PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122192
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Że też nie mam szampana xD

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

http://www.notonthehighstreet.com/system/product_images/images/001/342/374/origi nal_i-love-champagne-fox-coaster-or-set.jpg

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

<3

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Napisał do mnie, jest ciężko i skomplikowanie, ale serio dużo mi Twoje słowa pomogły i jakoś tak, trzymam to w ryzach xd

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Przypuszczałam, że tak będzie.
W życiu tak naprawdę niewiele jest rzeczy skomplikowanych, to my je niepotrzebnie komplikujemy.
Mogę jedynie trzymać kciuki za to żebyś była wytrwała i kierowała się przede .wszystkim własnym dobrem.

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Okazało się m.in że miał wypadek... także telenowela trochę.

To może ja głupia po prostu xD

Staram się :P

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Nigdy nie byłam fanką :D Mam tylko nadzieję, że wiesz co robisz itd., ale ani słowa już o tym z mojej strony. Nie chcę smutnej i dobitej Kejt.

Wolę określenie pogubiona :)

:*

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Nie jestem smutna, chociaż znowu mi się kolejne rzeczy zjebały xD Dostałam naganę w pracy i zaniosłam wypowiedzenie :D

A poza tym - szczerze co myślisz, możesz wyśmiać nawet :D
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/11709694_869532246433 884_234771931736818408_n.jpg?oh=93af515b933d9112216e8500c9def2b8&oe=56130AE6

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Ale martwię się, że kiedyś będziesz jak się nie ogarniesz w porę z tym wszystkim, ale tak jak mówiłam, już nic w tej kwestii nie mam do dodania :)
Przez tę naganę? Uuu... kiepsko :/

Myślę:
1) kto co lubi :D
2) o matko jesteś śliczna!
3) masz cudowne włosy

Tyle z przemyśleń :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Nie, najpierw zaniosłam wypowiedzenie, a później dziwnym trafem wszystko zaczęło przeszkadzać :>

1) lubisz czy nie, haha :>
2) no wiem, sorry
3) coś tam urosło :D

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

No tak, to zrozumiałe przecież :D

1) Szczerze? Nie przeszkadza mi, ale nie będę ściemniać, że to leży w sferze marzeń :D Ja w ogóle nie zwracam na takie rzeczy uwagi jeśli ma to granice rozsądku :D Wisi mi kompletnie :D
Ale pasuje :)
2) Teraz mi przykro, tyle wprowadzania w błąd. Nigdy Ci nie zaufam już :(
3) Ale to długość długością, takie jedwabiste są, że chcę zmacać normalnie xD

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Spoko, ciekawa byłam po prostu, bo strasznie skrajnie wszyscy reagują, albo hejtują i w ogóle ściągaj to paskudztwo bo się oszpecasz albo piękny cudowny też chcę :D

Żarciczki takie, dobre światło było i mejkapy. Chociaż brwi nie zrobione bo to było rano jeszcze i mi się nie chciało :c

Ojeej, 3 dni nie myte :*

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Tzn jestem zaskoczona, bo Cię miałam trochę za inny typ :P Wiesz... taki co to NIE LUBI zwracać uwagi :D
Mnie się generalnie podoba, ale wiem że sama bym sobie nie mogła pozwolić na takie szaleństwo, mimo że zawsze właśnie chciałam :)

Mnie by najlepsze mejkapy nie połatały, a światło zawsze na niekorzyść działa :D

I tak bym zmacała, nawet tłuściochy :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Przechodzę przemianę chyba jakąś :D Nie no, nie będę oszukistką, to taki wkładany tylko bo chciałam zobaczyć czy mi pasuje :P ale nawet ładny pan do mnie podszedł na ulicy i powiedział, że mu się podoba.

Bicz plis, mi się nie przetłuszczają włosy, w tym sęk :D Weź tu się zmuszaj do mycia ahhahah, jak to takie długie.

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Zmiany, przemiany i odmiany są dobre :D
Domyśliłam się :) A to jak ładny Pan tak powiedział, to co się zastanawiasz :D Ja jestem tylko brzydką Panią z internetów, to się w ogóle nie sugeruj xD

Mnie też już trochę mniej niż pół roku temu, ale ostatnio muszę myć i tak prawie codziennie, a wczoraj to nawet dwa razy myłam xD
Zazdroszczę! :P

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Boje się trochę, że będzie się goić długo itd. a ja mam cały czas śluzówkę nosa i tak podrażnioną bo alergie :c No ale zobaczymy, ponoszę taki póki co.

Jesteś moją ulubioną panią z internetów :*

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Jesteś totalnie zagadką, muszę przyznać :D

Dziękuję :* Napisałabym wzajemnie, ale nie mogę jednak tak napisać, sama wiesz :)

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Jestem jak bar Teda i Barneya.

OK PPRZEŻYJE JAKOŚ

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Boże kocham Cię! Miałam napisać, że z Ciebie taki PUZEL, ale uznałam, że może za duży suchar i nie skojarzysz :D O rety, aż mi ciśnienie podskoczyło! :D

OK, teraz to zmieniam zdanie i piszę, że jesteś! :* W końcu po coś się uczyłam łaciny żeby wiedzieć co to ex aequo xD

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Hehe ja jak to pisałam to też myślałam, że za duży suchar, a jednak <3

No, bo już meliske parzyłam.

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

No a jednak <3

To dobrze, że nie trzymałam Cię tak długo w tym depresyjnym stanie.

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Czas na mnie ;(

dobranoc lisy na noc!

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Wyśpij się :D

Dobranoc :P

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Zgubiłam dzisiaj okulary, tzn wróciłam się po nie po chwili, ale już komuś się zdążyły przydać. Nie lubię tracić rzeczy w taki sposób.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Życie... ludzie mają lepkie ręce... :/

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Żeby to jeszcze w jakimś parku było czy na ulicy, to rozumiem, no ale to było w sklepie, położyłam je za sobą jak buty przymierzałam. Zorientowałam się po jakichś 3 minutach, wracam... nie ma, a ekspedientka, że nikt nic nie znalazł :(

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

A to przeciwsloneczne czy korekcyjne?

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Przeciwsłoneczne, na szczęście zakupione na wyprzedaży, no ale sam fakt. Mnie jest trudno wybrać okulary i teraz mam problem :D

Ida ze względu na Ogrodnika, czy tak patriotycznie, bo Oscar? :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Mi by sie jakies przydaly, ale mam ochote na prawdziwe przeciwsloneczne a nie tylko czarna farba pomalowane :PP

Ze wzgledu na to, ze znalezlismy z... arabskimi napisami :D To juz 2 polski film co tak ogladalismy i jeszcze 2 mamy w zanadrzu :p

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Ochotę to ja też mam, ale mnie aktualnie nie stać na nic, więc zadowoli mnie nawet farba, bylebym nie musiała tak oczu marszczyć :D

Haha, no to nieźle, śmieszne są ogółem takie języki, że człowiek nawet orientacyjnie nie widzi przerw między wyrazami :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ja bede marszczyc to moze szybciej kupie, bo wiem, ze jak bym kupila bazarowe to mialabym wymowke, ze mam, przynajmniej jakies i bede sie tlumaczyc, ze nastepnym latem, bo teraz inne wydatki :D

Jeszcze o ile mowic, moze za 100 lat nauczylabym sie Kali jesc, Kali pic po arabsku, ale pisanie zapomnij... To jest gorzej niz czarna magia :o

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Ja sobie nie mogę już pozwolić, zauważyłam że mi się takie załamania na dolnej powiece zaraz pod okiem zaczynają pogłębiać i już panika, że zmarszczki xD Także... priorytety :D
Może nie tyle co bazarowe, ale przejdę się po sieciówkach i coś się znajdzie :P

Dokładnie, mnie to nawet cyrylica tak odstraszała, że się nie chciałam uczyć rosyjskiego nigdy i już wolałam niemiecki i niegroźne umlauty :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

W sieciowkach też masz z farbą :p
Też już u siebie widzę... staram się sobie nie przyglądać za bardzo w lustrze... :D
Rosyjski lubię :-) niemiecki nadal jest męką... :/

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Ja wiem że z farbą, ale konstrukcja trochę lepsza od bazarowych i sam look, a przecież o to głównie chodzi :D
Mam wrażenie, że ja to tak "poleciałam" przez te ostatnie parę miesięcy przez stres, przeraża mnie to.
Oj, to szkoda. Miałam 2 podejścia pod naukę niemieckiego i też nici z tego, chociaż podejrzewam, że Ty to jednak coś umiesz, a ja nic niestety :(

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Stres, ale i u mnie dochodzi tez demakijaz, czesto po prostu tre te oczy... No a wiadomo, ze ta skora jest bardzo wrazliwa i delikatna... Ale kilka dni temu kupilam bardzo fajny plyn z Garniera do demakijazu, bardzo latwo i ladnie schodzi makijaz :)

Niby mam B1, ale w praktyce to wyglada calkiem inaczej, jezyk uliczny i to jak oni rozmawiaja to calkiem inna bajka, nie mowia gramatycznie, skrotami, niewyraznie i szybko, wiec dodaj do tego mnie, po gramatycznej szkole bedziesz miala wynik :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Oj to nie trzyj, nie wolno! :) Jak mogę coś polecić do demakijażu to przestawienie się na ocm, ja to w ogóle jestem fanką olejków wszelakich w pielęgnacji twarzy/ciała/włosów i właśnie takie ocm-owe mieszanki się super sprawdzają do zmywania makijażu, szczególnie jak tusz mocno trzyma. A tak to w leniwsze dni to biedronkowy hitowy micel i styka, też trzeć nie trzeba :D

Wiadomo, gramatyka gramatyką, a ludzie swoje mówią :D
Już ja coś o tym wiem po swoich studiach :D
B1 to już nieźle, ja rzekomo też do tego poziomu miałam dojść, a skończyło się na "gehen sie geradeaus" i na tym i jeszcze paru niepotrzebnych zwrotach mój niemiecki się kończy :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Chociaż i tak teraz jestem ciekawa jaki ten Garnier konkretnie :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

http://www.pinkmelon.de/test/pflege-2/gesicht-2/augen-make-up-entferner-2/garnie r-skin-naturals-augen-make-up-entferner-2in1.html Poczytaj :D :D :D
ocm? co to? :D :PP

ocenił(a) serial na 1
anulka88

To chyba będzie to: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=65433
Dwufazowe są fajne właśnie, bo dosyć dobrze przez ten oleisty skład zmywają. Ja miałam kiedyś taki z Nivea, ale on zostawiał potworny tłusty film, chociaż zmywał rzeczywiście dobrze.

Skrótowo to chodzi o to, że robi się swoją własną mieszankę dwóch lub więcej olei, można to zmieszać jeszcze z jakąś oliwką np. Generalnie to wybiera się olej bazę i dodaje do tego olejek rycynowy w różnych proporcjach w zależności od typu cery. No i potem taką mieszanką oczyszcza się twarz, rozmasowuje na skórze i zmywa ściereczką :) Twarz naprawdę świetnie po tym oczyszczona, kiedyś nie mogłam w to uwierzyć, no bo to w końcu oleje, ale potem byłam w szoku, bo rzeczywiście nic mi dotąd tak dobrze nie doczyszczało buzi.
Zresztą może lepiej poczytaj u Alinki, jeśli Cię to zainteresuje: http://www.alinarose.pl/2011/11/wszytsko-o-ocm-jak-ta-metode-ulepszyc.html

U mnie mieszanka wygląda tak, że jako bazę używam oleju lnianego który szczerze kocham i rycynowego w proporcji 70-30%, a ściereczka zwykła, z mikrofibry :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Nie wiem czy to ten sam, bo ktos napisal o duzym otwarciu przez co chcac nie chcac zuzywa sie duzo plynu, u mnie jest normalna, malutka dziurka. Z wydajnoscia ciezko mi powiedziec, bo kilka dni dopiero uzywam, wiec... ale na wacik leje tylko troszke i oczy bardzo ladnie mi domywa, cienie+kredka+tusz. Wczesniej uzywalam http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=62167 albo bardzo podobnego, nie pamietam normalnie, ale masakra... Przy przecieraniu wchodzil do oczu i zaraz mgla sie robila, nie domywal, wiec prawie ze ten wacik w oczy wsadzalam przez co jeszcze wieksza mgla, przy mocniejszym makijazu prawie plakalam... Co prawda wydajny, bo kilka ladnych miesiecy spedzilam z ta butelka, no ale wole juz czesciej kupic niz tak sie meczyc. Mam nadzieje, ze teraz przy tym Garnierze zostane, kupilam tak na pale, bo nic innego sensownego nie znalazlam i strzal w 10 :) Chociaz kiedys musze cos z Vichy sprobowac :) Kosmetyki do twarzy i antyperspirant mnie nie zawodzi, wiec pojde dalej :)

Hmmm... To za duzo zabawy dla mnie... :PP Wole jednak gotowe kosmetyki, zele, toniki, kremy :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Anulka, jak z tym filmem? :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Utknelam w tej książce... :/ nie jest porywająca jak na razie... postaram się przysiasc i skończyć, pamiętam, że mamy obejrzeć, dam znać :-)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

OK :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

OK, koniec xD

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

A jak "Przeminęło z wiatrem"? :-)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Zaczęłam, bo chciałam obejrzeć przed filmem, bo mnie wkurzał. Myślałam, że to pomoże. No ale teraz za bardzo nie będę mieć czasu na tę książkę. Trochę irytuje mnie ten motyw wojny secesyjnej i wścieklizna mnie bierze na tych konfederatów.

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Obejrzeć przed filmem, haha xD

anulka88

Hej wszystkim :*
Jak to miło, że jeszcze ktoś tutaj zagląda! Coś nowego u Was słychać, coś dobrego ostatnio oglądałyście?
Jeszcze kilka dni i wakacje, więc w końcu będę miała trochę wolnego czasu na nadrobienie zaległości;D

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

:O
Hej :)
Mogę się w sumie pochwalić, że zdałam dzisiaj jeden egzamin i kol. z wykładu na 4 ^^ Tzn oba były ze 2 tyg temu, ale dzisiaj dopiero dostałam wyniki :) Także u mnie teoretycznie już wszystko, tylko jeszcze niestety seminarium mam niezaliczone.
Oglądam sporadycznie raczej.

Slutty_Pumpkin

Dynia :** Wieki z Tobą nie rozmawiałam chyba.
Gratuluję tych 4 ;) I trzymam kciuki, żebyś seminarium jak najszybciej zaliczyła ;)
Ja ostatnio nic nie oglądam, ewentualnie Friends/HIMYM włączę i leci mi gdzieś w tle :D