T: 39 Plajtu, plajtu... c.d. :D
Poprzedni (38): http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele,2374678
No nie wiem czy Ci pozwolić - to opatentowany tekst ;P
Hahaha xD Zryte umysły <3
Ehhh... Jednak nie poogladam seriali aninic wiecej... Mam tak starego i slabego laptopa, tak tnie online, ze nie idzie ogladac, ale przynajmniej moge plyty poprzegrywac, wiec chociaz troche jestem uratowana :)
Chcesz, pożyczę Ci któryś z moich i tak nie oglądam ;P
Widzę Anula, że wstępujesz pomału do fanklubu Żuławskiego ;D
Zartujesz, co nie?? :D nie no dam rade, juz sie pogodzilam z ta mysla :D
Nic nie mow... Tylko glowa mnie rozbolala... Dzisiejszy byl jeszcze gorszy, ale mniej sie nie da dac... :D Zostal mi jeszcze jeden, ale dzisiaj wystarczy mi juz tego pana... Moze jutro obejrze, mam nadzieje, ze bedzie lepszy, bo krecony juz 10 lat pozniej i chyba nie bylo tyle zamieszania kolo filmu jak w przypadku tych dwoch. Ale jak bedzie powtorka z rozrywki to przysiegam, ze jebne i umre, bo jest najdluzszy, cos kolo 2,5h.! :D :o Takze jak wieczorem sie nie pojawie to znacie przyczyne :D
Haha ;D Nie no... pożyczyłabym nawet, bo jesteś porządna, to wiem że nie rozje.biesz, ale trochę za daleko mieszkasz ;DDD
Podziwiam. Ja nie byłabym w stanie się zmusić chyba ;D Miałam tak z filmami Bergmana, kilka podejść, no nie daję rady normalnie ;D Zwykle mogę oglądać wszystko, a tego ni cholery. Stosunkowo niedawno się zmusiłam do skończenia Persony, bo to taki świetny film psychologiczny i w ogóle. Nie oceniłam, nie umiem xD Ale gdybym miała tak spontanicznie zareagować, to dałabym 3. Szok ;D
No mnie tak czy siak raczej nie będzie w tym tygodniu za bardzo. Zwijam żagle na jakiś czas, także mogę nie zauważyć ;D
Dziekuje, ze zauwazylas ta moja wade/zalete :D (niepotrzebne skreslic :D)
Wyszla taka sytuacja, wiec to znak, ze w koncu musze poogladac te moje nagrody, zostal mi jeszcze jeden Zulawskiego i "Bitwa o Ardeny" <lzy w oczach> :D A pozniej filmy z lektorem... Zero seriali... Zajebisty luty qrwa mac... :D
Ale no obejrze, jestem masochistka pod tym wzgledem :D wiesz... Inaczej by bylo jak bym nie miala tych filmow :p
Cos z mieszkaniem sie ruszylo czy co...? :)
No akurat w takim kontekście to na pewno zaleta ;) Ja mam fioła na punkcie własnych rzeczy i zawsze tak czuję jakąś niepewność pożyczając cokolwiek ;D
Ja też raz na jakiś czas się zmuszam do obejrzenia czegoś, co od dawna jest w moim posiadaniu, a na co niekoniecznie mam ochotę ;) Lektor... bleee ;D Oglądam tylko jak mnie ktoś zmusi. A biedna czasami muszę wysłuchiwać, że ściągnęłam z napisami! Nie dość, że ściągam je tylko dla osób trzecich, to jeszcze wysłuchuję: "czemu nie lektor?". Co za ludzie! ;D
Niestety nie bardzo. A dopóki nie rozwiążę swojego największego problemu nic nie ruszy. Trochę już panikuję. Dlatego jeśli nie wrócę, to najpewniej oznaka, że przechodzę załamanie nerwowe.
Mam tak samo! :))
Z lektorem to jedynie w tv jak sie zdarzy, albo jak nie ma wersji z napisami, chociaz na to tez wynalazlam pod koniec pobytu w Polsce sposob, no ale to za pozno sie zorientowalam :p jednak w duzej wiekszosci sa napisy, wiec luz :)
Tak z bratem mam, jak sie wymieniamy filmami to on krecinosem na moje a jana jego, bo on z lektorem :) No ale troche sie wymienialismy, bo to kednak oszczednosc czasu :p ostTecznie on i tak wiecej bral :D
;))
No to samo dokładnie, minus brat ;D Czasem tylko horrory oglądam z lektorem, bo już się nie upieram na napisy w takim filmie, bo aż tak mi nie zależy ;)
Najgorzej jest, że często mi się zdarza ściągać wersje bez napisów <dla mnie ;D>, a potem dopiero ściągnąć napisy i raz na jakiś czas jest problem, bo nagle się okazuje, że zła wersja i trzeba się szarpać z synchronizacją. I wtedy dopiero człowiek słucha, że jaki to lektor lepszy ;D
No ja sama nie dopasowuwuj, nie umiem :D Szukam roznych napisow do danego filmu i w koncu trafie, ale czasami juz mnie szlag trafia... :)
A najgorzej jak sciagam serial i nagle przy np. 4 sezonie sie okazuje, ze ogolnie dostepny jest ni stad ni zowad z lektorem :D i albo sie uda sciagnac z jakiegos np. portugalskiego torrenta oryginal i napisy jak wyzej poszukiwania, albo pojedynczo odcinki... Ughh...
No własnie ostatnio myślałam, że koleżankę zabiję, jak jej zeszło z synchronizacją napisów, że już prawie zdążyłam usnąć ;D Nagle w połowie filmu się napisy rozjechały kompletnie... ja tam pieprze i tak nie czytałam, ale ona dalej nie ruszy już.
Zależy od tego w czym problem, czasem już mi się nie chcę szukać innej wersji i jak oglądam na komputerze, to sama sobie zmieniam ;)
Ja właśnie niedawno widziałam Jesienną Sonatę Bergmana, a Personę mam nadzieję niedługo obejrzę ;)
Czemu zwijasz żagle ? :(
Będę tęsknić! ;(
Ooo... tu bym nawet zaryzykowała przez wzgląd na Ingrid <3 Jeszcze mnie parę tytułów kusi, ale po Personie mam uraz. Po prostu jakieś takie pretensjonalne te filmy są. Zdjęcia piękne, ale całość jakaś pusta. Nie ukrywam, że po tych zachwytach spodziewałam się więcej.
Bo mam problemów więcej niż jestem w stanie udźwignąć. Najpewniej zwinę się gdzieś w kłębek i będę opłakiwać moją głupotę, która mnie do tego doprowadziła ;(
Cieszę się i nie cieszę się ;(
Film warto zobaczyć, chociaż lekki niedosyt po nim mam ;) Ale jest kilka naprawdę mocnych scen i dobrych dialogów ;)
Co do Persony, to jedna moja znajoma oceniła ten film na 10, a nie szasta raczej dobrymi ocenami, więc dlatego też byłam ciekawa tego filmu, teraz jestem jeszcze ciekawsza widząc Twój komentarz :D
Przykro mi z tego powodu :( Będę trzymała mocno za Ciebie kciuki, żeby wszystko się jakoś poukładało. No i nie warto długo opłakiwać głupoty, czasem trzeba poświęcić jeden dzień na depresję, ale potem trzeba iść dalej i się nie przejmować :*
Co innego niedosyt, a co innego godzina powtarzania WTF ;D
Mocne sceny też były, ale ja się czułam lekko zażenowana. I tak będę musiała do tego wrócić, bo w sumie nie oceniłam ;D
Oj, to nie taka głupota. Prawda jest taka, że ciągnie się za mną błąd sprzed roku i jeszcze się nie wypłakałam od tego czasu. Przestanę się przejmować, jak problem zniknie. Nie wcześniej.
Ale dziękuję za wsparcie <333 Przyda się, w każdej ilości.
Późno jest i naszła mnie jakaś ochota na pisanie pseudointelektualnych głupot... trochę patosu chyba nie zaszkodzi od czasu do czasu, więc się nawet nie powstrzymuję. Nie bądź dla siebie zbyt ostra, nawet jeżeli to jakiś błąd, którego mogłaś uniknąć. Jakbym ja zaczęła podobne sytuacje w moim życiu wymieniać i analizować to pewnie nie skończyłabym do końca roku (hehe, optymistka ze mnie.. tak naprawdę miałabym zajęcie na resztę życia, ale czasem warto rzucić realizm w kąt i założyć różowe okulary ^^). Jak potrzebujesz się wypłakać to się wypłacz, bo to pomaga najczęściej, ale później wytrzyj oczy i głowa do góry! Zresztą wiem z doświadczenia, że po czasie, gdy możesz na coś spojrzeć obiektywniej i z innej perspektywy, okazuje się, że niektóre błędy były warte popełnienia, bo doprowadziły Cię tam gdzie jesteś teraz. Trzeba się po prostu uzbroić w cierpliwość i... no cóż, przetrwać.
http://25.media.tumblr.com/c4da3fcf83133587b865873654ad6073/tumblr_mx09g44r2X1su 9ir4o1_500.png
Ok, jednak nie wyszło aż tak tragicznie :D
<rzuca_tonę_wsparcia> - taka ilość wystarczy? ;) ;*
http://1.bp.blogspot.com/-mTkUUWWGqsU/UARuB3di1FI/AAAAAAAAAG4/T8Q34bhWV6E/s1600/ hug-computer.png
Btw, popatrz co znalazłam xD
http://sunshineoptimismandangels.tumblr.com/post/75549879761/trufflemores-magica lplaylist-for#notes
http://rocketssurgery.tumblr.com/post/16661121409/take-a-screenshot-from-one-of- your-favourite-shows :D
http://www.filmweb.pl/person/Anthony+Bourdain-846018
Wzrost: 0cm xDDDD
Chyba, że tylko ze mnie sobie FW jaja robi ;D
Tez bym sprawdzila, ale boje sie tego laptopa, nie korzystam prawie, tylko fejsbuka sprawdzam a tak dalej Ipoda napastuje :D Wiec daruje, ale dziekuje, moja ciekawosc zostala zaspokojona :D
No własnie spodziewałam się, że kogoś może zainteresować ;D Ja nawet jakbym nie wiedziała kto to, to i tak bym musiała sprawdzić ;D
http://www.antena3.com/celebrities/famosos-espanoles/alfombra-roja-premios-goya- 2014-viste-largo-celebrar-gran-fiesta-cine-espanol_2014020900094.html duuużo kreacji :D Sporo przypałowych, wręcz tragicznych, większość nijaka... mało naprawdę ładnych... ja nie wiem co jest z tymi projektantami :D
Jak Breaking Bad?! :D Ja jestem na 4x04 bo miałam lekki poślizg kilkudniowy :P Im dalej tym lepiej <3
Ja jestem na 3x08 ;)) Tak średnio mi idzie, bo oglądam jeszcze drugi serial, niby 1-2 (czasem 3) odc dziennie, ale jednak opóźnia troszkę ;)
E to może Cię dogonię :P
Cały czas jest dobrze! Na prawdę rewelacyjny serial ;))
Ooo, to pewnie dogonisz :P Ja miałam gości w weekend więc oglądanie odpadało, ale dzisiaj będzie seansik :D Plus staram się też inne nadrabiać po odcinku, dwa, ale właśnie też zajmuje czas jednak ;)
Jestem naprawdę zachwycona, a jeszcze wszyscy mówią, że tak jest do końca.
Jedyne zastrzeżenie jakie mam to, że właściwie wszystkie kobiece postacie, chociaż nie ma ich dużo, mnie drażnią jakoś :P
Ale panowie za to majstersztyk.
Ja już chyba dzisiaj nie pooglądam ;)) Będę oglądać The Walking Dead z facetem później ;)
To fakt, trochę wkurzające są, zwłaszcza Skyler.
No, Marie jeszcze w sumie mogę znieść, podoba mi się ogólnie wątek jej i Hanka, ich problemy itd. ale Skyler jest z każdym odcinkiem coraz gorsza :P
Też jest przydymiona, ale już nie tak bardzo jak Skyler. Na początku jeszcze ją trochę rozumiałam, ale to co później zaczęła wyprawiać to przegięcie totalne. W sumie jakoś nie zależy mi bardzo, żeby się zeszli (a po akcji z Tedem, to już w ogóle), ale szkoda mi dzieciaków. Zwłaszcza W.Juniora.
Rozumiem, że ta cała sytuacja to istna patologia, ale i tak nie potrafię ogarnąć zachowania Skyler.
Albo powinna spakować siebie i dzieciaki i wyjechać gdzieś, albo donieść na policję, zdecydować się na coś, bo naprawdę nie wiem co ona odwala :D Nie pamiętam teraz kiedy to było i czy już oglądałaś, ale pewnie tak, rozpieprzały mnie jej pogawędki z adwokatką, jakby u terapeuty była...
Zachowuje się jak jakaś nastolatka, nie wie czego chce. Nie dość, że sytuacja jest ciężka, to sama ją jeszcze komplikuje. Widziałam ;D Niech lepiej do psychiatry się uda ;D
No właśnie, polecałabym jej psychiatrę ;P Z niemowlakiem w nosidełku do kochanka zasuwa :D
Patrz co mam dla Ciebie :)) http://lubimyczytac.pl/dyskusja/38/7077/teraz-trwa-jestem-zombie---wygraj-ksiazk e-apokalipsa-z-gniew-sprawiedliwych
Nie jestem dobra w pisaniu ;P
Musiałabym na to ze 3 dni poświęcić ;D
A czytając opisy innych, to nawet sobie wstydu nie będę robić ;D
Ja też :D
Ale od razu pomyślałam o Tobie jak zobaczyłam ten konkurs :)) (a propo naszej nie tak dawnej rozmowy)
Jeszcze żeby to było podsyłane na meila a tak w ciągu komentarzy to... nie odważyłabym się :D