Temat zapożyczony z forum Pamiętników Wampirów :)
Do premiery piątego sezonu Gossip Girl zostało 30 dni, więc, aby czymś ten czas zająć
proponuję zabawę 30 Days Challenge.
Wybór trzeba uzasadnić. Codziennie, żeby dni nam się nie pomieszały, proszę pisać
"Dzień 1 - (...)" itp.
Dzień 1 - Twój ulubiony bohater płci męskiej.
Dzień 2 - Twój ulubiony bohater płci żeńskiej.
Dzień 3 - Twój ulubiony character ogólnie.
Dzień 4 - Najmniej lubiana przez Ciebie postać.
Dzień 5 - Twój ulubiony odcinek.
Dzień 6 - Najmniej lubiany przez Ciebie odcinek.
Dzień 7 - Twoja ulubiona scena.
Dzień 8 - Twój ulubiony cytat.
Dzień 9 - Scena, która Cię uszczęśliwia.
Dzień 10 - Scena, która Cię zasmuca.
Dzień 11 - Scena, która Cię rozśmiesza.
Dzień 12 - Scena, która Cię rozwściecza.
Dzień 13 - Najbardziej szokujące wydarzenie.
Dzień 14 - Twoja ulubiona przyjaźń.
Dzień 15 - Twoja ulubiona para.
Dzień 16 – Twoja ulubiona piosenka grana w GG.
Dzień 17 - Twój ulubiony aktor.
Dzień 18 - Twoja ulubiona aktorka.
Dzień 19 - Książki czy serial?
Dzień 20 - Pomysł na przyszły odcinek GG.
Dzień 21 - Pomysł na nową postać w GG.
Dzień 22 - Postać, z którą najbardziej się utożsamiasz/która jest taka, jak Ty.
Dzień 23 - Coś, co kochasz w GG.
Dzień 24 - Coś, czego nienawidzisz w GG.
Dzień 25 - Odcinek, który w ogóle nie powinien zostać wyemitowany.
Dzień 26 - Coś, co chciałeś/aś, żeby się zdarzyło, ale nigdy się tak nie stało.
Dzień 27 - Coś, co się zdarzyło, mimo że nie chciałeś, aby kiedykolwiek do tego doszło.
Dzień 28 - Ulubiona przyjaźń pomiędzy aktorami GG.
Dzień 29 - Największa chemia między aktorami GG.
Dzień 30 - Premiera sezonu czy finał sezonu?
Dzień 13 - Najbardziej szokujące wydarzenie
cały ostatni odcinek 4 sezonu był dla mnie szokujący, ten test ciążowy w koszu, Vanessa chcąca wydać książkę Dana, oglądałam ten odcinek z otwartymi ustami xd
ale takie najbardziej szokujące było, kiedy okazało się, że kuzynka Sereny wcale nią nie jest a siestra Lily tylko wynajęła dziewczyę, aby ją udawała, to był szok!! tego się kompletnie nie spodziewałam!
Dzień 13 - Najbardziej szokujące wydarzenie
Zapomniałam wcześniej to napisać ale totalnym zaskoczeniem dla mnie była ŚMIERĆ Ojca Chucka...
DZIEŃ 14 - TWOJA ULUBIONA PRZYJAŹŃ
Dan & Nate, Vanessa & Dan i Blair & Serena.
W sumie w tym serialu nie ma jakichś przyjaźni, które w oczy rażą, bo ciągle każdy się z każdym zdradza, no ale cóż ;)
Date. Są razem przezabawni i przede wszystkim - widzę w ich relacjach prawdziwą przyjaźń, czego nie mogę powiedzieć np. o B i S, które nawzajem się krzywdzą i są nieraz bardziej wrogami niż przyjaciółkami...
Dan i Blair, strasznie mi podobała się ich relacja, to jak Blair przekonywała się do Dan'a, którego kiedyś nie znosiła.
Dzień 14 - Twoja ulubiona przyjaźń
Tak jak Karolina1 Dan i Nate - fajne dialogi, luzacki styl, nawet Serena nie zdołał ich poróżnić!!! Widać, że ich przyjaźń nie jest napędzana imprezami, kasą i wystawnym życiem, tylko wspólnymi zainteresowaniami (piłka nożna). Najbardziej w tym wszystkim podoba mi się jednak to, że nie ma żadnych podtekstów seksualnych tylko zwykła relacja między facetami:)
Date, zajebista 100% męska relacja ;) Zabawna, szczera, nawet kobieta ich nie poróżniła, liczę na dużo więcej tej przyjaźni!
No i poza tym Dair, nareszcie Blair ma prawdziwego przyjaciela, bo jej związek z Sereną jest dla mnie śmieszny ;) Wszystko chyba opiera się na Danie, on to się umie przyjaźnić, haha ;p
Najbardziej lubie przyjaźń między Sereną a Blair. Mimo wszytskich zgrzytów,przekrętów, manipulacji i świństw, łączy je prawdziwa przyjaźń. I jestem pewna ,że w przyszłości jakoś to sie szczególnie objawi xD
DZIEŃ 14 - TWOJA ULUBIONA PRZYJAŹŃ
Dan&Nate - śmieszne sceny, dialogi, miny :)Naprawdę szczera, męska przyjaźń i nawet Serena nie jest w stanie ich skłócić :)
Dan&Vanessa - od początku serialu łączy ich naprawdę głęboka przyjaźń, są prawie jak brat i siostra. Szkoda, że wszystko między nimi się skończyło.
Zdecydowanie Nate & Dan - to jest szczera przyjaźń. Nie ważny jest majątek i pochodzenie. Oby tak dalej ! Fajne sceny, dialogi ;P
Serena & Blair - najtrwalsza i najgłębsza, i - dzięki wszystkim kłótniom i czasem naprawdę gwałtownym spięciom - najbardziej wyrazista
Dzień 15 - Twoja ulubiona para
Definitywnie Chuck and Blair, Blair i Chuck. Dzięki wątkowi Chair w serialu coś się dzieję. Kocham tę parę ! <3 Ich miłość do siebie jest prawdziwa, mimo wielu sprzeczności, rozstań i niepowodzeń dalej są dla siebie stworzeni, przeznaczeni. Chuck mimo wielkiego niebezpieczeństwa nie chciał oddać pierścionka zaręczynowego dla Blair i został postrzelony, a w ostatnim odcinku chciał jej szczęści i ' puścił ' ją wolno.
Liczę na więcej tej pary w serialu i mam nadzieję, że Blair Waldorf stanie się Blair Bass :)
DZIEŃ 15 - TWOJA ULUBIONA PARA
Bez żadnego wahania i zastanawiania się - CHAIR. O nich by można książkę napisać. To dla nich oglądam ten serial. Płaczę na ich dramatach i śmieję się, gdy są szczęśliwi. Ciągle czekam na ich wspólne sceny. Wybaczam Chuckowi nawet sprzedanie Blair za hotel. Cytując moją znajomą "Chuck może nawet zabić Blair, oby był z jej zwłokami." ;)
Chuck i Blair - wszystkie argumenty powyżej wymienione. Nie wyobrażam sobie na czym jechał by ten serial gdyby nie ta para.
Dzień 15- twoja ulubiona para
Chair- gdyby nie ich perypetie już pewnie dawno bym przestała ogladac ten serial. Nigdy wcześniej nie plakalam oglądając film/serial. Widząc jakieś smutne sceny z ich udzialem łzy same cisną mi się do oczu, to jest mimowolne. Nie ma innej kobiety, która by tak uzupelniala Chucka i nie ma mężczyzny, który by tak pasował do Blair. Czekam na ich dalsze losy.
Oczywiście Chuck i Blair są niezawodni i świetni razem. Nie będę się rozpisywać, bo wiadomo o co chodzi:D
Chair oczywiście. Może i mają za sobą wiele upadków i dużo mniej wzlotów, ale mimo wszystko - są dla siebie idealni, rewelacyjnie do siebie pasują i są jedną z niewielu (o ile nie jedyną) par w tym serialu, którym obca jest monotonia.
Chair - nie chce mi się powtarzać tego samego uzasadnienia ;p
Chair. Pasja, namiętność po prostu jedna wielka chemia :D
Nie bede oryginalna- Chair:) Bez nich ten serial byłby nudny. Widać jak bardzo Chuck kocha Blair.
Oczywiście Chuck&Blair :) Byłam, jestem i będę fanką tej pary. Oni wnoszą do tego serialu wszystko co najlepsze.
Uwielbiam na nich patrzeć :)
Crystal Castles Vs. Health – “Crimewave” Mój ukochany zespół ;)
"Season of Love" Shiny Toy Guns
bo towarzyszy mojej ulubionej scenie :D
Dzień 16 - Twoja ulubiona piosenka grana w GG
hmm, chyba Empire state of mind <3
No tutaj to chyba muszę się poddać, bo nie jestem w stanie wybrać jednej ulubionej;] Ale m.in.: 'I'm in here', 'Time to pretend', 'Young folks', 'Beautiful world' i dziesiątki innych:D
Dzień 16- twoja ulubiona piosenka
"I'm im here"- idealnie pasowała do sceny tamtej na stacji. Wyciskacz łez.
"with me"- piosenka, z która tez wiążą się pewne wspomnienia ;)
DZIEŃ 16 - TWOJA ULUBIONA PIOSENKA GRANA W GG
Sum 41 - With Me
Serena Ryder and The Beauties - The Funeral
The Pretty Reckless - Make Me Wanna Die
To są według mnie najlepsze, ale uwielbiam również "I'm In Here" czy tysiąc pięćset sto dziewięćset innych. Ten serial ma soundtrack na ogromny plus, więc ciężko wybrać jedną piosenkę, a nawet kilka.
Według mnie najlepsze to:
"I'm in here" Sia
"To late" M83
"Rolling In The Deep" Adele
"I'm In Here" Sia
" Rolling In The Deep " Adela
" Paradise Circus " Massive Attack
Na jedną nie potrafię się zdecydować :)
"Season of Love" Shiny Toy Guns
"Make Me Wanna Die" The Pretty Reckless
"Dancing On My Own" Robyn
Rooney - Where Did Your Heart Go Missing?
Sum 41 - With Me
Dzień 17 - Twój ulubiony aktor
Z tych drugoplanowych to zdecydowanie Desmond Harrington (Jack Bass)
a z pierwszoplanowych oczywiście Ed, gra bardzo przekonywająco rolę Chucka. Niestety moja opinia odnosi się tylko do gry w Plotkarze, bo nie widziałam innych filmów z tymi aktorami. Tylko z Pennem widziałam "Stepfather", ale mnie tam nie zachwycił.
Ed Westwick:) Nie oglądałam go w innych produkcjach ale w Plotkarze jest najlepsiejszy xD Chace Crawford też jest niezły:)
Wczoraj mnie nie było więc dzisiaj nadrabiam:)
"Rolling In The Deep" i Manchester Orchestra "I Can Feel a Hot One"
Ed Westwick- przekonujący w roli Chucka. Jego gra aktorska nie razi tak jak Chace'a.
DZIEŃ 17 - TWÓJ ULUBIONY AKTOR
Ed Westwick - w rolę Chucka wcielił się świetnie :) Podobnie jak ktoś wyżej doceniam również Desmonda Harringhtona za niesamowitego Jacka.
Leighton Meester:) Uważam, że stworzyła bardzo przekonującą i dynamiczną Blair - taką postać o wielu twarzach, a nie płaską jak deska:)
Aha, teraz dopiero zauważyłam: aktor nie aktorka:) W takim razie nie będę oryginalna: Ed. Co prawda sądzę, że faceci w Plotkarze w ogóle grają gorzej, ale Ed i tak jest najlepszy, przynajmniej udało mu się zagrać Chucka, którym wszyscy się fascynują.
Nie ma to, jak czytać ze zrozumieniem:)
Ed Westwick - Nie ma co dużo pisać. Jest boski, świetnie i przekonująco gra postać Chucka , umie wyrażać emocje. Ma nieziemski brytyjski akcent ♥
Penn. Jest świetny jako Dan i cały czas się rozwija, podczas gdy Ed jest z każdym sezonem coraz gorszy i moim zdaniem bardzo nieprofesjonalnie podchodzi do swojej pracy. Jego filozofia 'nie podoba mi się moja postać, więc zrobię z niej błazna' mnie nie przekonuje. A Penn, jak już powiedziałam, trzyma cały czas świetny poziom i mało tego - stawia sobie poprzeczkę coraz wyżej. Poza nim jeszcze Desmond i Sebastian;]
Ed Westwick- Za jego brytyjską klasę, za jego brytyjski look :D, za jego brytyjski akcent, za świetną grę :D
Jako, że Eda widziałam tylko w "Plotkarze" i trzeba przyznać, że rewelacyjnie gra swoją rolę, to jednak moim ulubieńcem jest Kevin Zegers ( Damien Daalgard). Widziałam pare filmów z jego udziałem i przyznaje że jest fantastyczny. Jest przystojny i baaardzo utalentowany. Genialnie zagrał w "Transamerica" i za to go podziwiam :)
Penn, tak jak już powiedziała Karolina, widac, że aktor się rozwija ;) z każdym sezonem coraz lepsza i ciekawsza postać.