PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121964
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T: 39 Plajtu, plajtu... c.d. :D

Poprzedni (38): http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele,2374678

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

To ja nie wiem co Ty robisz, kiedy przeciez moje skonczylas?? :D Heh :p
Z tego co pamietam tylko 1 moja 1 bylas zainteresowana, wiec dolaczajac ten tylko 2 filmy do obejrzenia :D mozesz obejrzec jutro :D <liczyzetozrobisz> :D
A pozniej dziewczyn ogladaj, bo mnie bedziesz miala zaliczona :D i rose nie, nie, nie zniechecaj :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No ale ja przecież bardzo dużo od dziewczyn filmów obejrzałam! ;D Po prostu nadal sporo zostało ;)
Tak, pamiętam - "Gerry" - obiecałam to obejrzę ;D Jestem słowna, jak obiecuję to staram się dotrzymywać słowa ;)
Poza tym nadal jest "TO", ale na to potrzebny mi odpowiedni moment ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Wiem, ze tez duzo obejrzalas :)
Faktycznie! No to 3 :D co to dla Ciebie ;D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Co to dla mnie... najprawdopodobniej rezygnacja z połowy nocy snu ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Nie wymagam na raz podrzad :)
3 dni (wktore bedziesz mogla wedle upodobania wplesc np. po jakims od dziewczyn :D) wystarczajaco dobrze mnie zadowola :))

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Oj dziękuję Anulka, że nie wymagasz! ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Hah... Nie ma jak internetowa intonacja :D <joke> :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Może kiedyś się obie nauczymy, bo mnie też nie wychodzi ;D

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Jakby mnie zżerało to bym już oglądała xd
A z dziewiątkami się planuję pilnować (wiem, że pewnie nic z tego nie będzie, ale ważne, że próbuję!).

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Dlategonie napisalam zzera tylko, ze troche zzera :D Hehe :p
Nie rozumiem takiego podejscia:PP

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Jakiego? xD

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Notakiego, ze musze pilnowac oceny :p
10 wg mnie powinny byc zarezerwowane dla naprawde waznych pozycji (wiem, ze teraz kazdy sie zachlystuje, bo moja dycha stoi tutaj nadal jak wol no ale tak odbieram tan serial :D), ale 9 mysle smialo mozna wystawiac :) Moze po prostu jestes taka osoba, ktora tak odbiera filmy i odzwierciedla to w ocenach, nie ma co sie ograniczac ;))

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Masz rację, ale pewnie i tak postaram się ograniczyć te 9 i 8 chyba też. Może jutro zrobię porządek w ocenach i ogarnę "chcę zobaczyć", bo tam mam już straszliwy bajzel xD
A teraz uciekam, dobrej nocy ;*

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Dobranoc :*

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Ja zauważyłam, że im więcej oglądam, tym częściej mam ochotę dawać "9". Kiedyś miałam większy problem z tą oceną, a teraz po prostu bardzo rzadko mnie coś nudzi, filmy mi się nie dłużą ani nic.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

To ja z kolei inaczej - 10 wiadomo a 9 tez ostroznie stawiam, tez nie mam duzo przeciez, ciezko mnie zadowolic, ale tez trzeba naprawde sie postarac, zeby polozyc mnie na glebe filmem typu "nieporozumienie " :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No ja nie stawiam "10", ale jest parę filmów które moim zdaniem już widziałam, a powinny je dostać kiedyś.
No a "9" to co za problem... Ja się generalnie sugeruję tą oceną opisową - "Genialny" to jednak nie to samo co "arcydzieło". Bo jak słyszę "arcydzieło", to jednak niezależnie od tego jak dużego bym nie miała sentymentu do jakiegoś filmu, to jednak nie dam, mu "10" jeśli nie spełnia kryteriów na "10". Mogę mu co najwyżej dołożyć serduszko - w końcu po to one są ;)
Arcydziełem to może być film który ma niesamowitą konstrukcję, wyróżnia się grą aktorską, ma niezwykłą fabułę, łamie Ci kręgosłup moralny i sprawia, że przez 3 dni masz problem z zaśnięciem, bo wciąż to analizujesz. No ale jeśli film jest po prostu wzruszający i tyle, nic więcej, ale niczym się szczególnym nie wyróżnia na tle innych filmów, to z jakiej paki "10" ? ;)
Chociaż jasne, każdy przecież inaczej odbiera... to co dla mnie może być "jednym z wielu podobnych" dla kogoś innego może być "tym wyjątkowym na tle innych" ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Rozumiem Twoj stosunek. No moje 10 tak na mnie oddzialuja wlasnie :)
Mieszkancy Ziemi - wstrzas i caly seans przez lzy, doslownie.
Ksiezniczka i zolnierz- placz, nie ze zaszklone oczy czy lza splynie, autentycznie mi ciekna po policzkach, troche sentyment tez z gimnazjum, ale ogladajacna studiach dalej takie same emocje, nie wiem moze po prostunie widzialam dobrego melodramatu i jak w koncu zobacze to zmienie zdanie, ale na razie to nr 1 :)
Krol Lew - to chybajasne :)
To - tutaj w sumie najbardziej sie moge przyznac, ze ta 10 jest taka slaba 10 :p Bo ogladajac po latach i juz po lekturze to na pewno niejest arcydzielem, ale to film dziecinstwa, i mimo wszystko pomysl, kreacja Pennywise'a jest niesamowita. Ale no przyznam, ze jak na 1 spotkanie teraz dopiero i bez ksiazki to...hmmm...8?:p ale tak czy siak nie zwalnia Cie to z obejrzenia :D ciekawa jestem ;)
Pamietniki :D - podobnie jak wyzej, moze nie obejrzalam jeszcze zajebistego serialu, no ale mam juz zaliczone w powszechenj opinii okreslone jako kultowe lub pewniki do pokochania i uwoelbiania a po mnie przeszly te seriale... Wiem, ze w przypadku serialu ocena powinna wynikac z calosci, tutaj konca jeszcze nie ma itp., ale o tym bede sie mogla przekonac jak serial sie skonczy i obejrze ponownie od deski do deski a zrobie to na pewno i jestem przekonana, ze wtedy ocene rowniez utrzymam, bo ciag serialu jest jednak duzym plusem :) Poza tym DVD i kolekcja ksiazek mowi sama za siebie omilosci do serii :))

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Nie no, ja rozumiem. Po prostu różne są gusta, ale nie potrafię ukryć zdziwienia w niektórych przypadkach ;)
Jeszcze najłatwiej mi zrozumieć tego Titanica i Króla Lwa, bo to nawet takie "typowe" filmy, które się mogą spodobać ;) No ale reszta jest dla mnie zagadką mimo wszystko - część z nich mi się nawet podobało, ale nic w nich wyjątkowego nie widziałam ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

I vice versa :) Ile ludzi tyle opinii ;)

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Podepnę się tutaj, bo chyba jeszcze jesteś ;)
Dobranoc, późno się nagle zrobiło ;D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Też zaraz miałam to pisać xD
Dobranoc ;*

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Dobranoc :*

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Dzień dobry ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Hej :*
tak mi sie juz wczoraj chcialo spac, ale zostalo mi niewiele ksiazki i uparlam sie, zeby skonczyc i skonczylam :D Po 2 poszlam spac :p ciezko bylo wstac dzisiaj :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Mnie też się potwornie wczoraj chciało spać, ale to już o 20.00 miałam ochotę się położyć. W sumie nie wiem jak wysiedziałam do tej 1:00 ;D
Też miałam problemy z podniesieniem się, ale doszłam do wniosku, że szkoda mi dnia ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Mnie film zmulil, ale wzielam prysznic i sie rozeszlo, zaczelam czytac, pisac na forum i znowu sennosc mnie brala, no ale musialam dokonczyc :)
Tez nie lubie dlugo spac, bo szkoda dnia, ale w weekendy czasami sie zapominam, wstaje pozno i jestem zla, raz ze dzien krotszy :D a dwa zle sie czuje jak spie za dlugo, plecy mnie bola i takie tam... :p

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Mnie się zdarza czasem tak leżeć do oporu ;D U mnie to jest ten moment, kiedy czuję, że jeszcze chwila, a żebra przebiją mi płuca xD Czasem już boli jak cholera, a i tak mi się nie chcę podnieść ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

To ja nie mam takiego lezenia, albo po chwili wstaje, albo ponownie zasypiam :D

ocenił(a) serial na 9
anulka88

http://www.filmweb.pl/news/WIDEO%3A+Dziewczyny+z+toksycznymi+bobrami+w+zwiastuni e+%22Zombeavers%22-102470 <padlam> :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Źle zinterpretowałam tytuł xD
Jestem poważnie zainteresowana ;D

anulka88

hahahhahahahahhaahhahahhahahahahah!

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Klasyk <3

Nie widziałaś? http://www.filmweb.pl/film/Wakacje+z+Timonem+i+Pumb%C4%85-2003-223749 Bo pozostałe 2 filmy z tej serii masz tak dobrze ocenione, to może ten też obejrzyj ;)

Slutty_Pumpkin

Pewnie oglądałam, ale nie oceniłam :D Ale ściągnę sobie to zobaczę dzisiaj i przekonam się czy na pewno widziałam;)
Ale dziękuję, że wstawiłaś :**

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Proszę bardzo ;)

Slutty_Pumpkin

Jednak oglądałam :D
Ale ściągnęłam sobie te 3 części więc będę oglądać w weekend :D

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Też sobie to ściągnęłam - wszystkie trzy części, stąd zauważyłam, że jedną masz nieocenioną ;)
Teraz się waham czy zacząć Króla Lwa czy 101 Dalmatyńczyków ;) Jadę dalej sequele ;)

ocenił(a) serial na 6
anulka88

o kurvva xDDDD

ocenił(a) serial na 9
anulka88

Mieszkanie blyszczy, mozna dalej czytac :))

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Też sprzątałam ^^

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Rekomendacje - 3 seriale ;)
http://www.filmweb.pl/serial/Gwiezdne+wrota-1997-34050 83%
http://www.filmweb.pl/serial/Dragon+Ball+Kai-2009-503156 90% :O
http://www.filmweb.pl/serial/Queer+as+Folk-2000-101037 88% Już drugi raz mi to rekomendują, fw mnie zna xD

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Dragon Ball Kai - szkoda, że już za stara na to jestem, bo w dzieciństwie kochałam ;D
QaF - po namowie Rose zaczęłam oglądać, ale wymiękłam po jakichś 5 odcinkach, serial jest bardzo fajny, ale sceny seksu są dla mnie zbyt przesadzone xD

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Mnie już w dzieciństwie śmieszyło ;)
QaF pewnie kiedyś obejrzę, bo wysoki mam próg ;D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Tu się nie ma z czego śmiać!

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Tylko, że tam sceny seksu są takie tylko przez pierwszych kilka odcinków! Warto przetrwać pierwszych kilka według mnie xD (dalej mam do obejrzenia ostatni sezon, tak btw ;d)

ocenił(a) serial na 9
anulka88

Co takie pustki w piatkowy wieczor/noc?? :D

ocenił(a) serial na 8
anulka88

Paul Wesley został kolejnym reżyserem TVD :d

ocenił(a) serial na 9
p3rla

Cooo?? :D

ocenił(a) serial na 1
p3rla

Tu reżyser nic nie pomoże. To by trzeba było scenarzystów wymienić xD

ocenił(a) serial na 8
Slutty_Pumpkin

Właśnie dowiedziałem się że Julie Plec jest reżyserem jednego z seriali które oglądam i jak na razie nic nie zepsuła xd / Tak PW dogadał się się z Julie i został wcielony do ekipy reżyserskiej, zresztą jeżeli oglądaliście najnowsze odcinki TVD to zauważycie że możliwe bd romantyczne STEROLINE gdyż Paul w wywiadach wspominał że Stefan i Caroline mają chemie, pewnie maczał w tym palce :D