Niebezpieczny pościg i walka o życie Melki (Ewa Jakubowicz), awantura między Michałem (Wojciech Błach) i Marysią (Aneta Zając) oraz jej coraz większa zażyłość z Hubertem (Michał Czernecki). Tak w skrócie zapowiada się wyjątkowo mocny początek nowego sezonu "Pierwszej miłości". To jednak nie koniec zawirowań w życiu bohaterów. Czy ślub Marysi z Michałem stanie pod znakiem zapytania? Przekonamy się już wkrótce, tak jak w przypadku związku Bartka (Rafał Kwietniewski) i Emilki (Anna Ilczuk). Miedzianowski podejmie kolejną próbę odzyskania żony. Czy ich miłość można jeszcze uratować? Jesienią będziemy także świadkami niespodziewanego powrotu Oli Król (Dominika Kojro). Dlaczego wróciła i jaką tajemnicę skrywa? Czy przyjaciele zdołają uratować dziewczynę przed tragedią? Jesień w "Pierwszej miłości" pełna będzie nieoczekiwanych zwrotów akcji i zaskakujących rozwiązań. Pojawią się też nowi bohaterowie Katarzyna Sawczuk w roli Marianny, oraz Krzysztof Wieszczek jako Olek.
Odcinek 2319
Hubert zwierza się Marysi ze swoich zmartwień i szuka u niej wsparcia i pocieszenia. Ich zażyłość staje się powodem jej kłótni z Michałem. Jowita postanawia zerwać z Radkiem i poświęcić się wychowaniu dziecka. Dziewczyna nieoczekiwanie trafia do szpitala. Wypadek, jakiemu w "King's fitness" uległa Luiza, staje się okazją do pojednania z Aśką.
Odcinek 2320
Jowita pragnie spokoju, by szczęśliwie urodzić swoje dziecko. Uważa, że u boku Radka nie jest to już możliwe. Mimo wszystko Radek próbuje otoczyć ją opieką. Bartek szuka pretekstu, by zamieszkać u Emilki. Tola nie chce mieć już z Arturem żadnych układów. Tymczasem Maks podejrzewa, że oboje chcą go oszukać i wycofuje się z podpisania z Żukowskim umowy.
Odcinek 2321
Beata pada ofiarą napadu, do którego dochodzi w "Barbarianie". Przejęty Lew, bojąc się o jej bezpieczeństwo, proponuje jej pracę w filmie. Bartek bardzo stara się udowodnić Emilce, że zasługuje na jej miłość. Michała nie stać na prywatny turnus rehabilitacyjny, który jest szansą na odzyskanie sprawności w rękach. Hubert oferuje swoją pomoc finansową, próbując jednocześnie uwieść Marysię. Czy w Majce odżyją dawne uczucia do Huberta?
Odcinek 2322
Beata i Mikser pomagają Jeremiemu poderwać dziewczynę ze szkoły. Pierwsza randka chłopca nie wypada jednak pomyślnie. Marysia prosi Krystiana o pieniądze, aby spłacić dług Hubertowi. Tymczasem Michał dowiaduje się, kto zapłacił za jego rehabilitację. Samotna Sabina zapija smutki w "Barbarianie" i tu spotyka Melkę i Martę. Między dziewczynami dochodzi do kłótni. Sabina trafia na komisariat.
Odcinek 2323
Lew bezskutecznie próbuje naprawić swoje relacje z synem. Ku jego zaskoczeniu, Jeremi pragnie zamieszkać z Beatą. Gdy Marysia otrzymuje od Huberta sporą sumę pieniędzy i pożegnalną wiadomość, jest przekonana, że mężczyzna chce popełnić samobójstwo. Razem z Michałem postanawiają go powstrzymać… Sabina zaprasza do siebie Melkę i Martę na pojednawczy obiad.
Odcinek 2523
Artur wciąż żyje dylematem, czy Aleks jest jego bratem. Spotyka się z Izabelą, by dowiedzieć się więcej o swoim ojcu. Krystian przeżywa rozstanie z Zuzą. Michał i Marysia martwią się, czy chłopak nie zrobi sobie krzywdy. Michał i Marysia mają stłuczkę samochodową. Kazanowa ma pretensje do Seweryna o jego zaangażowanie w politykę. Dochodzi do awantury.
Odcinek 2524
Michał uskarża się na bóle głowy od czasu wypadku. Konflikt ze sprawcą wypadku nasila się. Michał nie panuje nad nerwami, co niepokoi Marysię. Artur chce w tajemnicy przed Aleksem zrobić badania DNA i dowiedzieć się, czy Aleks jest jego bratem. Beata nadal ma pretensje do Cezarego o problemy z fikcyjnym małżeństwem. Cezary robi wszystko, żeby Beata mu wybaczyła.
Odcinek 2525
Seweryn nie może przeżyć rozstania z Kazanową. Olek pomaga mu fortelem odzyskać serce ukochanej. Marianna jest przekonana, że Mikser bawi się jej uczuciami. Odgrywa się na nim. Mikser nie rozumie, o co jej chodzi. Do Melki zgłasza się sierżant policji. Proponuje jej szkolenie policyjne za granicą. Melka nie wie, jak przyjmie to Paweł.
Odcinek 2526
Melkę i Pawła zatrzymuje policja. Traktują Pawła jak przestępcę. Melka dostaje informację, że to robota Darka, który ma dla niej zadanie. Michał znów traci kontrolę nad emocjami. Doprowadza do kłótni z Kingą. Marysia nie wie, co się dzieje z Michałem. Beata i Cezary dostają ostrzeżenie z kancelarii komorniczej. Muszą zrobić wszystko, aby uwiarygodnić swoje papierowe małżeństwo.
Odcinek 2527
Marianna jest przekonana, że Mikser jest gejem i postanawia pomóc mu odnaleźć swoją drugą połówkę. Wiktoria wciąż przeżywa rozstanie z Olkiem. Emilka wyciąga ją do miasta, żeby się zabawić. Artur otrzymuje wyniki badan genetycznych. Aleks okazuje się jego przyrodnim bratem.
Wiedziałam że się okaże że Artur i Aleks to bracia, pisałam już o tym w poprzednim sezonie że scenarzyści pojadą po bandzie. Choć teraz chyba są nowi, lepsi? Jak słyszałam? I chyba coś było mowa, że ojciec Artura miał romans z matką Aleksa nie tak dawno, żeby byli braćmi, więc znów coś się nie zgadza. Ale wiedziałam, to by wyjaśniało dlaczego ojciec Aleksa go nienawidzi.
Ogólnie inne wątki jakieś średnie. Tak też podejrzewałam że Sabina oberwie kulkę, bo osłoniła Aleksa. Maryśka pewnie z Michałem się rozstanie, albo chwilowe problemy, pewnie Michał stanie sie agresywny, może nawet na coś zachoruje i go uśmiercą, bo Maryśka nie może być ciągle z jednym gachem.
Konflikt w Wadlewie to najgorsze co może być, nudy i pewnie wkurzające sytuacje.
hahahahha, czyli jednak to o czym tu już dawno pisano, że okaże się że Aleks i Artur są braćmi.
Wygwizdowo ciągną zdecydowanie za długo. Jak dla mnie to mogłoby całkiem zniknąć z serialu.
Wątek z Melką też teraz się będzie ciągnął 500 odcinków, co chwilę będzie wychodziło że Darek znowu coś od niej chce i ona będzie to robić.
Ha, dobrze napisane :). Zgadzam się. Też tak myślałam że są braćmi, przez to że ojciec Aleksa tak go nie znosi, a matkę Aleksa niby kochał, mimo że przyprawiła mu rogi, więc wiadomo że Aleks nie jest jego synem, a więc Piotra.
Wadlewo też już całkiem mi się nie podoba, były nawet śmieszne wątki ale teraz co odstawiają to jest żenujące bo nie mają już co robić. Ale będzie nowy policjant, to może choć jakieś wątki kryminalne się pojawią, bo to co odstawili z Olkiem i Wiki to normalnie gorzej niż trudne sprawy.
Wątek z Melką już widze że nie będzie moim ulubionym. Znów jakiś czarny charakter ala Dragon i znów Melka będzie robiła co on chce i dziwiła się za każdym razem że ją wykiwał. Ile jeszcze? :P.
Chyba najciekawiej będzie z Cezarym i Beatą, jeszcze nawet z Aleksem a tak to nawet nie wiem, jakieś popłuczyny :P.
Myślę że wątki z nowym policjantem będą próbowali robić jako humorystyczne, ale wiadomo że w Wygwizdowie to z tym humorem różnie bywa.
odc 2528
Z zagranicy dzwoni Paulina, okazuje się, że Norbert zniknął. Bartek i Emilka nie wiedzą, co się dzieje. Wychodzi na jaw, że Norbert został deportowany do kraju z USA do Polski. Michał spotyka się z wymagającym klientem. Odreagowuje stres na Marysi, doprowadzając do kolejnej kłótni. Aśka dostaje anonim. Jest przerażona, bo wszystko wskazuje na to, że Bogumił znalazł sposób, by wydostać się na wolność.
odc 2529
Do Wadlewa przyjeżdża telewizja, by nagrać debatę wyborczą między Emilką i Olkiem. Impreza kończy się rozróbą pomiędzy przeciwnymi obozami. Stan Sabiny ulega ponownemu pogorszeniu. Opinia lekarzy jest jednoznaczna śmierć mózgu. Marianna umówiła Miksera na gejowską randkę. Do Barbariana przychodzi uroczy Miłosz, by spotkać się z Mikserem.
odc 2530
Aśka musi stawić się w sądzie na rozprawie Bogumiła. Po powrocie czeka ją niespodzianka Bogumił zostawił jej koszmarny prezent. Mikser budzi się w łóżku obok Miłosza. Musi powiedzieć chłopakowi prawdę, zanim sprawy zabrną za daleko. Marysia za namową Michała organizuje w King's Fitness skromne przyjęcie. Michał pod wpływem alkoholu całuje Kingę.
odc 2531
Lekarze chcą odłączyć Sabinę od aparatury podtrzymującej życie. Karol nie zamierza do tego dopuścić. Michał chce, by sprawa pocałunku została między nim a Kingą, Kinga nie zgadza się. Marysia konfrontuje się w tej sprawie z Michałem. Norbert za wszelką cenę chce dostać się do Stanów. W akcie desperacji zabiera samochód Śmiałka, by dotrzeć do MSZ. Po drodze czeka go miła niespodzianka.
odc 2532
Sytuacja finansowa Barbariana jest krytyczna. Cezary decyduje się na dramatyczny krok planuje samobójstwo. Karol nie zamierza dopuścić do odłączenia Sabiny od aparatury podtrzymującej życie. Wpada na szalony pomysł, by sterroryzować personel szpitala ładunkiem wybuchowym. Konflikt pomiędzy Śmiałkiem a Sewerynem osiąga apogeum. Anna prosi o interwencję proboszcza.
"Stan Sabiny ulega ponownemu pogorszeniu. Opinia lekarzy jest jednoznaczna śmierć mózgu." Czyli już po ptakach. Oczywiście w tym serialu pewnie zrobią nagłe "zmartwychwstanie" Sabiny, tak jak z Julką i Sabina się obudzi i od razu będzie wcinać kanapki z Błażejem. Ten serial to już jakieś sf. Od scene fiction lub od syf jak kto woli. Chyba że powiedzą że wszyscy lekarze się pomylili i nie doszło do śmierci mózgu, i tak będzie to głupie. Ale już lepsze niż cud, że mózg Sabiny zmartwychwstał. W ogóle ona dostała kulkę w rdzeń kręgowy więc w sumie jest duże ryzyko, że nie będzie chodzić, ale pewnie będzie bo czemu nie :P.
"Mikser budzi się w łóżku obok Miłosza. Musi powiedzieć chłopakowi prawdę, zanim sprawy zabrną za daleko."
Haha, no już chyba sprawy poszły za daleko :P.
Ktoś wie czy już od razu od pierwszych odcinków nowego sezonu są nowi scenarzyści, czy dopiero później będą? Bo to w sumie przypomina poprzedni sezon, same absurdalne lub żałosne sytuacje :P.
Ten co gra więznia w jednej celu z Pawłem Nowogrodzkim wcześniej grał gline który miał ochraniać Majke Radosz .
Ps Jak oceniacie nowy sezon ?
"Michał pod wpływem alkoholu całuje Kingę." No proszę największa ciapa zeszłego sezonu teraz nagle zmiana o 180 stopni. Rozszalał się nie ma co :P. Może jednak Zuza ma teraz szansę na romansik z Michałkiem.
"Karol nie zamierza dopuścić do odłączenia Sabiny od aparatury podtrzymującej życie. Wpada na szalony pomysł, by sterroryzować personel szpitala ładunkiem wybuchowym."
No to chociaż będzie śmieszne :D.
Śmierć mózgu, czyli Sabina zniknie z serialu? Bo jeśli nie i "cudownie zmartwychwstanie" to naprawdę brak mi słów na te wymysły...
No dokładnie. Bo oni w tym serialu robią wielką dramaturgię w stylu jeżeli Julka się wybudzi to i tak będzie warzywem czy coś w tym stylu, oczywiście mniej dobitnie wypowiedziane przez lekarza. Albo śmierć mózgu Sabiny. No sorry, mogli wymyślić że się stan jej pogarsza i jest bardzo zły, że jest w śpiączce i nie wiadomo czy się wybudzi, a wkońcu by się wybudziła i po rehabilitacji doszła do siebie, ok. Ale jak już wymyślają śmierć mózgu, no to niestety znaczy koniec, Sabina umiera. Inaczej to nie jest serial obyczajowy tylko właśnie film sf. Oni chcą dramaturgii, żeby widzów trzymać w napięciu, usłyszeli gdzieś termin śmierć mózgu i tym szastają żeby groźniej brzmiało i myślą że nabiorą widzów że z tego się wychodzi... :P W najlepszym wypadku jak napisałam wymyślą że wszyscy lekarze pracujący w szpitalu pomylili się i to nie była śmierć mózgu. Ale rzeczywiście też bardzo prawdopodobne to nie jest by była taka sytuacja że każdy się myli.
No właśnie, takie sf się robi z tego serialu, a jednak chciałabym żeby te wydarzenia były chociaż odrobinę realistyczne. No i skoro robią takie napięcie i dramaturgię to niech uśmiercą bohatera. Ja wiem, że główna bohaterka itp, ale jednak ciekawsze to niż nadmuchane emocje, a ostatecznie każdy bohater milion razy otarł się o śmierć. Nudaaaa
No właśnie to jest nudne, bo i tak wiesz że nie umrze, to w sumie i tak emocji nie ma w tym. Emocje były kiedyś np jak mafia strzeliła do Artura i wydawało się że na 100% nie żyje, a nagle przeżył, też może dziwnie to zrobili że dzięki piersiówce ale jednak bardziej realne niż jak teraz Sabina przeżyje. A jak już chcą kogoś uśmiercić, bo i tak mają zamiar wykopać daną osobę ( np Dagę) to robią to bez większych emocji, na szybkiego, bez stopniowania napięcia i w dodatku w głupi sposób bo jednak ten wypadek nie wydawał się zbyt groźny na śmierć :P.
Aha dzieki :) nie ogladam tego na biezaco i ostatnich odc przed wakacjami tez nie widzialam, a to aktorka odchodzi z serialu?
Nic mi o tym nie wiadomo, nic nie mówili z tego co wiem, więc chyba nie. Chyba że robią z tego tajemnicę, żeby widzowie myśleli że Sabina wyjdzie z tego a jednak nie bo aktorka odejdzie. Ale raczej jednak Sabina nie umrze.
No ale aktorka nie odejdzie na stałe. A przynajmniej postać Sabiny nie umrze, bo czytałam w streszczeniach że lekarz się pomylił :P. Czyli tak jak wcześniej pisałam że pewnie tak to wymyślą, że lekarze się pomylili. Saba przeżyje i pewnie pojedzie gdzieś z Aleksem, tak jak jej obiecywał przy łóżku. Jakie to przewidywalne :P.
Odcinek 2533
Policja otoczyła szpital. Artur w roli negocjatora zostaje wpuszczony do Karola. Namawia go, by się poddał. Tymczasem Paweł usiłuje oświadczyć się Melce. Przeszkadza mu ciąg niekorzystnych zdarzeń. Tymek odpada na rozmowie kwalifikacyjnej w sprawie pracy. Błażej załatwia mu spotkanie z przedstawicielem firmy tytoniowej.
Odcinek 2534
Paulina chce wracać do domu. Norberta czeka trudna rozmowa z Olkiem, któremu wynajął dom. Dochodzi do kłótni przyjaciół. Melka spotyka się z Darkiem. Darek ma ze sobą broń. Uczy Melkę strzelania. Melka ma wniknąć w przestępczy półświatek. Krystian zakochuje się w nowo poznanej dziewczynie. Kalina robi na chłopaku takie wrażenie, że on kompletnie się… kompromituje.
Odcinek 2535
Grażyna godzi się ze śmiercią Sabiny. Wie, że gdy przycichnie sprawa Karola, Sabina zostanie odłączona od aparatury. Tymczasem pojawia się cień nadziei. Natomiast Tymek rozpoczyna pracę w firmie tytoniowej. Jest zaskoczony panującymi tam zwyczajami. Nie zamierza się jednak wycofać. Olek szykuje swój pojazd wyborczy. Ma nadzieję pozyskać dodatkowe głosy w sołectwie.
Odcinek 2536
Lekarz Sabiny przyznaje się do błędu. Rozpoczyna się proces Karola. Prokurator jest dla Karola bezwzględny. Krystian i Piotrek wkręcają się na imprezę plenerową, gdzie jest Kalina. Przez własną głupotę kompromitują się w oczach Kaliny i jej przyjaciółki. By ratować Barbarian, ekipa sprowadza cenionego showmana i krytyka kulinarnego Nikodema Kocioła. Kocioł chce łapówkę.
Odcinek 2537
Melka próbuje przeniknąć do przestępczego świata Roberta. Próba pozornie kończy się fiaskiem. Paweł nie rozumie, czemu Melka zrezygnowała ze szkolenia za granicą. Malwina zostaje zatrzymana przez nadgorliwego policjanta Ksawerego, któremu ucieka. Ksawery jednak nie zamierza jej darować. Krytyk kulinarny wysyła do Barbariana swoich ludzi. Na skutek nieporozumienia Cezary odprawia ich do pracy w kuchni, co piętrzy dodatkowe kłopoty.
Krystian to zawsze się kompromituje, więc to nie dziwi. Przy każdej dziewczynie którą chciał zdobyć się kompromitował. Artur będzie negocjatorem haha. Lekarze oczywiście się pomylili i Sabina jednak przeżyje a już chcieli ją uśmiercać. Ciekawe czy Karol pójdzie do więzienia. Znów :P.
odc 2538
Błażej i Tymek instalują system alarmowy w mieszkaniu. Wspólnikowi Bogumiła nie udaje się do nich włamać. Bogumił decyduje się na ostateczny cios wymierzony w Aśkę. Sabina wybudza się ze śpiączki. Chwilową radość Karola i Grażyny studzi informacja, że ich córka nie ma władzy w nogach. Michał i Marysia spotkają się na neutralnym gruncie. Próbują się dogadać. Niestety, spotkanie kończy się fiaskiem.
odc 2539
Aleks zjawia się w firmie pijany i kompromituje się na oczach klientów. Artur musi łagodzić sytuację kryzysową. Cezary i Beata stawiają się w prokuraturze. Prokurator nie wierzy w ich wersję małżeństwa i podejrzewa oszustwo. Malwinie udaje się anulować mandat za jazdę pod wpływem alkoholu. Ksawery postanawia dopiec Malwinie.\
odc 2540
Bogumił wpada na pomysł, jak podejść Aśkę. Wykorzystuje do tego celu nieświadomą niczego, Luizę. Krystianowi udaje się odnaleźć Kalinę. Robi wszystko, aby dziewczyna zechciała się z nim spotykać. Kalina jest jednak zdystansowana. Malwina ratuje Ksawerego z opresji. Na skutek niezwykłego biegu zdarzeń Ksawery ląduje u niej w domu. Malwina całuje Ksawerego.
odc 2541
Luiza budzi się z narkotycznego snu. Nie rozpoznaje Bogumiła. Dociera do niej, że stała się ofiarą okrutnego szantażu. Michał zapomina o przedstawieniu Julki. Dochodzi do kolejnej kłótni z Marysią. Marysia jest załamana. Seweryn wykorzystując Malwinę szykuje prowokację przeciwko Emilce. Chce, by na Emilkę padło podejrzenie o przyjęcie łapówki.
Odcinek 2542
Aleks nie potrafi poradzić sobie z kalectwem Sabiny. Przechodzi załamanie i ostatecznie decyduje się uciec. Krystian ratuje Kalinę z kłopotów. Dziewczyna rewanżuje mu się w szalony sposób. W finale dziewczyna znów znika z horyzontu. W Barbarianie pojawia się krytyk kulinarny z ekipą telewizyjną. Wszystko idzie nie tak. Oliwy do ognia dolewa wyprowadzona z równowagi Beata.
Odcinek 2543
Paweł i Melka szykują się na przyjście Radka i Jowity. Melka dostaje zadanie od Darka i nie wraca do domu. Wpada w kłopoty. Grażyna i Karol nie chcą powiedzieć Sabinie, że Aleks ją zostawił. Niestety, prawda wychodzi na jaw. Sabina załamuje się. W Wadlewie trwa festyn wyborczy. Seweryn kompromituje Emilkę w oczach mieszkańców, udowadniając jej przyjęcie korzyści materialnych.
Odcinek 2544
Melka zdaje egzamin, który zorganizował jej Hiszpan. Po powrocie do domu okłamuje Pawła, gdzie była. Melka dostaje pracę w klubie Roberta. W Wadlewie trwają wybory. Emilka i Olek idą łeb w łeb. Malwina przyznaje się Emilce, że brała udział w prowokacji Seweryna. W Barbarianie zjawia się dawna sympatia Kaśki Marzena. W Kaśce ożywają bolesne wspomnienia.
Odcinek 2545
Mariusz zmusza Luizę, by zainstalowała w komputerze Aśki program śledzący i ukradła jej kartę kredytową. Artur, po odejściu Aleksa, nie radzi sobie w firmie, prosi o pomoc Kingę. Ostatecznie na nowo zatrudnia Pawła. Kaśka zaprasza Marzenę na randkę. Jest kompletnie zaskoczony, gdy Marzena odwiedza go ze swoim nastoletnim synem.
Odcinek 2546
Michał wdaje się w kolejną kłótnię z Marysią. W Barbarianie wpada na Zuzę. Ich spotkanie kończy się u niej w domu. Na skutek zamieszania w firmie Artur podejmuje decyzję o wycofaniu się z biznesu. Zamyka firmę. Bogumił przechodzi do ataku. Aśkę odwiedza policja, dziewczyna zostaje aresztowana.
Odcinek 2547
Michałem targają wyrzuty sumienia po nocy spędzonej z Zuzą. Marysia odkrywa ślady krwi na jego koszuli. Michał wpada w szał, wyrzuca Marysię i Julkę z domu. Malwina dowiaduje się, że posterunek Ksawerego ma zostać zlikwidowany. Malwina nie zamierza do tego dopuścić i bierze sprawy w swoje ręce. Melka przechodzi szkolenie w klubie Roberta. Paweł odkrywa, że Melka okłamała go w sprawie szkolenia policyjnego.
Odcinek 2548
Marysia nie ma gdzie się podziać z Julką. Kinga proponuje jej, żeby zamieszkały u nich. Michał zdaje sobie sprawę, że życie wymknęło mu się spod kontroli. Tymczasem Ksawery rozpoczyna dochodzenie w sprawie włamania do sklepu Malwiny. Typuje pierwszego podejrzanego, Proboszcza. Luiza spełnia kolejne polecenie fotografa. Od tej pory Bogumił widzi, co się dzieje w mieszkaniu Królów.
Odcinek 2549
Kulinarny program o Barbarianie wbrew obawom przynosi pozytywne efekty. Beata staje się królową Internetu. Tymczasem Krystian z Piotrkiem szukają Kaliny. Z zebranych informacji wnioskują, że dziewczyna może być galerianką. Melka poznaje czarną stronę pracy w klubie Roberta. Musi dosypać klientowi narkotyki do drinka.
Dwa kolejne streszczenia:
Odc.2550
Tymek ma poważne problemy w pracy. Sportowiec, którego namówił do reklamy, okazał się alkoholikiem. Wiktoria szykuje się do wyjazdu do Norwegii. Na lotnisku próbuje dogonić ją Olek. Niestety, Wiktoria przechodzi odprawę. Do klubu Roberta wraca oszukany klient i atakuje Melkę. Robert obchodzi się z nim bezwzględnie. Melka chce jak najszybciej zacząć przygotowania do ślubu.
Odc.2551
Wiktoria robi Olkowi awanturę za to, że zrobił z niej terrorystkę. Michał za wszelką cenę chce odzyskać Marysię. Wpada na zwariowany pomysł i urządza koncert pod oknami Kingi. Beata nie może sobie poradzić ze swoją negatywną sławą. Cezary zostaje porwany i wywieziony do lasu, gdzie ma wykopać sobie grób.
Odcinek 2552
Cezaremu udaje się ugrać więcej czasu, ale za wszelką cenę musi oddać pieniądze wierzycielom. Beata postanawia skonsumować małżeństwo z Cezarym. Artur rezygnuje z nowego pomysłu na biznes. Chce odpocząć. Kinga oznajmia, że to świetny pomysł, bo ona chce mieć dziecko. W klubie Roberta dochodzi do krwawej jatki. W zamachu na Roberta kulę dostaje Melka.
Odcinek 2553
Robert sprowadza lekarza, by zoperował Melkę. Medyk jest kompletnie pijany. Paweł jest przekonany, że Melka go zdradza. Cezary i Beata po upojnej nocy nie wiedzą, jak się zachować. Pojawia się Irmina, mówi, że dostała wezwanie do prokuratury. Ma zeznawać przeciwko Cezaremu. Lekarz mówi Karolowi i Grażynie, że dla Sabiny najlepsze będzie prywatne leczenie za granicą. Tymczasem Grzegorz dowiaduje się, że zostanie bez środków do życia.
Odcinek 2554
Marysia podejrzewa, że za zaburzeniami emocjonalnymi Michała może stać choroba. Spotyka się z Michałem, który wyśmiewa jej teorię. Malwina nie może sprzedawać alkoholu, co przekłada się na atmosferę w Wadlewie. Ksawery kontynuuje śledztwo w sprawie włamania do sklepu. Błażej instaluje w mieszkaniu kamerkę. Nieświadoma Luiza grzebiąc w rzeczach Aśki nagrywa się. Błażej i Ola konfrontują się z nią.
Odcinek 2555
Sabina żegna się z Arturem. Jest zaskoczona tym, że zamknął działalność. Sabina i Grażyna wylatują do Londynu. Paweł postanawia sprawdzić Melkę. Odwiedza korporację taksówkarską, w której rzekomo Melka pracuje. Cezary musi wziąć ślub z Irminą, żeby ratować swoją sytuację. Beata nie może się z tym pogodzić.
Odcinek 2556
Michał okłamuje Marysię w sprawie swoich wyników badań. Marysia ściąga psychiatrę, żeby zdiagnozował Michała. Cezary przygotowuje się do fikcyjnego ślubu, bierze Kaśkę na świadka. Irmina ma jednak swoją koncepcję ceremonii. Kaśka dostaje informacje od Marzeny, że Kubie coś się stało. Kaśka ratuje chłopaka z opresji i dowiaduje się, że Kuba jest jego synem.
Kaśka dostaje informacje od Marzeny, że Kubie coś się stało. Kaśka ratuje chłopaka z opresji i dowiaduje się, że Kuba jest jego synem.
Co, że co? :P. To tak jak z Patrykiem, który odkrył po latach że ma syna Mirka. I w ogóle nagle, teraz Kaśka jest ojcem. Ciekawe :P. Czego to oni jeszcze nie wymyślą.
Cezary bierze ślub z Irminą, jak ona chciała dla siebie biznes itd. Coś tu nie tak. Poza tym najpierw by musiał rozwieść się z Beatą, a ten już na drugi dzień bierze ślub z inną, bigamista?
Paweł myślał że Melka pracuje jako taksówkarz? Haha, ona w ogóle niedawno prawko zrobiła.
I tak każdy wie, że Michał po tym wypadku ma krwiaka, po co to ciągnąć tyle czasu :/
No każde dziecko z innym. Adam gdzieś zniknął, a Tomek w ogóle nie ma ojca, to chociaż te trzecie jakoś wyjdzie dobrze na tym wszystkim. Artur ma córkę, o której chyba zapomniał w ogóle ;P. Może w końcu będą mieli wspólne dziecko z Kingą, ale za dużo tych dzieciaków, zwłaszcza że mieszkania pewnie nie zmienią, więc myślę że Kinga nie będzie mogła zajść w kolejną ciąże.
STRESZCZENIA!
odc 2557
Kuba nie ma świadomości, że jest synem Kaśki. Ma żal do matki, że nigdy mu nie powiedziała, kim jest jego ojciec. Mariusz znów szantażuje Luizę. Luiza ma kolejne zadanie do wykonania. Musi podrzucić Aśce krwawy prezent. Luiza rozsypuje się psychicznie. Paweł nakrywa Melkę w restauracji z Hiszpanem. Ma już pewność, że Melka go zdradza. Paweł wyprowadza się z domu.
odc 2558
Błażej i Tymek znajdują nieprzytomną Luizę. Dziewczyna trafia do szpitala. Michał w w przypływie szczerości mówi Marysi o swoim wyskoku z Zuzą. Wstrząśnięta Marysia nie chce go znać. Jak na złość, wpada przed szpitalem na Zuzę. Dochodzi do ostrej konfrontacji między dziewczynami. Zafiksowana na dziecko Kinga zmusza Artura do zbliżenia. Artur szuka kolejnych wymówek, aby wymigać się od małżeńskich obowiązków. W finale ponosi jednak całkowitą porażkę.
odc 2559
Kaśka głęboko przeżywa fakt swojego ojcostwa. Spotyka się z Marzeną, która cieszy się, że Kaśka nie wyrzeka się syna. Kaśka ma jednak dla niej gorzką niespodziankę. Natomiast Marysia nie może przeboleć zdrady Michała. Tymczasem Michał wpada do gabinetu psychiatry, który doradził mu bezwzględną szczerość z Marysią. Michał doprowadza do awantury. Malwina szykuje kolejne przestępstwo, by uratować posterunek Ksawerego. Niestety, wynajęci do roboty Łazanek i Kulas za bardzo się rozpędzają i w Wadlewie zaczyna wiać grozą.
odc 2560
Policja rozważa objęcie Aśki programem ochrony świadków. Bogumił dowiedziawszy się o tym postanawia działać. Aśka i Aneta zostają zaatakowane przez Mariusza i pozostawione na pewną śmierć. Marysia nie kryje zaskoczenia tym, że Melka i Paweł rozstali się. Drąży temat dowiadując się, że to Melka kogoś sobie znalazła. Tymczasem Melka, by odzyskać Pawła, zgadza się bardziej zaangażować we współpracę z Darkiem. Kaśka zostaje dotkliwie pobity, gdy ratuje Kubę z opresji. Chłopak zamiast wdzięczności okazuje mu wrogość. Kaśka w przypływie złości mówi Kubie, że jest jego ojcem.
odc 2561
Aśka resztkami sił próbuje ocalić siebie i Anetę. Niestety, traci świadomość. Tymek i Błażej w ostatniej chwili ratują kobiety przed śmiercią. Tymczasem Bogumił i Mariusz zostają zatrzymani na granicy. Artur ma serdecznie dość Kingi z jej parciem na dziecko. Postanawia poddać się wazektomii. Bartek podpowiada mu lepsze rozwiązanie. Artur korzystając z okazji funduje sobie zastrzyk hormonalny. Paweł zamierza wyjechać z miasta. W ostatniej chwili nachodzą go wątpliwości, odwiedza Melkę. Wtedy dociera do niego, że dziewczyna ponownie go okłamała. Załamana Melka nie jest w stanie się wytłumaczyć.
Ten serial zszedł na psy już doszczętnie, chyba kończę przygodę z pm a oglądałem to od pierwszego odcinka
Mam tak samo. Oglądam piąte przez dziesiąte, bo takie głupoty, że aż oczy bolą:) Majka z Michałem rozstanie, Paweł z Melką też. Ani jednej parze w tym serialu nie pozwolą normalnie żyć nawet przez moment :D
Kłótnie wiszą też nad Kingą i Arturem, bo ona bardzo chce dziecko, a on tak nie do końca więc no cóż, jeszcze i oni mogą choć na chwilę się rozstać. Akurat jeśli chodzi o Pawła i Melkę to może i dobrze, bo mam ich dość :P. Paweł jest beznadziejną postacią, irytującą, a Melka ciągle głupiutka, pakuje się w kłopoty. Tego serialu już nic nie uratuje, chyba że wróciło by kilka ciekawych, śmiesznych postaci których już nie ma. Ale ogólnie to za wielkie pierdoły wymyślają. To już komedia zupełna, nawet kiepscy to już nie taka komedia, jak to :P.
Zapraszam do obejrzenia pierwszego odcinka parodii serialu pt. Wadlewski Cyrk. Jeśli się spodoba, zmontuję kolejne.
https://youtu.be/B1iVidZzpao