PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34538
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Witam, w tym temacie będziemy pisać wrażenia z dzisiejszego odcinka np, co wam się podobało, nie podobało, albo zainteresowała , może zauważyliście jakoś wpadke, absurd. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły prosze pisac,może uda nam się rozwinać ten temat. Zapraszam do wspóltworzenia tego tematu.

kierowca23

Nie pamiętam dokładnie co było we wczorajszym odcinku:P. Mnie jakoś denerwuje Paulina i Bartek w ostatnich odcinkach. Też nie wiem dlaczego Jowita jeszcze nikomu o chorobie nie powiedziała, chociaż temu szefowi i tak by pewnie nie zrozumiał, ale miała by wytłumaczenie dlaczego ostatnio sobie nie radzi a on teraz myśli że ona sobie jaja robi.
Podoba mi się że chociaż Weksler myśli i Natan teraz też jest z nim w spółce, bo przecież jest oczywiste że z tym wypadkiem coś nie tak, Daga nie pozwoliłaby pijanej prowadzić a i Daga miała większe obrażenia bo właśnie siedziała za kierownicą( ale tłumaczyć nie muszę tego absurdu). Oczywiście policja zupełnie nie zdziwiona że samochód spłonął na parkingu albo są w zmowie z Igorem albo tak głupi jak w kawałach.

ocenił(a) serial na 5
maria_88_3

Mnie również denerwuje Paulina, a dokładnie tym że staje się zazdrosna o to że Bartek chodzi do Emilki i Mirka, przecież to normalne nie mógł ich tak zostawic , odejść i nie mieć z nimi kontaktu.

kierowca23

No dokładnie. Paulina jeszcze się denerwuje czemu Emilia ją obsmarowuje, ale z tego co było powiedziane, to tam nic takiego nie było, poza tym to wszystko prawda. Tylko ciekawe czy Emilia dodała w swoim blogu że też nie była do końca uczciwa i jakimś facetem się zauroczyła, nie poszli na całość, ale wtedy Bartek i Paulina też nie poszli, tylko się całowali.

No i Bartek tez taki niezdecydowany, nie wie czego chce. Podobno wróci do Emilii, a ta go przyjmie. No a Paulina wiedziała co brała, że on żonaty i że ma syna, więc wiadomo że będzie odwiedzał go i widywał się jednocześnie z Emilią, poza tym mieszkają na wsi a nie w Nowym Jorku i każde wyjście z domu wiąże się z przypadkowym spotkaniem, a nikomu łatwo w tej sytuacji nie jest ani Bartkowi, ani Paulinie, Emilce czy Mirkowi.

ocenił(a) serial na 5
maria_88_3

Właśnie ma być inaczej Bartek rostanie się z Pauliną, Bartek będzię chciał wrócić do Emilki, ale ona będzie wolała ułożyć sobie życie z Norbertem.

kierowca23

Tak wiem, najpierw właśnie tak ma być że Emilia powie Bartkowi że układa sobie życie z Norbertem. Ale czytałam na super seriale że jednak Emilia i Bartek wrócą do siebie i Bartek zamieszka znów z żoną a Paulina będzie chciała odzyskać Bartusia. Normalnie telenowela:P.

ocenił(a) serial na 5
maria_88_3

Pogubić się można.

kierowca23

a można się pogubić. Nie wiem co jeszcze wymyślą scenarzyści:P Tylko śmiać się można z tego.

ocenił(a) serial na 5
maria_88_3

Ale przynajmniej się coś dzieje.

kierowca23

Mnie denerwuje ta Sabina. Wiadomo przeżyła ostatnio naprawdę ciężkie chwile, non stop problemy Igor, śmierć Dagi, strata salonu, więzienie ale niech spróbuje coś sobie przypomnieć, chodzi o jej życie i przyszłość z Natanem a ta taka pewna że prowadziła, a tak dobrze znała Dagę, przecież wie że by na to nie pozwoliła. I też gdyby Sabina miała czarną dziurę w głowie ale nie, bo pamięta że dzwoniła do igora i on się pojawił a później już nie pamięta nic, zdarza się ale też bez przesady akurat najważniejszego nie pamiętać.

Denerwuje mnie też Paulina. Przecież jako dorosła kobieta wiedziała na co sie decyduje, wcześniej miała zresztą opory czy być z Bartkiem bo wiedziała że ma żonę i syna i może jednak ich w końcu wybierze.

Denerwuje mnie bezkarność igora. Może w końcu to się skończy ale znowu jest Dragon tak samo bezczelny i uważający że wszystko może. Chociaż wiem że wątki kryminalne też muszą być.
Czy coś mi się podobało we wczorajszym odcinku?... YYYY...YYY... Chyba właśnie że Weksler jako jedyny myśli w tej sytuacji. Podoba mi się że Jowita chce walczyć i odnajduje w sobie jakąś siłę, mimo straty Dagi i tego ze póki co jest sama, póki nie powie Radkowi o chorobie. Śmiesznie jest też z tym całym blogiem że cała wieś zaczytuje się w nim, wiadomo lubią takie afery i ploteczki jak to w małych mieścinach czy wsiach. Ale każdy od razu wie że to Emilia pisze i każdy o tym gada, no nowa sensacja jakby nie wiedzieli i tak że Bartek zostawił Emilę dla Pauliny i wielkie rzeczy tak naprawdę:). No i taka druga plebania się zrobiła w Wadlewie, może to dlatego że ten proboszcz przesiaduje, dlatego takie skojarzenia.

W sumie nic takiego emocjonującego się nie działo we wczorajszym odcinku. Takie biadolenie Grażyny że trzeba sprzedać salon a szkoda, Radka i Dominika że stracą robotę i fajną miejscówkę, Mikser i Radek wzruszyli się myśląc o starych czasach gdy robili różne imprezki w salonie, żenująca "rozmowa" Bartka z Pauliną i Bartka z Emilią itd. Wcześniejsze były ciekawsze a jeszcze bardziej interesujące dopiero nadejdą:). Najlepiej oceniać kolejne odcinki od poniedziałkowego, ja już oglądałam:).

ocenił(a) serial na 5
Penelope261988

Masz racje, dla mnie Weksler jest jedynny myślącym w tej rodzinie. Ja Jowite podziwiam, nigdy się nie podaje.

ocenił(a) serial na 5
kierowca23

Jak tam dzisiejszy odcinek, podobał się. Się Michał wkurzy, współczuje Melce.

kierowca23

No już dzisiejszy odcinek był ciekawszy od ostatniego. Krystian taki pewny że Melka wróci do ośrodka a on się z tego wymiksuje, no nie wiem:P. Najazd Dragona na chatę Krystiana, haha:). Normalnie Michał będzie zachwycony że hoho. Też współczuję Melce bo pewnie wszystko na nią spadnie i Michał jeszcze bardziej nie będzie jej ufał i się wkurzy. Radzio też był śmieszny z tą załamką. Nawet pomylił Kaśkę z Jowita haha Kaśkę z Jowitą, no naprawdę. I chce przepraszać szefa Jowity desperacja:). Albo że będzie zmieniał Błażeja w taksówce. Natan i Igor spotkanie dwóch kumpli. Po co w ogóle jeszcze chcą gadać z nim i go zapraszać? Nic i tak Natanowi się nie udało załatwić. Ale za to uciął sobie pogawędkę z obecnym mężem swojej dziewczyny.

Penelope261988

Najlepsza to była rozmowa Natana z Sabiną:P. Natan powiedział że może ona nie prowadziła samochodu a Igor po wypadku podmienił miejsca dziewczyn a Sabina na to że to niemożliwe bo nawet Igor ma ludzkie odruchy :P Naprawdę? Nie zauważyłam :P. No i Dragon też był świetny " kolację zrobisz, chłopacy zgłodnieli" , drugi Igor( oczywiście nie całkiem, ale taki bezczelny jak on). Oczywiście w jutrzejszym odcinku wyniesie co droższe gadżety i sprzęty. Daria też dobra z tym niesieniem czajnika. Przecież kiedyś nie była taką gapą a teraz boi się ruszyć żeby czegoś nie wylać czy nie potłuc. A Kaśka taki zgarbiony przed laptopem, ciekawie to wyglądało garb dzwonnika z Notre Dame:P. Takie dziwne skojarzenia. No i Igor znów mówiący do siebie:D.

ocenił(a) serial na 5
Penelope261988

Oglądałem już wtorkowy odcinek, no Michał się wkurzy maksymalnie, no Dragon teksty dobre ma.

kierowca23

UWAGA spoiler............................................

Przed chwilą też obejrzałam dzisiejszy odcinek. I rzeczywiście działo się:P. Dragon świetny po prostu i jeszcze jaki "dobry" że zabrał sprzęty by Krystian nie musiał płacić odsetek. A te teksty Dragona najlepsze, zwłaszcza z tymi bułkami gdy Dominik długo nie wracał. Michał się wkurzył ale myślałam że i tak jeszcze bardziej się wkurzy. Radzio jaki szczęśliwy że pracę dostał a tu nagle zonk bo chcą zaświadczenia o niekaralności, trochę dziwne :P. Mikser oczywiście na 100% pewny o winie Sabiny, a ta nagle sobie przypomniała. Następny odcinek będzie jeszcze lepszy, znów Igor oberwie od Stolarczyka haha, historia lubi się powtarzać.

ocenił(a) serial na 5
Penelope261988

No Igor nie może być non stop górą, ale póżniej i tak Stolarczyk zginie.

Penelope261988

"Dragon i spółka" to gwiazdy wczorajszego odcinka,te teksty rozwaliły największych ponuraków,gosciu lubi sie bujać i rzuci dobrym tekstem...ziomale też nie gorsi:
-to kranów nie odkręcamy?...hahaha

załamanie i te świeczki w oczach plastusia...widok BEZCENNY..!!

ocenił(a) serial na 5
aron312

No tak odcinek z nimi dobry.

ocenił(a) serial na 5
Penelope261988

Nie wiem po co Krystian puścił Dragona do domu, przecież wiadomo że to nie będzie zwykła pogawędka. Mógł powiedzieć że jest Ojciec w domu, ale dla Dragona i spółki Michał nie był by może problemem.

ocenił(a) serial na 5
kierowca23

Nie wiem czy ktoś już oglądał dzisiejszy odcinek. Ale tekst Marysi do Melki mnie normalnie załamał, brzmiał on tak "jesteś dla mnie jak moje własne dziecko, kocham cię jak córke" jakoś tak zresztą sami zobaczycie, ale masakra jakąś przybłęde która Aleks przyprowadził , Melka non stop przyciąga jakieś kłopoty na Marysie jak magnes a ta już ją kocha jak córke. A Julka,przecież jej nigdy nie ma w domu.

kierowca23

w końcu jak to ujęła Kinia "Święta Marysia o wielkim sercu..."

ocenił(a) serial na 5
mrowa93

Dokładnie.

ocenił(a) serial na 9
kierowca23

Wkurza mnie ta Melka. Jest taka irytująca i wogóle. Te jej wielke oczy i wzrok. Grrrrrrrrrr.
ale Michał jest fajny. Powinien dac krystianowi jakąs porządną karę...

ocenił(a) serial na 5
alexandrax123

Michał fajny bo dobry aktor go gra.

ocenił(a) serial na 5
kierowca23

Wątek z propozycją napisania ksiażki katastrofa, co z tego że blog cieszy się dużą popularnością, dużą jest takich blogów i co ? Dostają jakieś propozycje. Dla mnie to żenada. A tak wogòle to Emilka nic wybitnego na tym blogu mogła napisać.

ocenił(a) serial na 4
kierowca23

jeszcze to naciągnięcie z tym NY... w ogóle zbędne. Co wnosi do wątku to że właścicielka wydawnictwa była w NY w PRYWATNYCH sprawach?

ocenił(a) serial na 5
qwerty95960

Właśnie nie wiem, ale beznadziejny wątęk. Wogóle to Wadlewo to nie to co kiedyś.

ocenił(a) serial na 7
kierowca23

Może jeszcze Emilka dostanie literackiego Nobla za tę swoją powieść. xD
Dokładnie, jeszcze kilka miesięcy temu Wadlewo było zabawne, a teraz wszyscy tylko wałkują temat lekarsko - sołtysowego trójkąta. :/

ocenił(a) serial na 5
Ola_2705

Nie dziwił bym się jakby dostała tego nobla.

ocenił(a) serial na 6
kierowca23

chyba jobla, haha ;p

ocenił(a) serial na 5
iamvip

Może haha

ocenił(a) serial na 9
Ola_2705

dziwi mnie ze akurat cala wies zaczeła czytac blog, i to akurat JEJ !!!! jakos kiedys nie czytali xd

ocenił(a) serial na 5
alexandrax123

Akurat to jest normalne, jak się dowiedzieli że to Emilka pisze w dodatku sołtys wsi, to już mieszkańcy są zaciekawieni co ona to wypisuję na tym blogu.

alexandrax123

dostali darmowy internet z Unii to co mają robić wieczorami na wsi ? xd
A po za tym tutaj każdy ma zbyt długi język i sie rozniosło jak HIV tej chłopo-martynki(czy jak jej tam było)Miksera po Wrocławiu

ocenił(a) serial na 4
kierowca23

do tego zepsuli postać Pauliny, robią z niej zaborczą egoistkę

qwerty95960

No dokładnie. przecież Paulina taka nie była. pokochała Bartka, ale broniła się przed tym uczuciem, mówiła że nie chce rozbijać rodziny. A teraz nagle nie chce by Bartek utrzymywał kontaktów z synem a tym bardziej Emilią. Jest zazdrosna i zaborcza.

kierowca23

Powinni odebrać prawo jazdy temu kierowcy Wekslera. Zaparkował sobie na pasach.

Zresztą co się stało z Andrzejem (nie Pałkowskim)?

no_bo_co

wgl ci kierowcy Wekslera to z jakichś specyficznych castingów są chyba wyłapywani dla niego(nie jacyś typowi "krzysie" z kat.B skierowani do niego z urzędu pracy) bo widze że są dobrze "wtajemniczeni" w jego działalność

mrowa93

No tak doskonale wiedzą czym zajmuje się Weksler, o jego machlojkach, kłopotach z Igorem- Wekler bez krępacji przy kierowcy rozmawiał przez telefon z płatnym zabójcą by pozbył się Igorka. To tacy kierowcy, wspólnicy w działaniu, pomocnicy w jednym:P. Ciekawe właśnie jak Weksler ich wynajduje:P. Chciałabym by Andrzej, jego kierowca wrócił, lubiłam go:P.

ocenił(a) serial na 9
Penelope261988

najlepszy był mateusz :p

ocenił(a) serial na 5
alexandrax123

Tak, najlepsze było jak napisał tą wiadomość do Sabiny, a Weksler to przeczytał :-)

no_bo_co

Myślałem, że majątek Wekslera jest dużo większy. Agata chyba wspominała o 500 milionach.

ocenił(a) serial na 9
no_bo_co

ale 50 mln to przecież masa forsy !!!! nie ma na co narzekać :)

ocenił(a) serial na 5
alexandrax123

Dla Igora za mało.

ocenił(a) serial na 4
no_bo_co

jak Igor podawał się za Piotra Wacha to było mówione o 300 mln... może po prostu Weksler wciska kit Natanowi :P

użytkownik usunięty
qwerty95960

No właśnie było mówione o tych 300 mln a Weksler podał większą kwotę

Weksler podał mniejszą kwotę. I to znacznie dużo mniejszą. 50 a 300 robi wielką różnicę.

użytkownik usunięty
no_bo_co

No właśnie.

użytkownik usunięty

Jest spora różnica między tymi kwotami to Weksler nie wie ile wart jest jego majątek,że Natanowi podał mniejszą kwotę a jak Igor udawał tego Wacha gadali o 300 mln.

ocenił(a) serial na 5

Weksler się gubi w tym swoim majątku.