PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 128 tys. ocen
8,0 10 1 127539
8,2 24 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

Jakiś czas temu szukałam fanficów z PzM. Po polsku niestety niewiele jest takich
opowiadań, ale jakieś znalazłam:
http://www.fanfiction.net/s/7567161/1/Dziwne_nawyki - krótkie anegdoty, nawet niezłe
http://forum.vampirciowo.pl/viewtopic.php?t=387 - to opowiadanie nie ma zbyt wiele akcji,
bardziej skupia się na uczuciach, ale strasznie mi się spodobało
http://angelika-smigielska97.blog.onet.pl/ - blog Angeli1997, opis jest niepotrzebny - należy
przeczytać to samemu :).

No i jest jeszcze moje opowiadanie:
https://docs.google.com/document/d/1vsEHlZdTo_XUmIfRzpXPN9ca16DvVefuWGuS9k9NF
Fk/edit - może nie jest jakieś wybitne, ale miło by było gdyby ktoś się skusił i przeczytał :)

Znacie inne fanowskie opowiadania? Jak tak, to dawajcie w komentarzach (głównie chodzi
mi o fanfici pisane po polsku, ale jak są jakieś wyjątkowo dobre po angielsku, to też mogą
być)

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Właśnie może dlatego,że nigdy nie i wdziałam,aczkolwiek nie znam w mojej rodzinie(krewnych i w ogóle)kogokolwiek,kto by to oglądał(nawet moja 7 letnia kuzynka woli pingwiny).I denerwuje mnie nie fabuła,ale to,że taki nieznany serial jest przed pingwinami :D

Angela1997

Nieznany!? Angela, Mlp: Friendship is magic ma miliony dorosłych fanów! Wytworzył własny fandom. A fani mają ogromny wpływ na sam serial, który coraz bardziej przestaje być robiony dla małych dziewczynek. Nie wiem, jeśli masz czas i ochotę, to obejrzyj "Lesson Zero" <-- takich rzeczy nie powinno pokazywać się dzieciom.
Mika, zgaduję że oglądałaś polski dubbing. To wiele wyjaśnia (beznadzieja!). Oglądnij po angielsku :) Jeśli natomiast oglądałaś lub obejrzysz po ang., i nie spodoba ci się (polecam Sonic Rainboom), to widocznie ten serial nie jest dla ciebie :) Ale to może i lepiej - na świecie muszą być różni ludzie, nieprawdaż :D? A my i tak się dogadujemy, bo wszystkie trzy kochamy pingwiny :)

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Tak,każdy ma różne gusty filmowe :D
Ja np bardzo lubię serial "Heroes".
Oglądałyście kiedyś???
Ale Najważniejsze,że wszystkie kochamy pingwiny :D

Angela1997

Heroes nigdy nie oglądałam, ale może się skuszę :). Każdy ma inny gust (nie tylko filmowy) i to jest najfajniejsze w ludziach :)

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Tak,masz rację.Tylko to serial nie animacja.Ale mi się podoba,to jest o ludziach,którzy mają zmodyfikowane DNA(testy i takie różne) i z tego powodu posiadają niezwykłe "dary".Jest Clarie dziewczyna,której regeneruje się ciała,Hero(uwielbiam go),Japończyk,który włada czasem i czasoprzestrzenią,i wielu innych.A i oczywiście wszyscy mają wspólny cel-uratować świat przed zagładą,choć nie wiedzą o swoim istnieniu.I oczywiście jest też czarny charakter Gabriel,który przyjmuje przydomek Syler i staje się seryjnym zabójcą,osób,które również mają te zdolności...Ale ja go lubię(dziiwna jestem)
Dobra,koniec już powiedziałam za dużo,spodoba się to obejrzycie. :D

Angela1997

Wiedziałam mniej więcej o czym jest ten serial, więc nie musiałaś się wysilać (no chyba że dla Miki), ale i tak go teraz nie obejrzę, bo jak mi się spodoba, to przez cały wyjazd będę o tym myśleć :)

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Wiem,wiem,ale tak sobie napisałam.Ja jestem przy końcu 3 sezonu
:D
Lubię ten serial,bo tam jest wszystko naukowo wyjaśnione,a nie,że są super hiper,bo jakieś czary-mary,itp :D

Angela1997

O tak, nie ma to jak nauka, co nie, Kowalski :P?

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Ta ta ta ta :P
(UKŁON W STRONĘ RICO ;D)

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Hehe ^ ^

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

No teraz mam naprawdę potwierdzenie że jestem jakaś cofnięta jeśli chodzi o seriale :D Szczerze to pierwszy raz słyszę, ale z chęcią zobaczę ^ ^

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Mam nadzieję,że się spodoba :D

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

Och, zgadzam się i jak tylko znajdę czas to oglądnę ^ ^ Ale przyznam szczerze że mi takie bajki nie za bardzo mnie kręcą, ale może w tym przypadku będzie inaczej, warto spróbować ; )

Mika9842

Zawsze warto spróbować :)
No, dziewczyny, ja was żegnam na tydzień. Będzie mi brakowało tych rozmów o pingwinach ;) Dobra, pora kończyć. Au revoir!

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

Hejka ! I miłego odpoczynku i szybkiego powrotu do pisania opków :D
A tak na marginesie to oglądałam wczoraj te całe kucyki bo jak przeglądałam programy to na to natrafiłam. Moim zdaniem takie trochę dziecinne ale z morałem ; ) Od teraz niestety będę skazana na to bo kuzynka do mnie przyjedzie ! Ach!

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Hehe ja się tam chyba do nich nie przekonam,to nie moje klimaty :P
Ale to dobrze,że każdy z nas ma inny gust filmowy :D
A ja nawet nie wiem jak mam dodawać opki,jestem taaaka zagoniona ;(

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Och ! A wiesz jakie ja mam teraz problemy z tymi napisami? Myślałam że samo tłumaczenie sprawi mi kłopoty ale to poszło o dziwo gładko! Mam takie straszne problemy z korektą i z zgraniem moich napisów do filmu ! Wyskakuje mi nie wiadomo co! Opóźniają się.. no jakaś masakra ; (

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Współczuję!!Tyle się napracowałaś,a teraz ci ten głupi YT w twarz pluje.No co za tupet!!! :D

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Ale już chyba wiem co robię źle !!
Może się uda ; D HAHAH! Ale to mi może trochę zająć ....

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Ooo to najważniejsze.Zobaczyć,co się robi źle i to naprawić.
:)

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Hehe ^ ^ Zauważyłam że korektę dokonałam tylko częściowo, bo nie wzięłam pod uwagę czasu końca wyświetlania napisów.. Ale to kupe roboty.. wiec chyba wstawię to dopiero w środę... No ale lepiej późno niż wcale :P

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Ale co tam,najważniejsze,że dziewczyny obejrzą ;>>>

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

:P dziękuję że mnie tak wspierasz w tym co robię, bo gdyby nie ty to bym dawno zrezygnowała ; )

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Ohh nie ma za co!!!
Trzeba się wspólnie wspierać,to daje siłę dotrwania :D
Wiem coś o tym.
Ps.Wchodziłaś ostatnio na mojego bloga?Ja próbuję dodać notkę,ale jest tak długa,że aż mi się pisać nie chcę.Chyba będę musiała skracać części,bo za dużo czasu zajmuje przepisywanie ;-/

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Wchodziłam chyba ze 20 razy, bo rano jak weszłam to od razu przeczytałam te zaległe notki a potem nie miałam juz co! ^ ^

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Hahaha ja cały czas próbuję,próbuję i nie mogę!!!Masakra!Ta długość mnie przeraża.Ja to napisałam?!!!Aaaa przeklinam samą siebie :P
Ps.Doradzisz mi co do tego wiersza?

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Dasz sobie na pewno radę ^ ^
Jakiego : P ?

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

No właśnie sama nie wiem,tylee ich było,a na razie chcę wybrać jeden i pokazać pani...Nie wiem,który.
:O

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

No to jak już uważasz ^ ^ Jeśli masz jakiś ulubiony, albo taki który darzysz szczególnym uczuciem to pokaż ;)
Mi się twoje wszystkie wiersze podobają i szczerze mówiąc to nie potrafiłabym wybrać :>

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Jaaa ciężki wybór...Sama nie wiem...
RATUNKU! :D

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Rzucę ci koło ratunkowe : P
A tak na serio, to serio.. jak uważasz ^ ^
Aaa... i czytałam nn na twoim blogu : P Nie mogę się doczekać kolejnego odcinka :D

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Hehe wybieram telefon do przyjaciela ;P
Dobra wybiorę na chybił trafił :>
Cieszę się,że ci się podobała.Dzisiaj dopisałam trochę do zeszytu,więc jutro powinnam skończyć 9 odcinek. :D

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Łooo!
A zdradzisz mi jakieś szczegóły !? ; P Bo tak mnie ponosi ! Ja chce już nowe opo ! :D

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Już ci za dużo powiedziałam.Jak skończę 9 to zacznę ten zwierzęcy Mam talent,ale coś czuję,że będzie ciężko ;/

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Już ci to nie raz mówiłam, ale chyba muszę to jeszcze raz powtórzyć.. DASZ SOBIE RADĘ ;D
Taka świetna pisarka na pewno sobie poradzi ; )
Ale pomysł.. super ^ ^

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Heheh mając takie wsparcie-na pewno ;-)
Dopiero skończyłam rysować plakat anty-papierosowy.Szczerze sądzę,że wyszedł mi przyzwoicie ;D Bardzo fajnie udało mi się narysować twarze dziewczyn :D

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

No to z wielką chęcią zobaczę ; ))

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Hehe,ale tak teraz?No nie wiem.Może jutro...Dzisiaj nie mam do tego głowy,ale jutro chętnie pokaże :D

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Okey ^ ^ Przecież nikt nie mówił że to musi być koniecznie dzisiaj ; *
A ja chyba powrócę do pisania mojego starego bloga :D
Aaaa! I zobaczę co z tym forum i czy się mogę w końcu zalogować ^ ^ Dostałaś dzisiaj jakąś ocenke :P?

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Dziś?Niee,ale wczoraj była piąteczka z Fizy,za te zasady.
Jedyna w klasie :D

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Ooo ! Czemu ja się takich rzeczy dopiero teraz dowiaduję co :D CONGRATULATIONS ! ^ ^

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Wczoraj ci pisałam,gdzieś tam,w którymś temacie...
To,ze przyszłam do szkoły i,że zobaczyłam swoje imię wśród 3 najlepszych uczniów z gimnazjum też nie wiesz?

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

A skąd mam wiedzieć jak nie chodzę z tb do szkoły, a ty mi jeszcze nic nie mówisz Xd !
No ale.. gratulacje x2 :D

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Dziękuję,co dziwne przede mną były tylko 2 dziewczyny z 3 gimnazjum,więc wychodzi na to,że jestem najlepsza z drugich klas....
Ale szczerze to nie lubię takiego rozgłosu,po co mi on?Do niczego się nie przyda.No chyba,że do wytykania palcami i krzyczenia "Kujon"!Hehe :D

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

HAHA :d
Mnie to zawsze dobija.. Ale mi to nie przeszkadza jak tak do mnie mówią.. normalnie to nie jestem uważana na kujona... no nie licząc z angielskiego.. no ale jak się miało najlepsze oceny ^ ^ i 6 na koniec :D
Sorka... za bardzo się chwalę.. to już u mnie rodzinne^^

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Nie,dlaczego?
A ja to taka skromna jestem :P
Albo mówimy o swoich sukcesach razem,albo wcale...
Ja nie jestem w klasie uważana za kujona,bo wszyscy wiedzą,że zapamiętuję wiedzę,a nie się jej kuję :D
Po za tym jestem taką pozytywna wariatką i opinia nudnego kujona do mnie nie pasuje.Jestem po prostu sobą! :D

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

No to tak jak ja :D
Nie wiem czemu ale kujon zawsze kojarzył mi się z cieniasem, noszącym koszule w spodniach, kieszenią na długopis i skarpetkami połączonymi z sandałami.. co mówią klawo itp. Ale to chyba dlatego że się za dużo bajek naoglądałam ;D

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Hahaha,albo taki co ołówek nosi za uchem...
Nawet Kowalski tak nie robi,on nosi ołówek w ręce :D

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

HEHE :d
Ale zawsze zastanawiało mnie to skąd on wyciąga ten notes i to liczydło :P
Gdzie on to trzyma ? ;d

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Hehe nie wiem...Może wymyślił jakąś kieszeń czy coś...
Ehh ci geniusze,trudno za nimi nadążyć.