Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią: pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.
Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
(http://www.youtube.com/watch?v=z92Jku_iEoY&feature=related )
Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:
Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [ www.pajacyk.pl ] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Fusiatko44 – Kasia [19 listopada]
3. Alkamb – Ala [7 lipca]
4. Karolina1 – Karolina [22 października]
5. MotherChucker – Nikola [4 grudnia]
6. Magoria – Ula [26 sierpnia]
7. Blair__waldorf – Kasia [28 kwietnia]
8. Dzastulaa_ - Justyna
9. coconutP – Patrycja [2 maja]
10. Lise – Ola
11. Mojapleckobieta – Agata [9 maja]
12. Yellow_Kar - Karolina
13. Sazemka
14. Sanjay – Gosia
15. andziara_karolinka - Ania [21 stycznia]
16.Kreciolka- Sylwia [6 marzec ]
W nawiasach znajdują się daty urodzin członkiń Ligi, by nie zapomnieć złożyć życzeń w tak ważnym dla każdego dniu.
* Będąc aktywną użytkowniczką naszego stowarzyszenia możesz ubiegać się o jakąś niezwykle ważną funkcję! Do tej pory nadano niżej wymienione tytuły:
1. Klimenyy – Angela – Matka Założycielka Naszej Organizacji
2. Fusiatko44 – Kasia – Zastępczyni Matki Założycielki oraz Obrońca w Sądzie Najwyższym LOCu
3. MotherChucker - Nikola - Zastępczyni Matki Założycielki i Główny Łącznik do Spraw Związanych ze Sportem
4. Alkamb – Ala – Główna Odpowiedzialna za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem
5. Magoria – Ula - Dyrektor Sekcji Postcrossingu (SP) oraz Głowna Konsultantka do Spraw Rekreacji
6.andziara_karolinka -Ania- Zastępca Głównej Odpowiedzialnej za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem i Zastępca Głównego Łącznika do Spraw Związanych ze Sportem
* Na naszym forum istnieją również Organy Ścigania wszelkich forumowych trolli oraz uczestniczek nieprzestrzegających regulaminu LOCu w osobach:
1. Blair__waldorf – Kasia – Sąd Najwyższy LOCu oraz Strażniczka porządku
2. Karolina1 – Karolina - Oskarżycielka stowarzyszenia LOCu oraz Główna Strażniczka
Najwyższym wymiarem kary jest wydalenie z szeregów naszego stowarzyszenia, nieco łagodniejszą karą jest tzw. żółta kartka. Polega ona na wymierzonym przez sąd okresie czasu, w którym na awatarze osądzonej musi znajdować się wizerunek Taylor Pandy Momsen.
Np. ten: http://forum.szafa.pl/addon.php?11,module=embed_images_ftp,u...
LINK : http://img29.imageshack.us/img29/2678/35962269.jpg
* Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid (BAS) w roli łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries
* Na forum działa Sekcja Postcrossingu której w skład wchodzą:
1. Magoria
2. fusiatko44
3. alkamb
4. Mojapleckobieta
5. Karolina1
6. andziara_karolinka
Jeśli też interesuje Cię wymiana kartek z ludzi z całego świata, a nie wiesz o co dokładnie chodzi – pytaj!
Nasze członkinie poza Postcrossingiem posiadają wiele innych zainteresowań i hobby . Jednym z nich jest gotowanie. Dlatego zachęcamy do dzielenia pomysłami oraz niezwykłymi lub całkiem zwykłymi przepisami :)!
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem) Chucka nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy, ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
5. Uprasza się by obecni już członkowie czym prędzej uzupełnili brakujące dane - Imię data Urodzin - Z góry dziękujemy.
6. Jeśli z jakiegoś powodu zostałeś wydalony z naszej Ligi wiedz, że przyjmiemy Cię z otwartymi ramionami ponownie - ale musisz się postarać by to się nie powtórzyło ;)
Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.
Zapraszamy do dyskusji!
O :) praktyki w gimnazjum ? Mogę cię o coś prosić jako przyszłego nauczyciela ?
Błagam nie narzekaj potem uczniom ze siedziałaś do 2 w nocy nad pracą ok ? To tak tylko przezornie ok ? Bo nie moge jak narzekają nauczyciele ile to oni siedzieli , ale prawda jest taka ze pracują mniej niz inni ludzie czyli np 5 godzin , a inni 8 , a też mają swoje życia . Wiec w mojej teorii jest się w stanie wyrobić i nie siedzieć po nocy ...
Nie wiem czy zostanę nauczycielem. Co raz bardziej dobija mnie myśl że się nie nadaje.
Jak to ? dlaczego tak uważasz ?
Ale poza tym zgadzasz sie ze mną czy nie zgadzasz :)
Jest naprawdę dużo papierkowej roboty. Teraz nauczyciele rzadko mają jedną szkołę Jest tego więcej niż się wydaje
No niby tak, ale dochodzą wolne wakacje, święta, ferie... Niby mają tam jakieś dyżury, ale to i tak nic w porównaniu ze zwykłą pracą. Zresztą większość nauczycieli, którzy pracują w kilku szkołach nie robi tego na zasadzie: pół etatu tu i pół tu, tylko np. pełen etat tu i połowa tutaj, co oznacza większą pensję. I cierpią na tym uczniowie nieraz, bo ciężko jest ułożyć plan, gdy trzeba brać pod uwagę to, że nauczyciel musi być w innej szkole w jakichś tam godzinach... I kończy się na milionie okienek, albo wychodzeniu ze szkoły o nieludzkiej porze. Poza tym, większość nauczycieli dorabia korkami, więc to jest ich decyzja, że spędzają dnie na korepetycjach, a pracę związaną ze szkołą muszą załatwiać po nocach...
Ok, ok;)
W ogóle to wpadła mi taka myśl do głowy, żeby przy okazji dodawania kolejnej części dodać na końcu adnotację, że LOC to tak naprawdę taki żart, zabawa, bo mam wrażenie, że niektórzy uważają nas za jakieś histeryczne maniaczki w stylu Chuckistanu...;D
Tylko bystrzy się połapią o co chodzi. Kiedy pierwszy raz tu zajrzałam, jakoś nie uważałam Was za maniaczki :D
No właśnie moim zdaniem każdy inteligentny człowiek zdaje sobie sprawę z tego, że to jest ironia, ale i tak są tacy, którzy biorą to na serio...
Melduje sie! bylam na urodzinach prababci, wbrew pozorom bylo sympatycznie ;) a pozniej prosto stamtad poszlam na impreze i wlasnie wrocilam, jak wstane to nadrobie! jak wstane to nadrobie!
hej, przepraszam, wczoraj musiałam nagle zejść z komputera bo mój brat stwierdził, że za dużo gram;/
co do pytania: ja mam wysłanych 4 + 1 w drodze (Rosja, a jakże), a dostałam dwie. A ty?;)
Nie ma to jak od prababci pójść na imprezę;D
Dzień dobry ;)
Wpadłam na chwilkę, bo muszę pomóc posprzątać po wczoraj :/ Nie było tak najgorzej, przeżyłam. Potem przyjechali jeszcze moi kuzyni i zrobiło się całkiem ok. Goście poszli sobie jakoś tak po 24:00 ;p
Dzisiaj gramy o 15 tak >?
Lecę, bo jest co sprzątać -.-
Paaa ;D
Oj tam, oj tam. Nikola - myślmy pozytywnie ! :D Może zdarzy się cud ; Może Rosjanie po wczorajszej klęsce się upili i nie będą w stanie grać. Wybiegną na boisko w piżamach i różowych bamboszkach z głową królika ;D A my nawet po pijaku damy radę ! :P
____________________________________________________________ ___
3h 20 min ♠
To mógłby być coekawy widok z tymi Rosjanami.;p wgl to ci siatkarze są tak ohydni.. Najgorszy jest chyba musersky (czy jak to się pisze), który jest taaaak wielki (widziałam na żywo;p), a głowę ma nieproporcjonalna.
Nasi ladniejsi. Ale to im nie pomoże ;p
ugh.
No ba ♥ Wiadomo, że nasi są przystojniejsi :)
Rosjanie najbrzydsi, o!
A przegladalam statystyki meczów Polska-Rosja (wcześniej zsrr) i oakzuje się, ze owszem, wygraliśmy kiedyś tam ;p najbardziej pamietne zwyciestwo- w mistrzostwach swiata w 2006 r, gdy orzegrywalismy już 2:0 :)
ostatnio graliśmy z nimi polfinal w lidze swiatowej i było 1:3 dla nich. Są nieprzescignionym wzorem w polu zagrywki. My mamy układ trzy na trzy teraz- 3 mocne i 3 floty. To nie wystarczy, by pokonać ich. Jezu, rozpisalam się. Przepraszam ;)
Moj tata meczu nie oglądał, był w pracy. Ale jak opowiedzialam mu w skrócie to spotkanie, zlapal się za głowę. Jak dowiedział się, ze gramy z Rosja, ironicznie się zasmial i powedzial z uśmiechem, ze nie mamy szans, ze nas zniszczą. Zaczął narzekać na braki w kadrze- w końcu nie ma 4 podstawowych graczy... Plus bartman, który tez był jakimś wzmocnieniem.. Wkurza mnie taka postawa mimo ze sama nie wierze. Nie można blagac zawodników, żeby grali w kadrze. Nie to nie...
jakie plany macie na dzisiaj po meczu (zakładając ze go obejrzyxie xD)?
Ja oglądałam The Sicret Circle.
Mówiłam, ze Rosjanie ohydni ;p
to powodzenia w ukladaniu konspektow, ja spadam ogarnac się- chodzę ciagle w pizamie. Potem obiad i mecz :)
37 minut do klęski.
Ja też jestem;)
Chciałam powiedzieć, że
1) to przez was ja mam mało kartek! Wy dostajecie więcej niż powinnyście!;D
2) ja nie znoszę oglądać meczów w towarzystwie mojego dziadka, choćbyśmy wygrywali 2:0 w setach i 24:10 w punktach to on i tak do końca twierdzi, że i tak przegramy bo jesteśmy słabi i nie umiemy grać do końca... A jak już wygramy to mówi, że po prostu mieliśmy szczęście a przeciwnicy się nie starali;D
3) jak czytałam post Patrycji o sportowym optymizmie miałam tak totalne deja vu... Nie znoszę tego uczucia, a zdarza mi się ostatnio coraz częściej;]
Zaczyna się ;)
wiara.
Tylko to pozwoli nam na wyrównana walkę. Chyba ze Rosjanie się poloza na boisku.
Zdobyliśmy 3 punkty - cieszy mnie to, bo już myślałam, że przegramy wszystkie trzy sety do zera...
Dobra, spadam, bo się rozpraszam i nie mogę oglądać;p pa;)
PS. Też się obawiacie, że na tych 7 punktach się skończy?