PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34552
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Witam, w tym temacie będziemy pisać wrażenia z dzisiejszego odcinka np, co wam się podobało, nie podobało, albo zainteresowała , może zauważyliście jakoś wpadke, absurd. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły prosze pisac,może uda nam się rozwinać ten temat. Zapraszam do wspóltworzenia tego tematu.

kierowca23

Te odcinki to chyba będą po wakacjach.

ocenił(a) serial na 5
no_bo_co

Tak.

kierowca23

Ale Jowita przywaliła szefowi hahaha :D Myślałam, że ona zacznie go tam dusić. Dobrze mu tak - ta firma to istna patola, ale z jednej strony Jowita trochę sama jest sobie winna - może gdyby przyznała się szefowi do choroby, ten nie zwolniłby jej w tak bezduszny sposób - chociaż wątpię... :)
Podobała mi się ta scena, jak Jowita dawała Radkowi pieniądze. To pokazuje, że jest między nimi równość, równouprawnienie :) Dla mnie w porządku - nie mam z tym problemu ;-)
No i Kaśka.... hahaha :)

ocenił(a) serial na 6
pampeluna94

Kaśka chociaż rozwesela ten serial, bo oprócz Błażeja i Darii, Anety i Marka i teraz Artura i Kingii to tam nikt nie ma ułożonego życia.

pampeluna94

Mogla chociaz zaryzykowac i uprzedzic szefa dużo wczesniej o tej chorobie,przez milczenie i brak czasu na prace (wizyty u lekarza) było logiczne że to sie dla niej zle skonczy,taki dran jej nie przepusci a była jeszcze uprzedzana,dla mnie związek Jowity i Radzia to tragedia,jedno i drugie kłamią sobie prosto w oczy..przeciez wszystko predzej czy pozniej wyjdzie na jaw.To Radzio ma jeszcze jakies zaskórniaki?....wow,zuch chłopak!

pampeluna94

no długo na to czekałam, wkurzał mnie ten szef. Ale to prawda że powinna mu powiedzieć o chorobie.

ocenił(a) serial na 5
kierowca23

Spoiler

http://m.superseriale.se.pl/kulisy-seriali/pierwsza-milosc-odcinek-2112-melka-ca luje-sie-z-dragonem-gwalciciel-skrzydzi-melke_613143.html

ocenił(a) serial na 9
kierowca23

no wow ! Melka mnie wnerwia ! Raz jest milutka dla marysi i juleczki a pózniej zachowuje sie jak gówniara xd

ocenił(a) serial na 5
alexandrax123

Niech sobie ona już idzie z tego serialu.

kierowca23

Odcinek 2122

Jowita jest bliska załamania, ale próbuje ukryć to przed najbliższymi. Kinga szykuje się do ślubu. Ma przeczucie, że wydarzy się coś nieoczekiwanego. Wadlewo poruszone jest donosem Pauliny. Malwina ostentacyjnie odmawia jej zakupów w sklepie. Michał odwiedza Marysię, aby ją przeprosić. Dragon chce namówić Radka na nielegalny interes. Stan zdrowia Jowity gwałtownie się pogarsza. Szansą na wyleczenie jest wyjazd do Szwecji. Radek wie, że jego zarobki na to nie wystarczą. Decyduje się zadzwonić do Dragona

Odcinek 2123

Krystian prosi Michała o pożyczenie dużej sumy pieniędzy, ale nie chce zdradzić, na co jest mu potrzebna. Wychodząc z domu, nastolatek wrzuca do plecaka zawiniątko z narkotykiem, które dostał od Dragona. Dragon spotyka się z Radkiem, aby omówić plan okradzenia bankomatów podczas wielkiej imprezy w mieście. Radek, pomimo pogardliwego stosunku do Dragona, decyduje się wejść w nielegalny interes. Kinga martwi się, że ktoś znowu zepsuje ślub. Wśród zaproszonych osób są Bartek i Emilka, którzy postanowili przyjechać na uroczystość razem.

Odcinek 2124

Jowita dowiaduje się o interesach Radka i Dragona. Sprzeciwia się takiemu sposobowi zdobywania pieniędzy na jej leczenie. Bartek błaga Emilkę o kolejną szansę. Krystian postanawia odbyć z ojcem szczerą rozmowę na temat współpracy z Dragonem. W trakcie rozmowy orientuje się, że w plecaku, który zapomniał zabrać od Melki, zostawił paczkę narkotyków. Melka nie zauważa, że Julka bawi się woreczkiem z tabletkami, który wyciągnęła z plecaka Krystiana. Myśląc, że to cukierek, dziewczynka łyka jedną tabletkę ecstasy.

ocenił(a) serial na 6
no_bo_co

Krystian jest nieodpowiedzialny i bezmyślny. Melka znowu będzie miała przez niego problemy.
A Marysia to ładnie to swoje dziecko wychowała naprawdę, taka duża a nie wie żeby nie grzebać w cudzych rzeczach i nie pchać wszystkiego do buzi.

ocenił(a) serial na 5
no_bo_co

dzięki za streszczenia , ale to już chyba trzeci tydzień po wakacjach ?

kierowca23

Odcinki 2119 - 2123 pierwszy tydzień po wakacjach
Odcinek 2124 - początek drugiego tygodnia po wakacjach

ocenił(a) serial na 5
no_bo_co

W nastepny Czwartek będą jeszcze jedne streszczenia, ostatnie chyba ?

kierowca23

Nie wiem, całkiem możliwe.

ocenił(a) serial na 5
no_bo_co

Spoko.

kierowca23

ehh najgorzej że ci scenarzyści nie potrafią zrobić tak żeby przed wakacjami był koniec sezonu, tylko urywamy czekajcie sobie teraz 2 miesiące, a po wakacjach 2-3 tygodnie i pewnie wszystko się skończy i wjedzie cudowny napis "miesiąc później". zamiast obecnych BZDUR typu niekończące się trudne sprawy z melką (Radziu mógł inaczej Dragona spotkać, albo chociaż wcześniej, ogólnie można było to zrobić lepiej), emilka książkę pisze oraz emo luizka jeszcze wtrąciła swoje 3 grosze ostatnio. ciekawe czy ktoś ją lubi, bo w zasadzie większość z niej polewa i jej nie cierpi. Ona i melka powinny zniknąć z tego serialu jak najszybciej. A gdzie się podział Filip, najfajniejsza postać? Wyparował, ale za to melka i krystian mają wątek za wątkiem...Mam tylko nadzieję, że wątek z Igorem chociaż się skończy teraz. ogólnie głupie to, naiwna sabinka najpierw ogłupiona po raz kolejny przez igora, teraz za kratami, igor stał się psychopatą w stylu agaty i uśmiecha się sam do siebie, a karol i natan drepczą w kółko i jedyne co im przychodzi do głowy to "trzeba wyciągnąć sabinę!" tylko sami nie wiedzą jak. jakby Igor nie wyjechał z tym że ma dowód to by tak siedzieli jak idioci po kres czasu. ostatni tydzień to w ogóle śmiech, ten wątek miał tydzień przerwy! Ogólnie scenarzyści są do kitu. Tak z innej beczki to beka z Marysi, w tej melce to się chyba zakochała, ot tak nieznajomą dziewczynę z ulicy przygarnęła, teraz to ma życie dopiero: trudne sprawy melka-krystian, ten jego problematyczny ojciec, jeszcze doszły wizyty Dragona, a lada moment Julka będzie na haju hahaha

Wingo

Zgadzam się ze wszystkim :-)
Wątek Igora będzie jeszcze po wakacjach niestety...
Ale by były jaja jakby Julka zeszła po tych tabletach :D
Melka ma być w ciąży podobno (ciekawe kto ją zapłodnił - nie uwierzę że Krystian jest zdolny zrobić dziecko - pipka ot co, pewnie okaże się to dziecko Dragona). Może Maryna wychowa je jak swoje, jakby jej Julka umarła :) Masakra.

ocenił(a) serial na 5
pampeluna94

Nie, napewno nie Dragona. Melka ma wrócić do Krystiana po wakacjach i spędzi z nim noc, a co najlepsze w mieszkaniu Marysi.

kierowca23

Gdzieś czytałam, że on ją zgwałci po tym jak ją upije. Ale to nie potwierdzone info, także nie potwierdzam. :-)

ocenił(a) serial na 9
pampeluna94

"jaja jakby Julka zeszła" ? człowieku co ty wogóle piszesz? zastanów się trochę xd

ocenił(a) serial na 5
alexandrax123

Nie ma co się zastanawiać. W tym serialu teraz taki jest sezon na uśmiecenie.

ocenił(a) serial na 6
kierowca23

Wszystko, się może zdarzyć, może rodzice tej małej nie chcą już, żeby grała w serialu.
Ja nie chcę, żeby Julka umarła. Marysia poroniła już kiedyś. Niech scenarzyści zostawią jej to dziecko.

ocenił(a) serial na 5
Ciapek18

Przecież ma dziecko Melke jak widać jej więcej czasu poświeca.

alexandrax123

Alexandrax123
Człowieku nie bulwersuj się tak :) Napisałam to w sposób żartobliwy odnosząc się do parodii jaki prezentuje ten scenariusz, więc nie pisz mi żebym zastanawiała się zanim coś napiszę - gdyż jak zapewne wiesz, Julka to wytwór scenarzystów. Nie zdziwiłabym się, gdyby tak było dlatego napisałam co uważam - zastanawiać się nad sensem poprzedniej wypowiedzi nie mam zamiaru i przepraszać też nie mam zamiaru - bo nie mam za co :-) Scenariusz-fikcja z domieszką parodii - to wszystko co opisuje ten serial, dlatego jest wielce prawdopodobne że Julka może zejść :-)
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 9
pampeluna94

spoko, ja sie nie bulwersuje tylko po prostu troche sie na pierwszy rzut oka zdziwiłam jak cos takiego przeczytałam. Ale okej, czaje , ten serial to masakryczny scenariusz. Pozdrawiam :) :)

użytkownik usunięty
pampeluna94

Ale super, liczę na to że to będzie dziecko własnie Dragona :D:D

A Krystian wychowa je jak swoje:P. Ha ha:P. Nie no parodia. Wesoły trójkącik.

ocenił(a) serial na 5
kierowca23

Szkoda mi Jowity, jej stan stan jest taki że potrzebuje leczenia w Szwecji. Szkoda że straciła prace, ale mogła powiedzieć szefowi, i skad teraz ma wziąć pieniądze, Radek ma zarobić myjąć okna, no ale spotka Dragona i zaś wpakuje się jakieś w bagno. Jowita to moja ulubiona kobieca postać, szkoda jakby ją uśmiercili. A wy jaką kobiecą postać lubicie?

kierowca23

Moją ulubioną postacią żeńską jest również Jowita :-) Jako jedyna ma charakterek i nie jest taką miernotą jak pozostałe dziewczyny - Maryśka (ona jeszcze nie jest taka najgorsza w porównaniu z innymi), ale: Kinga (wiecznie nieszczęśliwa), Luiza (największy problem na świecie - przegrałam zawody - smótek, bul, rzal i niedowieżanie - celowe błędy orto. :P), Emilka (jej jazgot....), Paulina (ją nawet lubię)... Dla mnie Jowita - pierwsze miejsce pod względem wszystkiego ;-) Nie chcę jej śmierci - przestałabym oglądać serial. Niech pozbędą się Luizy, kogokolwiek - ale nie Jowity.

ocenił(a) serial na 6
pampeluna94

Jowita kiedyś była straszną suką, i Radek zdradził z nią Sabinę. Ostatnio ją nawet polubiłam, ale najbardziej lubię Aśkę.

Ciapek18

Radek był kiedyś z Sabiną? Nie oglądałam tego serialu jakiś czas i jak czytam forum żeby trochę nadrobić co się działo, to mam wrażenie, że z tej paczki przyjaciół każdy był z każdym... Czy tylko mi się tak wydaje?;)

ocenił(a) serial na 6
malami132

Krótką chwilę, potem ją zdradził z Jowitą i Sabina chciała nawet przez to biust powiększyć.

malami132

No tak każdy z każdym to nie. Ale Sabina była przez moment z Radkiem i Błażejem( kiedyś w liceum), Ola była z Mikserem, Daga też była z Mikserem, Radek teraz jest z Jowitą, Luiza jest teraz z Mikserem, a Aśka jeszcze z nikim nie była, Błażej jest z Darią.. To tyle:P. Jak czegoś nie pominęłam.( chodzi mi tylko o paczkę przyjaciół- Mikser, Radek, Błażej, Sabina, Aśka, Daria i Daga)

ocenił(a) serial na 5
maria_88_3

Fajnie jakby zrobili wątek, że Aśka by była z tym chłopakiem co zna Luize. Ciekawie by było, co o tym myślicie?

maria_88_3

Tak właśnie kojarzyłam, że Sabina kiedyś była z Błażejem :) i właśnie o tę paczkę przyjaciół mi chodziło, dzięki za odpowiedź :)

Ciapek18

masz u mnie pkt ;) też wybieram Aśke :0

ocenił(a) serial na 4
kierowca23

Jowita chyba powinna dostać z roboty jakąs odprawę. W końcu nie była tam mało ważnym pracownikiem? Miałaby wtedy kasę na leczenie.

CharmlessMan00

Prawdopodobnie nie była zatrudniona na etacie, poza tym jej szef pewnie zwolnił ją dyscyplinarnie

ocenił(a) serial na 4
spacey1

To niech pójdzie do pośniedniaka i dadzą jej zasiłek!

ocenił(a) serial na 6
CharmlessMan00

Kiedy wylecisz z roboty z własnej winy tak jak Jowita, która nie uprzedziła w pracy o swojej chorobie i zawaliła kilka ważnych kontraktów, nie przysługuje odprawa. Nawet gdyby jej szef się nad ną zlitował i rozwiązał z nią umowę za porozumieniem stron, na terapię za granicą z pewnością by jej nie wystarczyło, prywatna opieka lekarska na prawdę sporo kosztuje. Jowita ma oprócz tego inne wydatki, mieszkanie wynajmuje nie najtańsze i nawet jak tam już nie mieszka, jest pewnie jakiś okres wypowiedzenia przez który musi dalej płacić czynsz.

kierowca23

to Jowita nie ma zadnych oszczednosci?

ocenił(a) serial na 5
mania19

Napewno ma ale czy to wystarczy ?

kierowca23

no ale mimo wszystko. jakos nawet nie wspominaja ze Jowita ma oszczednosci

ocenił(a) serial na 5
kierowca23

Spoiler ! ! !

http://m.superseriale.se.pl/newsy/pierwsza-milosc-po-wakacjach-2015-odcinek-2124 -corka-marysi-w-szpitalu-po-narkotykach-julka-umrze_616244.html

ocenił(a) serial na 4
kierowca23

I bardzo dobrze, że tak się stanie! Może w końcu Marysia zacznie na nią zwracać uwagę.

ocenił(a) serial na 6
CharmlessMan00

Marysia tylko każdemu ją podrzuca. A Bartek żle wpływa na swoje kobiety i Emilka i Paulina będąc z nim w związku zaczęły na wszystko narzekać i wszystkiego się czepiać.

Ciapek18

Dokładnie:P.

ocenił(a) serial na 6
maria_88_3

W tej całej sytuacji z Julką tylko Melki żal, jej się z pewnością za to najgorzej dostanie. Krystian to idiota i niby on ma mieć takie super stopnie i iść na studia w Londynie, jego stary o wszystkie jego kłopoty czepia się Melki, jakby jego syn swojego rozumu nie miał. Lepiej żeby Melka nie była w ciąży bo jeszcze się dziecko urodzi takie mądre po tatusiu. Ostatnio wkurza mnie Kinga cały czas się tej Melki czepia a sama jak była w jej wieku była jeszcze gorsza. Pierwsza miłość w ogóle robi z ludzi mieszkających na wsi jakiś debili, wszyscy się schodzą by Emilka o nich w książce napisała beznadzieja.

Ciapek18

no Kinga teraz udaje pierwszą cnotkę i przykład moralnej dewotki ... a sama nie była lepsza za czasów gimbusa/liceum a teraz taka pseudo psycholożka bez papierku ze studiów