Niebezpieczny pościg i walka o życie Melki (Ewa Jakubowicz), awantura między Michałem (Wojciech Błach) i Marysią (Aneta Zając) oraz jej coraz większa zażyłość z Hubertem (Michał Czernecki). Tak w skrócie zapowiada się wyjątkowo mocny początek nowego sezonu "Pierwszej miłości". To jednak nie koniec zawirowań w życiu bohaterów. Czy ślub Marysi z Michałem stanie pod znakiem zapytania? Przekonamy się już wkrótce, tak jak w przypadku związku Bartka (Rafał Kwietniewski) i Emilki (Anna Ilczuk). Miedzianowski podejmie kolejną próbę odzyskania żony. Czy ich miłość można jeszcze uratować? Jesienią będziemy także świadkami niespodziewanego powrotu Oli Król (Dominika Kojro). Dlaczego wróciła i jaką tajemnicę skrywa? Czy przyjaciele zdołają uratować dziewczynę przed tragedią? Jesień w "Pierwszej miłości" pełna będzie nieoczekiwanych zwrotów akcji i zaskakujących rozwiązań. Pojawią się też nowi bohaterowie Katarzyna Sawczuk w roli Marianny, oraz Krzysztof Wieszczek jako Olek.
Odcinek 2319
Hubert zwierza się Marysi ze swoich zmartwień i szuka u niej wsparcia i pocieszenia. Ich zażyłość staje się powodem jej kłótni z Michałem. Jowita postanawia zerwać z Radkiem i poświęcić się wychowaniu dziecka. Dziewczyna nieoczekiwanie trafia do szpitala. Wypadek, jakiemu w "King's fitness" uległa Luiza, staje się okazją do pojednania z Aśką.
Odcinek 2320
Jowita pragnie spokoju, by szczęśliwie urodzić swoje dziecko. Uważa, że u boku Radka nie jest to już możliwe. Mimo wszystko Radek próbuje otoczyć ją opieką. Bartek szuka pretekstu, by zamieszkać u Emilki. Tola nie chce mieć już z Arturem żadnych układów. Tymczasem Maks podejrzewa, że oboje chcą go oszukać i wycofuje się z podpisania z Żukowskim umowy.
Odcinek 2321
Beata pada ofiarą napadu, do którego dochodzi w "Barbarianie". Przejęty Lew, bojąc się o jej bezpieczeństwo, proponuje jej pracę w filmie. Bartek bardzo stara się udowodnić Emilce, że zasługuje na jej miłość. Michała nie stać na prywatny turnus rehabilitacyjny, który jest szansą na odzyskanie sprawności w rękach. Hubert oferuje swoją pomoc finansową, próbując jednocześnie uwieść Marysię. Czy w Majce odżyją dawne uczucia do Huberta?
Odcinek 2322
Beata i Mikser pomagają Jeremiemu poderwać dziewczynę ze szkoły. Pierwsza randka chłopca nie wypada jednak pomyślnie. Marysia prosi Krystiana o pieniądze, aby spłacić dług Hubertowi. Tymczasem Michał dowiaduje się, kto zapłacił za jego rehabilitację. Samotna Sabina zapija smutki w "Barbarianie" i tu spotyka Melkę i Martę. Między dziewczynami dochodzi do kłótni. Sabina trafia na komisariat.
Odcinek 2323
Lew bezskutecznie próbuje naprawić swoje relacje z synem. Ku jego zaskoczeniu, Jeremi pragnie zamieszkać z Beatą. Gdy Marysia otrzymuje od Huberta sporą sumę pieniędzy i pożegnalną wiadomość, jest przekonana, że mężczyzna chce popełnić samobójstwo. Razem z Michałem postanawiają go powstrzymać… Sabina zaprasza do siebie Melkę i Martę na pojednawczy obiad.
To super jak ten nowy Paweł zostanie na dłużej w serialu zacznie się dziać :) wokół tej Melki a z tego co wiem ten Paweł pojawi się wtedy jak Dragon będzie ją przetrzymywał będzie jej kazał zmienić wygląd będzie miała rude włosy zmieni styl ubierania się, pod sklepem znajdzie psa. A co to za postać wróci możesz powiedzieć czy nie bardzo?
Raczej na razie nie mogę jasno powiedzieć. Póki co to jest jeszcze tajemnica produkcji, ale myślę, że niedługo będzie o tym info w internecie.
na pewno nie,przecież się żegnał,z Wrocka jest masa opcji Harcerz,Filip,Szymon itd,a we Wadlewie chyba tylko Rysio.
ja wiem że Igor był wręcz uwielbiany,jednakże,jego powrót,podkreślałby zbędne pożegnanie z fanami serialu.Bo co to zakończenie gry w serialu,jeśli aktor miałby wrócić,tym bardziej że Igor jakby w fabule się pożegnał,a aktor prywatnie.
Powiem tak... Aktor zmienił zdanie. Aktor jest gotów wrócić, jeśli będą dla niego nowe scenariusze. ;)
a Hubert zniknął na zawsze czy jeszcze wróci,bo nie wiem czy gdzieś nie pisało,że wyjedzie ale wróci.?
Na razie nie widziałem go na planie nowego sezonu, wiec niestety póki co chyba go nie zobaczymy...
Ale tak jak pisałem powraca do Wrocławia ciekawa, lubiana postać mająca na koncie fajne wątki komediowe i nieco kryminalne nawet :P
To musi być Filip.A musiałem coś pomylić,ale wydawało mi się że gdzieś pisało,że będą dwa powroty Huberta,pierwszy ten co był,potem wyjedzie i znów przyjedzie.
W sumie pompowanie balonika,a nic takiego się nie wydarzyło,bo co Maryśka przez chwilę zachowywała się nerwowo,jakby dalej coś do niego czuła,on raz ją próbował całować i to właściwie tyle,bo reszta to jego marzenia były.
Mnie zdziwiło,że facet przelał na konto dla Julii 75 tys,a poza tym spotkaniem na początku,nie zabiegał o spotkanie z nią.
Niby to mądre,żeby nie mącić dziecku w głowie,ale z drugiej strony,skoro był tak za nią,a nie mówił o chociaż jednym spotkaniu.
nie dziwię się, że Rafał Mohr przynajmniej na razie nie chce wracać. od kiedy zmienili się scenarzyści, do oglądania PM już mnie tak nie ciągnie. uważam, że serial obniżył loty i nie jest już tak wciągający jak wcześniej. taki świetny aktor zasługuje na dobry scenariusz.
Mnie dziwi,że taki aktor ma stosunkowo mało ról na koncie,tym bardziej że przekroczył czterdziestkę,ja go kojarzę głównie z tego serialu i serialu Pitbull,grał chyba jeszcze w Graczykach,a tak to nie kojarzę.
Dziwne że w jakiś filmach nie gra.
Też mnie to dziwi,że taki świetny aktor jak Rafał Mohr nie gra w żadnych serialach czy filmach. Ja jeszcze kojarzę go z roli dziennikarza Czesia w Świecie według Kiepskich'' wystąpił tam gościnnie , potem z serialu '' Graczykowie'' gdzie grał studenta Rafa Graczyka syna Wiesława i Jadzi . Później też z roli Nielata z Pitbulla a tak na ekranie widzę innych aktorów.
To prawda tylko szkoda,że jest takim dobrym aktorem a nigdzie gra. Swoje zdanie zmienił i wróci jak będzie miał coś ciekawego do grania w serialu.
czyli pewnie nieprędko, a szkoda. tamten wątek zapowiadał się ciekawie, a poprowadzili go słabo. jedyny plus, że pozostała otwarta furka do powrotu.
Aktor powiedział,że jest gotów wrócić i grać dalej w serialu ino wszystko jest w rękach scenarzystów. Trzeba czekać aż oni coś wymyślą .
Jakby nie było z byłych Sabci Błażej kocha Darię,Radek Jowitę,Natan woli uganiać się za Luizą,więc tylko on ciągle nie ma takiej dla której straciłby głowę.
https://image.freepik.com/darmowe-ikony/kciuk-w-gorę-aby-jak-na-facebook_318-371 96.jpg
:)
To może Rysiek, bo w końcu musi się wyjaśnić co się z nim dzieje, ile mozna się ukrywać :). Poza tym pokazali Wiki, która wspomniała znów o ryśku i że chce jego powrotu, to tak akurat czas na to, zwłaszcza że ten ślub jest bartka i Emilii, a Wiki teraz wspomina swój, bo mieli razem :).
Nie, jak z wrocka, to będzie pewnie Filip. A fajnie by było jakby Igor kiedyś wrócił, tylko nie wiadomo co mieliby dalej wymyślać z nim.
No tak, Dominik to jednak przyjaciel Krystiana, a skoro tego drugiego będzie mało, to tym bardziej tego pierwszego. Gdyby wróciła Patrycja, to pewnie i Dominik, ale tak, to nie ma dla niego wątku, a Głowacki faktycznie zajęty, a szkoda bo Wojtek jest świetny. Rysiek też nie wróci?
Rysiek póki co nie wróci. Wiktoria będzie chyba kręcić z nową postacią - bratankiem Seweryna - Olkiem, którego zagra Krzysztof Wieszczek.
Wg mnie Dominik spokojnie mógłby dalej z Melką coś kręcić, jednak scenarzyści wolą stawiać na cos nowego, czyli na nowego Pawła.
a tutaj,akurat się nie zgodzę,plus dla scenarzystów,że zamiast wiązać dziewczynę z najlepszym przyjacielem byłego,wprowadzają nowego faceta.Lubię postać Dominika,ale bez przesady,żeby tak przekombinować.
Sam,bym nie chciał,żeby moja była,akurat musiała,z moim najlepszym przyjacielem się wiązać,też nie lubię Krystiana,ale to że to jego najlepszy przyjaciel,nie podlega dyskusji.
Szkoda że Rysiek nie wraca, ale może kiedyś :). Dobrze że Wiki będzie z kimś kręcić. Dominika chętnie bym widziała, ale może lepiej żeby Melka była z innym i tak już dała mu kosza, wiec lepiej że wprowadzą nową postać i to podobną do Pawła :).
Jak,to mówią drugiego takiego jak Krysio nie znajdzie,on ma wszystko,a ideał jest tylko jeden.Reszta to tylko marna kopia,pierwowzoru.
Ja się zastanawiam się czy Dragon już ma pewność,że Melka na niego doniosła,a teraz się z nią bawi psychologicznie,czy sama pęknie,czy sam ją zdemaskuje.
Jak Melka skończy z Dragonem i będzie sie spotykać z tym Pawłem to znowu nie będę mogła jej oglądać tak samo jak wtedy kiedy Dragon poszedł siedziec a ona zaczela sie spotykac z Krystianem. Poza tym wątpie zeby ten Pawel byl fajnym gosciem, pewnie z niego jakis sztywniak. Ostatnio kazdy nowy facet i w ogóle kazda nowa postac tego serialu jest bez jakiegos koloru, charakteru, taka nijaka.
Aktor wydaje się fajny. Tu mówi trochę o swojej postaci: http://www.ipla.tv/Jesien-2016-pierwsza-milosc/vod-6872195
No tak to prawda że Melka to wielki kapuś. Mogła chociaż ze dwa razy odwiedzić Dragona, by nie podejrzewał jej zupełnie. A tak to jednak widać że jest coś nie tak. Nie odwiedziła go ( no może to wyjaśnić, że była zajęta, że wolała nie zjawiać się u Dragona, bo nie chce mieć problemów z policją, bo jednak Dragon jej nie wsypał bo jednak ona mu pomagała z wszystkim- nie wiedział że to ściema- i mógł ją zakapować, ale tego nie zrobił, więc Melka mogłaby ściemniać że boi się że policja może się skumać że pomagała Dragonowi- no skomplikowane to ;P), nie tylko nie odwiedziła go, ale też dziwnie zareagowała na jego powrót, nie zaskoczeniem, o co tu robisz, wyszedłeś z pudła? Tylko strachem. Nie chciała też się z nim spotkać. No widać wszystko że to ona zakapowała :). Poza tym Dragon to jednak głupek, bo Melka powiedziała że pisze smsa do cioci. Jakiej cioci? Jak mieszkała na ulicy, a teraz u majki- obcej, a gdyby miała ciotkę która tak się nią interesuje, to mieszkała by z ciotką. No cóż :P.
Melka mogłaby po prostu przyznać się że to ona zakapowała, ale od razu pożałowała tego i zrobiła to dla Krystiana i ze strachu. A później jednak żałowała i dlatego nie mogla nawet go odwiedzić bo było jej wstyd. Zwłaszcza że Krystian okazał się dupkiem, nie godnym jej poświęcenia dla niego. A tak brnie w to dalej, ale kapuje dalej i to do durnej policji w dodatku :P. Która prawie nigdy nie pomaga w tym serialu :P. ja tam bym nie brała udziału w takiej akcji dla glin, to ich zadanie by łapać przestępców. A Melka chciała udawać świętą Majkę.
gdyby Melka wydała go bo sama brała udział w tym procederze,i ratowała swój tyłek,to jeszcze,a tak ona od początku udawała tylko po to żeby wsadzić Drago i uratować Krysiego.Drago jaki romantyk,coś jak facet który wychodzi i przekonuje swoją kobietę,że będzie teraz porządnym facetem.
To samo pomyślałam że mogłaby sie przyznać ale z drugiej strony to ja na jej miejscu tez bym sie bała. No bo dla takiego Dragona to bez różnicy czy przyzna sie od razu, czy później samo sie wyda bo i tak i tak by ją zabił. Swoją drogą to oni naprawdę by do siebie pasowali ale jednak nie pasuje mi ta naiwność Dragona no i to że łazi za taką małolatą a nie jakąś starszą. Ciekawa jestem co sie z nim później stanie, czy z powrotem wsadzą go do paki czy może zabiją. Nie chciałabym aby odszedł z serialu na zawsze tak jak Igor.
No tak, to akurat prawda że bez różnicy dla Dragona. Ale zawsze mogła naściemniać, że żałuje i teraz mu pomoże, że wtedy pomagała policji i Krystianowi, bo jeszcze dokładnie go nie znała, a raczej znała Dragona tylko jako niebezpiecznego przestępcę, dilera a później go polubiła, ale było już za późno. No ale to na 100% by się bało, ale tak jak mówię, skoro zachciało jej się bawić w policjantkę i wtedy się nie bała wsypać Dragona i brać udział w akcjach, a Dragon już wtedy mógł się zorientować i ją zabić, to teraz też mogłaby coś wymyślić.
I prawda jest taka że nawet Dragon i Melka by pasowali, ale czy on by się do końca zmienił? Poza tym faktycznie nie pasuje na starego Dragona, bo jest zbyt naiwny, no ale cóż miłość jednak taka jest że trochę ogłupia, a raczej oślepia :). Mam nadzieję że Dragon pójdzie do więzienia po prostu i za jakieś kilka lat wyjdzie czy coś. Ale nie wiem czy będą chcieli w nieskończoność się bawić z Dragonem scenarzyści, bo to tez ciężko później te wątki wymyślać. Igor może jeszcze kiedyś nawet wróci, jak wymyślą dobry wątek. A z Dragonem kto wie co będzie. Ale ja uważam, że lepsze te stare, dobre sprawdzone postaci czy to zabawne jak Rysiek czy Filip, czy Patryk, czy to czarne charaktery jak Manuel, Dragon, Igor, niż dawać jakieś nowe przygłupy jak Krystian który niby miał być śmieszny, a nie wyszło, i Andrzej- Ted którzy mieli być czarnymi charakterami i też nie wyszło :).
No a Melka będzie z nowym Pawłem, no niech będzie, zobaczymy :). Tylko właśnie chcą z nich zrobić drugą Majkę i Pawła. A tak jak mówię, pewnie nie wyszłaby ta miłość Melki i Dragona, wiem że on jest przestępcą i dilerem, ale np związek Sabiny i Igora był bardziej patologiczny, zaczeła spotykać się z podejrzanym adwokatem który wybronił nożownika i nie miał wyrzutów z tego powodu, okazał się gnojem i damskim bokserem, a później już w ogóle psychopatą zdolnym zabić. Zabił jej dziecko jeszcze w brzuchu i siostrę. A ona i tak wciąż go kochała :/ :P.
Dragon nie koniecznie musi kochać Melkę,przecież ten typ już kochał Patrycję,tą co Melkę prześladowała,może on chce ją zaciągnąć do łóżka,laska jest niedostępna,a poza tym wtedy co go aresztowali był naiwny,a teraz chyba ją punktuje psychologicznie,laska ma pełno w gaciach na jego widok,innego kandydata żeby go wsypać brakuje,bo każdy pewnie z ekipy siedział,a Krysio dziwnym trafem zaraz wyszedł na wolność.
Już w zwiastunie kolejnego odc facet nie robi tajemnicy ze zna prawdę.
Poza tym to go kręci,że on ją całuje,a ona która udawała że go kochała musi udawać,że jest miło.
No tak, racja. Po prostu może się tylko wydawać tak, że Dragon jest zakochany w Melce, co nie do końca może być prawdą. Zresztą i tak ją poniekąd traktuje jak własność i mówi jej co ma robić. No i na pewno Dragon już zna prawdę, ale teraz tę Melkę sprawdza.
Ja sądzę że Dragon zakochał się w Melce tylko że tak po swojemu. Widać więc że nie umie inaczej, tzn. kochać tak naprawdę. To że nie wsypał Melki, to że nie chciał jej wziąć wtedy na tą akcję bo się o nią bał, martwił się o nią kiedy (wg. niego) puszczała się ze starszymi (wtedy gdy "bawiła" sie w tajniaka), samo nawet to że czasem do niego pyskowała a on nie reagował jakoś ostro no i to że jak sam mówił że tylko myśli o niej dawały mu przetrwać w więzieniu, jego naiwność czyli wiara że Melka go nie wsypała (nic tak nie zaślepia człowieka jak miłość :D) to wskazuje na to że się zakochał. Ale już że jej tak czasami rozkazuje albo przede wszystkim że ją zabije to oczywiście wskazuje na to że Dragon to jednak zły facet i nie umie naprawdę kochać.
Tak sobie myślę,że niby Melka wsypała Drago,ale tak naprawdę,to on wsypał ją bo przecież przez te dwie z ośrodka zmusił ją do sprzedawania.Więc są jakby kwita,kto sieje wiatr ten zbiera burzę,a jak jest taki uczciwy i chce wyrównać rachunki z wsypującymi,to najpierw powinien zająć się Rado w końcu on pierwszy go wsypał.
Ale później już chyba nie musiała sprzedawać? Jak to było bo już nie pamiętam, jak się skończyło to że przestała?
Nie mogłam się powstrzymać i obejrzałam jutrzejszy odcinek. Melka jeszcze bardziej sie wkopała z tą wizytą w więzieniu i dobrze że Dragon się skapnął :D
Krysio chyba dał kasę żeby ją wyzwolić,choć też dokładnie nie pamiętam,ale na pewno to Drago rozpętał cały cyrk,więc za swoje siedzi.Bardziej Krysio zrobił z siebie debila,że chciał zaimponować Melce sprzedając Dragi.
To pokazuje że Drago to cienias,bo łatwiej bić i poniżać kobietę,niż Radka mimo wszystko faceta.
Radka żeby porwać,bić,poniżać to raczej przydałby się mu jakiś cyngiel do pomocy.z Mikserem już kiedyś przegrał ustawkę,teraz pewnie dostanie baty od tego Pawła,zresztą aktor grający Dragona na miłośnika siłowni nie wygląda,a ten nowy Paweł muskulaturę jednak ma mimo że od pierwszego Pawła prawie 10 cm niższy.