Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią: pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.
Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:
Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [ www.pajacyk.pl ] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Fusiatko44 – Kasia [19 listopada]
3. Alkamb – Ala [7 lipca]
4. Karolina1 – Karolina [22 października]
5. MotherChucker – Nikola [4 grudnia]
6. Magoria – Ula [26 sierpnia]
7. Blair__waldorf – Kasia [28 kwietnia]
8. Dzastulaa_ - Justyna
9. coconutP – Patrycja [2 maja]
10. Lise – Ola
11. Mojapleckobieta – Agata
12. Yellow_Kar - Karolina
13. Sazemka
14. Sanjay – Gosia
15. andziara_karolinka - Ania [21 stycznia]
W nawiasach znajdują się daty urodzin członkiń Ligi, by nie zapomnieć złożyć życzeń w tak ważnym dla każdego dniu.
* Będąc aktywną użytkowniczką naszego stowarzyszenia możesz ubiegać się o jakąś niezwykle ważną funkcję! Do tej pory nadano niżej wymienione tytuły:
1. Klimenyy – Angela – Matka Założycielka Naszej Organizacji
2. Fusiatko44 – Kasia – Zastępczyni Matki Założycielki oraz Obrońca w Sądzie Najwyższym LOCu
3. MotherChucker - Nicola - Zastępczyni Matki Założycielki
4. Alkamb – Ala – Główna Odpowiedzialna za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem
5. Magoria – Ula - Dyrektor Sekcji Postcrossingu (SP) oraz Głowna Konsultantka do Spraw Rekreacji
* Na naszym forum istnieją również Organy Ścigania wszelkich forumowych trolli oraz uczestniczek nieprzestrzegających regulaminu LOCu w osobach:
1. Blair__waldorf – Kasia – Sąd Najwyższy LOCu oraz Strażniczka porządku
2. Karolina1 – Karolina - Oskarżycielka stowarzyszenia LOCu oraz Główna Strażniczka
Najwyższym wymiarem kary jest wydalenie z szeregów naszego stowarzyszenia, nieco łagodniejszą karą jest tzw. żółta kartka. Polega ona na wymierzonym przez sąd okresie czasu, w którym na awatarze osądzonej musi znajdować się wizerunek Taylor Pandy Momsen.
Np. ten: http://forum.szafa.pl/addon.php?11,module=embed_images_ftp,url=http%3A%2F%2Fimg. likeness.ru%2Fuploads%2Fusers%2F3222%2FTaylor_Momsen_panda.jpg
LINK : http://img29.imageshack.us/img29/2678/35962269.jpg
* Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid (BAS) w roli łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries
* Na forum działa Sekcja Postcrossingu której w skład wchodzą:
1. Magoria
2. fusiatko44
3. alkamb
4. Mojapleckobieta
5. Karolina1
Jeśli też interesuje Cię wymiana kartek z ludzi z całego świata, a nie wiesz o co dokładnie chodzi – pytaj!
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem Chucka) nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy, ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
5. Uprasza się by obecni już członkowie czym prędzej uzupełnili brakujące dane - Imię data Urodzin - Z góry dziękujemy.
6. Jeśli z jakiegoś powodu zostałeś wydalony z naszej Ligi wiedz, że przyjmiemy Cię z otwartymi ramionami ponownie - ale musisz się postarać by to się nie powtórzyło ;)
Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.
Zapraszamy do dyskusji!
Ja tam w tym sezonie, po z Winiarskim , to się będę zachwycać oczętami Antosia :)
Wpadam tylko na chwile by się pochwalić ze moja pierwsza kartka doszła ;DD
Ale się ciesze nareszcie ;D
To dobrze;) Jak minął dzień? Czy nie pisałaś coś wcześniej o jakimś temacie do rozmowy, który wymyśliłaś?;)
Temat taki co by poopowiadać sobie historie z dzieciństwa :)
A dzień mi minął dobrze bylam u cioci i babci .
Moja 3 letnia kuzynka jest świetna :) Bawiłam się z nią i zauważyłam ze ma śmieszną przerwę miedzy zębami.
Ja: Kto ma taką dziurę między zębami
Ona : Radek xD ( innz kuzyn)
Malo moze inteligentna rozmowa ale mnie rozśmieszyla jej odpowiedz
Dzieci są bezbłędne... No cóż, raczej nikt nie przebije mojej historii z dzieciństwa - widziałam chatę czarownicy!
No nie wiem... Ja mieszkam na wsi, jak już kiedyś wspominałam, i mam bardzo blisko domu las, którym bardzo często spacerowałam jak byłam mała. No i właśnie kiedyś byłam na spacerze w tym lesie z dziadkami, szliśmy utartą ścieżką, całkiem blisko mojego domu i zobaczyliśmy niedaleko jakąś taką chatę, właściwie bardziej szopę, było to po prostu zbite z desek 'coś', co miało trzy ściany i dach, a w środku od ściany do ściany pod różnymi kątami biegły ławeczki zw zwykłych desek, a na samym środku, na jednej ławce stał wielki czarny, pusty kocioł. Możecie mi nie wierzyć, ale tak właśnie było. Chata nie postała długo, bo kilka dni później, spaliła ją nasza stara stara sąsiadka;D Nie wiem, może jakieś dzieciaki z okolicy zbiły sobie coś takiego, nie mam pojęcia, ale wtedy byłam kilkuletnim dzieckiem i było dla mnie oczywiste, że jeżeli jest kocioł, to jest to własność prawdziwej czarownicy:D Ot i taka historia:P
Wow , jak by byli tam moi kuzyni to ta histora byłaby podkolorowana wieloma szczegółami , ktore uczyniłyby ja jeszcze bardziej straszną ....
Ja w sumie zaproponowałam ten temat , ale szczerze to żadnej takiej historii swojej nie mam . Musiałabym dłużej pomyśleć nad czymś ciekawym , bo jak się było małym to wiele rzeczy się robiło .
No ja też raczej nie mam konkretnych, ciekawych historii, oprócz tej z chatą czarownicy:D
Przepraszam, że na chwilę odejdę od tematu, ale mam pytanie: macie jakiś program, którego używacie do ściągania piosenek z youtube? Ja do tej pory korzystałam z youtubedownloadera, ale zaczął szwankować...
Ja ściągam z Free YouTube to iPhone Converter. Wtedy od razu konwertuje mi na takie rozszerzenie, żebym mogła to mieć na iPhonie :)
Yak wgl to cześć ! Mam już to zdjęcie z autografem, haha xdd
Ja też korzystam z youtubedownloadera, ale ostatnio jak byłam u kuzynki to ściągałam jej piosenki przez zapiska.pl. Wchodzi się na tą stronę i wkleja link do piosenki z youtube ;p A programu innego niż ten, który wymieniłaś niestety nie znam.
Ja nie ściągam bo nie potrafię więc ci nie powiem :)
Cieszę sie radem z tobą Nikola :)
Taa. I mam nareszcie zdjęcia z siatkarzami u siebie na komputerze, ale po pierwsze wyszlam jak debil na każdym, a po drugie to są jakieś rozmazane trochę ;/
Spoko Karolina, nie ma za co dziękować xD
W moim poprzednim poście było, że ja na wszystkich zdjęciach wychodzę masakrycznie :/ Ale mi się edit zrobił ;p
Każdy tak mówi przeważnie xd
Przyjaciele i nie wiem, co jeszcze, bo o 22 muszę zejść z komputera;/ O 1.40 czy coś koło tego mam film, więc może pójdę spać wcześniej i nastawię sobie budzik, żeby obejrzeć;P
Plany? Wyjeść jak najwięcej żelek Haribo z domowych zapasów ;p
W międzyczasie może pokażę wam zdjęcia ;p
Hahaha : D Ale to tutaj czy na tym drugim forum? ;;>
Jak Wam dzień minął? Ja byłam w Jastrzębiu (taa, znowu), z dwiema przyjaciółkami więc popołudnie minęło mi całkiem pozytywnie, przynajmniej nie siedziałam non stop w domu. ;D
I tak przymeirzam się do 2 odc. skins, ale to niedługo, ponadrabiam trochę zaległości na forach najpierw. :D
Mój dzień? Spotkałam się z nową koleżanką, z którą byłam na meczu ;p
Jastrzębie? Wiesz, ze mam słabość do tego miasta :)
Haha no tak, ja tam zawsze jeżdżę do tych smaych okolic praktycznie, czyli Galeria i Mcdonald.. :D
Co z tego że mamy go również u nas w Żorach, grunt to pojechać gdzieś poza miasto i poszaleć. ;D
Fajnie byłoby też gsybyś wiedziała gdzie jest tam hala Jastrzębskiego Węgla ;p
A tu macie te zdjęcia..
http://img109.imageshack.us/img109/5412/zdjcie0057l.jpg To jest najgorsze, nie wiem co za machę ja tu strzeliłam ;/
http://img713.imageshack.us/img713/900/zdjcie0049sy.jpg Objął mnie i położył mi rękę na ramieniu, hihi ;p
http://img707.imageshack.us/img707/8537/zdjcie0041g.jpg
http://img35.imageshack.us/img35/6701/zdjcie0043eh.jpg Siedziaam trzy metry za kwadratem dla rezerwowych ;)
Zdjęcia z Nowakowskim nie wrzucam, bo jest naprawdę strasznie rozmazane.
Dowiem się, postaram się haha. ;D
Świetne zdjęcia, na tym trzecim ślicznie wyglądasz, ale pozostałe też super. Ten drugi siatkarz jest w miarę, jak na mój gust bez szału ale nie jest źle. :D:D
Ja nie mam zielonego pojęcia ale póki co żegnam się z Wami bo idę oglądać skinsów, postaram się tu jeszcze wejsć ale jeśli nie to życzę dobrej nocy :*