Jakiś czas temu szukałam fanficów z PzM. Po polsku niestety niewiele jest takich
opowiadań, ale jakieś znalazłam:
http://www.fanfiction.net/s/7567161/1/Dziwne_nawyki - krótkie anegdoty, nawet niezłe
http://forum.vampirciowo.pl/viewtopic.php?t=387 - to opowiadanie nie ma zbyt wiele akcji,
bardziej skupia się na uczuciach, ale strasznie mi się spodobało
http://angelika-smigielska97.blog.onet.pl/ - blog Angeli1997, opis jest niepotrzebny - należy
przeczytać to samemu :).
No i jest jeszcze moje opowiadanie:
https://docs.google.com/document/d/1vsEHlZdTo_XUmIfRzpXPN9ca16DvVefuWGuS9k9NF
Fk/edit - może nie jest jakieś wybitne, ale miło by było gdyby ktoś się skusił i przeczytał :)
Znacie inne fanowskie opowiadania? Jak tak, to dawajcie w komentarzach (głównie chodzi
mi o fanfici pisane po polsku, ale jak są jakieś wyjątkowo dobre po angielsku, to też mogą
być)
Teraz skończyłam czytać kolejną cześć twojego opo (sorka że dopiero teraz) i powiem.. że nic nie powiem.. TAK MNIE ZATKAŁO ! wiesz że prawię się poryczałam Xd ? To w jaki sposób to opisałaś... uczucia, smutki.. strach przed śmiercią i w końcu pogodzenie się z swoim losem..
Kurcze.. w duszy układają mi się tak świetne słowa do opisania twojego opowiadania, ale nie potrafię ich napisać osobiście, tu, przed tobą..
Powiem ci tak... mało jest takich osób, które w tak niesamowity sposób potrafią wyrazić swoje uczucia.. ty przez swoje opowiadania trafiasz prosto do ludzi, do ich duszy.. Z takim talentem trzeba się urodzić.. I to dotyczy się wszystkich i proszę, nie mów mi że to nic wielkiego.. nie jesteś obojętna, i starasz się w jakiś sposób przekazać to co się dzieje na tym okrutnym świecie z bezbronnymi zwierzętami.. jak je ludzie traktują.. jak bardzo je krzywdzą.. i za to cię szanuję.. że potrafisz przekazać całą prawdę, przez kilka zwykłych słów..
dziękuję.
Podłączam się do słów Miki...
Masz ogromny talent i powinnaś go rozwijać,zwłaszcza,iż jak już sama gdzieś wspomniałaś,pisać uczyłaś się sama....
Ja z niecierpliwością czekam na dalszą część i skromnie gratuluję TAKIEGO talentu :D
Ooo.. a ty znowu nie bądź taka skromna :D
Myślisz że o tobie zapomniałam? Tak jak wspomniałam ,, Z takim talentem trzeba się urodzić.. I to dotyczy się wszystkich" a wszyscy czyli również ty ; *
Chciałabym tak pisać jak wy, dziewczyny.. ale ja nie mam do tego głowy :D A jak coś wyjdzie to i tak jest to takie bezsensu że hej !
Więc wiedz że to słowa dotyczą wszystkich tu, zgromadzonych i z talentem pisarskim ^ ^
Cholera, Mika, teraz to ja prawie się poryczałam. Naprawdę jesteś pierwszą osobą, która mi to mówi. I wiesz, że przez całe swoje prawie piętnastoletnie życie myślałam, że nie mam żadnego talentu? Jedni umieli prześlicznie rysować, inni grać na czymś, następni byli świetni w sporcie czy w śpiewaniu (tego ostatniego zawsze zazdrościłam najbardziej). A ja? Zupełnie nic. Od piątego roku życia, kiedy to nauczyłam się czytać, połykałam mnóstwo książek, ale talent to nie był, podobnie jak oglądanie telewizji :). Przez czytanie miałam bogate słownictwo, jak ładnie określiła to moja mama, i nie miałam problemów z ortografią czy gramatyką. Ale nadal nie myślałam, że może się to kiedyś przydać, najwyżej będę miała bardziej gramatyczne od innych posty na facebooku :P. Dopiero niedawno zauważyłam, że dzięki czytaniu stałam się kreatywna i mam mnóstwo pomysłów dotyczących właśnie PzM czy MLP. Ale żeby je spisać, skłoniła mnie dopiero Angela, pisząc dawno temu tutaj na filmwebie o swoim pomyśle z Isabelą. A mnie wówczas od jakiegoś czasu chodził po głowie podobny pomysł. I od tego się zaczęło :)
Co do innych piszących - macie talent! Wyraziłam swoje zdanie na ten temat nie raz, i wybaczcie, ale nie chce mi się go powtarzać :). Powiem tylko do tych, którzy być może czytają ten post - uwierzcie w swoje możliwości, bo możecie stracić wielką szansę. Może to brzmi jak jakiś banalny morał, który opowiada się dzieciom, ale o jego prawdziwości przekonałam się na własnej skórze.
Yay, ale ściana tekstu. Ciekawe, czy będzie wam się chciało to czytać :P
Och.. jasne że tak ! I dla mnie to nie brzmi banalnie, ale pięknie. Nawet rozmawiając z tobą wiem że masz ogromny talent.. ty piszesz to co czujesz, i nie wstydzisz się tego.
Ja tu już wolę nawet nic nie dopisywać, bo tylko zepsuję tą wspaniałą atmosferę :)
Oczywiście czekam na kolejne cudowne opo... a jak się poryczę.. to gratulacje.. nikt nigdy nie spowodował, że czytając jego opowiadanie poczułam jak zaciska mi się gardło i łzy napływają do oczu. To było niesamowite.
dziękuję !
A tak żeby nie ckliwić tu cały czas ^ ^ to powiem coś na temat mojej korekty napisów.. jak obliczyłam 10 minut zajmuje mi 1 godzinę (ustawienie klatek, spisanie tego, poprawa napisów, dopasowanie głosowe). Więc !
jednego dnia mogę poświęcić tą godzinę czyli
1-10
2-20
3-30
4-40
a 5 minut gdzieś wcisnę.. czyli.. dodam w weekend ^ ^
A właśnie.. chcecie bym piosenki też przetłumaczyła? bo jednak trochę ich jest :P
A CZY W OGÓLE CHCECIE TE NAPISY, BO JA SIĘ TU MĘCZĘ I MĘCZĘ A TU SIĘ OKAŻE ŻE JUŻ NIE POTRZEBA :d
Opo w fazie powstawania :D. Kończę jedenastą stronę, ale jeszcze trochę tego będzie (na 99% będzie dłuższe od pierwszego). No i jestem zaszczycona, że skłoniłam cię do łez. Chociaż z drugiej strony, to chyba nie powód do dumy :P
Ja czekam z niecierpliwością na napisy, więc nie męczysz się na darmo :)
o jejku.. owszem do dumy, bo to były łzy... hmm.. podziwu : P
No i wiadomo.. że tez ze wzruszenia, więc możesz być z siebie dumna bo jeszcze nikomu się to nie udało ; )
Ooo to się cieszę :P
Nawet nie wiem ile to dla mnie znaczy ^ ^
W takim razie jestem dumna :). Aż mam ochotę opublikować kolejną część opowiadania. Ale jak na razie kończy się w takim niemrawym momencie :/ Za chwilę dopiszę jeszcze trochę i zobaczę, czy nadaje się do publikacji :)
o jejku !
AAA!! opublikuj ! :D
proszę ! proszę ! proszę : P
Ja tu cierpię na brak opków !! ^ ^
A też, jak sobie coś poczytam to potem aż chętniej mi się chce to tłumaczyć, więc proszę! kolejny raz ^ ^
sorka.. zachowuję się trochę jak dziecko : P
Jak chcesz :) Opublikowane. Przypominam link:
https://docs.google.com/document/d/1tj8lad4vo7REWcsIsBwANO7qFrsoJMsG1iJTDkHu-BA/ edit
(jak znam życie wkradła się tam jakaś spacja, więc po prostu ją skasuj).
Ostrzegam - kończy się w dziwnym (niedokończonym) momencie i ogólnie moim zdaniem to całe pisanie jako Szeregowy niezbyt się w tym przypadku sprawdziło (mało jego własnych odczuć, przypomina to nieco narrację trzecioosobową, której nie lubię). No ale trudno - chcesz, to masz :)
Miało być ostre :). I tak, nie szczędzę przekleństw, bo uważam że dodają... no właśnie, ostrości :) (oczywiście nie mówię tu o wtrącaniu co drugie słowo k*rwa, ale kilka przekleństw może być ;) I fajnie, że ci się podoba :)
Tak, jak już gdzieś kiedyś pisałam, Kate to taka ja w wersji pingwiniej :) A ja gdy się wściekam, wyglądam mniej więcej o tak:
http://www.youtube.com/watch?v=rwp60eYuie0
(wiem, że nie lubisz kucyków, ale to trwa 4 sek, więc mózg ci nie wypaczeje od tego ;P)
HAHAHA :D
Weeeeeeeee! opowiadanie !
aaaa ! HAPPY.. MEAL ! :D
ooo aż zachciało mi się iść do McDonalda, choć normalnie to nie jadam takich świństw.
oczywiście idę czytać za chwilę twoje opo ! nie mogę się doczekać ! aaaaaaaaaa ^ ^
hah ! Ja zawsze jestem na czas :D
Ale potem już nie mam co czytać i się nudzę, więc lekturą będę się napawać powoli ^ ^
hahaha :D
nie no, nie przesadzajmy :P
powoli, słowo za słowem, popijając herbatę i głaszcząc kota !
hah :D a ja mam aż pięć puchatych stworzonek go głaskania naraz ^ ^
dobra.. biorę się za to opo ! W końcu ! ale najpierw muszę zrobić zadanie z polaka ;o aa
hah.. udało mi się ! dokładnie o 23: 15 :D
a i tak pani nie sprawdzała Xd
A teraz mam kolejne aaaa ! ale pożyczyłam kol zeszyty bo jej w szkole nie było i teraz muszę czekać aż mi je przyniesie (zwykle to nie pożyczam bo i tak nie ma mi jak oddać, bo mieszkam daleko, ale teraz jestem u babci więc zrobiłam wyjątek) a potem idę na plastykę.. troszku mi się nie chce ale :D
heh ^ ^
Nawet nie chodzi mi o to że mi się nie chce, bo na plastyce jest super.. ale mam kawałek żeby tam dojść i to jest najgorsze.. to wszystko przez moje lenistwo :D
Hehehe,mi tez się czasami nie chcę iść na kółko z Biolii,choć do szkoły mam 10 góra 15 minut drogi.To wszystko zależy od nastawienia :D
nom... ale ty masz w szkole a ja w klubie.. i to o to chodzi że to jest trochę daleko, bo normalnie od szkoły do babci mam jakieś 10 minut drogi.. a jak idę na plastykę to muszę wyjść przynajmniej 20 minut przed .
Rozumiem...
To cię nie zatrzymuję,dojdź sobie spokojnie i naciesz się pięknem przyrody i pingwinami :D
hah ^ ^
myślałam że dzisiaj jakoś dojdę bez skojarzeń.. ale nie ! WSZYSTKO MI PRZYPOMINA PINGWINY :D
a jutro nie idę na dwie ostatnie lekcje ! :P JUPI ! na polski i wf ! haha ^ ^ Bo jadę do starszej kuzynki na bierzmowanie do Krakowa i w piątek też nie pójdę !
Ich freue mich sehr ; DD
niemiecki.. nie ogarniam go ^ ^
OO NO WŁAŚNIE ! :DD
hah ^ ^ jeszcze się dopytam chłopaków jakie były zadania ;D bo dziewczyny i tak by mi nie powiedziały bo są zazdrosne i tyle ! a tak na seeerioo (zauważyłam że często to mówięXd) to nawet obejdzie się bez tego.. będę uczciwa ! hah ^ ^
Ooo.. to masz fajnie.. ja się muszę dopytywać ^ ^
muszę obczaić ten mój blog i w końcu coś napisać... mam nadzieję że przeczytasz :D oczywiście do niczego nie zmuszam ale miło by mi było ^ ^ a w jakim temacie pisałaś mi ten wiersz o zwierzakach ?
Yyyy tam gdzie pisałyśmy o twoim blogu...
Sama nie wiem gdzie to było.
LoL to jest ChoRe!!! :P
Właśnie wiemy.Chcemy zrobić osobny temat do naszych dyskusji.
Tak,ma.O zwierzakach.Bardzo fajny.Byłam,widziałam i komcia zostawiłam.
Mam, mam ale wcale nie uważam że jest fajny ;d
taki przeciętny.. dużo bym w nim pozmieniała ale do końca nie wiem jak to zrobić ^ ^
Może to czy jest fajny, pozostawisz ocenie innych (mnie) :)? Ja też myślałam, że moje opki nie są fajne :)
JAK MOGŁAŚ TAK POMYŚLEĆ !
no ale wybaczam ci Xd
W OGÓLE WASZE OPOWIADANIA SĄ GENIALNE ! AA
ja też mam pomysł na opka :D chcę go pisać w pierwszej osobie, tak jakbym tam była jako ja ;P
no ale nie wiem czy coś wypali, bo coś mi się nie zbiera na jego pisanie ;d
aaa.. zapomniałam Xd
http://zwierzaki-psiaki-kociaki-i-inne.blog.onet.pl/
nie jest zbyt popularny (4 komentarze) ale jednak ^ ^
OOOOOOOOOOOO
Ja chcę taaak!!!
Będziemy mogły wymieniać się pomysłami i w ogóle.
Będzie ekstra!Już się nie mogę doczekać :D
No ja piszę o tym,że masz pomysł na opo,i żebyś pisała to się będziemy dzielić pomysłami.Będzie superowo!
Aaaa... no i teraz wszystko rozumiem! myślałam że chodzi ci o detonacje London eye !
nie można było od razu tak powiedzieć :D