Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122848
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T:40 Gadaniny ciąg dalszy ;) Poprzedni (39) temat : http://www.filmweb.pl/serial/Pamiętniki+wampirów-2009-502112/discussion/Stefan+i +przyjaciele,2380573

anulka88

Nie wiele więcej stron niż Gra o Tron ;P

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Ale jedna ksiazka, co nie? Nie caly cykl :D Pamietam kiedys tutaj zrobilam taka duza rozpiske :D

anulka88

Mniej więcej takie same są z tego co upatrzyłam sobie w empiku ;D

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

? :p

anulka88

Nie wiem ;D

maIinowa

wtf czemu na kokpit nie mogę wejść...;/

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Ja przez kilka dni miałam problem z rekomendacjami, nie chciały mi się załadować, kółko się kręciło, kręciło, ale nie rozwijały się... jak wchodziłam to OK, ale na kokpicie jakiś błąd... ale kokpit bez zarzutów :)

maIinowa

Malina! Jak będziesz odezwij się ;)

Malaga_13

jestem! ;)

maIinowa

O Spartakusa mam pytanie ;P
No bo, pierwszy sezon to krew i piach, później zemsta, a trzeci wojna potępionych. Tak przynajmniej podaje filmjeb. Ale między pierwszym a drugim jest jeszcze bogowie areny z 2011, to kiedy go oglądać, chronologicznie? To wszystko to jest jakaś jedna spójna całość, czy bogowie areny to coś osobnego?

Malaga_13

Bogowie.. to preguel o gościu który ma tą szkołę gladiatorów,Batiatusie,więc najbardziej chronologicznie byłoby obejrzeć najpierw właśnie to,a pozniej krew,zemsta i wojna potępionych.Ale zaczniesz od Spartacusa,tego własciwego a pozniej preguel to i tak bedziesz wiedzieć o co chodzi.Wiem bo kolega mi mówił :D

maIinowa

Dzięki, to mi dużo wyjaśnia... bo na forum znaleźć coś konkretnego to ciężko ;P
Za niedługo się zabieram ;)

Malaga_13

daj znać,będziemy oglądać razem :) ja w sumie pierwszy sezon widziałam,ale obejrzę sobie jeszcze raz ;)

maIinowa

Na pewno dam znać ;)
Jeszcze mi się ściąga, ale pierwszy sezon już mam ;)
Może jak skończę Windfall... zobaczymy ;D

A w jakiej kolejności chcesz oglądać?

Malaga_13

mnie jest zupełnie obojętnie:))
Windfall,dobre?

maIinowa

Ja bym wolała wg roku produkcji ;)
Zapowiadało się fajnie, pilot był nawet ciekawy, ale teraz trochę nudą wieje...Jestem na 7 odc. Gra tan Hank z BB, od razu się ucieszyłam jak go zobaczyłam, ale póki co był w kilku odc po minucie dosłownie, nie ma tam dużej roli. Ale mimo wszystko fajnie go zobaczyć ;)

Malaga_13

ok,mnie pasuje tak:)
właśnie zerknęłam,przypomniało mi się,to Fuks jest,lecialo w tv ;) trochę oglądałam ale szału nie było ;)

maIinowa

A możesz tak zacząć z marszu, czy jeszcze coś tam będziesz nadrabiać? ;)
No Fuks, ale jakoś wolę się posługiwać oryginalnymi tytułami ;) Po wielu nieudolnych tłumaczeniach już mi tak zostało ;) Chociaż to pasuje ;)
Zobaczymy jak to dalej będzie, może przy końcu się poprawi ;) Na szczęście 13 odc ma tylko ;P

Malaga_13

chodzi Ci o spartacusa? :)
Przejrzałam te moje seriale,mam Shameless do nadrobienia,18 odcinków ;DD ale spoko,spartka już teraz nie odpuszczę więc pisz jak bd zaczynac :)

maIinowa

Tak ;)
To spokojnie sobie nadrabiaj, ewentualnie od 2 sezonu zaczniemy, skoro pierwszy widziałaś, a ja sobie jeszcze Lost Room pyknę ;)

Malaga_13

ok:)

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

A L. Perry jak? On chyba jakas glowniejsza postac gra :p

anulka88

No gra jedną z głównych ról...taki, przeciętny ;)
Kojarzę go tylko z BH, ale nie śledziłam jakoś namiętnie, gówniara byłam ;D

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Wybitnym aktorem tez nie jest trzeba przyznac, no ale chyba tylko jego znam z obsady :p
No ja tez tylko z tego :D
Ogladalam chyba 1 na kilka odcinkow, jak to w tv i za gowniarskich lat... Obejrzalabym sobie od deski do deski, bo tez duzo sezonow nakrecili, ciekawa jestem jak to wszystko bylo po kolei :D

anulka88

Ja też właśnie, jak siostra oglądała ;D
Mnie nie ciągnie do tego.. za stare, chociaż z drugiej strony fajnie by było popatrzeć na ciuchy, fruzury ;D Widziałam nową wersję 90210... wystarczy ;P

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Tez mam zaznaczone :D :D :D
No nowy nie jest, ale pamietam lubilam :)

anulka88

To taki typowy serial na odmóżdżenie ;D Nie mówię, że jakiś zły, trochę śmiechu, trochę nawet potrafił wzruszyć... ale ambitne to nie jest ;D

Kiedyś to był hit ;P

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

No razej... :)
Obejrze oba :))

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Ile Ci zostalo? :)

anulka88

Jak skończę dzisiaj 7 odc, to 6 mi zostanie ;)
Chciałam do końca tyg skończyć, ale jakoś było mało czasu na oglądanie... jutro to pewnie TWD na tapecie będzie ;D Więc, poniedziałek to już mam nadzieję ostateczny termin ;)

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Oj Malaga slabienko... Lecisz w dol :D Jestem zawiedziona :D

anulka88

Co jak czasu nie było ;P

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

OK, to Cie troche tlumaczy :))

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

Dzisiaj Matt ma urodziny ;p

maIinowa

Biedroneeeeeeeeeczka gdzie jestes?:)

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

Ja jestem, może być? :D :PP

anulka88

a pewnie :) chciałam się Biedronki spytać czy już wybrała sobie serial do oglądania:)
jak sobota mija?:)

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

A tak jakoś... Późno poszłam spać, późno wstałam, ogarnąć sie itp., do sklepu na zakupy poszliśmy a teraz relaks internetowy, zaraz obiadek :D A później czekam na tel. od znajomych i albo wieczorem małe spotkanie a jak nie to zaczynam serię filmów :D
A jak u Ciebie? Ponadrabiałaś seriale? :D

anulka88

a ja się obudziłam o 13.30 i przed chwilą się ubrałam :P musze posprzątać trochę a wieczorkiem chce obejrzeć wilka z wall street;) i takie widzisz mam plany na sobotę :)
a z seriali skończyłam Peaky Blinders,ten mini serial i chce nadrobić Shameless;)

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

Spokojnie, domowo :) Też tak lubię powiem Ci, no ale spotkać się z ludźmi też wypada czasami, ostatnio to w sumie co weekend mi wychodzi, bo tak się okazje i sytuacje składały... :D Za tydzień też już mam plany, ale za 2 rezerwuje sobie "domowy/dresowy/leżący" weekend :D
No ten pierwszy to pamiętam czytałam jak pisałaś a ten drugi dużo do nadrobienia?
Ja kurczę nie mogę się doczekać kiedy moja mama wróci... :D Nadrobić też bieżące i zacząć nowy :D

anulka88

no trzeba,wiem wiem ;) ale poleżeć z tyłkiem do góry i wcinać słodkości i nic nie robić też lubię ;P
Shameless mam do nadrobienia cały trzeci sezon,aktualnie jest już chyba nawet 4x06 więc jak widzisz sporo bo 18 odcinków.Kurde nie wiem czemu przestałam oglądać ;D mam tez chyba dwa zaległe VD.Aha i musze gdzieś obejrzeć Na dobre i na złe haha :D
A Ty jak tam stoisz,co oglądasz,co na tapecie?:)

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

To nie tak duzo... ;)
Na razie mam przerwe... Z seriali ogladam to co na profilu, mam 6 odcinkow do nadrobienia na dzien dzisiejszy, w przyszlym tygodniu dojda 3 kolejne, plus jak odzyskam laptopa to chce zaczac "Na sygnale" (ten spin-off "Na dobre..." :D) to tez juz kilka odcinkow bedzie, ale one krotkie, po 20 minut :p i jak to wszystko nadrobie to zaczynam "Rodzina Soprano" :D ale to tez juz pisalam :p
A z "Na dobre..." jak bardzo jestes do tylu?? :D

anulka88

Ej,malutko oglądasz ;) moje seriale teraz mają hiatusy,czekam na Orphan Black i Awkward w kwietniu najbardziej :)
Ndinz nie widziałam dwóch ostatnich odcinków,chce zobaczyć jak Falkowicz ratował pijaną Wiktorię :P
tego spin-offu nie oglądam,chociaż fajny koleś tam gra :P

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

4 biezace beda ostatecznie, wystarczajaco, do tego zawsze biore jakis zakonczony i jego cisne :) Nie wyobrazam zawalic sie 10 serialami... Podziwiam tych co maja po 20-30... :D

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

No dzieki... :D Ja wszystkie lutowe mam w plecy :D Ciii! :p
No ja obejrze, musze, nie moglabym inaczej :D
Wystepy goscinne tez beda takze zabaczymy :)

anulka88

ja zbytnio nie ogladam polskich seriali,ale akurat Ndinz od pewnego czasu trzyma poziom więc sobie z mamą oglądamy;)

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

Od 3-4 lat poszlo w gore, jak ta nowa obsada zaczela wchodzic :) Ja ogladam na biezaco caly czas :)
Fajne jest tez to, ze wiem, ze jak sezon zaczyna sie we wrzesniu to skonczy w czerwcu, bez glupich przerw, no chyba, ze w dniu emisjii wypada Wigilia lub Nowy Rok, ale to zalezy od roku :D

anulka88

no właśnie,ta nowa obsada fajna jest,trochę ten serial odmłodniał ;) troche mi leny brakuje i latoszka,ale gdzieś czytałam że mają wrócić chyba.
dobrze,że Przemek i Olka się zeszli,kibicowałam im od początku ;D

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

Mnie juz nie jara ich zwiazek, kiedys Lena byla fajniejsza, niexh sie rozstana w koncu to moze stara Lena wroci...
malina!! Cicho!! :D

anulka88

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2014/02/0288ae8aa92e58b1673527e0794bf7b9_o riginal.jpg?1393073920
też tak miałaś?:P