PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108478
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Już dzisiaj premiera wiec tutaj mozna wypisywac komentarze na temat odcinka :)

vkasiulla

Dla Dana Serena nie istniała w pierwszym odcinku szóstego sezonu. Ona go wykorzystała i nakręciła sex taśmę, zresztą plotkara napisała że S dla niej nie istnieje. Wyjechał do Włoch i nie wiedział że ona zaginęła. Jak Nate napisał to zaczął jej szukać. Dla mnie wszystko układa się w logiczną całość. :)

ocenił(a) serial na 8
vkasiulla

Dorotka w tym odcinku świetna :) I Henry jest przesłodki :)) Dan jako plotkara wcale mnie nie zdziwił. Wiele absurdów, ale ogólnie odcinek oglądało się przyjemnie. Szkoda, że to koniec, ale z drugiej strony ile można to ciągnąć. W każdym razie producenci zostawili sobie otwartą furtkę samiusieńką końcówką...kto wie, kto wie..może nasze dzieci kiedyś obejrzą Plotkarę II (tak jak nakręcono sequel 90210) :))

Fenty_Fun

Dokładnie albo teraz Pamiętniki Carrie :D liczę, że ten serial godnie zastąpi pustkę po GG :D

ocenił(a) serial na 7
creative85

przykro mi, że Rufus i Lilly nie są razem.

polipp

Trochę wyżej napisałam na ten temat w odpowiedzi :D mi się wydaje, że są razem :D

creative85

mam pytanie ten odcinek miał być 2godzinny, a w siecie jest 1h. dlaczego?

ocenił(a) serial na 9
creative85

wiecie może kiedy będą napisy?

ocenił(a) serial na 7
creative85

no niby prawda, ale we wcześniejszych spoilerach, było napisane, że trzy nowe pary nas zaskoczą dwie nie. Jak dla mnie sprawa związku Lilly i Rufusa jest pozostawiona sama sobie do własnej interpretacji.

polipp

nieee william-lily, rufus obejmuje pozniej ta obca kobiete, wydaje mi sie ze to jakas redaktorka/ktos w tym rodzaju, nawiasem mowiac dziwne ze lily nie wykopala williama jak sie dowiedziala o nim i ivy <bo raczej musialo to wyjsc>, druga para jest georgina-jack? a trzecią? nate i lola moze? chociaz nie jest to w ogole widoczne, domyslac sie mozna tylko poprzez ten plakat ktory trzyma nate.

ocenił(a) serial na 8
ml05

Jak już ktoś napisał - ta kobieta, którą obejmuje Rufus to pewnie mama Dana i Jenny. Chwilę wcześniej Rufus i Lily całują się w usta i przytulają nie tak jak przyjaciele, a kochankowie. Na kanapie każde po prostu siadło koło drugiego rodzica - Rufus koło Allison, a Lily koło Wiliama, taki ślubny zwyczaj.

lonelyheart

niech mi ktoś powie, kto jest projektantem sukienki blair, ale nie ślubnej tylko tej z samej końcówki "5 lat później"????

użytkownik usunięty
ml05

nie wiem, ale była ona cudowna :)

jedna z najlepszych w calym serialu:D

ocenił(a) serial na 10
ml05

Zuhair Murad z kolekcji Fall 2012 Haute Couture...znalazłam takie zdjęcie tylko http://media3.onsugar.com/files/2012/12/51/3/278/2786794/spread_UW8THU.jpg

ocenił(a) serial na 9
lonelyheart

Szczerze mówiąc to troche się zawiodłam... Oczywiście cieszę się, że wszystko sie dobrze skonczyło, ale odcinek był stanowczko ZA KRÓTKI! Chciałam przede wszystkim zobaczyć jak potoczyło się ich zycie te 5 lat później, a wiemy jedynie że Nate nadal ma Spectatora. Brakowało mi też sceny jak Blair przytula Henrego :c. Najlepszym plusem odcinka to to, że Chuck i Blair nareszcie są razem, ale tak bardzo chciałabym zobaczyć więcej ich scen z synkiem albo B podczas ciązy :p albo jakiś króciutki wątek z Jenny.... Szkoda że przeskok trwal tylko jakieś 3 minuty ;/ Dan plotkarą - szczerze to wątek plotkary nigdy mnie nie obchodził, a i Danem niezbyt się interesowałam więc jest mi to obojętne :p. Jak tak sobie pomyśle o tych wszystkich sezonach... Dopiero teraz do mnie dochodzi że to już naprawdę koniec i już nigdy więcej Chair :(. I kto by pomyślał że z trzech głównych męskich bohaterów to Chuck pierwszy się ożeni :o. Chuck jako mąż i ojciec kuuuurcze tak bardzo chciałabym to zobaczyć :(. No ale przynajmniej był happy end :D A więc good bay Gossip Girl xoxo

lonelyheart

E tam, marudzicie. Może nie powalało na kolana, ale było nieźle. Jak na już któryś z kolei sezon to i tak całkiem fajnie. Jak dla mnie para Georgina - Jack jest zarąbista. Te same charakterki, pasują do siebie jak ulał. Fakt, że Lily nie jest z Rufusem jest dla mnie dziwna i trochę nie zrozumiała. Odcinek mógł być dłuższy fakt, tak to wszystko bardzo poskracali, a większość amerykańskich seriali tego typu ma 2godzinne zakończenie, weźmy np takie Gotowe na wszystko.

ocenił(a) serial na 8
lonelyheart

Przecież wiadomo było ,że Dan jest plotkarą od 1 odcinka pierwszego sezonu! W ''pilocie'' kiedy zaczyna sie i plotkara mówi ...you know you love me xoxo gossip girl... to po tym jest scena dana jak siedzi przed laptopem i cos pisze :)

ocenił(a) serial na 7
JuuudiXOXO

Plotkara jest oparta na powieści. Nikt sobie niczego nie wymyślił :)

ocenił(a) serial na 8
peciaq

Ale w powieści plotkarą był kto inny . Wg wieloma wątkami powieść była inny niż serial zwłaszcza w późniejszych sezonach

ocenił(a) serial na 7
JuuudiXOXO

A to sorry, nie wiedziałem. A mi się tam ten odcinek podobał chyba najbardziej z 6 sezonu :)
Fajnie że wystąpiła Bell, która przez 6 sezonów grała (głosem) Plotkarę.

użytkownik usunięty
peciaq

też mi się to podobało mega :)

ocenił(a) serial na 9
JuuudiXOXO

nie przeczytałam wszystkich książek z tej serii. kto tam okazał się plotkarą ?

ocenił(a) serial na 8
fragola23

Wydaje mi sie ze w ksiązce plotkarą była Blair

ocenił(a) serial na 10
JuuudiXOXO

w książkach nie ujawnili kto jest plotkarą przecież ;)

ocenił(a) serial na 9
lonelyheart

Jestem świeżo po obejrzeniu odcinka... Z jednej strony czuję zadwolenie z happy end'u ale z drugiej strony... Wszystko działo się za szybko, zbyt wiele informacji jak na 45min... Do tego ta końcówka, ahh Henry ofc rewelacja i ten wątek z Blair i Chuckiem , jednak odnosze wrażenie, że zaniedbane zostały inne postacie. Faktycznie, gdyby odcinek został wydłużony no do 1,5h i trochę rozwineli to wszystko, byłoby idealnie. Namieszali , polowa odcinka tak jakby dokończenie sezonów a druga połowa.. na szybko uzupełnienie wszystkiego. EH

lonelyheart

Dla mnie finał średni, scenarzyści poszli na łatwiznę. UES nigdy nie było zgodne a tu finał i wszyscy się kochają jakby nigdy się nic nie wydarzyło...
Ale niestety ogólnie to było meeega naciągane, trochę tak jak z pisaniem wypracowania przez całą lekcję rozpisujesz się na 3 strony a jak zostaje ci 15 minut to wymyślasz byle jakie wnioski i nara. Skoro rozwinęli wojnę Chucka z Ojcem mogliby to sensownie zakończyć a nie że znowu zabili barta i po sprawie, tak samo Nate i Sage. Moim zdaniem plotkara powinna zostać tylko głosem, kimś anonimowym, a nie wkręcać w to Dana, który wyszedł przez to na najgorszego z nich wszystkich...
Ale mimo wszystko odcinek fajnie zrobiony tylko scenariusz ma się nijak do całości, oglądałam do końca bo sama nie wiem czemu ale mam ogromny sentyment do tego serialu i trochę przykro że to już koniec:(

Edie_Sedgwick_

Hej! mam dwa pytania:
http://25.media.tumblr.com/5af913cc5e5e14629c5b14e476146b13/tumblr_mf7q7sI8Cc1qk sqm3o2_250.gif kto to?
http://24.media.tumblr.com/074b7d4a910a49c61b0a3ea991578564/tumblr_mf7q7sI8Cc1qk sqm3o3_250.gif a to była Vanessa?

ocenił(a) serial na 2
Dodo140

Lola.
Tak.
;d

ejmisrejmi

Dzięki:)

Dodo140

Nie rozumiem tylko tej sceny Blair-Serena przed ślubem. Przecież Blair była zakochana w Danie i dość długo byli razem. Poza tym skoro Dan realizował ściśle swój plan zdobycia Sereny, to czemu był w ogóle z Blair?

ocenił(a) serial na 8
monique_007

oglądałam już 10 odcinek w oryginalnej wersji, ale orientujecie się czy jest już z napisami?

MiszczD

Ja polecam odcinek dodatkowy z wywiadami itp no ogólne podsumowanie tych lat z serialem :) : allmyvideos.net/7bw62h8b9wfw

ocenił(a) serial na 10
Lily_115

kurde czemu odcinek ma tylko 40 min miało być 2 godziny !

ocenił(a) serial na 10
Diablicaaa

dwie godziny trwała emisja w stanach, wliczone w to zostały retrospekcje ;)

ocenił(a) serial na 10
maarzenaah

to nie kumam... widzialam jest tylko odcinekl 40 minutowy

Diablicaaa

no wysłałam link,tam są te retrospekcje :P

ocenił(a) serial na 10
Lily_115

oki dzięki ; P

ocenił(a) serial na 10
monique_007

Blair tak naprawdę nigdy nie przyznała, że kocha Dana. Nigdy otwarcie tego nie powiedziałą, a kiedy on wyznał jej miłość zaproponowała pójście do restauracji tak jakby zupełnie jej to nie dotyczyło :P

ocenił(a) serial na 9
maarzenaah

ale on deklarował, że ją kocha... i to nie trwało jeden sezon. bardzo żałuję, że nie zostało to wyjaśnione :/

malwibak

No właśnie - w pierwszej książce Dan zdecydowanie faworyzował Blair - przez ponad jeden sezon był w niej zakochany, a teraz nagle mówi, że od zawsze kochał S. Jest to trochę dziwne...

Aishowa

wg mnie chodzi o to ze stworzyl plotkare by zdobyc serene, i w trakcie fabuly, jak widzielismy, sprawy sie komplikowaly, milosc czasem przemija;d no i bywa ze "wraca", mowiac "od zawsze cie kochalem" inerpretowac to chyba trzeba w taki sposob, ze kochal ja wczesniej bardzo dlugo, pozniej sie rozstali, ale zdazyli do siebie wrocic w 2 sezonie, potem cos miedzy nimi znow zaiskrzylo na poczatku 4 no i nigdy tak naprawde do konca sie nie uwolnil, po prostu :D w blair mogl byc mocno zauroczony, dlatego ta cala ksiazka dotyczyla w wiekszosci jej, poza tym to tez fikcja

Edie_Sedgwick_

Przecież zawsze tak było - kłócili się, niszczyli wzajemnie, wciągali w intrygi, ale podczas różnych uroczystości siedzieli radośnie obok siebie. Dlaczego więc to zaskakuje w finale?

Aguslava

W sumie nie ale ostatnim sezonie wydarzyło się więcej niż zazwyczaj, i ta ogólna zgoda jest dosyć naciągana:/

Edie_Sedgwick_

Niekoniecznie. W 1. lub 2. sezonie podczas Święta Dziękczynienia - Blair i Serena były przyjaciółkami, za chwilę się pokłóciły i Blair zabroniła Serenie, jej matce i Erickowi przyjść do nich na imprezę (choć Lily była zaproszona przez Eleonor), po czym zadzwoniła do Sereny i poprosiła ją, żeby przyszła, bo ma jakiś problem. Tam w jednym odcinku ludzie się kochali, za chwilę nienawidzili, a później siadali przy wspólnym stole.

lonelyheart

Czyżby Jenny zaprojektowała kolekcję dla Waldorf? :) Miała w ręku tę torbę z wielkim J for Waldorf albo jakoś tak ;)

weronika_lis

Rufus i Lily skończyli razem, dali sobie buzi na koniec. :) a że siedli tak a nie inaczej to ktoś tu wcześniej dobrze przytoczył, że przy okazji ślubu tak się siada z byłymi małżonkami.
najbardziej w tożsamości Plotkary razi mnie to, że w 5 sezonie pojawiały się kartki z pamiętnika Blair odnośnie tego że ta kocha Chucka. niby wszystko można już sobie wyjaśnić, no ale.. tak czy siak, nie zakończyli tego najgorzej. A no i Georgina i wujek Jack pasują do siebie haha :D

ocenił(a) serial na 10
Repulsion

tylko, że kobieta obok Rufusa nie była jego byłą żoną. Poza tym on objął ją ręką, a w tym samym momencie Lily i Wiliam obdarzyli się jakże urokliwymi i pełnymi uczuć (xD) spojrzeniami. Poza tym logicznym jest, że nie mogli by być razem kiedy ich dzieci są małżeństwem...

ocenił(a) serial na 2
Repulsion

http://tvline.com/2012/12/18/gossip-girl-series-finale-spoilers-dan/
Jednak nie są razem.

ocenił(a) serial na 2
ejmisrejmi

Chodzi mi o Lily i Rufusa, oczywiście ;d

ejmisrejmi

ok, dzieki za link. :)
no cóż, ale przynajmniej dobrze to zostało opisane, że wciaz zachowala sie miedzy nimi więź. mimo ze ja uwielbialam ich razem :)