PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34531
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Odcinek 2164

Paulina po raz kolejny traci mieszkanie i znów jest zmuszona poprosić Norberta o pomoc. W sklepie zoologicznym, w którym próbuje dostać pracę, będzie musiała zdać mały test. Gdy Radek dowiaduje się w banku, że pieniądze z ich konta zostały legalnie przelane do Szwajcarii podejrzewa, że to Kaśka ich okradł i chce uciec za granicę. Wspólnie z Mikserem rozpoczynają pościg i odnajdują Kaśkę na lotnisku. Tymczasem Beata poznaje w Barbarianie zranionego nieszczęśliwą miłością, przystojniaka. Gdy próbuje go zainteresować swoimi opowieściami, do knajpy niespodziewanie wpada Cyryl.

Odcinek 2165

Gdy Michał niespodziewanie funduje Melce i Krystianowi pobyt w SPA, oni myślą, że chce w tym czasie zaprosić do siebie Marysię. Marysia jednak nie dostaje zaproszenia, dlatego postanawia sama sprawdzić, jaki jest powód dziwnego i tajemniczego zachowania Michała. Wszyscy próbują znaleźć jakieś wytłumaczenie usprawiedliwiające zachowanie Jowity i pocieszyć zdruzgotanego Radka. Ten jednak zdaje sobie sprawę, iż nadszedł czas, by wyjawić całą prawdę Arturowi. Tymczasem Kaśka pełen nadziei, że Jowita wróci, prosi Natana, aby nie odwoływał jeszcze wizyty u profesora. W Wadlewie pojawia się tajemniczy pożyczkodawca. Pierwszy z jego usług skorzysta Łazanek.

Odcinek 2166

Artur wpada w złość, gdy Kaśka wyjawia mu prawdę o pieniądzach z Unii. Wspólnie z Kingą próbują go uspokoić i wytłumaczyć zachowanie Radka. Gdy Artur ochłonie, postanowi dać Radkowi ostatnią szansę. Michał odwiedza Marysię z bukietem kwiatów i wyjaśnia powód swojego dziwnego zachowania. Marysia w końcu dowie się, kim jest tajemnicza kobieta, którą spotkała w jego domu. Podczas wizyty Kornelii w domu Śmiałków dochodzi do kolejnej sprzeczki między Bartkiem i Emilką. Po poradach pani psycholog, jak zdystansować się i bez emocji spojrzeć na swój związek, Emilka umawia się z Bartkiem, by zrealizować plan B.

Odcinek 2167

Karol przedstawia Grzegorzowi plan działania i strategię ich wspólnego biznesu. Grzegorz postanawia przekazać Karolowi swoje oszczędności z nadzieją, że ten je pomnoży. Sytuacja jednak skomplikuje się, gdy wychodzi na jaw, że Karol spotyka się z Aśką. Z godnością przyjmie on otrzymany cios w twarz i wysłucha od najbliższych oskarżeń pod swoim adresem. Aśka natomiast będzie udawała pokrzywdzoną po tym, jak odwrócą się od niej przyjaciele. Tymczasem po nieudanej randce z Emilką, Bartek zatrzymuje się u Kaśki, gdzie w tajemnicy przed Arturem ukrywa się Radek.

Odcinek 2168

Ku uciesze Michała Ewa postanawia wyjechać z kraju. Najpierw jednak pisze list do Krystiana i prosi Michała, by mu go przekazał. Zadowolony z takiego obrotu sprawy Michał postanawia naprawić relacje z Marysią i zaprasza ją na wspólny wieczór. Niestety, Ewa po raz kolejny stanie na ich drodze. Bezradny Kaśka wyjawia Bartkowi, jak źle czuje się z tym, że musi okłamywać Artura. Jednocześnie nie potrafi zostawić Radka bez pomocy. Bartek nie przyjmuje takiego tłumaczenia.

użytkownik usunięty
Naavy

A potem jak Kinga by się stawiała że z domu go nie wyrzuci,i mogą mieszkać bardziej jak brat z siostrą to zaraz wszyscy jej że musisz mu wybaczyć tzn wpuścić do małżeńskiego łoża bo przecież uratował ci syna,a inni że Tomek znów ucieknie.W sumie kiepska perspektywa zawsze jak coś idzie nie tak dzieciak może uciec,Adam z Justą też się popisali Maćka zlewali a nagle się pojawili i największy problem że atmosfera jest nieciekawa i zabrać chcą go do siebie,bardzo taktowne kobiecie zaginał jeden syn,a ci drugiego chcą zabrać.

Brakowało jeszcze żeby Adam rzucił się z pięściami na Artura i zaczął mu wymówki robić że przez ciebie mój syn żyje w stresie,bo ty zdradziłeś żonę,tak jakby sam swojej nigdy kobiety nie zdradził.

użytkownik usunięty
Naavy

Mnie jeszcze rozbraja to że Artur generalnie po zdradzie zachowuje niemal jakby nic się nie stało,nawet jak Marek czy chłopcy go wypytywali to zamiast złapać się za jaja jak facet ten gra wariata,że nie wie o co Kindze chodzi.Powinien powiedzieć zdradziłem ją,a nie wyleciałem tylko z domu dzięki temu że Kinga była łaskawa przez wzgląd na chłopców.

ocenił(a) serial na 7

Boi się przyznać Markowi ;D Zauważ, że z Kingą też grał niewinnego do upadłego. Mało w nim honoru faktycznie.
Co do chłopców, ja bym nie mówiła 10 latkowi że zdradziłam, jak to w ogóle brzmi...

użytkownik usunięty
Naavy

Ja wogóle myślałem że wtedy co Marek się pytał czy ma dać komuś w zęby,tzn Arturowi to Kinga się przyzna,ale w sumie chyba można się domyślić że chodzi o coś poważnego,na dodatek winny raczej jest Artur.Ale jakoś gość zachowuje się jak typowy bu..,to uważa że może od czasu do czasu zdradzić żonę,dzieci to fakt skoro myśleli że chce do innej kobiety pójść.

I jeszcze facet cały czas sypie kasą za pomoc w odnalezieniu dziecka,ma kontakty wygląda to tak jakby Kingi nie było stać żeby go pogonić,bo Adam to wiadomo porażka,myśli teraz przede wszystkim o Justynie,a inni adoratorzy zniknęli.

Felipppe

Odcinek 2300

Ukryta w komisariacie kamera pozwala Marysi i Ewie odkryć ciemne strony przeszłości Zbyszka i zaprzyjaźnionego z nim policjanta. Dowody, które zebrały, chcą wykorzystać w sądzie. Artur za sporą sumę pieniędzy otrzymuje od nieznajomej kobiety trop w sprawie miejsca pobytu Tomka - jak się wkrótce okazuje, fałszywy. Tymczasem przed chłopcem otwiera się szansa na ucieczkę. Malwina skłóca mieszkańców wsi. Tym razem ofiarą jej knowań pada Śmiałek.

Odcinek 2301

Michał wraca ze szpitala do domu. Jego bliscy obawiają się Zbyszka, który wciąż przebywa na wolności. Artur z Karolem docierają w końcu do mieszkania, gdzie więziono Tomka. Okazuje się, że chłopak uciekł. Rozpoczyna się dramatyczne poszukiwanie syna. Tymczasem Beata bezskutecznie próbuje pojednać się ze swoim ukochanym. Z pomocą przychodzi Mikołaj.

Odcinek 2302

W domu Żukowskich ogromna radość z powodu odzyskania Tomka. Jak powrót syna wpłynie na dalsze relacje Kingi i Artura? Beata zaprasza Lwa z synem na pojednawczą kolację. Podczas spotkania dochodzi do przykrego dla Jeremiego incydentu. Zbyszek zakrada się do domu Domańskiego. Gdy wszyscy domownicy wychodzą, uzbrojony mężczyzna zostaje sam na sam z Michałem.

Odcinek 2303

Poszukując Jowity, Ted dociera do mieszkania Króli, gdzie próbuje wyciągnąć informacje od Aśki. Błażej musi ostrzec przyjaciół. Mieszkańcy Wadlewa decydują się na bojkot i omijają z daleka sklep Malwiny. Jeśli kobieta nie chce zbankrutować, musi zdobyć się na przeprosiny Anny. Tymczasem Emilkę niepokoi stosunek jej ojca do tajemniczej kobiety. Podejrzliwa córka postanawia rozpocząć własne śledztwo.

użytkownik usunięty
no_bo_co

Ten Zbyszek to się uwziął na Michała co ten poczciwy chłop mu zrobił,chyba tylko to że syna na rozpuszczonego gówniarza wychował.Może teraz go postrzeli,a ten przeżyje,to już będzie Robocop z niego.Mógłby dla odmiany zając się Krystianem ciekawe jakby ten Mądrala sobie poradził.

Ted poznaje Aśkę może zrobią z nich parę na ekranie,w sumie skoro prywatnie są razem,scenarzyści mają fantazję,może zrobią że Ted zakocha się w Aśce i dołączy do paczki najpierw Jowita i Radek będą przeciwko a z czasem i oni stwierdzą że Ted jest w porządku,słabo go oceniliśmy,najlepiej żeby Jowita była w ciąży z Tedem urodziła dziecko i stworzyli taką jedno wielką rodzinę Jowita z Radkiem,Aśka z Tedem dodatkowo Jowita z Tedem ma dziecko.

A jak Radek się będzie ciskać to wszyscy go będą prostować że to jednak jest ojciec dziecka Jowity i ma prawo do kontaktu z dzieckiem.

Pewnie Kinga nie wybaczy Arturowi tylko będzie że jest mu wdzięczna za to co zrobił,z domu go nie wyrzuci,wyhamuje nawet z pretensjami ale dalej go będzie trzymać na dystans.Dopiero za jakiś czas totalnie będzie happyend.

Felipppe

Odcinek 2304

Firma Artura przeżywa poważne kłopoty finansowe. Mężczyzna decyduje się, by o pomoc poprosić Tolę. Śledząc Błażeja, Ted dociera do miejsca, w którym ukrywa się Radek z Jowitą. Tymczasem Jowita dowiaduje się, że jest w ciąży. Lew prosi Beatę o pomoc w opiece nad Jeremim. Tym razem ich wspólny pobyt w "Barbarianie" skończy się interwencją policji.

Odcinek 2305

Jowita ponownie znajduje się w rękach Teda. Dziewczyna mówi mu o swojej ciąży… Emilka dzwoni do byłego narzeczonego Anny i poznaje skrywaną przez nią tajemnicę. Ku rozpaczy Śmiałka kobieta musi wyjechać z Wadlewa. Melka dowiaduje się, jakie naprawdę relacje łączą Martę i Krystiana. Między dziewczynami dochodzi do kłótni.

Odcinek 2306

Po przykrym incydencie, do jakiego doszło w szkole Jeremiego, między chłopcem a Beatą dochodzi do pojednania. Lew proponuje Beacie, aby zamieszkała razem z nimi. W tajemnicy przed Radkiem Jowita wchodzi w niebezpieczny układ z Tedem. Radek podejrzewa, że dziewczyna jest w ciąży. Krystian boleśnie rani uczucia Marty. Za namową Melki chłopak próbuje ją przeprosić, jednak Marta winą za swój nieudany związek obarcza Melkę.

Odcinek 2307

Radek jest przekonany, że zostanie ojcem. Obawia się, czy zdoła zapewnić odpowiednią opiekę Jowicie i dziecku. Tymczasem Ted załatwia dziewczynie pomoc specjalistów. Czas spędzony z Jeremim podczas spotkań u pani psycholog pozwala Beacie poprawić swoje relacje z chłopcem. Czy Jeremi zaakceptuje decyzję ojca o przeprowadzce Beaty do ich domu? Tymczasem okazuje się, że stan zdrowia Michała nie pozwala mu na dalsze wykonywanie swojego zawodu. Ratunkiem może być kosztowna operacja za granicą.

Odcinek 2308

Radek trafia do aresztu. Chcąc oczyścić Jowitę z zarzutów, Ted namawia Wereszkę, aby zgłosił się na policję i wziął na siebie całą winę. Marysia z Krystianem próbują przekonać niezdecydowanego Michała, aby podjął się operacji za granicą. Artur dowiaduje się od Toli, że firma Kulczycki Corporation ma nowego właściciela. Mikser i Luiza próbują wzajemnie wzbudzić w sobie zazdrość.

no_bo_co

ja myślałem że ucieczka to koniec a oni chyba znowu jakieś głupoty szykują, eh po co, już przegięte były uciekanki z jego domu po 3 razy i to że z pistoletu to on nie strzeli bo to nie fala zbrodni i nikt nie zginie więc nie ma się czego bać. No ok ostatnio niby miał to zrobić ale policja weszła, w tamtej chwili nawet myslałem że to Ted strzelił do Jowity ale wiemy jak to jes, przecież jej nie zabiją. nie zeby mieli ginac ale hmm wymysliliby coś czego sie nie spodziewam, np. Radek da mu po głowie wazonem czy coś takiego :D

ocenił(a) serial na 4
no_bo_co

A Jowita znowu u Teda... Ci scenarzyści chyba uwielbiają ciągnąć niektóre wątki w nieskończoność ;)

użytkownik usunięty
no_bo_co

Czyli znowu Ted będzie grał jak Jowita mu zatańczy.Oczywiście okaże się że dziecko jest Radka a Ted odpuści bo Jowita będzie mu wciskać że jego,logiczne by było gdyby Teda bo przecież jak z Radkiem to robiła pewnie się zabezpieczała,a z Tedem przecież jak ją porwał to pewnie tabletek nie brała.Ale wątpię żeby Jowita tak poprostu urodziła dziecko Teda i co,Ted zostanie przykładnym ojcem i będzie dzielił się opieką z Jowitą,czy może Jowita potraktuje to jako przeznaczenie i wróci do niego.i jeszcze może kłótnie z Radkiem ten bandyta ciągle do nas przychodzi,a Jowita ten bandyta jest ojcem mojego dziecka.

Ted pewnie sam siebie wpakuje do więzienia razem z tym ochroniarzem,a Jowita i Radek się oczyszczą dzięki niemu.Proponuje żeby Jowita jeszcze wpadła do więzienia i lała z niego i goryla Ted ty jesteś strasznym mięczakiem tak jak kiedyś Agnieszka z Błażeja,w sumie już chyba Błażej jest mniej ciapowaty,niż wielki Pan mafiozo.

Tola z asystentki wielką grubą rybą zostanie,może to ona będzie nowym właścicielem,Artur jeszcze niedawno spał na forsie,a może teraz jak Karol będzie liczył każdą złotówkę.

Zapewne Michał przeżył starcie że Zbyszkiem bo robił za przynętę i tamtego Policja aresztowała na gorącym,albo sam się uratował.

ocenił(a) serial na 4

Ted zawsze mógł gumę założyć, chociaż wątpię bo w filmach nigdy o tym nie myślą. Pewnie Jowita sama nie wie z kim jest w ciąży, dopiero jak dziecko łyse się urodzi to będzie wiadomo, że Teda :D

użytkownik usunięty
DoomedMistress

dobre,naprawdę dobre.Albo potem jak tylko zacznie chodzić,i będzie grzebać ludziom w zamkach,albo autach to Radka :D.

użytkownik usunięty
DoomedMistress

Jowita to najlepsza,kreowana od lat na tą najbardziej zaradną,odpowiedzialną co sobie radzi a wychodzi na pozycję lidera w konkursie niechciana,nieplanowana ciąża,aż dziwne że jak zarabiała seksem z Igorem,Czarkiem i tym trzecim Fotografem nie wpadła.

No oczywiście masz rację. Jowita taka inteligentna a o zabezpieczeniach nie myśli ( jeżeli to dziecko Teda, to jest usprawiedliwienie że nie brała tabletek, bo została porwana i nie miała ich przy sobie), ale jej pierwsza ciąża to była porażka. Chociaż Kinga jest lepsza, bo miała dwie nieplanowane ciąże i urodzone dzieci bo Jowita poroniła. Taka prawda Kinga pierwszego dziecka w ogóle nie chciała, a drugie czyli Maciek to też wpadka, bo Kinga nie planowała, nawet była zaniepokojona jak sprawdzała w kalendarz że okres jej się spóźnia i westchnęła o nie. A Majka? Też nie planowała Julki, też wpadka. Fakt że obie teraz bardzo kochają swoje dzieci, ale jednak wszystkie to wpadka. Dopiero teraz Kinga planuje trzecie dziecko, bo naprawdę je chce ( to znaczy planowała, bo przecież teraz nawet nie wie czy wybaczyć Arturowi, pewnie zrobią że Kinga zajdzie w ciąże i dlatego wybaczy Arturowi, ale znów będzie to nieplanowane dziecko ;P) A Stasia, a Danusia? To samo nieplanowane, i Mirek . Tylko w sumie te dzieci w wadlewie tej wielkiej rodziny, nie pamiętam jak się nazywają, były planowane, przynajmniej ich ojciec tak ściemnia. Choć nie wiem jak można planować 7 dzieci, a mieć małe zaplecze finansowe.

użytkownik usunięty
maria_88_3

Małe zaplecze finansowe fajnie nazwane,można też podobnie dysponują małym budżetem finansowym,albo środki finansowe rodzinie,często są poniżej oczekiwań.

Nie wiem jak dokładnie u kobiet wygląda sprawa brania tabletek,a trochę nie mam odwagi się spytać,żadnej czy jest tak jak kobieta w pn,bierze tabletki,we wtorek nie weżmie pójdzie do łóżka to może być w ciąży,bo wystarczy jeden dzień nie brać,jednakże nawet z Tedem pewnie gdyby powiedziała że słuchaj Ted czy naprawdę już teraz chciałbyś być ojcem,albo wcisnąć że lekarz jej sugerował że przez jakiś czas po chorobie unikała zajścia w ciąże i każać gorylowi iść po tabletki do apteki,swoją drogą to byłby dobry czas na ucieczkę w końcu zostałby tylko jeden facet do pilnowania.

Też czasami się zastanawiam czy bohaterki serialu uważają że tabletki są tak drogie,albo tak szkodliwe że biorą je od święta,dzwonią do swoich facetów na randkę szansa na sex jest duża a się nie zabezpieczają.Jakby myślały że jakoś to będzie.

Zapewne wiadomo chodzi o akcję i lepiej z serialowych lasek robić wręcz idiotki które nie wiedzą co to zabezpieczenia,niż mieć tylko planowe potomstwo.

Teraz chyba tylko sens miała być ciąża Pauliny w serialu,no może Darii z tych planowanych.

ocenił(a) serial na 4

Ginekologiem nie jestem ale wyjaśnić mogę :D
Z tabletkami to skomplikowana sprawa trochę, bo wszystko zależy od tygodnia, w którym się jest. Najgorzej jak zapomni się w pierwszym tyg brania (po tygodniowej przerwie kiedy jest okres) bo wtedy trzeba się dodatkowo zabezpieczać przez kilka dni biorąc resztę tabletek regularnie. Kiedy zapomni się w drugim tygodniu to nic się nie dzieje, trzeba po prostu wziąć dwie naraz następnego dnia o zwykłej porze. A jak zapomni się w trzecim to też trzeba najpierw łyknąć dwie naraz a później łączy się dwa opakowania i nie robi się przerwy na okres. Okres wtedy w ogóle nie występuje, można go przesunąć o miesiąc do przodu :P

Oczywiście jak zapomni się więcej niż raz to wtedy już tylko modlitwa pozostaje :)

DoomedMistress

tak, jest to skomplikowana sprawa :). A w praktyce też to różnie bywa, ale prawdopodobieństwo jest duże że się zajdzie. Ale czasami jest tak że kobieta w ogóle odstawia tabletki a przez kilka miesięcy a nawet rok nie zachodzi w ciąże. Ciekawe czy jowita będzie w ciąży z Tedem czy Radkiem bo jak np brała tabletki, to pewnie z Tedem, bo wtedy nie brała bo nie miała :P ale może w ogóle się nie zabezpieczała bo w sumie była po ciężkiej chorobie i już truć się kolejną chemią? Pewnie nie brała tabletek, więc może to radek jest ojcem. W każdym razie będzie śmiesznie ;P.

użytkownik usunięty
maria_88_3

ja jeszcze słyszałem że jak kobieta łączy z innymi lekami to może hamować działanie środków oraz przede wszystkim spożywanie alkoholu,ponoć dlatego wiele par wpada podczas romantycznych kolacji połączonych z alkoholem zakończonych w sypialni.Myślą że tabletki wystarczą a potem się okazuje że nie.

Wracając do fabuły,jednak nie widzę żeby Jowita została Matką,prędzej Darię,nawet Luizę czy nawet głupią Aśkę,a jeśli by urodziła to pewnie Radka,mimo że oficjalnie Teda.

Bo drugi raz opcja z ojcem z którego nic nie będzie tak jak z Kingą raczej nie zrobią.Bo raczej rozmowy z dzieckiem jak dorośnie,a tatuś to mnie kiedyś porwał...

użytkownik usunięty
DoomedMistress

faktycznie dość skomplikowana sprawa.Ja myślałem że jest trochę jak z tabletkami np przeciwbiegunkowymi czy przeciwbólowymi,czyli trzeba w dniu potrzeby.Czyli jeśli dobrze zrozumiałem jeśli kobieta np w czw planuje upojną noc z partnerem nie wystarczy w czw wziąść tabletki tylko trzeba codziennie jakiś tydzień wcześniej zacząć,bo jakby cała kuracja tabletkami antykoncepcyjnymi nic nie da.

A jak do czw nie brała,to zostaje liczyć na fart,zabezpieczenia od partnera albo przełożyć upojną noc o jakiś tydzień?

ocenił(a) serial na 4

Pigułki działają w zasadzie od razu, ale nie można zacząć ich brać kiedy się chce. Pierwsze opakowanie zawsze zaczyna się w pierwszy dzień okresu a potem bierze się codziennie przez 3 tygodnie, potem tydzień przerwy i od nowa.

No i goryl by ich Jowitce nie kupił bo to tylko na receptę :P

użytkownik usunięty
DoomedMistress

To zawsze mogła Teda namówić na prezerwatywy,bo w serialu nie tylko kobiety nie biorą tabletek ale faceci też mają lużne do tego podejście.

ocenił(a) serial na 4

Rozumiem, że czasem można dać sie ponieść chwili ale w serialach już przesadzają. Może chodzi o to że zakładanie prezerwatywy psuje nastrój? Jest jakaś mega romantyczna scena, nagle facet mówi: "czekaj kochanie, tylko gumę założę" i na te kilka sekund magia znika :P

Artur i Tola to kolejny przykład debilizmu, nie dość, ze zdradził żonę to jeszcze bez zabezpieczenia.

użytkownik usunięty
DoomedMistress

Myślę że tak jak pisałem wcześniej chodzi o to że nieplanowana ciąża dodaje emocji w scenariuszu,przecież teraz ciąża Pauliny czy Darii nie wzbudzała by wielkich emocji,a to że te bohaterki się nie zabezpieczają nie spotkało by się z wielką krytyką.

Dlatego wolą robić z kobiet idiotki które nie wiedzą co to antykoncepcja i że faceci mają lużne podejście,na zasadzie kobieta albo się zabezpiecza albo nie zajdzie w ciąże.

W prawdziwym życiu dwa pokolenia temu owszem normą były nieplanowane ciąże sam znam przypadki tych starszych osób co nawet się nie kryją,że wtedy żyło się inaczej facet zaczynał sypiać z swoją dziewczyną,zaszła w nieplanową ciąże,wtedy raczej uważano że to skandal kobieta z brzuchem nie bierze ślubu.

Facet oczywiście miał się żenić a potem żyli razem wiele lat i nie myśleli że może by zmieniać partnerów.

pokolenie temu chyba pół na pół niektóre kobiety już się coś zabezpieczały,wpadki były ale nie tyle co dwa pokolenia temu.

a w tym pokoleniu wpadki raczej należą do rzadkości,często ci co wpadają,uchodzą wręcz za debili,frajerów itd.

Normą jest że kobieta która jest kilka lat w związku z facetem w ciąża zachodzi głównie np po ślubie,albo jak są pewni bycia razem.Tak samo z kobietami co mają w ciągu kilku lat kilku różnych partnerów,ciąża zazwyczaj dopiero z tym wymarzonym.

U facetów podobnie albo przez kilka lat robi tak żeby partnerka nie zaszła w ciążę a jak jest z tych co mają wiele to też raczej żadna nie zachodzi w ciąże.

Obecnie wspólne dziecko raczej jest jakby postawieniem kropki nad i.Owszem wpadki czasami są,ale bez jaj zdecydowanie rzadziej niż kiedyś i w serialach.

Nawet niektórzy rodzice młodych ludzi często nawet nie przejmują się tym że młoda córka sypia z facetem lub syn z dziewczynami.Dla nich często to na drugim planie jest,na pierwszym czy na pewno się zabezpieczają.

Klasyka to teraz ludzie przez kilka lat razem,potem ślub a jakiś czas po ślubie ciąża,chyba raczej nie chodzi o to że seks po ślubie......

użytkownik usunięty
DoomedMistress

Wiesz z Arturem i Tolą z jednej strony racja seks z kochanką to powinno się tym bardziej zabezpieczać bo poza dodatkowym dzieckiem,dochodzi to że żona tym bardziej nie wybaczy,bo poza wybaczeniem zdrady,musi jeszcze tolerować życie na dwa domy czyli wycieczki męża do dziecka z kochanką.

Ale z drugiej strony zauważ że większość tych co raz zdradziło żonę tłumaczyło się że to była chwila,moment nie planowali tego,a przecież Tola która nie miała faceta i chyba raczej nie planowała w tym dniu seksu z żonatym szefem,nie musiała się zabezpieczać a Artur też w sumie nie planował seksu z asystentką.

Zresztą jakby to brzmiało Artur z Tolą zaczynają się całować,rozbierać mają uprawiać seks i nagle np Artur mówi że nie mają zabezpieczeń i pyta się Toli że ty też nie,a ona że nie ma i Artur to pójdę po prezerwatywy i Tola grzecznie czeka jak Artur wróci i z prezerwatywami to zrobią.Czy Artur jeszcze jej będzie tłumaczył że nieplanowana ciąża z żoną to już wpadka,a wiesz jak z tobą tylko raz chciałem głupio byłoby żebyś zaszła w ciąże.

Chyba gdyby sobie przypomnieli że trzeba po prezerwatywy to by się otrząsnęli bo to już by nie była wpadka,tylko celowe działanie.

Nawet Kinga byłaby chyba tym bardziej oburzona,czyli potrafiłeś się na tyle opamiętać żeby iść po gumki,byłeś na tyle ostrożny żeby nie bez zabezpieczeń,a idąc po prezerwatywy nie mogłeś odpuścić tylko musiałeś ją zaliczyć.

Być może byłoby to jeszcze bardziej negatywnie odebrane.

Choć z drugiej strony i tak pili alkohol więc tabletki by chyba nie działały,a prezerwatywy tak.

ocenił(a) serial na 4

Masz rację, ale i tak trudno mi sobie wyobrazić taką bezmyślność w momencie kiedy robi się to z obcą babą. Rozumiem lekkie podchodzenie do sprawy kiedy chodzi się do łóżka z żoną, wtedy ewentualna wpadka nie jest tragedią. A w przypadku Toli Artur mógł przynajmniej w odpowiednim momencie wyjąć wtyczkę z gniazdka ;)

użytkownik usunięty
DoomedMistress

tutaj jest właśnie sprawa do dyskusji każda strona ma swoje rację jak już się z obcą to przynajmniej o zabezpieczeniach powinno się myśleć,a z drugiej jak zadbałem o zabezpieczenia to po co zdrada.

Zdrada ogólnie jest skrajną bezmyślnością,nie wiem jak można ją wytłumaczyć,mnie zawsze bawiło tłumaczenie byłem pijany,spox byłem na tyle pijany że nie mogłem się powstrzymać,ani odpowiadać za zdradę a na tyle trzeżwy że dałem radę to zrobić.

Albo nie układało nam się i znowu spox,co innego coś tam było nie tak a co innego z inną.Chyba zdradą kryzysów się nie zwycięża.

Jedyne co mogę tłumaczyć w zdradzie jeśli wcześniej moja partnerka przynajmniej się całowała z innym nie mówię spała,bo wtedy trudno mówić o mojej klasycznej zdradzie,skoro sam wcześniej zostałem zdradzony,w końcu trudno potencjalnej kochance powiedzieć słuchaj moja kobieta całowała się z innymi i chce jej odpowiedzieć tym samym,więc chciałbym żebyśmy się całowali,ale bez seksu.

Albo nie potrafię zakończyć swojego związku,brakuje mi odwagi i potrzebuję czegoś nieodwracalnego a partnerkę teksty w stylu coś się skończyło między nami,wypaliło nie wystarczają,zdradzam ją i sprawa jest skończona,partnerka ma mnie za drania a ja wiem że nawet jak zmienię zdanie jest za póżno.

Oczywiście nie popieram takiego postępowania,ale wtedy zawsze mogę powiedzieć że i tak z tego związku by nic nie było.

A taka zdrada że niby kocham partnerkę i chce z nią być,co słuchaj taka super laska,każdy by ją zaciągnął do łóżka i jeszcze się bronię że większość by z nią to robiła wiele razy,a ja tylko raz.

ocenił(a) serial na 4
maria_88_3

Jak Kinga była w ciąży z Tomkiem to dziadek Marek próbował ją namówić na aborcję, ale Kinga się uparła, że chce urodzić.
Niedobry dziadek, Tomkowi byłoby teraz przykro :P

DoomedMistress

A tak, było coś takiego :). Ehh smutne. Chyba tylko Emilia planowała dziecko, ale Bartek okazał się bezpłodny a to pech :P. Ale ona przynajmniej z nikim nie wpadła, a miała trochę facetów, i Patryka przez dłuższy czas .

ocenił(a) serial na 4
maria_88_3

Emilka za to była w ciąży w prawdziwym życiu. Do tej pory się zastanawiam jak ona to zrobiła, że po ciąży wygląda o wiele lepiej niż przed ;)

użytkownik usunięty
DoomedMistress

tak,spodziewałem się jak wróci że będzie miała figurę jak,albo prawie jak Zając,a ona dużo zgrabniejsza niż przed ciążą.

Ale Zając to z bliźniakami była w ciąży i naprawdę przybrała bardzo dużo, miała ogromny brzuch. poza tym ma problemy z tarczyca, w wtedy też trudniej schudnąć, dodatkowo jest niska, a takim osobom trudniej zachować dobrą figurę. Zając i tak miała problemy na głowie, facet ją zostawił, dzieciom cos było bo potrzebowały rehabilitacji i wszystko odbiło się na wyglądzie. Emilka albo ma farta że ma dobrą figurę, albo lepszy metabolizm/ zdrowie, może też silną wolę, by za dużo nie jeść niezdrowych rzeczy, może ćwiczy, może w ciąży mało przytyła i co przytyła szybko zrzuciła, plus jeszcze zrzuciła inne kilogramy które miała przed ciążą, różne są sytuacje :).

użytkownik usunięty
maria_88_3

nie chciałem znowu wypominać wagi Zając,wiadomo różnie bywa.Jednakże raczej stereotypowe myślenie jest że kobieta po ciąży przybywa na wadze a nie schodzi z wagi.Nawet u faceta często jak przytyje to mówi się że Tatusiowaty się zrobiłeś,co ma być albo chce dorównać żonie po porodzie,albo że ma tyle roboty przy małym dziecku że przybrał na wadze.

użytkownik usunięty
DoomedMistress

Marek to jedna z największych przemian,czasami mam wrażenie że to inna postać,najpierw cyniczny drań zdradzał żonę,miał wszystko w d...,z uśmiechem na twarzy do żony,że jej nie kocha,jakby był jakiś romantykiem,właśnie namawianie córki do aborcji,obłudnik jak zdradzał żonę ok,a jak żona z Jankiem to szalał,ignorant co miał gdzieś że żona rozpacza,a córka szaleje.

A teraz cudo dziadek,ojciec,partner,jak dorosła córka dzwoni tez zostawia wszystkie sprawy i jedzie jej pomagać,zawsze wyrozumiały,nawet Arturowi nie pocisnął mimo że pewnie spodziewał się o co chodzi.

A poza tym Marek i Teresa to kolejna parodia z tymi nieplanowymi ciążami,ludzie pewnie już ok 50 lat,mający wnuka i dorosłą córkę,wpadli,nawet Teresa kiedyś mu powiedziała że ginekolog a nie wiedział jak się zabezpieczać.

użytkownik usunięty
DoomedMistress

i taki dwuletni brzdąc ledwo chodzący patrzy jak kogoś okraść a dumny Radek moja krew,a kumple widać że twój,udał ci się.W sumie jak nie okradnie cię Radek to jego syn.

ocenił(a) serial na 4

Gorzej jak córka się urodzi, Radek będzie musiał pilnować połowy miasta

użytkownik usunięty
DoomedMistress

najlepiej blizniaki w sensie córka,syn idą z dziećmi i krzyki ludzi rośnie nowa d... i złodziej.

ocenił(a) serial na 4

Hahaha :D

ocenił(a) serial na 4
no_bo_co

Radek znowu w więzieniu, klawisze niedługo będą mówić "cześć Radziu, kogo tym razem zabiłeś albo okradłeś?"

Ciekawe co będzie z tą firmą Artura i w jaki sposób ją straci, może będzie tak że skoro zostanie straceńcem jak Weksler i razem we dwójkę rozkręcą nowy interes, Karol miałby w końcu porządnego wspólnika, a nie takich Radków czy Sabiny, co czekają tylko aż ktoś za nich robotę odwali i w ogóle nie interesują się sprawami firmy.

A co do Michała to nie zdziwiłbym się gdyby musieli sprzedać dom by mieć kasę na jego operację, za parę miesięcy by wrócił i cała szczęśliwa rodzinka, czyli Majka, Michał, Krystian, Melka i Julka gnieździli by się u Majki.

qwerty95960

Nie no bez kitu. Tak jest. Radek już w ogóle nie będzie miał szans na żadną normalną pracę, chyba że w Mcdonalds bo tam przyjmują byłych więźniów, chociaż jednak bez przesady :). Ale pewnie durny Weksler się zlituje nad tym niemotą i zrobi go jakimś kierowcą czy coś. No raczej w biznes już z nim nie bedzie wchodził. Firma Artura już wcześniej miała kłopoty i siedzieli po nocach, a teraz gdy Kinga i Artur mają gdzieś robotę, co jest oczywiste bo zajmują się sprawą Tomka, to jest logiczne że wszystko może trafić szlag. I pewnie Artur sprzeda swój dom, bo w sumie i tak mieszkają u Kingi i natrętni oglądacze nie będą zawracać głowy na filmwebie dlaczego Artur i Kinga nie mieszkają w dużym domu. Tak najlepiej żeby Michał też sprzedał mieszkanie a co :P. Krystian może mieszkać w mieszkaniu matki a Michał do Majeczki się przeniesie, niech mają jeszcze razem dziecko :P. Najfajniej że Artur i Weksler będą razem rozkręcać firmę, może w końcu dowiemy się czym się zajmuje owa firma :P. Bo nigdy się nie wiedziało czym zajmuje się firma Weksla czy Artura.

użytkownik usunięty
maria_88_3

Bardzo możliwe że cały ten wątek z operacją Michała jest po to żeby wybielić Ewę,facet potrzebuje kasę na leczenie,laska ma teraz przerąbane u wszystkich nawet u syna,więc pewnie to ona wspaniałomyślnie da kasę i możliwe że znów się wprowadzi do nich bo sprzeda chatę,albo zostanie jej tylko mieszkanie plus niewielkie oszczędnośći.Czy taki gest może nie odbić się echem.

Felipppe

Odcinek 2309

Artur poznaje mężczyznę, który przejął jego firmę. Plan restrukturyzacji, przedstawiony przez nowego właściciela, nie jest korzystny dla Kulczyckiego. Radek próbuje się dowiedzieć, dlaczego wypuszczono go z aresztu. Prawdę wyjawia mu Samuel, proponując jednocześnie współpracę. Mikserowi trudno zapomnieć o Luizie. Jej widok w towarzystwie Natana budzi w nim zazdrość.

Odcinek 2310

Mirek obarcza mamę winą za zły stan psychiczny Śmiałka. Smutek ojca Emilka próbuje ukoić wspólnym obiadem w gronie przyjaciół. Samuel mówi Radkowi, że Jowita zawarła układ z Tedem. Aby się o tym przekonać, chłopak postanawia ją śledzić. Natan zarzuca Luizie, że spotyka się z nim tylko po to, by wzbudzić zazdrość Mikołaju.

Odcinek 2311

Mirek zwierza się Bartkowi ze swoich problemów. Bartek próbuje pomóc uzdrowić atmosferę w domu Śmiałka, aby jego syn nie czuł się tam samotny. Ted podejrzewa, że jego prawnik coś knuje i próbuje go zastraszyć. Samuel i Radek muszą szybko działać. Tola chce naprawić swoje dawne winy i obiecuje Kulczyckiemu pomoc w odzyskaniu firmy.

Odcinek 2312

Miło spędzone chwile w Wadlewie tchną w Bartka nadzieję na naprawienie stosunków z żoną i odzyskanie rodziny. Tymczasem Emilka podejmuje zupełnie niespodziewaną decyzję. Odnaleziony przez Marysię pożegnalny list od Krystiana sprawia, że Michał po raz kolejny czuje się bezradny. Nagły wyjazd chłopaka nie jest obojętny również Melce. Samuel wykrada Tedowi laptop, który ma być dowodem przeciwko niemu na policji. Znajdujące się w nim nagranie upewnia Radka, że nie może już ufać Jowicie.

użytkownik usunięty
no_bo_co

Poszliby już albo w prawo albo w lewo z tą Emilią i Bartkiem,Natan wyrasta na czołowego frajera w serialu,teraz Luiza spotyka się nim jako nagroda pocieszenia.Artur z Tolą będą chcieli odzyskać firmę,chyba faktycznie szykuje się koniec małżeństwa.A myślałem że to koniec Toli zwłaszcza jak mówiła ostatnio że dla niej jest skończony,jak ją podejrzewał.Krystian znowu świruje,żenada.Ted pewnie frajerem większym niż Radek,pewnie ten głupi Ted tak jak goryl spędzą sporo w więzieniu i tylko ten Papuga się wyliże.W sumie fajny adwokat robi na korzyść wroga,klienta.

no_bo_co

pożegnalny list od Krystiana
tyle wygrać ;_; szkoda że nie na zawsze :D

Znajdujące się w nim nagranie upewnia Radka, że nie może już ufać Jowicie.
daliby już spokój no...

ocenił(a) serial na 4
Wingo

A to Jowicie kiedykolwiek można było ufać? :D

użytkownik usunięty
Felipppe

Spox,to Zbyszek ma zaatakować przy nich wszystkich w domu,a to Maryśka rzuci się na niego,niezła żenada.

Felipppe

Odcinek 2314

Beata po raz kolejny zostaje wezwana do szkoły Jeremiego. Nieprzyjemny incydent, do jakiego tam doszło, sprawia, że Lew uświadamia sobie, z jakimi problemami boryka się jego syn. Luiza robi listę cech Natana i Miksera, która ma jej pomóc dokonać wyboru między nimi. Jej niezdecydowanie postanawia wykorzystać Aśka. Ted zorientował się, że Samuel go oszukał. Uzbrojony zjawia się w miejscu, gdzie Jowita z Radkiem składają policji zeznania.

Odcinek 2315

Bartek postanawia zwolnić się z pracy i wyjechać z Wrocławia. Paulina próbuje doprowadzić do spotkania Miedzianowskich, mając nadzieję, że zmienią jeszcze swoje decyzje. Po napaści Teda Jowita i Radek trafiają do szpitala. Dziewczyna otrzymuje od Samuela nietypową propozycję, dotyczącą jej nienarodzonego dziecka. Aśka próbuje wykorzystać nadarzającą się okazję, aby poderwać Natana. Tymczasem Luiza uświadamia sobie, że nie jest jeszcze gotowa na nowy związek.

Odcinek 2316

Po spędzonej nocy z Emilką Bartek ma nadzieję na szybki powrót do Wadlewa. Jednak Emilka wciąż ma mnóstwo wątpliwości. Artur chce udowodnić Maksowi, że bez jego pomocy nie zdoła prowadzić firmy. Wspólnie z Tolą obmyślają plan przechytrzenia nowego właściciela. Marta otrzymuje list od Krystiana. Między Aśką i Luizą dochodzi do bójki.

Odcinek 2317

Beata ma okazję, by zagrać w filmie u boku Lwa. Jej obecność na planie filmowym sprawia, że między aktorami dochodzi do bójki. Lew przyznaje się do swoich grzechów z młodości. W mieszkaniu Marysi zjawia się jej dawna miłość - Hubert Schultz. Majka postanawia spotkać się z nim w "Barbarianie". Na imprezie, którą Kaśka organizuje na cześć Radka, Sabina uświadamia sobie, jak bardzo jest samotna.

Odcinek 2318

Artur oferuje pomoc Maksowi w zamian za odzyskanie stanowiska prezesa i połowy udziałów w firmie. Podejrzewa, że Tola działa na jego szkodę. Emilka jedzie do Wrocławia na umówioną randkę z Bartkiem. Musi ona jednak użyć fortelu, by ich spotkanie doszło do skutku. Samotna Sabina bezskutecznie szuka towarzystwa wśród swoich znajomych. Ku jej zaskoczeniu, to Jowita proponuje jej spotkanie w "Barbarianie".

no_bo_co

No w końcu Lew zauważy że coś jest nie tak z jego synalkiem- aniołkiem. Emilia i Bartek może się w końcu pogodzą, bo ile można albo w tę stronę albo w drugą. Myślałam że Jowita straci dziecko, ale może nie. Pewnie to i tak dziecko Radzia. Tola będzie pomagać Arturowi, ciekawe czy Kinga o tym będzie wiedzieć, bo jak nie i się znów wkurzy i będzie powtórka z rozgrywki, to normalnie oszaleć można :P. No i wróci Hubert, to jest na plus, coś będzie się działo, ale też znów dużo 5-kąta :P. Ale póki co to taki cud miód tam u nich, że trzeba to zepsuć, choć firma Artura już się wali. Luiza niezdecydowana, a Aśka już będzie zarywać do Natana, co zresztą mnie nie dziwi, bo tak podejrzewałam, bo jest on nawet przystojny i dość bogaty, w końcu lekarz. Chociaż w PM tych lekarzy pogazują jak jakieś dziady. Natan miał dom, ale później nie wiem co z nim zrobił i mieszkał u Saby, a Bartek w ogóle kątem mieszka z Kaśką. No ale co tam :P. Byle tylko Natan nie wracał do Sabiny.

użytkownik usunięty
maria_88_3

Mario,trzeba napisać petycję do scenarzystów żeby pod żadnym pozorem nie wpadli na pomysł powrotu Natana do Sabiny.A tak ogólnie to scenarzyści chyba czytają moje wypociny skoro Aśka zainteresowana Natanem,a Hubert wraca,chyba muszę już zastanawiać się nad kolejnymi odcinkami bo bez moich pomysłów znowu wymyślą coś głupiego.Tola Double Agent,a Luiza królowa życia myśli że ma Natana i Miksera na wyłączność,Jowita przyjaciółką Sabiny,faktycznie jeszcze tylko brakuje żeby Igor dołączył do paczki przyjaciół,albo Dragon.

Haha :). No tak, to by było niezłe. Takie wspaniała paczka przyjaciół :P. Też jak się ciągle o kanapeczkach Błażeja pisało, to cały czas pokazywali Błażeja z kanapkami, normalnie aż szaleństwo, w domu, w barbariania, w taksówce, jak pokazywali Błażeja to zawsze z kanapkami. Teraz ucichło na forum, to i w serialu :P. Podejrzane :P. Nie wiem czy czytają, czy my mamy tak samo szalone pomysły jak oni. Tylko my to piszemy dla beki, a oni na poważnie :P. Chociaż kto ich tam wie. Jestem ciekawa czy w ostatnich odcinkach Julia znów nie zabrała się za scenarzystkę, bo znów te odcinki głupiej i gorzej wyglądają :P.

użytkownik usunięty
maria_88_3

w 2304 był autorstwem Kaminskiej,jej faceta i kogoś jeszcze razem 3 osób w sumie to głupie że jeden odcinek robią w innym składzie a następnym w innym.Tak jak sobie robię jaja,oni to czytają myślą że to poważny pomysł,bo przecież nie piszę w komentarzach że to był żart,a potem oni to wykorzystują w scenariuszach jak tak dalej pójdzie to ich oskarżę o wykorzystywanie pomysłów.