Odcinek 2164
Paulina po raz kolejny traci mieszkanie i znów jest zmuszona poprosić Norberta o pomoc. W sklepie zoologicznym, w którym próbuje dostać pracę, będzie musiała zdać mały test. Gdy Radek dowiaduje się w banku, że pieniądze z ich konta zostały legalnie przelane do Szwajcarii podejrzewa, że to Kaśka ich okradł i chce uciec za granicę. Wspólnie z Mikserem rozpoczynają pościg i odnajdują Kaśkę na lotnisku. Tymczasem Beata poznaje w Barbarianie zranionego nieszczęśliwą miłością, przystojniaka. Gdy próbuje go zainteresować swoimi opowieściami, do knajpy niespodziewanie wpada Cyryl.
Odcinek 2165
Gdy Michał niespodziewanie funduje Melce i Krystianowi pobyt w SPA, oni myślą, że chce w tym czasie zaprosić do siebie Marysię. Marysia jednak nie dostaje zaproszenia, dlatego postanawia sama sprawdzić, jaki jest powód dziwnego i tajemniczego zachowania Michała. Wszyscy próbują znaleźć jakieś wytłumaczenie usprawiedliwiające zachowanie Jowity i pocieszyć zdruzgotanego Radka. Ten jednak zdaje sobie sprawę, iż nadszedł czas, by wyjawić całą prawdę Arturowi. Tymczasem Kaśka pełen nadziei, że Jowita wróci, prosi Natana, aby nie odwoływał jeszcze wizyty u profesora. W Wadlewie pojawia się tajemniczy pożyczkodawca. Pierwszy z jego usług skorzysta Łazanek.
Odcinek 2166
Artur wpada w złość, gdy Kaśka wyjawia mu prawdę o pieniądzach z Unii. Wspólnie z Kingą próbują go uspokoić i wytłumaczyć zachowanie Radka. Gdy Artur ochłonie, postanowi dać Radkowi ostatnią szansę. Michał odwiedza Marysię z bukietem kwiatów i wyjaśnia powód swojego dziwnego zachowania. Marysia w końcu dowie się, kim jest tajemnicza kobieta, którą spotkała w jego domu. Podczas wizyty Kornelii w domu Śmiałków dochodzi do kolejnej sprzeczki między Bartkiem i Emilką. Po poradach pani psycholog, jak zdystansować się i bez emocji spojrzeć na swój związek, Emilka umawia się z Bartkiem, by zrealizować plan B.
Odcinek 2167
Karol przedstawia Grzegorzowi plan działania i strategię ich wspólnego biznesu. Grzegorz postanawia przekazać Karolowi swoje oszczędności z nadzieją, że ten je pomnoży. Sytuacja jednak skomplikuje się, gdy wychodzi na jaw, że Karol spotyka się z Aśką. Z godnością przyjmie on otrzymany cios w twarz i wysłucha od najbliższych oskarżeń pod swoim adresem. Aśka natomiast będzie udawała pokrzywdzoną po tym, jak odwrócą się od niej przyjaciele. Tymczasem po nieudanej randce z Emilką, Bartek zatrzymuje się u Kaśki, gdzie w tajemnicy przed Arturem ukrywa się Radek.
Odcinek 2168
Ku uciesze Michała Ewa postanawia wyjechać z kraju. Najpierw jednak pisze list do Krystiana i prosi Michała, by mu go przekazał. Zadowolony z takiego obrotu sprawy Michał postanawia naprawić relacje z Marysią i zaprasza ją na wspólny wieczór. Niestety, Ewa po raz kolejny stanie na ich drodze. Bezradny Kaśka wyjawia Bartkowi, jak źle czuje się z tym, że musi okłamywać Artura. Jednocześnie nie potrafi zostawić Radka bez pomocy. Bartek nie przyjmuje takiego tłumaczenia.
no dokładnie Daniel, możesz zażądać wypłaty :P. A oni wtedy ale to nasze pomysły, nie czytamy forum na filmwebie. A Ty a umiecie to udowodnić ? :).
oni tak samo że też nie ma dowodów że to plagiat bo przecież mogli sami na to wpaść.w każdym razie jeszcze się okaże to że Natan będzie nowym serialowym amantem w końcu dwie super laski będą prostować nosy za niego,czy o niego.Mikserowi to będzie przykro że jego była o innego będzie walczyć.
Natan miał dom w Krakowie,więc trudno żeby w nim zamieszkał.Gość może dobrze zarabia przecież jak mieszkali we czwórkę z R,K,S to tylko on pracował normalnie a przecież jakoś żyli więc pewnie za wszystko płacił,zarabiając 1,5 by pewnie ich nie utrzymał,a teraz gdzieś pewnie mieszka a poza tym w tym serialu to norma że jedni żyja zbyt skromnie jak na swoje możliwości finansowe,a inni ponad stan jak na swoje.
No tak Natan miał dom w Krakowie, ale generalnie póki nie przeniósł się do Sabiny to we Wrocku musiał gdzieś mieszkać, a chyba miał jakiś pokój wynajmowany po najmniejszej lini oporu :P. Ale z drugiej strony lekarze i tak ciągle siedzą w szpitalu, zwłaszcza jak nie mają życia osobistego, to po co opłacać mieszkanie :).
Jednakże jakieś małe by się przydało,poza tym lekarz lekarzowi nie równy może być taki co wychodzi codziennie ok 15 góra 16 bierze od święta dodatkowe dyżury,a może być taki co non stop w pracy.
No i jedni mają gabinety prywatne a drudzy nie. Ci drudzy wcale aż tak dobrze nie zarabiają.
Kiedyś się uśmiałam jak Emilka zapytała Bartka ile on właściwie zarabia i powiedział, że 1800 zł (jak jeszcze był w Wadlewie).
ja nawet myślałem że 1700 złotych.Ale i tak to kpina ja rozumiem że lekarz ogólny,na wsi,nic wielkiego nie robi,bo przecież jak coś poważnego to do szpitala,ale bez jaj rozumiem że nie dużo,ale minimum ponad 3 tys powinien zarabiać tym bardziej że popołudniami wizyty domowe,więc pewnie powinien mieć dodatkowo płacone.tak 3200-3300 to minimum i tak przecież niewiele ale zawsze coś,nie mówię że 4 tys albo więcej.Bo to może przesada w drugą stronę.
1800 to rzeczywiści bardzo mało jak on ciągle tak siedział. Ciekawe jeszcze czy netto czy brutto :P. Tak jak piszesz Daniel tak koło 3000 powinien mieć nawet na wsi.
na pewno netto,bo przecież aktualnie to ok 1850 złotych brutto to najniższa krajowa,a gdyby było brutto to co 1400 może na rękę albo nawet trochę mniej.Tak właśnie lekko ponad 3 tys,to ani dużo,ani mało,można uwierzyć że lekarz na wsi tyle wyciąga,a z drugiej jest to idealizm bo w mieście spokojnie przynajmniej dwa razy tyle np 6 tys i to bez większego problemu a z dodatkowymi pracami pewnie więcej.
to Emilka jako jego żona i sołtys przez tyle czasu nie wiedziała ile zarabia lekarz w Wadlewie? :D
a do paczki oprócz Dragona i Igora dorzucił bym Teda i jeszcze tego Zygmunta, co im zrobił Koszmar minionego lata :P dodatkowo wskrześmy Manuela i żeby rywalizował z Michałem i Hubertem o Dajkę, a oprócz tego mógłby w tajemnicy podrywać Kingę, przecież ją też kiedyś porwał i rycerz Paweł musiał ją ratować :P
A właściwie dlaczego nie :). Ted w końcu możliwe że będzie ojcem dziecko Jowity, Dragon to kumpel Radka w końcu, prawie najlepszy przyjaciel ( nie licząc Miskera i Błażeja), Zymunt to ojciec jednego z kumpli Radka, no to oni wszyscy jak rodzina :), nie mówiąc o Igorze, który w końcu jest lub już był mężem Sabiny. Wskrzesić Manuela to już byłby gorszy pomysł, ale brat bliźniak? Czemu nie. Brat bliźniak Manuela przyjeżdża do Wrocka mścić się na Pawle, ale jego nie ma, więc na Majce, ale zakochuje się w niej i rywalizuje z Michałem i Hubertem :). Co więcej wygrywa i jest nowym Pawłem i tatusiem dla Julki :):P.
Też mnie to zdziwiło, ale nie wiedziała. To był wątek o niejakim Cyprianie (grał go Michał MIlowicz), który zakochał się w Wadlewie i chciał kupić od Śmiałka jego dom. Emilka wtedy zaczęła walkę z Cyprianem i chciała przebić jego ofertę.
Musiałaby wziąć kredyt dlatego spytała Bartka ile on zarabia :P
Ostatecznie Marian przepisał na nią chałupę.
to króciutko w tym sezonie,jakoś do 10.06.często było do końca czerwca albo kilka dni przed końcem czerwca.
W zeszłym roku też tak krótko było coś koło 10, a nawet 8 był koniec. Ostatnio szybko kończą :P. A wcale szybciej nie zaczynają.
może faktycznie to dwa albo 3 lata temu było dłużej,Opozda już dawno na swoim insta,pisze jaka zmęczona i jak to na urlop wreszcie idzie,przy aktorach to większość społeczeństwa wciąga chyba koks i amfę.Skoro aktorzy taką mają słabą wydolność.
w sumie mówiłem że chyba nie rozwiążą do wakacji tego co zaczęli, ale jak tak czytam teraz dokładniej streszczenia to to co ciekawi mnie najbardziej jednak będzie miało swój koniec:
Samuel i Radek muszą szybko działać.
Uzbrojony Ted zjawia się w miejscu, gdzie Jowita z Radkiem składają policji zeznania.
Po napaści Teda Jowita i Radek trafiają do szpitala.
tu już czuć że już jest po wszystkim:
impreza, którą Kaśka organizuje na cześć Radka
Samotna Sabina bezskutecznie szuka towarzystwa Jowita proponuje jej spotkanie
Ale będą mieli za to inne wątki:
1-Powrót Huberta rozwinięcie jesienią
2--Czy Michał wróci do zdrowia kto da kasę
3-Pewnie walka Artura o firmę i czy Tola jest jego wrogiem
4-Czy Anna wróci
5-Czy Bartek i Emilia już totalny happy end
6-Luiza i Mikser czy wrócą do siebie
7-Natan i Joanna czy to może się udać
8-Co znowu Krysio odwalił
9-Czy Karol wróci na szczyt
i Najważniejsze 10-Absolutny TOP i największy dylemat na jesień z czym Błażej będzie jadł kanapki z serem,szynka a jeśli tak to jaką,z jakim warzywem itd.
Mnie zdecydowanie 10 interesuje najbardziej :). Bo też chcę zrobić takie kanapeczki i muszę dokładnie wiedzieć z czym są. A jeszcze ciekawe gdzie Radek i Jowita będą mieszkać. Cóż Bartek wróci do Wadlewa więc propozycja jest oczywista znów do Kaśki. Ale czy Kaśka odda im sypialnie? :P. Jeżeli Kasia odejdzie od niego to pewnie tak.
dlatego w chwilę potrafiłem napisać kilka sensownych wątków które będą kontynuowane jesienią.Może ten koniec Teda to ostatni moment a priorytetem będzie 1,3,6,7 a inne też dość istotne.Liczę na fajny zwiastun bo czasami nie robili,inny razem byle jaki,a czasami obszerny,długi co było sporo akcji.
Jak to ostatnio to mogą z niczego zrobić fajny zwiastun np Maryśka nie planuje nic z Hubertem a dadzą taki urywek że widzowie pomyślą po zwiastunie że happyend będzie jak nic.Czy Natan i Aśka też jakiś urywek że nie ma bata to miłość i to z wzajemnością.
No tak czasami robią ciekawsze zwiastuny, niż później jest w serialu :). Tak pokażą że człowiek będzie myślał co innego niż będzie w serialu. Ile to razy zainteresował mnie zwiastun a później okazało się że to lipa ( np z tą niby zamordowaną kobietą w hotelu, a okazało się że to był kit, żeby Igor myślał że kogoś zabił :P). No ciekawe czy teraz postarają się z zwiastunem.
tak, to już potwierdzone. Np piszą o tym w wielu miejscach np na superseriale i w streszczeniach jest że Hubert pojawi się w przedostatnim odcinku przed wakacjami. I będzie walczył o Majkę w nowym sezonie.
Nie czytam świat seriali bo zawsze zapomne kupic. A to juz mu sie zycie z nowa rodzina znudzi? Masakra. Mysle, ze to beznadziejny pomysl z powrotem Huberta
Nawet ciekawy w sumie pomysł bo coś będzie się działo. Tylko bardzo późno z tym powrotem Huberta bo 3 lata go nie było! pewnie okaże się że to dziecko Sandry nie jest jego i wróci, ale to też już tyle czasu było temu i nagle się okaże że dziecko nie jest jego ( tego nie wiem bo nie jest napisane, ale wydaje mi się że to prawdopodobne że ojcem jest ktos inny bo inaczej Hubert by nie wracał).
Ja też kiedyś czytałam świat seriali, czasami kupowałam, ale teraz na te odcinki nie warto. Ale czasem czytam w necie np tu http://superseriale.se.pl/
ja wpisuje w necie pierwsza miłość w rubryce wiadomości,pojawiają się nowe newsy.Czy powrót Huberta bez sensu pewnie tak,bo 3 lata miał ich gdzieś a teraz co będzie udawał rozczarowanego męża i ojca który wyjechał za chlebem a jego córka i żona mają nowego tatusia i męża.
Tym bardziej że Hubercik już raz jak przyjechał nastał na faceta Maryśki Aleksa,a dodatkowo wiedział że po jego odejściu miała romans z Szymonem.
Ten powrót to taka nagroda pocieszenia zamiast Pawła.
No tak, też czasami tak robię że wpisuję sobie pierwsza miłość. Przede wszystkim mogli czasami wspomnieć że Hubert się odzywa, pyta się o Julkę, rozmawia z nią przez telefon, ale tak nie było bo on nie odzywał się, skoro Julka o nim nie pamięta. Więc to takie świństwo wracać i zawracać głowę Maryśce która już układa sobie życie z innym i Julka też ma dość już nowych i starych tatusiów którzy później jej nie odwiedzają. Potrzebna jej normalna, stała rodzina. Jeden ojciec i jedna matka na miejscu :). Ciekawe jak Hubert zareaguje że Majka ma też drugą córkę, jest opiekunką dziewczyny z przeszłością :). I ciekawe jak Melka będzie odnosić się do Huberta i czy Krystian będzie zadowolony czy nie że jakiś Hubert wrócił i chce odzyskać Majkę ( choć Krystian akurat gdzieś zniknie tylko ciekawe na ile :P). Chyba scenarzysci pomyśleli że za dużo już ludzi będzie w tym 5-kącie :P.
Gdyby byli małżeństwem i to bez rozwodu,Julka jego dzieckiem w sensie biologicznym i prawnym,Maryśka nie ma nowego faceta i nie jest taka święta to jeszcze.Zawsze ktoś by powiedział on jest twoim mężem,macie dziecko,możecie mieć kolejne,zmienił się popełnił błąd ty też miałaś innych facetów to może z braku,laku a tak.
A może po prostu Sandra jest taką s..ką że nie da się z nią wytrzymać :P co to za związek tylko dla dziecka.
a tak, to też prawda :). przecież niby Hubert jej nie kochał, przespał się bo mu sie podobała zewnętrznie, no i myślał że Majka go zdradziła, ale wyjechał z sandrą bo była w ciąży. Tak mogło być, że ma dość sandry i tyle ;).
byłoby chyba jeszcze gorzej,bo co będzie się szarpał o dziecko na odległość albo je oleje,mógł je olać od razu.A teraz się chyba by przywiązał a tak może powiedzieć jestem draniem ale przynajmniej jestem wolny bez dziecka i innej kobiety,a Michał zawsze będzie związany z synem i trochę byłą.
No tak, racja. więc raczej wymyślą że to nie jest dziecko Huberta dlatego zostawil Sandrę i wyjechał. ale z drugiej strony to jak 3 lata wychowywał cudze dziecko, które myślał że jest jego to też by pokochał. No ale Julkę w sumie też olał, to i to drugie dziecko. jeszcze jest możliwe że Sandra z dzieckiem też będą we Wrocku ale Hubert z sandrą już nie jest, chce wychowywać dziecko ale być z Majką.
Ale nawet jakby wyszlo, ze dziecko Sandry nie jest jego i chce wrocic do Marysi to tez Julka nie jest jego dzieckiem przeciez, w ogole to tak troche wyglada jakby wracal z podkulonym ogonem. A co w ogole w kwesti Pawla wiadomo?
Nic :). tylko wiadomo że jest gdzieś w Ameryce Południowej i zadarł z mafią. Jak to Paweł, zawsze miał jakieś kryminalne wątki :P. Ale nie wiadomo co się z nim dzieje dokładniej.
Krystian dostał w spadku od dziadka 2 miliony, prawda? On taki rozrzutny, że nie starczyłoby na operację?
a ile operacja kosztuje,poza tym milion chyba dostała Ewa,wiec on ma milion.Pewnie starczyłoby ale przecież szlachetny ojciec nie zgodzi się żeby oddał mu synek wszystko albo prawie wszystko.
no tak Krystian oddał milion matce, która pewnie przechlała, a Krystian chce dać ojcu kasę, ale ten nie chce, poza tym Michał ma oszczędności, ale nie chce ryzykować operacji że będzie gorzej.