Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią: pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.
Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:
Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [ www.pajacyk.pl ] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Fusiatko44 – Kasia [19 listopada]
3. Alkamb – Ala [7 lipca]
4. Karolina1 – Karolina [22 października]
5. MotherChucker – Nikola [4 grudnia]
6. Magoria – Ula [26 sierpnia]
7. Blair__waldorf – Kasia [28 kwietnia]
8. Dzastulaa_ - Justyna
9. coconutP – Patrycja [2 maja]
10. Lise – Ola
11. Mojapleckobieta – Agata
12. Yellow_Kar - Karolina
13. Sazemka
14. Sanjay – Gosia
15. andziara_karolinka - Ania [21 stycznia]
W nawiasach znajdują się daty urodzin członkiń Ligi, by nie zapomnieć złożyć życzeń w tak ważnym dla każdego dniu.
* Będąc aktywną użytkowniczką naszego stowarzyszenia możesz ubiegać się o jakąś niezwykle ważną funkcję! Do tej pory nadano niżej wymienione tytuły:
1. Klimenyy – Angela – Matka Założycielka Naszej Organizacji
2. Fusiatko44 – Kasia – Zastępczyni Matki Założycielki oraz Obrońca w Sądzie Najwyższym LOCu
3. MotherChucker - Nicola - Zastępczyni Matki Założycielki
4. Alkamb – Ala – Główna Odpowiedzialna za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem
5. Magoria – Ula - Dyrektor Sekcji Postcrossingu (SP) oraz Głowna Konsultantka do Spraw Rekreacji
* Na naszym forum istnieją również Organy Ścigania wszelkich forumowych trolli oraz uczestniczek nieprzestrzegających regulaminu LOCu w osobach:
1. Blair__waldorf – Kasia – Sąd Najwyższy LOCu oraz Strażniczka porządku
2. Karolina1 – Karolina - Oskarżycielka stowarzyszenia LOCu oraz Główna Strażniczka
Najwyższym wymiarem kary jest wydalenie z szeregów naszego stowarzyszenia, nieco łagodniejszą karą jest tzw. żółta kartka. Polega ona na wymierzonym przez sąd okresie czasu, w którym na awatarze osądzonej musi znajdować się wizerunek Taylor Pandy Momsen.
Np. ten: http://forum.szafa.pl/addon.php?11,module=embed_images_ftp,url=http%3A%2F%2Fimg. likeness.ru%2Fuploads%2Fusers%2F3222%2FTaylor_Momsen_panda.jpg
LINK : http://img29.imageshack.us/img29/2678/35962269.jpg
* Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid (BAS) w roli łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries
* Na forum działa Sekcja Postcrossingu której w skład wchodzą:
1. Magoria
2. fusiatko44
3. alkamb
4. Mojapleckobieta
5. Karolina1
Jeśli też interesuje Cię wymiana kartek z ludzi z całego świata, a nie wiesz o co dokładnie chodzi – pytaj!
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem Chucka) nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy, ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
5. Uprasza się by obecni już członkowie czym prędzej uzupełnili brakujące dane - Imię data Urodzin - Z góry dziękujemy.
6. Jeśli z jakiegoś powodu zostałeś wydalony z naszej Ligi wiedz, że przyjmiemy Cię z otwartymi ramionami ponownie - ale musisz się postarać by to się nie powtórzyło ;)
Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.
Zapraszamy do dyskusji!
no w tym sensie ze nie wychodzilismy jak były przerwy itp. tylko siedzielismy w klasie xD nie że na klucz pod groźbą śmierci :D
prawo w Poznaniu ;)
Wow. Zdolna jesteś :) Zrobiłam sobie w zeszłym tygodniu wycieczkę do Poznania :D Fajne miasto.
Dostałam się jeszcze do Wrocławia, ale bardziej mi jakoś się podobało w Poznaniu no i jednak bliżej mam ;)
Ja wiem czy zdolna, leń ze mnie masakryczny i dlatego się obawiam tych studiów ;p
Poznań i Wrocław. Jej fajne miasta, ale nigdy tam nie byłam. Chciałabym studiować tam,a le zdecydowanie za daleko. Więc Kraków :))
No ja nie wiem , wszyscy z Podkarpacia zakochani w tym Krakowie :P W szczególności ludzie z mojego miasta. Ja zdecydowanie jestem za Warszawą
Kraków jest spoko, ale nie mam jakiejś specjalnej fazy na niego ;)
Warszawę rozważałam przez mojego chłopaka, ale jestem stanowczo na NIE ;P
Za duże, za głośne, nie podoba mi się :P Nie czuję tego klimatu widocznie :P
Mnie się najbardziej kocham Barcelonę, ale studiować raczej tam nie będę :D Więc na magisterkę do mojego fantastycznego Krakowa
Kraków jest piękny i zdecydowanie jestem w nim zakochana. Zresztą w tym roku byłam tam już tyle razy i za miesiąc znów jadę, że po prostu jestem tak oczarowana ty miastem, ze nic nie jest w stanie przekonac mnie do Warszawy, o której nie mam dobrego zdania. ;))
Okej, ja spadam teraz, wieczorem chyba bd jeszcze :)
A wy tutaj piszcie co bym miala dużo do nadrabiania ;d
Karolina rozumiem ze chodzisz do Radomia do szkoły . Do którego ? Jakaś dziewczyna piata woda po kisielu moja rodzina
tam poszla w tym roku do niby jakiegoś dobrego .
Nie, nie do Radomia, do Radomia mam blisko, ale ja chodzę do Starachowic;) Trochę to śmieszne, bo mieszkam w woj. mazowieckim, a Starachowice to już świętokrzyskie, więc ferie mam w innym terminie niż mój brat;P Jeżeli chodzi o Radom, to najlepszy jest Kochanowski.
Kasiu starsza, właśnie weszłam na głosowanie na stylizacje i zagłosowałaś na tę, która już odpadła, więc możesz wejść i poprawić, najlepiej na tę, na którą ja głosuję;)
Dobra dziewczęta, ja schodzę na razie. Mam nadzieję, że wieczorem wszystkie się tu stawią i sobie pogadamy;) Pa.
Hej ;D
Dla mnie ten pierwszy dzień w TYM miejscu nie byłby taki zły ... gdyby nie dojazd.
Umówiłam się z koleżankami, że pojedziemy razem autobusem 609, a ja głupia wsiadłam do 409 ! <na szczęście mają taki samy kurs> Tabliczka z numerem była zniszczona i widać było tylko 09 ;p Na dodatek ten autobus był strasznie zatłoczony, a 609 oczywiście pusty. Moje szczęście ;p Tak więc jechałam sama. Mieszkam dość niedaleko stadionu budowanego na Euro 2012, więc droga, którą mój autobus kursuje jest rozryta, porozstawiane są słupki i w pewnym miejscu jest zwężenie. Ja sobie stoję...wyciągam komórkę i patrzę na godzinę, a tu nagle autobus straasznie gwałtownie zahamował. Jakaś pani na mnie spadła,ja się puściłam i poleciałam na sam przód autobusu. Nadziałam się na jakąś rurę. Strasznie obiłam sobie plecy. Mam ogromnego przeokropnego siniaka :( I strasznie mnie boli xd
Oj biedna jesteś. A w jakim mieście mieszkasz w ogóle?
Ja spadam oglądać PLL, a potem umówiłam się na rower. Soł do wieczora ;*
Jejku , ale poza siniakami wszytko ok ? No to rzeczywiście nieciekawy początek...
Ja też lecę , będę wieczorem :)
Ja też niestety zmykam, jak mi się uda to się prześpię xD a jak nie to idę na spacer z kumpelkami ;) do napisania ;)
Jestem trochę poobijana i w niezbyt dobrym nastroju. Jestem wręcz wkurzona. Po za tym połamałam 2 paznokcie i zdrapałam lakier oraz porysowałam telefon ( na szczęście wzięłam stary, a nie nowy, ale i tak mi szkoda :( )
Oby szybko się wygoiło. Autobus , którym dzis jechałam też bardzo gwałtownie zahamował, jakiś facet poleciał na babkę, a młody chłopak wleciał kobiecie w wózek z dzieckiem. Na szczęście nikomu nic się nie stało
Tak, jak ja kocham zatłoczone autobusy. To moja codzienność. Dziennie jadę zapchanym na maksa...
A tak wgl to witam z powrotem ;p
Mówisz o siatkówce? Szczerze? Mój nastrój jest raczej średni. Wierzę, ale z nutką pesymizmu. Wolę uniknąć gorzkiego rozczarowania.
W obronę tytułu nie wierzę, ale kciuki będę trzymać z całego serca. Potrafią zaskoczyć :D
Obrona tytułu? Tylko w moich snach. W sumei nie tylko moich pewnie ;p
Zaskoczenie to było na LŚ, ale prawda jest taka, że z grupy by nie wyszli, gdyby nie byli gospodarzami. Liczę na to, że Bartman wróci do formy. Nie, nie dlatwego, ze się nim jaram, ale dlatego, ze poczynania Gruszki/Jarosza są średnie ostatnio w ataku. ;pp
Tak, Bartman był w lepszej formie niż Jarosz, ale teraz to nie wiadomo. Naszym chłopakom będziemy kibicować i tak :D Liczę ogólnie na świetne siatkarskie widowisko :)
Przypomniało mi się jak rok temu zasiadłam przed telewizorem przed meczem w MŚ, włączam Polsat, a tu... Hotel 52. Myślalam, ze tam padnę.,Okazało się, że puścili ten mecz tylko na Polsacie Sport.
W tym roku mówili, że ME puszczą na otwartym Polsacie.
Ja liczę na walkę z ich strony. Cudownie będzie patrzeć jak bd pokonywać Niemców. A tak się stanie, mam nadzieję ;p
Zmartwiła mnie trochę grupa Zaksy w Lidze Mistrzów :) Trzeba byc okrutnym żeby od razu dać komus w grupie Trentino. Mam zamiar wybrać się na ten mecz i zobaczyć ten postrach Europy :)
Mało patrzyłam na Ligę Mistrzów, ale teraz kiedy Zaksa znów będzie w niej grać przyjrzę się bliżej. Szans żeby ją wygrać raczej nie mają, skoro nawet Skra tego nie zrobiła.Będę trzymać kciuki żeby zaszli jak najwyżej :D
Ja też będę ! ;))
I mam nadzieję, że jeśli nie zaksa to skra będzie pogromcą trentino ;p
Ale w rodzimej lidze liczę na to że Zaksa się w końcu przełamię i skopię Skrze kuperek :D
Dziękuję ;P
Tak, zatłoczone autobusy to też moja codzienność.
Kierowcy autobusów bywają też strasznie złośliwi. Ostatnio taki zamknął mi normalnie drzwi przed samym nosem i jeszcze głupio się uśmiechał.
To jak ja bieglam w szpilkach to czekał na mnie dzisiaj ;pp
Ale nieraz mi się zdarzało, że mi zamykali p
Oni mają z tego taką radość :/
A co do rozpoczęcia jeszcze. Moja koleżanka na dzień dobry dostała od wychowawczyni opieprz, za to , że pofarbowała sobie włosy : P. Niestety, w naszym 'cudownym' gimnazjum jest taki rygor, że nie wolno się farbować, piercingować ani nawet malować. Nawet zwykły tusz do rzęs odpada, bo za to obniżają ci już zachowanie do nieodpowiedniego. Nie wolno nosić zbyt obcisłych rzeczy i butów na obcasach :/
Jakie macie plany na wieczór ? ;p
Cholera. A ja dzisiaj miałam krótką spódnicę, obcasy. Byłam pomalowana. Samo zło ! haha xD
Plany? Siedzę na komputerze dopóki brat nie wróci z dworu. Jakoś tak do 21.30 :)
Poza tymi butami to u mnie też tak bylo . Moj wychowawca się czepiał koleżanki ze nosi korale xD
Przypomina mi się jak w gimnazjum nie mozna było chodzić w obcasach, bo taka dziewczyna z liceum wyrąbała się w szpilkach na schodach... Teraz już je odnowili, więc pozwalają ;p