PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108241
6,4 10 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią: pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.

Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass

Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:

Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [ www.pajacyk.pl ] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.

Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Fusiatko44 – Kasia [19 listopada]
3. Alkamb – Ala [7 lipca]
4. Karolina1 – Karolina [22 października]
5. MotherChucker – Nikola [4 grudnia]
6. Magoria – Ula [26 sierpnia]
7. Blair__waldorf – Kasia [28 kwietnia]
8. Dzastulaa_ - Justyna
9. coconutP – Patrycja [2 maja]
10. Lise – Ola
11. Mojapleckobieta – Agata
12. Yellow_Kar - Karolina
13. Sazemka
14. Sanjay – Gosia
15. andziara_karolinka - Ania [21 stycznia]

W nawiasach znajdują się daty urodzin członkiń Ligi, by nie zapomnieć złożyć życzeń w tak ważnym dla każdego dniu.

* Będąc aktywną użytkowniczką naszego stowarzyszenia możesz ubiegać się o jakąś niezwykle ważną funkcję! Do tej pory nadano niżej wymienione tytuły:

1. Klimenyy – Angela – Matka Założycielka Naszej Organizacji
2. Fusiatko44 – Kasia – Zastępczyni Matki Założycielki oraz Obrońca w Sądzie Najwyższym LOCu
3. MotherChucker - Nicola - Zastępczyni Matki Założycielki
4. Alkamb – Ala – Główna Odpowiedzialna za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem
5. Magoria – Ula - Dyrektor Sekcji Postcrossingu (SP) oraz Głowna Konsultantka do Spraw Rekreacji

* Na naszym forum istnieją również Organy Ścigania wszelkich forumowych trolli oraz uczestniczek nieprzestrzegających regulaminu LOCu w osobach:

1. Blair__waldorf – Kasia – Sąd Najwyższy LOCu oraz Strażniczka porządku
2. Karolina1 – Karolina - Oskarżycielka stowarzyszenia LOCu oraz Główna Strażniczka

Najwyższym wymiarem kary jest wydalenie z szeregów naszego stowarzyszenia, nieco łagodniejszą karą jest tzw. żółta kartka. Polega ona na wymierzonym przez sąd okresie czasu, w którym na awatarze osądzonej musi znajdować się wizerunek Taylor Pandy Momsen.
Np. ten: http://forum.szafa.pl/addon.php?11,module=embed_images_ftp,url=http%3A%2F%2Fimg. likeness.ru%2Fuploads%2Fusers%2F3222%2FTaylor_Momsen_panda.jpg

LINK : http://img29.imageshack.us/img29/2678/35962269.jpg

* Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid (BAS) w roli łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries

* Na forum działa Sekcja Postcrossingu której w skład wchodzą:
1. Magoria
2. fusiatko44
3. alkamb
4. Mojapleckobieta
5. Karolina1

Jeśli też interesuje Cię wymiana kartek z ludzi z całego świata, a nie wiesz o co dokładnie chodzi – pytaj!

Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem Chucka) nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy, ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
5. Uprasza się by obecni już członkowie czym prędzej uzupełnili brakujące dane - Imię data Urodzin - Z góry dziękujemy.
6. Jeśli z jakiegoś powodu zostałeś wydalony z naszej Ligi wiedz, że przyjmiemy Cię z otwartymi ramionami ponownie - ale musisz się postarać by to się nie powtórzyło ;)

Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.

Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.

Zapraszamy do dyskusji!

użytkownik usunięty
Karolina1

+ być może jest wiatropylna, a jej nagie zdjęcia sama uciekają z komputera :(

ocenił(a) serial na 7

No czy to nie oczywiste? Wiatr zrywa jej ubrania z ciała, po czym wyskakuje aparat, robi zdjęcia SAM, następnie podłącza się do komputera, zrzuca fotki na dysk, a dalej działa już sam komputer w spółce z internetem, udostępniając materiał szerokiej publiczności;]

ocenił(a) serial na 7
coconutP

Wygląda świetnie;) Wyrabiają się chłopcy. Penn i Chace mają tendencję zwyżkową, a Eda to ciężko mi ocenić, bo w sumie od 3 sezonów wygląda tak samo...

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Ujął mnie w pierwszym sezonie i dalej mnie to nie opuszcza :) A to że jest Brytyjczykiem wynosi go jeszcze wyżej :) Jakoś mam na prawdę słabość do nich. I Ci młodsi i już mężczyźni po 40, naliczyło by się ich trochę :D

użytkownik usunięty
Karolina1

Ja na chace'a nie patrzę. Niby przystojny, a jednak nie moj typ. Zdecydowanie wolę Penna lub Eda.
Ogląda z was ktoś teraz koszykowkę ?

ocenił(a) serial na 7

Nieee...

Ja do tej pory uważałam go za zbyt idealnego, żeby mógł się podobać, ale teraz zmężniał i jest ok;D

użytkownik usunięty

Okej, ja spadam obejrzeć ten mecz.
Jutro chyba wpadnę tu po powrocie z TEGO miejsca... Dobrranoc :*

ocenił(a) serial na 7

Dobranoc;)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Karolina intryguje mnie kobieta w Twoim avatarze :D To Romy Schneider, prawda? :)

ocenił(a) serial na 7
użytkownik usunięty

branocka ;)

ocenił(a) serial na 9

Dobranoc :)

ocenił(a) serial na 9

Ja niee...
Polska - Litwa tak ?

ocenił(a) serial na 9
alkamb

Ja też lecę :*

Dobranoc : )

ocenił(a) serial na 7
coconutP

Dobranoc;)

użytkownik usunięty
Karolina1

Mój brat ustawił sobie na facebooku, że jest w związku małżeńskim z Shakirą.. nie wyrobię :D

ocenił(a) serial na 9

A co na to Pique? Uważaj na brata Hiszpanie jako południowcy mają gorącą krew :D

ocenił(a) serial na 7

O k... (w takich chwilach naprawdę nie mogę się powstrzymać od użycia tego słowa), a ja myślałam, że tylko mój brat jest nienormalny...

użytkownik usunięty
Karolina1

Mój brat ma za idola Karola Strasburgera, nie może być normalny ;DD
Stwierdził, że się rozstali, bo to on - Damian, jest jej prawdziwą miłością! Nawet zmontował im wspólną fotkę xD

ocenił(a) serial na 7

Nie ogarniam xD Nie ma co, jest to dowcip godny jego idola;)

ocenił(a) serial na 9

Cóż więc będzie się musiał pogodzić, jeśli Twój brat jest jej prawdziwą miłością :D Nie można z tym walczyć :)

użytkownik usunięty
andziara_karolinka

Nie dziwię się, ze nie ogarniasz, on i jego koledzy potrafią oglądać filmiki różne na youtube i później wykonywać to w realu, jak np. dzwonią domofonem-
A - dzień dobry
B - dzień dobry
A - czy potrzebuje pani pralkę?
B - nie
A - to my z kolegami już wchodzimy i zabieramy

xD

ocenił(a) serial na 7

Ile on ma lat?:D

użytkownik usunięty
Karolina1

17 xD ale jest już w klasie maturalnej xD

ocenił(a) serial na 7

Poczułam się nagle cholernie dojrzała;D

ocenił(a) serial na 9
coconutP

Dobranoc :)

ocenił(a) serial na 7
alkamb

Widziałam, że został poruszony temat imion i zdrobnień, tak więc podzielę się z wami moimi obserwacjami i zdaniem na temat:
otóż, nigdy nie chciałam mieć na imię Aleksandra, Katarzyna czy coś w tym stylu i zawsze współczułam dziewczynom o takich imionach, bo nikt nie mówi do nich pełnym imieniem, więc pozostaje Ola/Olka, Kasia/Kaśka. Większość ludzi (np. ja) nie mówi Ola, Kasia, bo to od razu sugeruje jakąś zażyłość czy sympatię... Ja np. głupio bym się czuła mówiąc od dziewczyny, którą ledwo znam Olu, Kasiu... Głupio mi też mówić po chamsku Kaśka, Olka, więc zazwyczaj zwracam się bezosobowo;) A z kolei do dziewczyn, które dobrze znam mówię Kaśka, Olka, Ulka itd. I wszyscy moi znajomi mówią tak samo.

Moja wypowiedź właściwie jest bez sensu i niewiele wnosi, ale poczułam potrzebę podzielenia się tym z wami...

P.S. Na szczęście w słowie pisanym łatwiej mi przychodzi używaniu tych ładniejszych zdrobnieć;)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Hej , ja jej nie zrozumiałam . Nie mialabym nic do ciebie jak bys pierwszy raz do mnie powiedziala Kasia a nie Katarzyna :)

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

Ale raczej nie chciałabyś, żebym mówiła do ciebie Kaśka, prawda?;D

To ty zakładasz kolejną część?

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Jej muszę ją przygotowac idziemy jak burza
Karolina ty coś mówilas o tym ze cos mam zmienić , powiedz co , bo nie chce mi sie szukać

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

Jeżeli jesteś fanką (lub fanem Chucka) nie bój się - pisz!
trzeba zmienić na:
Jeżeli jesteś fanką (lub fanem) Chucka nie bój się - pisz!

ocenił(a) serial na 9
fusiatko44

Ja też wolę, nawet bezpośrednio Ania/ Aniu. Na studiach dla części wykładowców jestem panią Anną, co mnie strasznie denerwuje. To już wolę jak mówią pani Aniu.

użytkownik usunięty
Karolina1

Ja jak ktoś mówi Kasiu albo mam się przedstawić Kasia to czuję się trochę jakoś tak dziecinnie i w ogóle właśnie to sugeruje jakąś zażyłość ;p ale za to Kaśka nie cierpię, chyba że w wykonaniu moich kilku bliskich przyjaciółek, bo one tak od zawsze. Katarzyna pasuje chociaż brzmi trochę poważnie i nie wyskoczę z tym przedstawiając się xD problematycznie trochę z tym imieniem :D ale w pisaniu ta Kasia jest okej :D na żywo też przeważnie :D

ocenił(a) serial na 9

Do mnie jak ktoś się zwraca Kaśka to tak jak by ktoś do mnie powiedział Aga. xD wiem dziwne ale nie jestem kompletnie przyzwyczajona do tej wersji . Zawsze byla Kasia

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

No tak, czy siak nie zazdroszczę wam imienia;) Wolę już moje ze wszystkim Karolciami, Karolami, Karo etc.:)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Dzięki :P Ja tam lubie swoje imie , ale wolalabym nazywać się Zuzanna albo Milena

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Ja do swojej Anny ogólnie nic nie mam :D Lubię to imię, choć jego powszechność zwałszcza wśród rówieśniczek mnie drażni, przez to nie jestem Anią, tylko Anią z nazwiskiem, a w gimnazjum gdzie w klasie miałam Ani 5, to już w ogóle wołali mnie tylko po nazwisku.

fusiatko44

Ja zawsze przedstawiam się Ula, no chyba, że w jakichś super oficjalnych momentach no to wtedy Urszula. Niemniej jednak nianawidzę jak ktoś zwraca się do mnie Urszula, najbardziej lubię Ula. Moja ciocia do nie zawsze mówi Urszulka, siostry cioteczne Ulcia, Uleńka. Mało kto mówi do mnie Ulka. ;)) Bo i tak większość osób zwraca się do mnie po nazwisku lub też odmienia to nazwisko w różny sposób.

Tak w ogóle dobry wieczór, ja tylko na chwilę. ;))

ocenił(a) serial na 7
Magoria

Dobry wieczór;) Dlaczego tylko na chwilę?

Karolina1

Bo obiecałam mamie, że obiorę pieczarki i pokroję. Bo mama będzie robić pizzę na moją sobotnią "imprezę" ;p

ocenił(a) serial na 7
Magoria

Aha, no to powodzenia w krojeniu i obieraniu;) (czy też raczej obieraniu i krojeniu, bo w odwrotnej kolejności mogłoby to być nieco kłopotliwe)

ocenił(a) serial na 7
alkamb

Zmienię temat... Przeglądam tak sobie właśnie Pudla (jakże ambitne zajęcie...) i widzę kolejny artykuł a szanownej Pippie, więc pytam: co ta cała pipa w sobie ma? Ja tam za piękność bym jej nie uznała, jest mocno przeciętna, ubiera się normalnie, więc co ci ludzie w niej widzą?

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

A kto ją wie ... jest siostrą księżnej

użytkownik usunięty
Karolina1

każda pipa jest interesująca najwyraźniej.. :D nasuwa mi się anegdotka z wulgarnym słownictwem, eh xD

ocenił(a) serial na 7

Dawaj;)

użytkownik usunięty
Karolina1

Wiedziałam, że będziesz chciała, hahah xD
Siostra mojej przyjaciółki wychodziła za mąż tego samego dnia co Kate za Williama i w ogóle miała grubą obsesję na ich punkcie, ona ma na imię Katarzyna itd. jakieś tam wspólne elementy wyszukiwała. Przed ślubem była strasznie kłótliwa i miała nerwicę przedślubną jak uznałyśmy. Pewnego dnia poprosiła o coś tam moją przyjaciółkę, a ona zrobiła to źle, tamta się wściekła i zaczęła robić jej awanturę w której trakcie kilkakrotnie nazwała ją piz dą xD Przyjaciółka przyszła do mnie powściekać się na siostrę, przeglądałyśmy pudelka i trafiwszy na zdjęcie Pippy pocieszyłam ją słowami - zobacz, Kate ma świadkową Pippe, Kasia chciała mieć świadkową Piz dę xD

ocenił(a) serial na 7

Dobra historia;D

ocenił(a) serial na 9

Anglicy lubią gry słowne :D

ocenił(a) serial na 7
andziara_karolinka

Wydaje mi się, że akurat w tym wypadku tylko Polacy mogą bawić się w gry słowne;) U nich 'Pippa' chyba nie kojarzy się z niczym szczególnym:)

Najlepsze jest to że ona żadnego szumu wokół siebie nie robi, a oni sie jej uczepili. Jedyne co zrobiła to była na ślubie królewskim. Bardzo dziwne, no nie? Przecież to był ślub jej siostry.