♥♥♥ Temat 50 ♥♥♥
Poprzedni (49): http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele,2487765
Kto przemienił laskę Stefana w wampira? Enzo. Z kim Enzo przyjechał do Stefana? Z Caroline... :) Enzo i Caroline byli takimi best friendami, więc niech teraz Caroline sprząta pier dolnik, który tamten zrobił :)
Bo ta laska jest zepsuta. Stefan powiedział jej, że jest wampirem... A ta do niego, że on skłamał o tym kim jest, lol. Po za tym Caroline chciała dla niej jak najlepiej a ta skręciła jej kark bo sama wie co jest dla niej najlepsze, i jak na tym wyszła? Dobre, że ten łowca ją zgarnął. Mam nadzieję, że ją zabije.
Stefan mówił tak o Damonie przez 4 sezony :) W piątym sezonie bardzo się do siebie zbliżyli i Stefan chciał dla niego jak najlepiej....
Tyle że ja, gdyby mój przyjaciel ignorował mnie kilka miesięcy, to też bym pewnie po jakimś czasie wsiadła w auto i pojechała na drugi koniec kraju, choćby tylko po to żeby sprawdzić co się z nim dzieje. Nawet gdyby on nie chciał... Bo od tego są przyjaciele. I gdybym zobaczyła, że sobie zaczął "nowe życie" i nawet nie raczył mnie o tym poinformować, to byłoby mi cholernie przykro.
"niech teraz Caroline sprząta pier dolnik, który tamten zrobił :)"
Ale to była rzekomo jego dziewczyna! Więc chcąc nie chcąc powinien czuć się za nią odpowiedzialny. Odcinek wcześniej narzekał, że mu Enzo zabił "dziewczynę". Dziewczyna ożyła, a ten ma ją w dupie i znów ucieka. Nie no, postawa godna prawdziwego faceta.
I właśnie za taką bezradność, niezdecydowanie i stawianie się ciągle w pozycji ofiary bardzo mnie drażnił Stefan. I już zawsze będę mieć jakieś "ale" w przypadku jego postaci.
Czy zatem nie czyni to ze Stefana hipokryty? On potrzebuje Damona, bo potrzebuje kogoś na kogo może przerzucić odpowiedzialność za to, że mu się w życiu nie układa. Ewentualnie jest kretynem, bo pozwala się krzywdzić i tęskni za kimś kto jest dla niego zły. Nie ogarniam.
+ laska Stefana jest nowym wampirem także nic dziwnego że nie ogarnia i targają nią emocje.
Z tego co pamiętam Caro sama taka opanowana nie była jak ją przemienili, a teraz wszyscy robią z nią eksperta od wampiryzmu.
I nie zgadzam się z tym, że "zasłużyła" na śmierć. A co ona takiego zrobiła? Nie prosiła się o to żeby zostać wampirem. Stefan ją okłamywał, traktował jako odskocznię na parę miesięcy życia podczas gdy dla niej to mogło być prawdziwe uczucie.
Tak się nie robi.
Ale może już o tym nie piszmy, bo właściwie nie ma to większego sensu zważywszy że masz Paula na avatarze :)
Zresztą, pisząc cokolwiek na temat Stefana w tym wątku czuję się zwykle jakbym gadała do ściany :D
Naprawdę, chciałabym Ci odpowiedzieć, żeby pokazać Ci, że uważam iż nie masz racji, ale po pierwsze wiem co to może spowodować (niekończącą się wymianę postów, która i tak nic nie przyniesie) a po drugie już dawno temu obiecałam sobie, że nie będę narzucać komuś swojego zdania co do Stefana. Ja wiem co ja o nim myślę, a co czują inni to ich sprawa :P
Hah, ta sesja z Paulem jest jedną z moich ulubionych :D
Ale w końcu dziś Halloween, zaraz zmienię avek :D
To i tak nie miałoby sensu, bo jestem z tych którzy nie zmieniają zdania choćby nie wiem co :D
Avek <3
Już czas.... http://www.lovethispic.com/uploaded_images/thumbs/38406-Trick-Or-Treat.gif :D
Och, niedobrze mi teraz trochę, bo to już rok minął znowu xD
Poza tym Sylwia ma avatar zmieniony :)
Sama nie wiem, chyba po to żeby się podobijać jeszcze :D
W Halloween nas tu nie było :) Z dzień albo 2 dni przed tu siedziałyśmy i avatary zmieniałyśmy :D
Musiała posprawdzać :D No faktycznie, pewnie imprezowałam, a teraz lvl 22 i już w domu kisnę.
Zagadałam się z Dynią w komentarzach zamiast tutaj xD
Zgadzam się, bardzo dobry :D Nie widziałam wcześniej, że zmieniłaś :D
Super, a ja tu sama :(
Znowu zmieniłam, ale to specjalnie dla Dyni :D
DYNIA PATRZ, podoba się? :D
Teraz już zawsze jak zobaczę jego zdjęcie albo gifa będę myśleć o Tobie xD
O matko.... dzięki :D :*
Strasznie tej Dyni ze zdjęcia zazdroszczę :D Chociaż jak tak na nią popatrzę, to muszę przyznać, że jesteśmy bardzo podobne xD
Haha :D
I jak? :D 4 sezon ratuje tylko storyline :D Ale brak Allison i Isaaca widać niestety :(
Na razie trudno powiedzieć, ale miło znów popatrzeć na uśmiechniętego Stilesa :D Nie mogłam patrzeć jak on tak cierpi :(
Za dużo dziewczyn się zrobiło :D Malia, Lydia, Kira... Lydię zdążyłam już polubić ale Malia i Kira... hmmm :D Pewnie z nowymi facetami nie miałabym takiego problemu xD
A jest już Liam? :D Pewnie nie :P Nie wiem czy polubisz, bo to trochę gówniarz :D
A jak Ci się podoba młody Derek, matko ja ubóstwiam tego aktora, idealnie wpasował się w rolę :D
Malia, przeze mnie oczywiście znienawidzona, ale Ty powinnaś ją polubić :P
Nie, nie ma jeszcze ;D Ale właśnie go obczajam i średnio mi się podoba :D
Młody Derek w ogóle mi nie przypomina dużego Dereka :D Ale słodziak jest :>
Na razie zabawna jest :P Chociaż nie mówię, ale fajnie by było zobaczyć zazdrosną Lydię. Tak teraz mi to przyszło do głowy :D
Według mnie młody Derek jest jeszcze lepszy niż stary :)
Malia według mnie za bardzo się panoszy...
Wysłałabym Ci mój gifset, ale to dopiero jak będziesz na 4x04 :P.
Ja w sumie lubię starego xD Hipokrytka ze mnie, ale co tam... :D
Panoszy się, ale ona ma taki charakter silny... Chyba wolę już coś takiego niż takie delikatne kwiatuszki :)
Ale może mnie też będzie denerwować, jeszcze nie wiem :D
To za 2 odcinki, dam znać :)
Haha :D Kończę nawet oglądać, 10 odcinków mi tylko zostało :D
Super <3 Ale się kolorowo teraz zrobiło :D
Poważnie? Świat stanął na głowie, Dynia Teen Wolf ogląda.
Jeszcze mi powiedz, że po TW masz w planach Arrow XD
I co, polecasz? :D
Pojechałabym do Ameryki zobaczyć czy u nich to jak w filmach faktycznie wygląda :P
Wiesz co... arcydzieło to nie jest :D Ale ja się zdrowo uśmiałam na tym serialu :D Seriale MTV mają jakiś taki specyficzny humor i naprawdę idzie sobie poprawić nastrój :)
I wzruszyć też się można :)
W sumie to polecam, ale oglądać trzeba z dystansem i nie można się zrażać strasznymi efektami :D
Nie ARROW NIE MAM W PLANACH xD
Już mi wystarczy to, że się ciągle o to z przyjaciółką kłócę mimo że nie oglądam, bo ona ciągle coś zaczyna o tym mówić i próbuje mnie przekonywać :D
Btw, widziałaś Flasha ostatniego? Bo Felicity była :/ Ja nie widziałam, przewinęłam tylko.
No mnie właśnie do TW głównie straaaszne efekty zniechęcają. I ten jeden taki okropny jaszczurowaty xD
Nie oglądałam jeszcze Flasha, zapomniałam nawet o nim. Felicity? Ta co ją Kejt z Arrowem shipuje? A co oni do tego Flasha tak ciągle postacie z Arrowa wrzucają?
I ten jeden taki okropny jaszczurowaty - i can feel ya
PS. kocham faking it <3
Wiedziałam, że będziesz wiedziała o kogo chodzi :D
Same <3 Tylko bym czasem wyrzuciła Karmę i Liama przez okno xD Za to Lauren awansowała na moją ulubioną postać, zaraz przed Shanem i Amy ;p
Też bym ich wywaliła, zwłaszcza Liama.
U mnie Shane, Lauren i Amy <3 ta jej nowa 'kolezanka' jaka fajna :3
Motyw z naćpaną Lauren, boże XD kocham.
Regan? Reagan? No świetna! I charakter ciekawszy, widać na pierwszy rzut oka.
Szczerze to bym wywaliła Liama i by było idealnie :D Karma jest znacznie lepsza jak go nie ma w pobliżu xD
Taaak, motyw z naćpaną Lauren, najlepsze sceny odcinka :D Albo Lauren i Amy przed tv xD No kocham te postacie.
I nawet polubiłam tego Theo. Może zastąpić Liama :D
Który jaszczurowaty? :D
Taaa ja nie wiem co już Kejt tam shippuje, bo teraz się z kolei cieszyła, że się ta Felicity cała z Barrym pocałowali :D
Ja już prawdę mówiąc po jakimś czasie nie zwracałam uwagi na te okropne efekty, totalnie bzdurne akcje i w ogóle :D Oglądałam właśnie dla tych zabawnych i wzruszających momentów :D + super relacji między bohaterami :D
Ale przecież Tobie też pisałam, że ten element supernaturalny to mi tak średnio leży, ale przymykam oko :D
Za to bardzo podoba mi się to ich "normalne życie" :D
BARRY Z FELICITY?
A czy on aby nie był w siostrze zakochany?
Jaszczurowaty: http://img2.wikia.nocookie.net/__cb20131021184905/teenwolf/de/images/0/04/Teen-W olf-Derek-Hale-tyler-hoechlin-22775785-453-587.jpg
I: http://flicksandthecity.com/wp-content/uploads/Colton-Haynes-Roy-Harper.jpg
Swoją drogą: http://www.craveonline.com/images/stories/2011/2011/August/TV/Teen%20Wolf%20112. jpg UMIERAM
Ja się teraz za AHS zabrałam i planuję WRESZCIE dokończyć SPN, więc... zresztą i tak raczej nigdy się na TW nie zdecyduję :D