PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108170
6,4 10 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Czyli rozmowy na każdy temat. Jako że wszyscy zgodnie stwierdzili, że atmosfera na subforum GG jest wyjątkowa, to możemy ją tutaj podtrzymać rozmawiając o wszystkim i o niczym ;)

Pozdrawiam! :)

#Nowplaying: http://www.youtube.com/watch?v=FlsBObg-1BQ

ocenił(a) serial na 8
alkamb

No to nie zostawiaj mnie, bo mam jeszcze jeden odcinek Weeds do obejrzenia i skończę 3 sezon xD

BeautyAndStupid

Ja się wkręciłam w oglądanie Pamiętników Wampirów i zapomniałam odświeżać forum :P
Sorry ;}

ocenił(a) serial na 8
alkamb

Ja czekam na 3 sezon VD. Jak wrażenia po serialu? :D

BeautyAndStupid

Ja teraz oglądam 2 sezon dokładnie 8 odcinek ;D
Podoba mi się, jak wszyscy tutaj widzę, czekam na Elenę i Damona ;D

ocenił(a) serial na 7
alkamb

Ja uwielbiam Damona, ale Eleny wprost nie znoszę, więc jestem trochę rozdarta... Z jednej strony chciałabym ich razem, bo Damon byłby szczęśliwy, a z drugiej strony nie chciałabym, żeby spotykał się z kimś tak beznadziejnym... Zresztą uszczęśliwienie Damona równałoby się zranieniu Stefana, który mimo, że jest potwornie nudny, to też bardzo sympatyczny i mimo wszystko go lubię:)

ocenił(a) serial na 8
Karolina1

Elena też mnie czasami denerwuje, ale do Deleny trzeba dwojga i chcę tej pary jeszcze bardziej nic Blair&Chucka. Stefcia też lubię, ale wolę budować ołtarze ku czci Damona ;)
A ogląda ktoś Weeds? Świetny serial :D

BeautyAndStupid

Mnie tez Elena wkurza , teraz był ten moment co ją oboje uratowali i ona się rzuciła na szyje Stefanowi a do Damona tylko coś tam szepnęła ;/ A potem Damon wyznał jej miłość <3 I wymazał pamięć... po co?! ;P
Też buduje ołtarz czci ku Damonowi, zaraz koło ołtarza Chucka XD

ocenił(a) serial na 7
alkamb

To jesteśmy trzy. Moja ulubiona scena TVD to jest pierwszy pocałunek D i E, który później okazał się być pocałunkiem D i K:) Rewelacja... Naprawdę znakomicie im to wyszło. Ja rzadko, a raczej nigdy nie przeżywam jakichś wielkich uniesień podczas oglądania seriali, ale wtedy naprawdę przeszły mnie dreszcze:)
A o Weeds pierwsze słyszę, z chęcią zaczęłabym oglądać, ale moja lista seriali i filmów, które muszę zobaczyć jest już tak długa, że raczej nie dam rady:)

Karolina1

Moja lista, tak samo :p I choć chce się zabrać z coś nowego zawsze kończę na Plotkarze XD

Tak ta scena była mocna, byłam zła i to jak! Choć przyjaciółka mi że będzie taka sytuacja nie powiedziała kiedy więc byłam zdziwiona.

ocenił(a) serial na 7
alkamb

Ja nie byłam zła. Zakochałam się w Damonie jeszcze bardziej niż wcześniej po tej scenie:) Natomiast odkochałam się troszkę po ostatnim odcinku, kiedy leżał tam cały taki spocony... Cały czas powtarzałam sobie w myślach, że to tylko woda a nie prawdziwy pot, ale i tak mnie to troszkę obrzydzało xD

Karolina1

Stop stop :p
Nic nie mówi ogarniam dopiero 9 odcinek ;P

ocenił(a) serial na 7
alkamb

A to przepraszam... Ale chyba informacja o tym, że był spocony nie powiedziała ci wiele o fabule przyszłych odcinków:)

Karolina1

hehe..
Nieee ;P

ocenił(a) serial na 8
Karolina1

Moja lista seriali do obejrzenia ciągnie się w nieskończoność i na dodatek jeszcze znalazłam parę seriali, które na tę listę może kiedyś wpiszę. Weeds oglądam od paru dni i jestem w połowie 4 sezonu. Naprawdę warto. Nie ma tam postaci, której bym nie lubiła, humor w tym serialu jest świetny i oglądam go w bardzo szybkim tempie :D
Ja uwielbiam tę scenę 1x22 jak Damon całuje się z Katherine. I jeszcze ta piękna piosenka w tle. Scenę z 2x22 tzw. "łóżkową" z Damonem&Eleną uwielbiam. Ryczałam na niej. Piękna była :(

BeautyAndStupid

Ja na pewno w wakacje chce zobaczyć "Jak poznałem wasza matkę" i "Weronike Mars" bo do tej pory widziałam tylko kilka odcinków.

ocenił(a) serial na 8
alkamb

Ja też mam te seriale w planach na wakacje. Tylko, że mam jeszcze te: Weeds (dokończyć), Breaking Bad, Supernatural, Charmed, HIMYM, Buffy, Hellcats, 90210, Moonlight, The Killing, Veronica Mars. + te, które jeszcze znajdę lub ktoś mi poleci.

BeautyAndStupid

Ja muszę obejrzeć dwa ostatnie odcinki Hellcats. Do kitu że nie będzie 2 sezonu ;/
Mam zamiar zabrać się za 90210, obejrzeć wreszcie 5 sezon Supernatural, muszę dokończyć NCIS a jestem w połowie 6 sezonu, dokończyć Zaklinacz Dusz a jestem na 14 odcinku 2 sezonu.
Dużo tego :p Pewnie jeszcze coś tam doskoczy w międzyczasie ;P

ocenił(a) serial na 8
alkamb

Ja oglądam seriale po kolei. Wszystkie wymienione chciałabym obejrzeć do końca wakacji, ale wątpię, że mi się uda. ;p

BeautyAndStupid

Ja też się staram, ale czasem nie wychodzi ;/
Supernatural to oglądam już od kilku lat :p Tak sezonami :P

ocenił(a) serial na 8
someonelikeyou

http://27.media.tumblr.com/tumblr_kru3prBlCh1qa71n7o1_500.gif
http://images2.fanpop.com/images/photos/7900000/Chuck-Gifs-chuck-bass-7989350-32 0-240.gif
http://images2.fanpop.com/images/photos/7000000/Chuck-Bass-blair-and-chuck-70009 36-249-198.gif

BeautyAndStupid

Za to pierwsze podziękuje ;/ [ xD ]

alkamb

Ja też. Oby nie odbiło scenarzystom i nie pociągnęli tego wątku.

lily333

Oby, błagam...

ocenił(a) serial na 6
alkamb

Ja tam nie mam nic do Eleny, jest bardzo ładna, ale trochę za bardzo hmm nijaka. Damonowi buduje ołtarzyk od pierwszego odcinka. Jeszcze to jak wyznał miłość Elenie i wymazał jej pamięć. To było takie cudowne... Damona kocham dużo bardziej niż Chucka, którego ubóstwiałam tylko przez pierwsze dwa sezony.
Wracając do TVD to teraz Stefan będzie zły przez Klausa, więc traktuję to jako furtkę dla Deleny. I tak samo nie wyobrażam sobie, żeby mogli zakończyć serial na Stefanie i Elenie...

ocenił(a) serial na 8
frejabeha

Też wolę Damona niż Chucka. A scena jak mówi, że ją kocha to jest taka śliczna, że oh :D

ocenił(a) serial na 7
frejabeha

Ja na razie nawet nie myślę o końcu! Mamy za sobą dopiero 2 sezony!:)
A ja właśnie Damona na początku wprost nie znosiłam... Uważałam, że niszczy idealny obrazek Stefana+Eleny. Miałam ochotę go rozszarpać po tym, jak zabił Lexi. Właściwie to polubiłam go dopiero, kiedy zaczął przechodzić na jasną stronę mocy i zakochiwać się w Elenie. No a teraz jestem zakochana po uszy:) Z Chuckiem ciężko mi go porównać, bo też jestem zdania, że spieprzyli postać C od 3. sezonu, ale wciąż darzę go ogromnym sentymentem:)

ocenił(a) serial na 8
Karolina1

Ja Damona od razu pokochałam :P Według mnie Chucka spieprzyli w 4 sezonie, w 3 jeszcze uszedł.

BeautyAndStupid

A ja tam kocham Chucka cały czas ;P
Damona jakoś tak na luzie brałam na poczatku potem zaczął mi się podobać bardziej ;D
Ale ja mówię na pierwszym miejscu jest Chuck <3

Karolina1

A ja Damona na początku lubiłam, ale ostatnio drażni mnie niemiłosiernie. W ogóle coś się stało z grą Iana, wykonuje dziwne miny, a jak jeszcze wybałuszy oczy to wygląda przekomicznie. Co do Eleny i Sefana, to oboje są bardzo melodramatyczni, więc ta dwójka razem to dramat do kwadratu. Teraz oglądam serial tylko dla Caroline i Tylera.

ocenił(a) serial na 6
lily333

Ooo ja Caroline uwielbiam odkąd została wampirem, wcześniej była taką stereotypową amerykańską blondynką. Z resztą cały motyw z jej pomaganiem Tylerowi jest świetny ;)). Nienawidzę Matta i ostatnio wkurza mnie Bonnie.

ocenił(a) serial na 7
frejabeha

Mnie tak samo... Co się stało z tą Bonnie? Matt był i będzie nudziarzem. Co do Caroline - jest świetna odkąd zaczęła pomagać Tylerowi, ale na samym początku, kiedy została wampirem jej nie znosiłam, była potworną egoistką. Wracając jeszcze do Bonnie to nie znoszę tego, kiedy ta aktorka tak dziwnie układa usta... Tak jakoś je przekrzywia, zagryza, nie wiem, co robi, ale irytuje mnie to...
Za to uwielbiam wprost Alarica! I tak mi go teraz szkoda:( Szkoda mi nawet ojca Eleny (wyleciało mi imię z głowy), na końcu okazał się dobrym człowiekiem;)

Karolina1

Widzę że muszę urwać się od rozmowy bo już za dużo wiem XD

Bonnie mnie potwornie denerwuje!! Właśnie miałam o tym wspomnieć. Jest strasznie irytujaca z tym "chce pomóc ale nie mogę, ale zaraz mogę jeśli nikt nie ucierpi" a potem i tak zrobi po swojemu ;/

ocenił(a) serial na 8
frejabeha

Caroline polubiłam w 2 sezonie, bo w 1 jej nie lubiłam. Też nie lubię Mata i Bonnie. Bonnie była fajna, gdy jej babcia żyła, ale jak umarła to się dziwna zrobiła.
lilly - ja tam się z Tobą nie zgadzam co do Damona. ;p

BeautyAndStupid

Co do Bonnie, to ona chyba zatraciła dystans do swoich umiejętności i czuje się wszechmocna. Nie wiem, czy ktoś oglądał Buffy, ale tam był wątek z czarownicą, która przekroczyła granicę i przeszła na mroczną stronę magii, ciekawe czy z Bonnie stanie się to samo. Wskrzesiła Jeremiego, więc zrobiła już krok w tym kierunku, a poza tym mógłby to być ciekawy wątek.

lily333

"czuje się wszechmocna"
Dokładnie, denerwuje mnie jak podchodziła do Damona i taką ważną zgrywała i mu tam ten ból zadawała w głowie. Miałam ochotę ja udusić wtedy ;/

ocenił(a) serial na 7
lily333

Bonnie wygląda bardzo śmiesznie jak wykonuje te swoje czary, np. w ostatnim odcinku podczas walki z Klausem, jak się tak szarpała to nie mogłam powstrzymać śmiechu i jeszcze te jej pseudogroźne miny... Błagaaam...:)
Jeżeli chodzi o to wskrzeszenie to myślę, że na pewno będą tego duże konsekwencje. Sądzę, że scenarzyści zasugerowali to sceną, w której Jeremy widzi Vicky i Annę. Pytanie tylko, czy to oznacza, że one też zostały wskrzeszone, czy że Jeremy w wyniku 'zmartwychwstania' będzie miał jakieś kontakty z zaświatami.

Karolina1

O Jeremy zmartwychwstanie XD
No tak jeszcze 12 odcinków dużo może się stać ;P

Karolina1

Jeremy mógłby jeszcze widzieć Jenę, bo lubiłam ją.

ocenił(a) serial na 7
lily333

Ja właśnie też... Pomyślałam sobie, że Annę i Vicky mógłby szlag trafić na dobre, ale Jennę to akurat mogliby przywrócić do życia:)

ocenił(a) serial na 6
Karolina1

Też bym chciała, żeby przywrócili do życia Jennę, ale to niemożliwe ze względu na plany zawodowe aktorki.
I kocham Elijah, chociaż głupio, że koniec końców zaufał Klausowi, a ten go zdradził. Alaric jest rewelacyjny i strasznie mi go żal, że stracił Jennę.
Wskrzeszanie zmarłych nigdy nie kończy się dobrze...

frejabeha

Łaaaaaa !! Jestem na etapie jak Danom zabił Rose ... Dlaczego on to zrobił, na pewno by coś wymyślili by ją uratować!! Polubiłam ją cholera ;/

ocenił(a) serial na 6
alkamb

Ja jakoś na początku czerwca oglądnęłam wszystkie odcinki w trzy dni ;)). Strasznie mnie wciągnęło.
Rose się nie dało uratować. Ukąszenie wilkołaka jest zabójcze dla wampirów, a on tylko ukrócił jej męki. Nie będę ci spoilerować, czy jest lekarstwo na ukąszenie wilkołaka, czy nie ma ;)) sama zobaczysz, bo będzie z tym jeszcze wątek. Chyba, że już wiesz ;)

frejabeha

Jeszcze nie :P
Ale jak tak dalej pójdzie z moim oglądaniem to jutro skończę :P Wiec będę wiedziała już wszystko :D

ocenił(a) serial na 8
alkamb

Rose mnie irytowała. Może dlatego, że przy Damonie nie toleruję żadnej innej, tylko Elenę. No i te dziewczyny co dla niego nic nie znaczą.

A teraz alkamb; omiń moją poniższą wypowiedź ;)

Jeśli już tu tak spojlerujecie to ja też :P Co do Jenny - to była świetna postać i wkurzyli mnie, gdy ją uśmiercili. Szkoda mi było też Lexi. No i Masona - w sumie był mi obojętny, ale mógłby z nim być więcej niż jeden ciekawy wątek. Bardzo mnie ciekawi wątek Jeremiego, Vicky i Anny :D
Chyba nam się fora pomyliły xD W sumie to offtop, czyli wszyscy piszą o wszystkim ;)

ocenił(a) serial na 9
frejabeha

Cześć jestem tu nowa ale chciałam napisać, że ostatnio bardzo mnie wciągnął serial "Pretty Little Liars" , po prostu nie mogę się od niego oderwać.

A co do GG i TVD to czekam z niecierpliwością na nowe sezony.

ocenił(a) serial na 8
Number_Fourteen

PLL jest świetny. Też oglądam i czekam na 2x03 odcinek ;)

ocenił(a) serial na 6
BeautyAndStupid

Nie oglądałam nigdy PLL, polecacie? Szukam jakiś ciekawych seriali, żeby wypełnić pustkę po GG. Znalazłam TVD, ale starczyło mi to ledwie na parę dni ;))
Tak w ogóle to nienawidzę Vicky i strasznie mnie denerwuje aktorka grająca jej rolę. Co do Anny, to cieszę się z jej powrotu, ale ciekawi mnie ten motyw Jeremiego jako medium.

ocenił(a) serial na 9
frejabeha

Ja od niedawna oglądam PLL, ale już po pierwszym odcinku tak mnie wciągną, że z niecierpliwością czekam na następne. ; ]

frejabeha

PLL jest ciekawe. Ja jeszcze polecam Teen Wolf i Switched at Birth. Oglądam jeszcze The Nine Lives of Chloe King, ale na razie nie umiem wyrobić sobie opinii na temat tego serialu.

ocenił(a) serial na 9
lily333

O tak Teen Wolf. Bardzo mi się podoba, ten serial taki nieprzewidywalny i tajemniczy. The Nine Lives of Chloe King... Hmmm pierwszy odcinek nie powala, zobaczymy co będzie potem. ;)