PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122012
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T: 46
45: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele,2433770

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Głupia jeszcze byłam (nadal jestem właściwie, ale połudzić się czasem nie zaszkodzi, że się jednak przez parę lat zdążyło zmądrzeć xD) i naiwna jak to pierwszy raz oglądałam i właściwie nie pamiętam kiedy ostatnio to widziałam. Może jakbym teraz obejrzała to bym inaczej oceniła. Ta śmierć na końcu ten film ratuje, doceniam dramaturgię :D Ale książka wybitnie beznadziejna. W ogóle przeczytałam ze dwie książki Sparksa i nie mam czerwonego pojęcia dlaczego jego powieści się tak dobrze sprzedają. To już połowa fanficów, które czytałam jest lepiej napisana i ciekawsza ;D

Hahaha, jedyny pozytyw. Ale generalnie porażka z tą religią. Pamiętam, że przed bierzmowaniem miałam takiego księdza okropnie zboczonego.. co to za lekcje były xd

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Nie no, żeby nie było - ja rozumiem, że to się może komuś (Szczególnie dziewczynom) podobać :)
Mój mózg chyba po prostu pracuje czasem na jakichś takich męskich falach, brakuje mi jakiegoś rodzaju wrażliwości na niektóre kwestie. Romantyzm też mi się włącza okazjonalnie i wzruszam się w nietypowych momentach...
No dziwna jestem.

O ff się nie będę wypowiadać xD

Mnie zawsze kobiety uczyły. Czy to siostry czy to katechetki zawsze mnie nie lubiły, bo pytania zadawałam i wielu rzeczy nie chciałam robić.
Hahaha, jak masz na trzecie? :D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Nie mogę odpisać nie wiem czemu. Ugh, filmweb ogarnij się.

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Widzę, że Orange też się załapało na przegląd :D I jak?

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

W przeciwieństwie do reszty "Orange" już wrzuciłam do "oglądanych" :)
Obejrzałam 4 odcinki. Obiecałam sobie, że tylko pilot i "no dobra, jeszcze jeden tylko", ale jak wróciłam to jeszcze 2 musiałam obejrzeć :D

Może nie jest jakiś wybitny, ale zaciekawiły mnie głównie te wstawki z przed odsiadki. Fajne to jest :)
No i są takie zawstydzające wręcz i denerwujące momenty, że aż się wkurzam, ale chcę obejrzeć dalej oczywiście xD

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

A widzisz, mnie można zaufać 8) xD Miałam taki moment, że wydawał mi się zbyt cukierkowy jednak jak na więzienie, ale później mnie zaskoczyli :D

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

No taaa z pewnością :D
Przy takim lekko komediowym wymiarze tego serialu taka cukierkowość i przerysowanie mi nawet tak nie przeszkadza. Gorzej było w PB, gdzie taki poważny dramat, a ja się ze śmiechu turlałam na te debilizmy co tam odchodziły.

Skończyłaś już? :O

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Zostały mi dwa odcinki :P

Mnie tutaj trochę śmieszy to, że prawie wszystkie takie niewinne i skrzywdzone przez system :D

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

No może faktycznie można to też tak odebrać :)
Dla mnie nie tyle co niewinne są, ale mimo wszystko wydelikacone troszeńkę - przynajmniej na etapie tych 4 odcinków. Każda miłości i akceptacji szuka, bidulki xD

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Dobra, bo nie da mi to zasnąć...

* przed odsiadką/sprzed odsiadki

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Ale brzydko napisałaś, celebryty :D

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Nie czepiaj się, bywało gorzej :D Późno już jest...

rose_fw

Hej wszystkim ;D

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Hej Ci ;)

Slutty_Pumpkin

Co słychać nowego? :D

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Chyba nic, poza tym, że zdecydowałam się na serial;)

Chociaż wieczorem jeszcze obejrzę ze 2 inne piloty.

Slutty_Pumpkin

Oo :) A jaki zdecydowałaś się wybrać? Bo widziałam, że kilka zaczęłaś :D
Ja sobie ostatnio Detektywa ściągnęłam ;)

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Te co pozaznaczałam to tylko piloty właśnie i póki co chyba się wstrzymam z nimi, bo jakoś mnie od pierwszego odcinka nie zaciekawiły aż tak.
Dzisiaj zaczęłam: http://www.filmweb.pl/serial/Orange+Is+the+New+Black-2013-666215

Slutty_Pumpkin

Aa myślałam, że już jakiś konkretny wybrałaś :)
Ja jak nadrobię HoD i SPN to chyba Kompanie braci obejrzę :)

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Tzn, ten już sobie powoli obejrzę, ale ogólnie to jeszcze coś wybieram.
Kompanię też kiedyś się zobaczy ;)

Slutty_Pumpkin

Planujesz kompanię? :) Wiem, że nie lubisz się z nikim umawiać na oglądanie, kto już raz zawiódł, jak ja z SPN, ale pamiętaj o mnie :D Miło by było zacząć razem, żeby potem na świeżo komentować ;)

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Zapomnij xD Raz zawiódł... Dobre :D

Widziałam to, ale w końcu nic nie napisałam, to już tu odpiszę.
"Też pogrubiam litery, bo często szybko kończę, a nie lubię oddawać za wcześnie pracy, więc trzeba coś robić :D"
- Mnie też się zdarza często szybko kończyć, zwłaszcza na pierwszych terminach... Wtedy to kończę ekspresem zazwyczaj xD

Slutty_Pumpkin

Eh, ale jesteś :D Zero zrozumienia :D No ale nie będę Cię namawiać ;)
Ja na pierwsze terminy najczęściej nie chodzę :D

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Ja jestem? :D Bicz plis... Poza tym nie wiem czy aktualne nadal, ale z Kejt miałam HoC oglądać ;)
U mnie są tylko 2 zawsze, więc na pierwszy trzeba iść zazwyczaj żeby ogarnąć jakieś pytania przykładowe chociażby :)

Slutty_Pumpkin

Właśnie Ty :D HoC? Co to za serial? ;D
Ja mam sporo tych terminów u siebie, no ale czasem też chodzę tylko po to, żeby wiedzieć czego się spodziewać na kolejnym terminie:)

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Moje sumienie jest czyste :)
http://www.filmweb.pl/serial/House+of+Cards-2013-620036
Z obserwacji widzę, że często to bardziej przeszkadza niż pomaga - trudniej się potem zmobilizować.

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

PANDZIU, MÓJ BOZIUUU JAKĄ SŁOOODKĄ PANDZIULKĘĘĘ MASZZZZ <3333
A dokąd to Panna szanowna się wybiera? Bo widzę na patyczku dobytek, COTO MA SIĘ ZNACZYĆ?! ;)

ocenił(a) serial na 1
WhiteDemon

Sorki, że dopiero teraz ;)
Ano muszę się niestety troszkę ogarnąć, ale dzisiaj przelotem, bo ciężko mi się powstrzymać przed finałami seriali ;P

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

XDD
Bywa Bejbe:**

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Skończyłam Orange Is The New Black. O kurvva. Niezłe zakończenie dali. Healy jest chorym psycholem na równi z Tiffany.

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Keeejt.. zobacz co mi właśnie wyskoczyło na dashu
https://24.media.tumblr.com/aed2f10dbe66cfc7477194e8d414e434/tumblr_n56lhxw5F61s czt3wo10_500.gif
https://24.media.tumblr.com/80a965176b4aac88d20d5470fe2a654d/tumblr_n56lhxw5F61s czt3wo9_500.gif O.o
Co się dzieje? xd Może to znowu jakieś halucynacje Tiny? XD

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Widziałam to promo... Podobno to ten serial o Rachel :x Nie chcę na to patrzeć : /

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Serial o Rachel? I będą tam grali wszyscy znajomi Rachel? Znowu Berry w centrum.. mam dosyć.
Zresztą fuj.. Britt i Blaine. Oczy mi wypaliło.

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Nie mam pojęcia jak to będzie wyglądało, jeszcze nie widziałam nowego odcinka nawet ;p
Mi też wypaliło właśnie.

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Też nie widziałam nowego odcinka. Może jutro obejrzę. To ten reżyserowany przez Chrisa, nie? ^^

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Napisany przez Chrisa :D Ja za chwile znając życie padnę i zasnę także pewnie też jutro obejrzę.

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Okej, okej. Przestań się czepiać xD
Ja jestem nieżywa, więc pewnie też ;d

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

To nie było czepianie, wyprowadziłam Cię z błędu ;*

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Tak się tłumacz.

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Niedobra jesteś :(

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Też mi nowość.
Swoją drogą to..
http://katbelleinthedark.tumblr.com/ "a law student and an English teacher" XD
I te tagi po polsku.. aż mi się na to dziwnie patrzy ;D W ogóle woah.. tyle polskiego na tumblrze dzisiaj O.o

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Wow, tumblr po polsku :D

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Polski tumblr. Po polsku. Z rozmowami o maturze. Dawno mnie tak internety nie zaskoczyły :

Swoją drogą to jak widzę "ku.rwa" (w dużej ilości zresztą) w tychże tagach to mi jakoś przeszkadza, a jak widzę co drugie słowo odmiany "fu.ck" to traktuję jak przecinek ;D

rose_fw

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2014/05/cec61c34847b68d5981d853fcd30ce52_o riginal.gif?1399464483 Fajnee ;)
Hej wszystkim ;)

Malina melduj się! ;P

ocenił(a) serial na 5
Malaga_13

Znowu się pojawia cały kwejk :< ;D

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Czy ja już mówiła że mój OTP są Sansa z Petyrem?
Kużwa, jakie to jest BOOOSKIE JESZCZE CATELYN ZA MŁODU JA PIERDZIELĘ ZDYCHAM.

https://www.youtube.com/watch?v=SAYM0F9itwM <3333

ocenił(a) serial na 6
WhiteDemon

Bardzo się tego wstydzę, ale ich szipuję xD

ocenił(a) serial na 6
Kejt__

:************* rąsia Bejbe:)))

Oni są boscy, totalnie się jaram, wieeem że to zueee;) lecz mam to gdzieś eheheh.

ocenił(a) serial na 6
WhiteDemon

W serialu trochę mniej złe, tak sobie tłumaczę xD

ocenił(a) serial na 6
Kejt__

jakoś trzeba hehe. PS. pacz co na dole dałam, kilka jeszcze bardzo fajnych filmiczków jakby cuś