Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią: pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.
Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:
Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [ www.pajacyk.pl ] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Fusiatko44 – Kasia [19 listopada]
3. Alkamb – Ala [7 lipca]
4. Karolina1 – Karolina [22 października]
5. MotherChucker – Nikola [4 grudnia]
6. Magoria – Ula [26 sierpnia]
7. Blair__waldorf – Kasia [28 kwietnia]
8. Dzastulaa_ - Justyna
9. coconutP – Patrycja [2 maja]
10. Lise – Ola
11. Mojapleckobieta – Agata [9 maja]
12. Yellow_Kar - Karolina
13. Sazemka
14. Sanjay – Gosia
15. andziara_karolinka - Ania [21 stycznia]
16.Kreciolka- Sylwia [6 marzec ]
W nawiasach znajdują się daty urodzin członkiń Ligi, by nie zapomnieć złożyć życzeń w tak ważnym dla każdego dniu.
* Będąc aktywną użytkowniczką naszego stowarzyszenia możesz ubiegać się o jakąś niezwykle ważną funkcję! Do tej pory nadano niżej wymienione tytuły:
1. Klimenyy – Angela – Matka Założycielka Naszej Organizacji
2. Fusiatko44 – Kasia – Zastępczyni Matki Założycielki oraz Obrońca w Sądzie Najwyższym LOCu
3. MotherChucker - Nikola - Zastępczyni Matki Założycielki
4. Alkamb – Ala – Główna Odpowiedzialna za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem
5. Magoria – Ula - Dyrektor Sekcji Postcrossingu (SP) oraz Głowna Konsultantka do Spraw Rekreacji
* Na naszym forum istnieją również Organy Ścigania wszelkich forumowych trolli oraz uczestniczek nieprzestrzegających regulaminu LOCu w osobach:
1. Blair__waldorf – Kasia – Sąd Najwyższy LOCu oraz Strażniczka porządku
2. Karolina1 – Karolina - Oskarżycielka stowarzyszenia LOCu oraz Główna Strażniczka
Najwyższym wymiarem kary jest wydalenie z szeregów naszego stowarzyszenia, nieco łagodniejszą karą jest tzw. żółta kartka. Polega ona na wymierzonym przez sąd okresie czasu, w którym na awatarze osądzonej musi znajdować się wizerunek Taylor Pandy Momsen.
Np. ten: http://forum.szafa.pl/addon.php?11,module=embed_images_ftp,u...
LINK : http://img29.imageshack.us/img29/2678/35962269.jpg
* Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid (BAS) w roli łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries
* Na forum działa Sekcja Postcrossingu której w skład wchodzą:
1. Magoria
2. fusiatko44
3. alkamb
4. Mojapleckobieta
5. Karolina1
6. . andziara_karolinka
Jeśli też interesuje Cię wymiana kartek z ludzi z całego świata, a nie wiesz o co dokładnie chodzi – pytaj!
Nasze członkinie poza Postcrossingiem posiadają wiele innych zainteresowań i hobby . Jednym z nich jest gotowanie. Dlatego zachęcamy do dzielenia pomysłami oraz niezwykłymi lub całkiem zwykłymi przepisami :)!
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem) Chucka nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy, ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
5. Uprasza się by obecni już członkowie czym prędzej uzupełnili brakujące dane - Imię data Urodzin - Z góry dziękujemy.
6. Jeśli z jakiegoś powodu zostałeś wydalony z naszej Ligi wiedz, że przyjmiemy Cię z otwartymi ramionami ponownie - ale musisz się postarać by to się nie powtórzyło ;)
Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.
Zapraszamy do dyskusji!
Nie pomogę niestety, nie widziałam ani jednego odcinka. W tej chwili zastanawiam się jak te kobiety w XVIII wieku dawały sobie radę rodzić 16 dzieci :D
A miały inne wyjście? Antykoncepcja chyba nie była na najwyższym poziomie, więc zasada była prosta: rodzisz, albo giniesz;D
Mnie bardziej zastanawia to, jak ludzi mogli chodzić w tych perukach, w których wiecznie było pełno wszy i tych ogromnych śmierdzących sukniach;D
Za to ja mogę pomóc :)
Spoiler Spoiler Spoiler
Jego żona będzie udawać, że jest w ciąży, choć tak naprawdę nie jest. Zrobi to, aby go zatrzymać przy sobie, bo ten coraz bardziej zacznie zbliżać się do rudej. On się o tym dowie, że ona udaje ciąże i się rozstaną.
Spoiler Spoiler Spoiler
a tak po za tym to : cześć :)
Dokładnie o takim samym scenariuszu pomyślałam, jak zobaczyłam, że ona mówi mu o ciąży, a on zaraz potem decyduje się rzucić pracę:D Nie ma co, super nieprzewidywalny ten serial;)
Nie no, ja nie mam jakichś wielkich wymagań, liczę po prostu na fajne występu tego chóru, a fabuła może być taka sobie;D
Ale nie wiem czy tak prędko, jutro znów szkoła, przynajmniej dla wiekszosci ;)
aniu, tymczasem Niemcy polegli 3:1...
Karolina, oni nosili peruki bo mieli kiłę, która była wtedy bardzo rozpowszechniona ;) Stąd też np. malowanie twarzy białym pudrem :P
ktoś chętny na nową część? bo przypominam żeby Ani nadać funkcję ;)
Tak, słyszałam o tym, ale mimo wszystko - przecież nikt nie zabraniał im dbać o higienę tych peruk;) No i nie musiały one przypominać wielkością Wieży Eiffel'a;]
W ogóle higiena na europejskich dworach w czasach baroku to jest temat rzeka (choć może lepiej byłoby użyć zamiast wyrazu 'rzeka' - 'kanał ściekowy'). Podobno w Wersalu do dziś jest taki smród, że nie można wytrzymać. Wszystkie te wypacykowane hrabiny po prostu 'robiły pod siebie'...;) Nie wspominając już o tym, że myły się raz na miesiąc:D
Oglądacie mecz?
Oglądalam 1 set . Cała rodzina mi się zjechała , cała ... miałam zamieszanie straszne i juz dalej nie oglądalam
Ja także, naprawdę strasznie się rozczarowałam... Szkoda tym bardziej, że wygrali tego pierwszego seta, a zawsze łatwiej jest utrzymać przewagę niż ją odzyskać.
Nie wiem czy mam płakać, śmiać się czy wyrzucić telewizor przez okno.
Już mieliśmy zremisowac, gdy jarosz sie posliznal. Nie ma to jak organizacja turnieju w Czechach.. -,- nie wiem czemu nikt nie wytarl boiska. Nasi już kilka razu lezeli na boisku przez to, ze było slisko.
Mam dość..
Idę ogladac taniec z gwiazdami.
W ogóle to nie wiem, pewnie się nie znam, ale dwa pierwsze punkty w 3 secie (czy 4?) powinny być dla nas, bo raz piłka poszła po ich bloku, a raz weszła w boisko, a sędzia uznał to za aut;/ Żenaaaaa
Zgadzam się z Nicolą, mam dość tych nieudolnych Czechów. Boisko to się powinno porządnie wycierać, wynik wypaczony :(
Karolina, racja, było kilka takich sytuacji. Tam nie było jakiegoś lodowiska? Koleżanka mi coś mówiła. Ale boisko to się wyciera! Generalnie to najpierw kurek na boisku nie istniał, dobrze graliśmy, blok funkcjonował. Potem zaczęło się chrzanix, a zygadlo był zmuszony korzystać z kurka. No i on był niezawodny. I to co robił Kubiak w polu serwisowym.. A przypomnę, ze jest debiutantem. Powtórze się, brakowało Zbyszka w ataku momentami.
Ja powiem tak- jeśli Bułgaria wygra z niemcami to
może lepiej żebyśmy odpuscili mecz ze slowakami. Wtedy zajmiemy 3 miejsce i tak wyjdziemy z Grupy, a nie trafimy na Rosję w cwiercfinale.
http://style-photos.net/data/media/244/Ed-Westwick-Photos-4d45d71c46789.jpg
Niech nasz ukochany Chuck nas pocieszy :D
Okej, koniec z gadaniem, bo zaraz naprawdę wypieprze telewizor. Nienawidze porażek. Jak Chuck xDD
ogladaxie TzG?
Ja nie oglądam, oglądam "Przyjaciół", ale wolno się ładują, więc muszę robić przerwę co 3 minuty. No i czekam na Czas Honoru.
http://www.marieclaire.co.uk/imageBank/cache/e/Ed-Westwick-LP.jpg_e_b531446b815d 841fa57ff7ac29559923.jpg
http://www3.pictures.zimbio.com/pc/Ed+Westwick+Ed+Westwick+on+Set+dvyxAG82_u4l.j pg
A jaki jest elegancki w garniturze :D
A ja kocham sesje eda z lei dla elle ;)
ale nie
mam czasu szukać zdj.. Wpadne pózniej, jak orzepisze opowiadanie.
http://tengossip.com/wp-content/uploads/2009/08/ed-and-leighton.jpg
http://images2.fanpop.com/images/photos/7700000/Ed-Leighton-Elle-ed-westwick-779 9876-300-400.jpg
http://24.media.tumblr.com/tumblr_kozwznvSXC1qza9o7o1_400.jpg
http://tengossip.com/wp-content/uploads/2009/08/leighton-and-ed.jpg
http://static.poponthepop.com/images/gallery/ed-westwicks-big-feet.jpg
http://s56.radikal.ru/i152/0909/6b/efe3fdea0cc7.jpg
Z dedykacją dla Nicoli :D
Ok, obejrzałam Czas honoru i wpadłam tylko powiedzieć dobranoc;)
P.S. Też uwielbiam tę sesję, oboje są w niej tacy seksowni! A Ed wygląda nawet lepiej niż niektóre wcielenia Chucka...;)
O leighton się nie wypowiadam (przeszła sama siebie..), ale Ed.. Cholera, przez ta sesje zaczął mi się podobać;p
ja tez idę spać, do jutra ;)
Dzień dobry ;)
Niedawno wróciłam do domu.. Jey tu ktoś? Jeszcze dwie h do meczu ponad ;p
Cześć :P
Co tam ?
.......................................................
1h i 14min do meczu ;p
Jej... jak ten czas szybko leci. Już 17:00, a ja całkiem niedawno wróciłam, ze szkoły ;p
1h do meczu :P
Jest tu ktoś ?
Ja! ;)
jasna cholera, bulgarzy wygrali ze szwabami (Niemcami...) i to znaczy, ze zajmiemy w grupie drugie lub trzecie miejsce. Musimy przegrać ze Słowacja lub wygrać 3:2 żeby nie trafić na Rosję w cwiercfinale. Cholera . Jestem w dołku chwilowym.
A co u Ciebie?;)
U mnie ? Nudy, nudy i jeszcze raz nudy. Nie mam pomysłu co robić przez ten czas do meczu ;p
Nie martw się ! Damy radę :) Chłopcy sobie poradzą , na pewno wiedzą co robić.
A co ? Rosja jest aż taka mocna ? Widzę, że nie ma ani jednej porażki jak na razie i 6pkt ...
No własnie nasi siatkarze mówią, ze nie maja zamiaru kombinować, ze po prostu chcą wygrać. Z takim nastawieniem mogą skończyć szybko swój udział na ME. Trzeba kombinować. Może nie jest to fair play, ale pozwoli nam to zajść dalej.
Xzy Rosja jest dobra? Rosjanie wygrali tegoroczna ligę światowa, zwyciezajac z Brazylia, Aktualnymi mistrzami swiata :)
--------
33 minuty <3
No to rzeczywiście ....
Wyszło by im na lepiej, gdyby myśleli bardziej przyszłościowo i jednak przegrali. Trzeba mierzyć siły na zamiary. Z Rosją będzie nam ciężko wygrać ...
........................................................
21 min ♥
Taka już mentalność ich, ze wola wygrać. No ale nie ma co krakac, zobaczymy jak to bedzie za....
17 minut ;)