PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108212
6,4 10 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Ponieważ na poprzednim forum, kończy się miejsce, oto 2 część. Dopóki nie dobijemy do 1000 w tamtym temacie nie piszemy tutaj.

Liga Obrony Chuck'a!

Hasło: I’m Chuck Bass
Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass"
3. Codziennie dodawać coś co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]

Członkowie:
1. Kilmenyy
2. Aniula_anka
3. Fusiatko44
4. Alkamb
5. Karolina1
6. LeNa_
7. MotherChucker
8. Magoria
9. Carmelove
10. Mitenka
11. Blair__waldorf
12. Carmunia
13. Dzastulaa_
14. coconutP
15. Lise
16. ty? Możesz się jeszcze zapisać.
Ponieważ na tym forum gadamy nie tylko o Chucku, będzie tu także off-topics dla członków:)

ocenił(a) serial na 7
Lise

Tu nie ma nic do rozumienia. To nie ma żadnego głębszego sensu, czy ukrytego przesłania. Po prostu wytatuował sobie wielkie brzydkie pióro. Żenada. ;]

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Moim zdaniem na prawdę warto pofatygować się na niego każdą odległość :) Chyba najlepszy ze wszystkich , ale pewnie tak uważam bo to też moja ulubiona książka Harrego .

fusiatko44

Czy to wstyd i hańba powiedzieć że sie nie czytało ? Tak wiem to wstyd i hańba na całej rodzinie xD
Ja przeczytałam tylko pierwsza i piątą część, ale szczerze mówiąc nigdy mnie do Harrego tak nie ciągnęło, do książek, do filmów to co innego ;P

ocenił(a) serial na 7
alkamb

To jest przeogromny wstyd i hańba! Musisz koniecznie przeczytać! Zajmie ci to tydzień, czyta się w mig. Wiem, co mówię, bo sama czytałam ostatnio wszystkie części od początku:) Z całym szacunkiem do filmów, które są ok, to jednak książki są nieporównanie lepsze. Więcej szczegółów, więcej Hogwartu;) Np. z filmów nigdy nie dowiesz się o stowarzyszeniu WESZ, które jest dla mnie mistrzostwem:)

ocenił(a) serial na 10
fusiatko44

A byłaś na 3d napisy czy dubbing?

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

Ja uwielbiam wszystkie części. Nie mam chyba ulubionej. Te ostatnie są chyba najciekawsze, ale z drugiej strony ja uwielbiam ten klimat Hogwartu z 1, 2, 3 części. Zawody quiditcha, opisy lekcji, kłótnie z Draco na korytarzach, rozmowy w ekspresie Hogwart...;)

ocenił(a) serial na 10
Karolina1

Ja chyba najbardziej 1, 4, 6 no i chyba 7 ale jeszcze nie wiem

ocenił(a) serial na 10
Lise

O lol, znowu to diohespan i film:P

Karolina1

Jak skończę Pamiętniki Wampirów , Plotkarę i Supernatural to wezmę się za HP ;P
Ide bo film ;D

ocenił(a) serial na 10
alkamb

Powiedziała mu o choprobie....

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Ja szczerze nie jestem w stanie nawet wymienić co najbardziej lubię , bo ja uwielbiam każdy szczegół Harrego Pottera . I to nie jest wstyd ze nie czytałaś Alu , mam znajomych co nie czytali , przynajmniej nie krytykujesz jak inni nie majac pojęcia jak jest na prawdę , bo film tak na prawdę sam nie oddaje tego prawdziwego kilmatu.
BYłam na napisach , nie uznaje żadnych lektorów czy dubbingu. Po za tym na takich filmach z napisami mozna troche jezyk podłapać , dzieki Plotkarze , znam trochę takich odruchowych odpowiedzi jak ja to nazywam . Wiecie jak jest w polskiej szkole z językami... Ja się ucze juz 9 lat i dalej cieżko mi ogladać choćby własnie Plotkarę bez napisów , bo często jak zaczynają szybko mówic to po prostu sie człowiek gubi i nic z tego nie wie...

ocenił(a) serial na 10
fusiatko44

Ja mam taką nauczycielkę co ic nie uczy, tylko powtarzamy. Ja też wolęnapisy, bo mogę się nauczyć czegoś

ocenił(a) serial na 9
Lise

W której klasie jesteś ? Bo ja włąsnie idę do liceum i po niby powtarzaniu do egzaminu (choć wynik miała świetny , no bo test był banalny ) gramatyka u mnie lezy , bo cały rok uczyliśmy się tylko słówek , całe strony z podręcznika Longmana . I jeszcze jest tak ze jak ktoś coś do ciebie mówi to rozumiesz ale jak sam miał bys powiedzieć to cisz a, bo prawda taka ze na lekcjach się nie rozmawia a rozwiązuje zadania

ocenił(a) serial na 10
fusiatko44

Ide do 6 pods:P Ja jestem młoda, ale szybko łapię angielski. A tu... klapa. Nic sie nie uczę. Chyba najlepiej do chodzić na dodatkowe...

ocenił(a) serial na 9
Lise

No to masz fajnie , ostatni rok , później 3 beznadziejne lata ..

ocenił(a) serial na 10
fusiatko44

Ale ja się boje tej 6 klasy, a najbardziej testu... Na szczęście jestem 3 w klasie pod względem średniej(nie chwaląc się:P)

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

Czuję się tak, jakbym czytała o swojej nauczycielce. Ciągle tylko same zadania, które rozwiązujemy sami, bez jej wkładu, a potem przy sprawdzaniu ona robi błędy i musimy jej my, uczniowie, tłumaczyć dlaczego jest tak a nie inaczej. Tylko, że u nas zamiast słówek, których nie ma prawie w ogóle, mamy gramatykę na okrągło. I uwierz mi, że nie jest to wcale lepsze. Gramatyka bez słówek jest niczym, tak jak słówka bez gramatyki. Ja wszystko co umiem, umiem z gimnazjum. Nauczycielka w LO jest porażką. I też z rozumieniem nie mam problemu, ale z mówieniem jest gorzej. Choć ostatnio byłam na wycieczce w Londynie, mieszkaliśmy u Brytyjczyków i się trochę ośmieliłam i dało się rozmawiać. Mimo wszystko uważam, że rozmowa na lekcjach to podstawa, a nie ciągłe uzupełnianie ćwiczeń...

ocenił(a) serial na 10
Karolina1

U mnie dopiero w gimnazjum będę miała prawdziwy angielski. Powinni rozmawiać po ang. już od 1 kl. podst. a nie od gimnazjum. My niby coś tam gadamy, ale tylko to samo...

ocenił(a) serial na 7
Lise

Ja w podstawówce zaczęłam angielski dopiero od 4. klasy i co roku miałam inną nauczycielkę, wszystkie kiepskie, więc pomimo 6 na koniec, umiałam niewiele.
Nawiasem mówiąc, bardzo dziwnie się czuję pisząc teraz o klasach wyższych niż trzecia:) Odzwyczaiłam się. W ogóle jak pomyślę o podstawówce to mam wrażenie, że to było wieki temu...

ocenił(a) serial na 10
Karolina1

Film się kończy, a ja płaczę... Nie no, ja miałam w zerówce, ale to same gry, z 10% angielskiego. Potem nauka, con roku powrarzanie i 20% nowych słów,

Lise

Harry Potter... film był nudnawy lekko jak dla mnie. Wolę te pierwsze części gdy jest klimat Hogwartu, a nie potyczki Harry vs. Voldemort. Czytałam książki od 3 wzwyż.
Co do angielskiego to od roku mam świetnego nauczyciela. W rok nauczyłam się więcej niż prze 10 lat wcześniejszej nauki. Ogólnie przez 2 liceum najwięcej czasu poświęcałam angielskiego. A nie dość, że gość świetnie uczy to jeszcze jest super zabawny.
Oglądacie "Szkołę uczuć" ? Nie przepadam za tym filmem.

ocenił(a) serial na 7
Magoria

Musisz koniecznie przeczytać dwie pierwsze. Dużo quiditcha:)

Co do filmu to ja też nie jestem nim szczególnie zachwycona, ale muszę przyznać, że wzbudza emocje i płaczę przy nim jak bóbr. Co nie zmienia faktu, że arcydzieło to nie jest:) Ale chyba i tak wolę 'Szkołę uczuć' niż totalnie przereklamowany jak dla mnie 'Pamiętnik', który byłby niesamowicie banalny, gdyby nie to, że włożono go w ramkę starości i choroby tej kobiety. Gdyby wyciąć te ostatnie sceny, sama historia miłosna byłaby zupełnie nieciekawa i przewidywalna.

Karolina1

Jakoś nie przepadam za Sparksem. Tak po prostu, chyba nie lubię aż tak ckliwych historii.

W ogóle to oglądałam Pottera z dubbingiem i w 3d, czyli najgorsza wersja. Ale u mnie w mieście nie ma seansu 2d, a napisy mają być w przyszłym tygodniu, kiedy mnie nie ma. I tak zostałam skazana na dubbing.

ocenił(a) serial na 10
Magoria

Ja oglądałam z dubbingiem 1 part i zawiodłam się....Ogó,nie to chyba była najGORSZA CZESC

Lise

Nie była aż tak zła. Po prostu gorsza niż pozostałe. Ogólnie według mnie Potter jest świetnie zrobionym filmem. ;))

ocenił(a) serial na 10
Magoria

i najdroższym:P Ciekawe, co teraz zekranizują? HP był, WP był, Avatar był:P Co teraz?

Magoria

Ja tez ogladałam w 3D z dubbingiem i było spoko, jestem do ich głosów przyzwyczajona :P

ocenił(a) serial na 10
alkamb

ja też, ale już ide!! i nie piszcie już, bo nie pójde:P

Lise

Nie lubię 3d, nawet filmów robionych pod 3d. W moim prymitywnym kinie okulary 3d strasznie przyciemniają obraz, który i tak już jest ciemny.

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Też się czuje jak by podstawówka była nie wiadomo kiedy :) Ale to były czasy , takie beztroskie ...
Też miałam co roku zmienianych nauczycieli i w gimnazjum i w podstawówce , to ma plusy i minusy , bo ciągle sie tzreba przyzwyczajac , i kazdy inaczej uczy ale za to od różnej strony nauka , bo każdy ma swoją metodę (czyli kazdy tak samo denną , no poza jedną nauczycielką , przy której nauyczłam sie chyba większosć co teraz potrafię )

ocenił(a) serial na 10
fusiatko44

Mi się tylko od polaka zmieniały. W czwaryej zaszła w ciąże, w drugiej polowie 4, znowu zASZŁA DRUGA. NO I TERAZ w piątej ta sama i w 6 chyba też:) Sorry, za błedy ale po ciemku pisze:P

fusiatko44

Moja nauczycielka od Angola super uczy wszystko tłumaczy i narzeka ze w gimnazjum nic nie uczą ;P
Ale robi cholernie trudne sprawdziany ;P

Ja się na filmie nie popłakałam ale jakoś tak mi teraz smutno ...
Musze dalej kroić warzywka więc na razie zegnam sie z wami ale będę co jakaś chwilkę wpadać.
Wreszcie po tylu dniach obejrzę Supernatural!! ;D

ocenił(a) serial na 9
alkamb

juz druga ksywka dla ciebie Pudzian i Warzywko :) co ty ciągle tam kroisz te sałatki ?

ocenił(a) serial na 10
fusiatko44

No właśnie. Co, jutro jest festiwal sałatek?

fusiatko44

Zboczenie zawodowe XDD U mnie w domu wszyscy kochają sałatkę warzywną wiec kroje xD

Przez całe moje życie nie miałam tylu ksywek co w ciągu tego dnia dostałam od was :P

ocenił(a) serial na 7
Lise

Dobra, ja schodzę, zrobię sobie jakąś kanapkę i poczekam na Dekalog. Pewnie już mnie dziś nie będzie, bo zaraz po tym zaczyna się Rysa, więc dobranoc:)

A i jakby któraś nie kliknęła dziś jeszcze: http://pajacyk.pl/ ;))

ocenił(a) serial na 10
Karolina1

hehe, juz klikam. papa:*

Lise

Zasada nr 7. Codziennie klikamy Pajacyka ;D

Dobranoc ;*
Ja też już idę bo ile można klikać "odśwież" xD

ocenił(a) serial na 10
alkamb

dużo razy, ale ja też się zbiaram, bo mi laptop zaraz padnie.. Do jutrzejszego południa, bo wcześniej nie wstaniecie:P

ocenił(a) serial na 9
alkamb

To jak to wszyscy sobie idą ? Do mnie przychodzą maile na telefon i co chwile słyszę dzwięk powiadomienia.. Zapychacie mi skrzynkę :P

ocenił(a) serial na 10
fusiatko44

ja mi to obserwowanie nie działą..... idE!!!!! NIE PISAĆ MI TU!!

ocenił(a) serial na 10
Lise

DOBRANOC:) Do południa:* Macie się zjawić, bo nie chcę być sama... jak lonley boy:P

Lise

ja nigdzie nie idę ;p ostatnio prowadzę nocny tryb życia, więc... ;d

Magoria

i zostałam sama? serio?

ocenił(a) serial na 9
Magoria

Oglądałam PLL .. kiepski był dziś . nO aj też się przestawiłam , mogę siedzieć długo ale wstać cieżko

fusiatko44

Ja rano oglądałam PLL, ale z przerwami, bo gadałam z kolegą na gg. Nie był to najlepszy odcinek. No i mało Caleba... ;(

ocenił(a) serial na 9
Magoria

Widzę ze lubisz go tak jak moja przyjaciółka :) Ja to teraz ak ogladam bo nie mam co robic, denerwuje mnie to ze tam tyle tajemnic , bo jeszcze będą to ciągnać i bardziej gmatwać

fusiatko44

No ja mam nadzieję, że nie zrobią więcej niż 3 sezony. W ogóle jestem coraz bardziej pewna, ze to Spencer zabiła Alison.

ocenił(a) serial na 9
Magoria

jej co za teoria spiskowa. Ja myślę ze A jest brat Arii który jest częścią jakiejś grupy która ją tworzy a Alison zabił jej brat

użytkownik usunięty
fusiatko44

Magoria, ja też nie lubię Szkoły Uczuć :D wpadłam na sekundę i lecę spać ;D