Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią: pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.
Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:
Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [ www.pajacyk.pl ] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Fusiatko44 – Kasia [19 listopada]
3. Alkamb – Ala [7 lipca]
4. Karolina1 – Karolina [22 października]
5. MotherChucker – Nikola [4 grudnia]
6. Magoria – Ula [26 sierpnia]
7. Blair__waldorf – Kasia [28 kwietnia]
8. Dzastulaa_ - Justyna
9. coconutP – Patrycja [2 maja]
10. Lise – Ola
11. Mojapleckobieta – Agata [9 maja]
12. Yellow_Kar - Karolina
13. Sazemka
14. Sanjay – Gosia
15. andziara_karolinka - Ania [21 stycznia]
16.Kreciolka- Sylwia [6 marzec ]
W nawiasach znajdują się daty urodzin członkiń Ligi, by nie zapomnieć złożyć życzeń w tak ważnym dla każdego dniu.
* Będąc aktywną użytkowniczką naszego stowarzyszenia możesz ubiegać się o jakąś niezwykle ważną funkcję! Do tej pory nadano niżej wymienione tytuły:
1. Klimenyy – Angela – Matka Założycielka Naszej Organizacji
2. Fusiatko44 – Kasia – Zastępczyni Matki Założycielki oraz Obrońca w Sądzie Najwyższym LOCu
3. MotherChucker - Nikola - Zastępczyni Matki Założycielki
4. Alkamb – Ala – Główna Odpowiedzialna za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem
5. Magoria – Ula - Dyrektor Sekcji Postcrossingu (SP) oraz Głowna Konsultantka do Spraw Rekreacji
* Na naszym forum istnieją również Organy Ścigania wszelkich forumowych trolli oraz uczestniczek nieprzestrzegających regulaminu LOCu w osobach:
1. Blair__waldorf – Kasia – Sąd Najwyższy LOCu oraz Strażniczka porządku
2. Karolina1 – Karolina - Oskarżycielka stowarzyszenia LOCu oraz Główna Strażniczka
Najwyższym wymiarem kary jest wydalenie z szeregów naszego stowarzyszenia, nieco łagodniejszą karą jest tzw. żółta kartka. Polega ona na wymierzonym przez sąd okresie czasu, w którym na awatarze osądzonej musi znajdować się wizerunek Taylor Pandy Momsen.
Np. ten: http://forum.szafa.pl/addon.php?11,module=embed_images_ftp,u...
LINK : http://img29.imageshack.us/img29/2678/35962269.jpg
* Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid (BAS) w roli łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries
* Na forum działa Sekcja Postcrossingu której w skład wchodzą:
1. Magoria
2. fusiatko44
3. alkamb
4. Mojapleckobieta
5. Karolina1
6. . andziara_karolinka
Jeśli też interesuje Cię wymiana kartek z ludzi z całego świata, a nie wiesz o co dokładnie chodzi – pytaj!
Nasze członkinie poza Postcrossingiem posiadają wiele innych zainteresowań i hobby . Jednym z nich jest gotowanie. Dlatego zachęcamy do dzielenia pomysłami oraz niezwykłymi lub całkiem zwykłymi przepisami :)!
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem) Chucka nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy, ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
5. Uprasza się by obecni już członkowie czym prędzej uzupełnili brakujące dane - Imię data Urodzin - Z góry dziękujemy.
6. Jeśli z jakiegoś powodu zostałeś wydalony z naszej Ligi wiedz, że przyjmiemy Cię z otwartymi ramionami ponownie - ale musisz się postarać by to się nie powtórzyło ;)
Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.
Zapraszamy do dyskusji!
Hej dziewczyny, jak tam mijają Wam resztki weekendu? ;D Pierwszego weekendu, w tym roku szkolnym, masakra oO xD.
Wybaczcie mi nieobecność, ale nie było mnie dużo przy kompie, wczoraj byłam na pikniku, a poza tym to od wczoraj a nawet przedwczoraj umierałam z bólu brzucha, no ale już powoli przechodzi, nareszcie. ; D
No i przed chwileczką skończyłam oglądać finał 1 sezonu HIMYM, dziewczyny jeżeli któraś nie oglądała to szczerze polecam!!! Bomba po prostu, zaraz odpalam 2 sezon. : D Genialne teksty, wszelkiego typu akcje, ja czasami nie mogę już ze śmiechu i pieję przy monitorze jak nienormalna. :D
Cześć :D
Jest ktoś ?
............................................................ ...............
Oto co Lei powiedziała o 5 sezonie 'Plotkary' :
"Musicie obejrzeć ten sezon, bo wszystko zostanie wywrócone do góry nogami. Blair wyjdzie za mąż za księcia... To znaczy, będzie planować małżeństwo, szykować ślub. Poza tym ktoś będzie w ciąży, więc będzie sporo dramatyzmu. I oczywiście Chuck ciągle będzie w życiu Blair, ale nie w ten sam sposób, bo ona będzie zaręczona. Jest też historia z Danem, będzie się działo mnóstwo rzeczy. Ja oczywiście uwielbiam grać ze wszystkimi chłopakami, ale uważam, że Blair zasługuje na księcia. Niezwykłe w nim jest to, że on nie zrobi nigdy niczego, co mogłoby zranić Blair, w przeciwieństwie do wszystkich innych mężczyzn w jej życiu. To naprawdę dobry facet. (...) "
Ooo , ale chyba gdzieś to czytalam , no i Leighton za wiele nie zdradziła. Ale co do dramatyzmu ciąży , co raz bardziej obstawiam ze to Blair
Ja to z tą ciążą to już nie wiem ;/ Pogubiłam się, ale skoro test znaleziono w łazience Blair/Sereny to dużo osób nam odpada. Też stawiam na Blair .. choć zastanawiam się czy jest jakaś szansa, żeby to była Lily. W końcu nie jest aż tak stara, a aktorzy grający Lily i Rufusa narzekali na brak życia seksualnego tej pary. Tak czy siak jak dla mnie najprawdopodobniejszą opcją jest ciąża Blair z Chuckiem. Pewnie dla tego scenarzyści zdecydowali się na ten ostatni raz Chair.
Oo, będzie się działo.
Mam jednak nadzieję, że do ślubu nie dojdzie, ja się nie zgadzam aby Blair była z Luisem! ; )
Parę fotek :D
1.http://images5.fanpop.com/image/photos/25000000/Gossip-Girl-Season-5-Set-Photo s-Kaylee-DeFer-and-Chace-Crawford-1st-September-2011-gossip-girl-25023838-378-59 5.jpg
2.http://images5.fanpop.com/image/photos/25000000/Gossip-Girl-Season-5-Set-Photo s-Kaylee-DeFer-and-Chace-Crawford-1st-September-2011-gossip-girl-25023821-378-59 5.jpg
3.http://images5.fanpop.com/image/photos/25000000/Ed-and-Leighton-on-set-Septemb er-1st-gossip-girl-25024672-594-377.jpg
4. http://images5.fanpop.com/image/photos/25000000/Ed-and-Leighton-on-set-September -1st-gossip-girl-25024664-377-594.jpg
5. http://.images5.fanpop.com/image/photos/25000000/Is-Charlie-pregnant-gossip-girl -25037526-248-400.jpg
coś te linki się knocą. W każdym razie wystarczy usunąć spacje
Ej! Ja tez nie chce Blair z ksieciem ;p
wgl to dziwne, ze lei mówi, ze Blair zasługuje na louisa. Moim zdaniem nie zasługuje..
Popieram on jest dla niej za dobry i zbyt naiwny :)
Lecę do rodzinki , do wieczora, choć też mnie za dużo nie będzie , bo wraca Czas Honoru i jest jakis nowy serial na TVNie :)
Hejo ;)
Blair jest wredna i wcale nie zasługuje na księcia, taka jest prawda. Wszyscy ja wybielają i robią z niej Bóg wie kogo.
Eh... ja powinnam wziąć się za zad. dom, ale jakoś nie mogę się zebrać. Okropnie mi się nie chce :/ I to jeszcze jest z polskiego, gdyby to była matma to ok, ale polaka nienawidzę :/
Blagam powiedzcie, ze macie jakiś sposób na ból gardła! Już wzięłam kilka tabletek i
wgl mi nie przeszło. A ja czuje się coraz gorzej. Teraz nawet mam problem z mowieniem.:
Nic trudnego - napisać wspomnienia z wakacji zastosowując wybraną konwencję. Ale mi się tak nie chce nic robić :/ Poza tym nie mam weny twórczej :p Najchętniej położyłabym się plackiem na łóżku i nic nie robiła ;D
Nikola, ja niestety żadnego sposobu nie mam. Tabletki mi zazwyczaj nie pomagają, ew. lekko łagodzą ból. Muszę czekać i przecierpieć aż samo przejdzie. Może warto wybrać się do lekarza ? Ostatnio jak mnie tak gardło bolało to byłam u jednej lekarki i stwierdziła mi zapalenie wirusowe , a po tyg. okazało się, że to jednak zapalenie oskrzeli ! Tak więc w sumie mnie miesiąc w szkole nie było.
herbata, miód, cytryna, mleko? jakieś domowe sposoby? jak byłam mała to mama smarowała mi szyję np. wickiem albo jakąś maścią kamforową, na to szalik i tak chodzić ;p
Już nic innego nie pije jak herbatę z miodem i cytryną.. Cholera. Nie chcę iść do lekarza, żeby od razu opuszczać szkołę. Nie teraz ;p
Nie miałabym nic przeciwko, ale potem by musiala częściej chodzić ;p
a już i tak bd opuszczać co tydzień jedną, dwie lekce rano, żeby jechać na szczepienie na odczulanie.
Jakie plany na dzisiaj?:)
Hmm. testy robię teraz ciągle ;p Dopóki nie zapiszę się na jazdy to chcę się coś nauczyć xD bo maskara póki co :P
Hej;) Nie mam na razie czasu nadrabiać tego, co naskrobałyście, zrobię to potem, chciałam tylko zapytać dziewczyn z postcrossingu: w jakim języku piszecie nazwę kraju odbiorcy? Bo ja do tej pory pisałam po angielsku, ale panie z poczty były wielce oburzone, bo jako wyjątkowo elokwentne istoty, nie mogły rozszyfrować tak skomplikowanych nazw jak Germany czy Netherlands. Napisałabym po polsku, ale boję się, że może być problem później na poczcie poza Polską i teraz się zastanawiam jak w końcu pisać.
Hm. A pisz po angielsku, no sory, co za problem mają -,-
Ja spadam, idę oglądać koszykówkę :)
Myślę ze jak na piszesz po Polsku to też będzie , bo ta informacja jest tylko potrzeba poczcie w Polsce gdzie pszesłać list , a opi tam dalej patrzą tylko na miasto i ulice... Ja wysyłam po angielsku , bo mam w nosie co sobie babki pomyslą , taką maja pracę . Ja na icg miejsu bym sie wyuczyla:)
ok, dzięki;) Na razie i tak nie wyślę, bo wylosowałam dziewczynę, która ma jakieś mega wymagania i póki co nie jestem w posiadaniu kartki, która by te wymagania spełniała... A mam już 4 w drodze oprócz tej, więc nie mogę wylosować kolejnej osoby.
Jest tutaj teraz ktoś?
Jestem jeszcze chwile :) Szczerze to rzadko czytam to co chcą , bo sama nic nie wymagam , zawsze wysyłam takie co mam z zamkiem . Moze to mało fair ale mam już po prostu takie , a w moim mieście i tak innych nie kupie
Ja też jestem, ale tylko na moment ;P
Potem lecę oglądać 'Must be the music' i 'Kości'.
Ja też wysyłałam do tej pory takie, jakie miałam, bo większość ludzi tylko sugeruje, jakie im się podobają najbardziej ale dodaje, że ucieszą się z każdej, ale ta dziewczyna, wypisała dokładnie, jakie chce i napisała, że nie chce zwykłych widokówek z miastem, czy krajobrazem. Moim zdaniem to trochę głupio tak pisać, bo ciężko jest dostać inne kartki niż te zwykłe 'turystyczne', ja bym z chęcią kupiła jakieś fajniejsze, ale naprawdę nie mam pojęcia, gdzie w mojej okolicy mogę takie znaleźć... Ale poszukam jeszcze, może coś znajdę i jej wtedy wyślę, a jak nie, to po prostu w ogóle jej nie wyślę i już, będzie miała nauczkę, żeby nie wymagać zbyt wiele:D
Ja dziś oglądam 'Czas honoru', prawie rok musiałam czekać!
A ja jestem tu na chwilę, zaraz muszę iść się uczyć, kiedyś trzeba na ten polski -,-
Mam humor zrąbany, gardło mnie tak boli, że ledwo mówię. Do tego Bartman i Świderski nie jadą na ME . No cholera jasna.
Wejdę później z komórki..
Współczuję ci... Pij dużo płynów, ja zawsze piję dużo jak mnie gardło boli i troszkę pomaga.
Ja też !!! To mój ulubiony serial , a ten finał !!! Kurka aż rok też byłam zbulwersowana:)
Ja nie byłam aż tak zbulwersowana, raczej zadowolona, że w ogóle będzie 4 sezon:) Szkoda tylko, że robią przeskok czasowy, bo bardzo chciałabym zobaczyć, co się działo po tym zamachu... No i ciekawa jestem jak rozwiążą sprawę matki Michała i Władka, bo w przedostatnim odcinku była wywieziona chyba do obozu, a potem w ostatnim nie wspomnieli o niej ani słowem. Ciekawe, czy w ogóle pamiętali o tej sprawie przy pisaniu 4 serii... Nie wiem w ogóle jak ty, ale ja jestem zakochana w Janku;)
Ja we Władku bardziej ale Janek też mi sie podoba :) Czytałam gdzieś ze ktoś ją ma wyciągnąć z obozu i ma kogoś leczyć .
Ja już się nie mogłam doczekac jak powiedzieli o 4 serii . Chciałabym zbey pokazali PW , ale chyba zakończą przed samym początkiem ...
Nie mam pojęcia na czym zakończą, ani czy ten sezon będzie ostatni, czy zrobią jeszcze jeden...
Władek miał świetną scenę z Rudą na Pawiaku, jak ją tak torturowali, a on musiał na to patrzeć i tak cierpiał.:)
Ja też! I podobnie Wesołowskiego. Wcześniej nimi gardziłam, bo sądziłam, że to takie chłopaczki od telenowel i ew. niskich lotów komedii romantycznych, ale po CzH się w nich obu zakochałam:)
Chuck i jego ukochana limuzyna :) Jak może się z nim równać Wesołowski czy Zakościelny? :D
http://data.whicdn.com/images/4686407/tumblr_l9w7cdsBIZ1qdnsmqo1_500_thumb.jpg?1 288484443
Może i Wesołowski, czy Zakościelny nie mogą się z nim równać, ale Janek, Michał, Władek czy Bronek już tak:) U mnie przedwojenny (czy w tym przypadku: 'wojenny') amant zawsze będzie ponad wszystkimi niegrzecznymi chłopcami z Manhattanu;] Czasami żałuje, że nie urodziłam się w czasach wojny, wiem jak to potwornie głupie, bo wojna jest czymś okropnym, ale moim zdaniem, mimo wszystko to były wyjątkowo piękne czasy, dałabym wiele, żeby obcować dziś z takimi ludźmi:)
Na pewno :D Ale ja wybrałabym XVI wiek albo XVIII wieczną Anglię :) jak bym już się miała przenosić w czasie :)
Ja z chęcią przeniosłabym się do XVII-wiecznej Francji, czy nawet Polski, ale tylko, gdybym miała być szlachcianką;) Reszta społeczeństwa miała mniej fajnie... Poza tym nie pogardziłabym Starożytnym Rzymem, ale też pod warunkiem, że należałabym do klasy wyższej;) Południe Stanów przed wojną secesyjną też ok. Tak naprawdę jest całe mnóstwo okresów historycznych i miejsc, w których chciałabym się urodzić i żyć xD
A no tak, ty masz praktyki:) Współczuję ci, dla mnie gimnazjalista jest synonimem ograniczonego dzikusa;) A wiem, co mówię, bo ukończyłam gimnazjum niecałe 3 lata temu xD Nie wiem, czy nie pisałaś, czy wspominałaś, a tylko mi to umknęło, ale jakiego przedmiotu będziesz nauczać? Historia? Czy może polski i wracasz do przeszłości literatury?:)
Ja też mam co do gimnazjum negatywny stosunek i wyznam szczerzę na prawdę się boje. :) Będę uczyć historii i wiedzy o społeczności, mamy podwójną specjalizację na studiach.
Karolina ja piszę po angielsku. Raz jak dawałam babce kartki do wysłania to nad "The Netherlands" dłużej musiała się zastanowić, ale wpadła wreszcie na pomysł. Na niektórych kartkach jakie dostaje jest napisane Poland i w nawiasie nazwa Polski w ich języku. Więc może po prostu pisz np. The Netherlands (Holandia). I po sprawie. A babki na poczcie niezła sobie reklamę zrobiły, niedouczenia się.
Ja Czasu Honoru oglądałam 2-3 odcinki i w sumie podobało mi się, nie wiem sama czemu nie zaczęłam tego jakoś bardziej oglądać ;)) Może dziś obejrzę ten odcinek. O której to jest?