniczki :)

No pewnie, że dasz :)

Sprawdziłam, średnia. Dobrze mi się kojarzył :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Musze tez kupic trzepaczke :D Bo nie mam :D I koniecznie taka dluga do kremow + szpryca jakas plus taka silikonowa lopatka do wyrabiania/wygarniania itp. :D Koniec walki z nozem i lyzkami :D

Czyli jeszcze nie moj level :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

To mam na liście :P

Nie no, możesz spróbować, nie ma co się tak sugerować :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

:))
Wole pewne rzeczy i sprawdzone :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No ale to samemu trzeba sprawdzać, każdy Ci to powie :D Z włosami tak już jest, że są dziewczyny które przy wysokiej używają kokosowego.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Niby tak, ale moje wlosy i tak byly czerwonym alarmem, wole nie eksperymentowac i pomalu, sprawdzonymi kroczkami sobie isc :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

To lniany ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

W poniedzialek juz olej :D
Na razie wyprobowalam troche masek, starczy.

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Cieszę się :)

ocenił(a) serial na 6
anulka88

64%
72% + 1 chce zobaczyć w sumie może zaznaczę :P
62%

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

:-) do "zobaczę kiedyś", czyli "nigdy" :D :PP

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Nie chcę nic mówić, ale Kejt się prędzej wyrobi z tym co ma zaznaczone niż niektórzy tutaj :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Dziękuję za Twą wiarę we mnie, aż jakiś film włączę!!

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

A proszę bardzo :)
Może też włączę aż :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Wybrałam trochę inny gatunek xD

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

:D :D :D
Ja w siebie tez wierze :D :PP

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Liczę, że do końca życia zdążę xD Od czego jest emerytura xD

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Do umierania zaraz po przejściu :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ja tez :D :D :D

ocenił(a) serial na 9
anulka88

To mialo byc odpoweidz do Kejt, czemu podpielo do Ciebie??